Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 62

Θέμα: Xώμα - άσφαλτος

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ruyjin
    η γνωμη μου ειναι οτι στο χωμα μαθαινεις να "κρατας" τη μηχανη με τον κινητηρα και να χρησιμοποιεις λιγοτερο τα φρενα
    μιας και αν παιζεις πολυ με τα φρενα στο χωμα η μηχανη γλιστραει περισσοτερο

πραγμα που απαιτηται και στην ασφαλτο, αλλα επειδη η ασφαλτο "κραταει" περισσοτερο για αυτο λανθασμενα πολλες φορες χρησιμοποιουμε περισσοτερο τα φρενα

οι περισσοτεροι γνωστες ας με διορθωσουν αν εχω λαθος..............

xmmmmmmm 50-50

ta dixrona (pliopsifia sto MX akoma) den exoune to legomeno freno toy kinitira
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

κατι αλλο...προσωπικα μιλωντας παντα...πρωτον συμφωνο απολυτως με τον τζουλιους στο οσον αφορα το πεσιμο...μαθαινεις και χαιρεσαι να πεφτεις και ετσι απομυθοποιεις το φοβο της τουμπας...ενα απο τα βασικοτερα πανω στη μηχανη ειναι η ψυχολογικη ανεση,αν δεν εχεις φαει μερικες τουμπες τις φοβασαι πολυ περισσοτερο απο οτι αν εχεις βροντηξει μερικες φορες και ετσι εισαι λιγο πιο ανετος...σε πολυ γενικες γραμμες το χωμα ειναι ενα πεδιο που μπορεις να πειραματηστεις περισσοτερο λογω μικροτερου κινδυνου ετσι ωστε μετα απλα να εισα πιο ανετος.κατι το οποιο ειναι πολυ σημαντικο.πχ ,οταν πας με 100 σε μια στενη φλαταδουρα ειναι σα να πηγαινεις με 200 στο δρομο,οποτε μαθαινεις να αντιδρας και να σκεφτεσαι πολυ πιο γρηγορα σε ουσιαστικα πιο ασφαλεις ταχυτητες και τερεν...προσωπικα παντα ολα αυτα...

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    nikos force
    οταν πας με 100 σε μια στενη φλαταδουρα ειναι σα να πηγαινεις με 200 στο δρομο,οποτε μαθαινεις να αντιδρας και να σκεφτεσαι πολυ πιο γρηγορα σε ουσιαστικα πιο ασφαλεις ταχυτητες και τερεν...προσωπικα παντα ολα αυτα...
    Με βαση το παραπανω που αναφερε ο φιλος nikos force πασχιζω να φερω στο μυαλο μου πως θα περιγραψω μια γρηγορη διαδρομη στο χωμα ,ωστε να μπορεσω , με προσοχη να δω τα σημεια που θα με βοηθουσαν αν την αλλη μερα καβαλαγα ενα ςς σε πιστα η στον δρομο!! Τα παρακατω αφορουν εντελως προσωπικο μου στυλ οδηγησης ( αν τα καταφερω να τα γραψω καλα ) και καθε δουλεμα και κραξιμο που θα ακολουθησει σχετικα με την περιγραφη μου θα το καταλαβω απολυτα !!!
    ....................................................................................................

Εχουμε φλαταδουρα αρκετα ομαλη, με σκορπια μικρα νεροφαγωματα και σκορπιες μικρες φυτευτες πετρες ! Περιπου πλατος οσο ενα ρευμα κυκλοφοριας με απανωτες φουρκετες ανα 200 -- 250 μετρα !!!

Κλακ... Πρωτη λοιπον και φυγαμε ... Καθισμενοι μπροστα μπροστα στο ΚΤΜ ( σχεδον τα μπαλακια κολημενα στην ταπα του ρεζεβουαρ ) για να φορτοσω το μπροστινο συστημα--τροχο οσο μπορω! Και απο θεμα προσφυσης του μπροστινου τροχου στις στροφες λογο γλιστερου εδαφους , και απο θεμα σταθεροτητας, (μιας και τα χιλμ θα ανεβουν αρκετα και μια πετρα ειναι αρκετη να σου σηκωσει ελαφρα το μπροστινο μερος της μοτοσυκλετας με αποτελεσμα ακαριαιο στριψιμο του τιμονιου και πτωσης με πολλα ) !!

