Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 44

Θέμα: Κρανη: Τελικα ακριβοτερο ειναι και καλυτερο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR

Proteinw Stikcy
    Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos

Re: Re: Re: Κρανη: Τελικα ακριβοτερο ειναι και καλυτερο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_zr
    ...
    δεν διαφωνώ...και φυσικά πολύ καλά κάνεις που το ψάχνεις το θέμα και αυτα που γράφεις είναι πολύ λογικά.

Απλά αν σου λεγα ότι με 480-550 ευρω παίρνεις το καλύτερο και ασφαλέστερο κράνος στον κόσμο(RX-7 Corsair)?

Θα σε ξαναπροβλημάτιζε ποτέ το όλο θέμα?

Θα σε ανάγκαζε η απαγορευτική τιμή στην Ελλάδα του συγκεκριμένου κράνους να πάρεις αμφιβόλου ποιότητας κράνος(αν δεν αμφέβαλες δεν θα το έψαχνες το θέμα);

Πάντως ευγε που δεν είσαι απο εκείνους που το μόνο που τους νοιάζει είναι τι χρώμα θα το πάρω ή το ''έλα μωρε όλοι Arai παίρνουν δεν γουστάρω''(το χω ακούσει κι αυτό)

Xρηστο, αυτο ειπα κ πιο πανω. Θεωρωντας οτι θα αλλαξω το κρανος μου μεσα σε μια 4ετια, ΟΤΑΝ το κανω θα το αλλαξω με κατι καλυτερο απο πλευρας αξεσουαρ/εμφανισης/ποιοτικων υλικων (επενδυσεις κλπ).

Απλα το ενδιαφερον στην υποθεση ειναι οτι τελικα απο πλευρας ασφαλειας ακομα κ τα "αμφιβολου" ποιοτητας κρανη οπως το δικο μου αποδικνυονται εξισου καλα με τα πολυ ακριβοτερα!

Παρεπιπτοντως, οπως φαινεται το κρανος μου ειναι κατασκευασμενο απο την J-Tech και στην Ευρωπη πωλειται με την ταμπελα της IXS, ενω στην Αμερικη με την ταμπελα της Icon.

http://www.jtech-helmet.com/

http://www.rideicon.com/

Επισης για οσους θελουν πληροφοριες σχετικα με κρανη, καθως και πολυ ενδιαφεροντα reviews, δειτε εδω:
    http://www.webbikeworld.com/motorcyc...le-helmets.htm
    Νίκος
    Open Horizons

Παλαιό μέλος
    Και εγω