Αλλαγη σε δευτερα και απανωτα, λογο ολισθηροτητας του πισω τροχου σε τριτη και αμεσως μετα σε τεταρτη !!! Τα χιλμ εχουν ανεβει καπουστα 90+ & ερχομαστε στην εισοδο της πρωτης δεξιας φουρκετας.. Κλωτσιες στο μοχλο των ταχυτητων να τον φερω οσο μπορω πιο γρηγορα στην δευτερα,για τοποθετηση στην στροφη σουρνοντας, και συχρονος στιγμιαιο πνιξιμο της μανετας του μπροστινου φρενου ! Ριξιμο το μηχανακι οσο μπορω δεξια, και εγω απο την αντιθετη, την αριστερη πλευρα της μοτοσυκλετας, καθισμενος σχεδον, στην αριστερη καθετη πλευρα της σελλας , εχοντας αφησει πλεον εντελως το φρενο μεσα στην στροφη με το δεξι ποδι εξω απο το μηχανακι λογο ισοροπιας , να πασχιζω να κρατησω το πισω μερος με ελενχομενο γκαζι για να μη μου ερθει μπροστα, και συχρονος ομως να μπορεσω να ξεκολησω απο την στροφη γρηγορα!!!

Εξοδος στροφης... δευτερα , ( το μηχανακι χανει στιγμιαια εντελως την προσφυση του πισω τροχου, κολλαει εκει που ειναι για λιγο, πιεζοντας με προς το μπροστα μερος)--τριτη, (το μηχανακι ξαναβρισκει ελαφρως προσφυση κουνοντας ομως το πισω μερος αρκετα ) -- τεταρτη --πεμπτη ( επιτελους παω ευθεια ) με τρομερη ασταθεια του μπροστινου λογο των μικρων νεροφαγοματων, ορθιος πανω στο μηχανακι ωστε τα γονατα να σηνισφερουν οσο μπορουν στην δουλεια των αναρτησεων , αρκετο σφιξιμο των χεριων στο τιμονι , και ετοιμος για τραβηγμα του προς τα πισω στην περιπτωση π.χ. μεγαλου νεροφαγωματος , και με το ενα ματι να προσπαθει να διορθωνει ωστε να αποφευγεις την καθε μεγαλη φυτευτη πετρα που υπαρχει στο δρομο που απαξ και πεσεις απανω της πραγματικα δεν θα καταλαβεις για ποση ωρα θα πετας χωρις το μηχανακι, και με το αλλο ματι να υπολογιζεις την επομενη στροφη που ερχεται επικυνδινα γρηγορα ..... Τελος βολτας !!!

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄ ΄΄
    Διαβαζω και προσπαθω να καταλαβω ποια σημεια απο τα παραπανω θα βοηθαγαν σε οδηγηση με ςς σε φαρδυτερο δρομο,--- με μεγαλυτερες αποστασεις των στροφων --- και διπλασια χιλμ + ,δινοντας καποιο κλικ παραπανω στον οδηγο με προυπηρεσια στην οφφ οδηγηση, απο εναν οδηγο που δεν εχει κανει ποτε του χωμα !!!

Σορρυ.. αλλα δεν βρισκω κατι !!! Μερικα σημεια μοιαζουν και ενα-δυο ειναι ιδια ! Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν νομιζω οτι πρεπει να εχει καποιος προυπηρεσια στο χωμα για να τα κανει !!! Μονο αρκετες ωρες & χιλμ. πανω στο μηχανακι του !!!

πιστευω οτι ολη η περιγραφη που εκανες ειναι ακριβως αυτο στο οποιο αναφερομουν. παρα τα σχετικα λιγα χλμ που ειχες (παντα σε σχεση με ςς) τοποθετησες πολυ ωραια την ενταση που δημιουργηται στο χωμα.εν ολιγοις με μαξ 90χλμ ,σε ενα πολυ πιο ασφαλες τερεν επαιξες με την προσφυση,το σωμα σου ,τα ματια σου και το μυαλο σου,περισσοτερες φορες απο οτι πηγαινοντας με 200 πανω σε ενα ςς.ισως να μην καταφερα εγω να το θεσω σωστα αλλα δε σταθηκα στο ποσο μοιαζουν τα δυο στυλ οδηγησης, αλλα στο ποσο πιο ανετα και με ποσο πιο ασφαλη τροπο ακονιζονται οι οδηγικες σου αντιληψεις στο χωμα.

geia xara παίδες!

είμαι ενα ζωντανό παράδειγμα της διαμάχης σας!

σοβαρά τώρα...

ξεκίνησα απο στρήτ, πολλά χιλιόμετρα στην πόλη, αρκετές εκδρομές έξω απο αυτήν και μερικές ώρες μέσα στην πίστα...

ωσπου ηρθε η στιγμή να αποκτήσω μια αυστριακή μπετονιέρα και να μπώ στην γυμνή γή!

στην αρχή εκδρομικά,μετά παρακολουθησα μερικά μαθήματα, και έκανα μερικές προπονησούλες με καλούς φίλους

επίσης για κανα 2μηνο το είχα και ΣΜ!

εεε, πρέπει να ομολογήσω πώς πλέον όταν καβαλάω την σούζι, και ενώ είχα ήδη γυρω στις 80.000 μαζί της και έλεγα πώς την ξέρω

τώρα νοιώθω πολύ πιο ασφαλής, νοιώθω πώς την ελεγχω καλύτερα...

η οδηγηση ΣΜ, με ντριφταρισματα, καθώς και το χώμα που γλυστράει και χρησιμοποιεί πολύ μαρσπιέ και πίσω φρένο

ολοκλήρωσαν την οδήγηση στην άσφαλτο...

για να το καταλάβει κανεις πρέπει να έχει προηγούμενη εμπειρία με ασφαλτο και μετα απο ώρες στο χώμα να ξαναπροσπαθήσει...

φοβάμαι πώς δε μπορώ να περιγράψω ακριβώς τί έχει αλλάξει, σίγουρα άλλαξε η αίσθηση του "έχω μια μοτοσυκλέτα απο κάτω μου " καθώς και τα όρια γλυστρήματος μπροστινού και πισινού που σου έφερναν κρύο ιδρώτα!

όρθιοι να μαστε, και ότι δοκιμάζουμε στα μηχανακια, απο τεραιν και τεχνικές σε καλό μας βγαινει...

έτσι, να ψαχνόμαστε!

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    ΓΙΑΤΙ;

Αυτή είναι και η ερώτησή μου....
    Είναι απλό ρε Νίκο.
    Το χώμα γλιστράει σαν πουτάνα.
    Μαθαίνεις να κουμαντάρεις- οδηγάς την μηχανή γλιστρώντας. Αυτό βελτιώνει τον έλεγχο του βάρους, του τιμονιού, του φρένου, και την αυτοπεποίθηση.

Και μην μας πρήζεις μωρή κουλομαρία!

:rotflmao: :rotflmao:

gsxr power for ever!!! Το avatar του/της GTZ750

Re: Xώμα - άσφαλτος

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Κάποιοι λένε ότι για να πας σε μηχανή δρόμου θα πρέπει να περάσεις απο χώμα πρωτα. Το θεωρούν μεγάλο σχολείο...

Έχουν δίκιο και γιατί;

Παρακαλώ οι απαντήσεις να ειναι τεκμηριωμένες.

εγω δεν συμφωνω με αυτην την αποψη αλλα με την αλλη που λεει

"μπηκα στο χωμα για να γινω καλητερος στην ασφαλτο"

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!!!!!!

corona fotos

corona fotos 1

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk

Re: οταν μιλαμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
    αν δεις ολοι οι αγωνιζόμενοι στα σμ εχουν ξεκινήσει η έχουν περάσει πρώτα απο το χώμα...και οσοι δεν ...το κανουν τώρα για προπόνηση και φυσικη κατασταση.

δικιο εχεις! ενα φιλαρακι μου που τρεχει στο πανελληνιο με εχει φαει να παμε σε πιστα (εγω με το ξουρου) αλλα εκει εγω τουαχιστον δεν θα αντεχα ουτε για πλακα πανω απο 1-2 γυρους και οχι οσο παει!
    kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

nikos force
    ισως να μην καταφερα εγω να το θεσω σωστα αλλα δε σταθηκα στο ποσο μοιαζουν τα δυο στυλ οδηγησης, αλλα στο ποσο πιο ανετα και με ποσο πιο ασφαλη τροπο ακονιζονται οι οδηγικες σου αντιληψεις στο χωμα.
    Σε αυτο που ειπες συμφωνω απολυτα !!!

περιμενα με αγωνια την απαντηση αλλα τωρα

Μετα το κάμποσο χώμα -όχι πολλά πράγματα, μή νομίζεις (θύμισέ μου σε κάνα μήνα να σου πώ πως βλέπω το ss να συμπεριφέρεται, προς το παρόν ονοφάκι).

Σε κάθε λακούβα ασυναίσθητα δίνεις βάρος στα πέλματα, στις μεγάλες σηκώνεσαι όρθιος. Σου είναι πιο εύκολο να δίνεις βάρος στο εξωτερικό μαρσπιέ στις στροφές, και το βάρος να μην είναι πολύ πάνω στη μηχανή γενικότερα -δε κάθεσαι απλά.

Ενώ (σε άσφαλτο) σε στενό δρομάκι με λίγο χώμα στην δεξιά μεριά πάς με 60, σου βγαίνει ηρωϊκός ταρίφας με το χέρι κάργα τεντωμένο και πάει μές τη μέση (επειδή κοιτάει ΕΣΕΝΑ, ταργκετοφιξαρίστικε ο ταρίφας), και εσύ ώς συνήθως χάνεις το πίσω που φεύγει δεξιά στο χώμα. Μετά από κάνα 2 δέκατα του δευτερολέπτου, λες "δε με παίρνει αν το ισιώσω, ο ταρίφας ακόμα πάει", οπότε απλά διατηρείς τη αριστερή κλίση, στρίβεις όλο δεξιά και το πηγασάκι ντριφτάρει βαριεστημένα διαγώνια περνώντας τον ταρίφα, και με ένα απλό σήκωμα του τιμονιού ισιώνεις, ο ταρίφας μένει κάγκελο και φεύγεις. Το ίδιο δουλεύει και σε βρεμμένο, αλλά μιας και είναι κοντά και στο highside θέλει προσοχή και στο στεγνό και στα πολλά χιλλιόμετρα.

Χωρίς χέρια σε στροφές, αρχικά οδηγάς με τα γόνατα, μετά μόνο με τα πέλματα, μετά όρθιος -τη στροφή που έρχεται κοίτα όχι τη ξανθιά.

Ίσως το βασικότερο από όλα, χαλαρά χέρια, άν είσαι όρθιος στο εντουράκι, και βολτάρεις στο χώμα με ντρίφτ και λοιπά, στις στροφές ο μπροστινός σου δείχνει που θα (ήθελες να) πας, ο πίσω είτε γυρνά ή όχι ελέγχεται με τα γόνατα, αλλά τα χαλαρά χέρια θα σου δώσουν ευελιξία, αλλιώς πας από χαντάκ σε χαντάκ. Το πόσο βοηθά στο counter steering στα ss το να έχεις χαλαρά χέρια νομίζω ότι είναι γνωστό.

Ελπίζω να βοήθησα.

(όλο και παίζουν και κάτι βιντεάκια σχετικά στο νετ)

zireous

Σε κάθε λακούβα ασυναίσθητα δίνεις βάρος στα πέλματα, στις μεγάλες σηκώνεσαι όρθιος. Σου είναι πιο εύκολο να δίνεις βάρος στο εξωτερικό μαρσπιέ στις στροφές, και το βάρος να μην είναι πολύ πάνω στη μηχανή γενικότερα -δε κάθεσαι απλά.
    Απορια...

Ποιος ειναι ο εξωτερικος μαρσπιες ???

ΟΕΕΕΟΟΟ....

Αυτος που εναι απο την εσωτερικη πλευρα της στροφης που παιρνεις η ο απεναντι ???

zireous
    Χωρίς χέρια σε στροφές, αρχικά οδηγάς με τα γόνατα, μετά μόνο με τα πέλματα, μετά όρθιος -τη στροφή που έρχεται κοίτα όχι τη ξανθιά.
    Τι μπορυν να χρησιμευσουν τα παραπανω σε οδηγηση στην ασφαλτο ???

zireous

Ίσως το βασικότερο από όλα, χαλαρά χέρια, άν είσαι όρθιος στο εντουράκι, και βολτάρεις στο χώμα με ντρίφτ και λοιπά, στις στροφές ο μπροστινός σου δείχνει που θα (ήθελες να) πας, ο πίσω είτε γυρνά ή όχι ελέγχεται με τα γόνατα, αλλά τα χαλαρά χέρια θα σου δώσουν ευελιξία, αλλιώς πας από χαντάκ σε χαντάκ. Το πόσο βοηθά στο counter steering στα ss το να έχεις χαλαρά χέρια νομίζω ότι είναι γνωστό
    Διαφωνω με τον παραπανω τροπο που περιγραφεις και τον θεωρω εντελως λανθασμενο, αλλα μιας και δεν ειναι το θεμα μας η οδηγηση στο χωμα ας μην το συνεχισω...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Το πιο σωστο (κατα την γνωμη μου) απ' οτι εχω ακουσει εδω, το ειπε σε γενικες γραμμες ο tai. :wacko:

Στην ασφαλτο, χανεις προσφυση, μια φορα στα 10 χλμ (κι αν)!

Στο χωμα, 2-3 φορες σε καθε κυκλο της ροδας!!!

Αυτο σε κανει να μαθαινεις να "αισθανεσαι" την μηχανη και να διορθωνεις, εντελως ΑΥΤΟΜΑΤΑ.

Οποτε στην ασφαλτο μετα, μπορεις ΠΟΛΥ πιο ευκολα να πλησιασεις τα (οποια) ορια σου ... :smilea:
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Είναι απλό ρε Νίκο.
    Το χώμα γλιστράει σαν πουτάνα.
    Μαθαίνεις να κουμαντάρεις- οδηγάς την μηχανή γλιστρώντας. Αυτό βελτιώνει τον έλεγχο του βάρους, του τιμονιού, του φρένου, και την αυτοπεποίθηση.

Και μην μας πρήζεις μωρή κουλομαρία!

:rotflmao: :rotflmao:
    Άλλα συμπτώματα έχετε; Αν ναι να το κοιτάξετε με έναν ειδικό...
    Σε πόσους έχει γλυστρήσει η street μηχανή με πολλά και την επανέφεραν ΜΟΝΟΙ τους και όχι επειδή η ρόδα έπιασε και πάλι από μόνη της;

Δλδ μπαινεις σε στροφή με 180+ και σου γλυστράει το πίσω (άσε το μπρος - το αποτέλεσμα ειναι γνωστό) και επειδή έχεις πάει σε βάλτους και χώματα με το τρακτέρ, θα μπορέσεις να το επαναφέρεις λόγω της εμπειρίας στο χώμα;

Χλωμό το βλέπω....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    ρε σεις το να οδηγησεις σε χωμα σου προσθετει γνωσεις σε καποιες ειδικες στιγμες ...αλλα πρεπει να ξερεις πολυ καλα τι θες να παρεις απο εκει!!

Αν πας να κανεις στο δρομο οτι κανεις σε enduro θα σκοτωθεις!!

αλλο το ενα αλλο το αλλο..αυτο που θα αποκομισεις απο το enduro πρεπει να το προσαρμοσεις στα στριτ-SS

μιλαω απολυτα για πραγματα μην το γενικευσετε
    Νομίζω αυτό είναι το πιο σωστό που ακούστηκε.

Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι φαντασίες των χωμάτινων ή αντιδράσεις των ασφάλτινων.

Το χώμα θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με το γλύστρημα και να μην αντιδράσεις σαν να ήρθε η συντέλεια. Τίποτα περισσότερο.

Από κει και πέρα η κάθε μηχανή οδηγείται ανάλογα με το στήσιμο και την τεχνική που απαιτεί το τερέν για το οποίο φτιάχτηκε και πρώτα απ'όλα θα πρέπει να την κατέχεις πριν καβαλήσεις οποιοδήποτε από τα δύο. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις εντούρο οδήγηση σε ss, ούτε και το ανάποδο (αν και όταν καβάλησα το πριόνι του julius καθόμουνα πίσω και σκυφτός και έβγαζα και γόνατο στη στροφή... ).

Υ.Γ. Η περιγραφή της εντουροβόλτας πολύ παραστατική και ενδιαφέρουσα, αλλά ένα γύρος με ss στην πίστα μπορεί να είναι το ίδιο ή και περισσότερο συναρπαστικός και απαιτητικός...
    Θάνος..

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2007, 13:38
  2. Τέτοια ζέστη ούτε η ασφαλτος δεν την αντέχει.
    από Nrgman στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2007, 12:04
  3. 2007-01-27, Σαβ. Αγ.Αννα, Εύβοια, άσφαλτος: Πόσοι?
    από Nostra στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2007, 15:47
  4. Xώμα ???
    από THEOD στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 20/09/2005, 10:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας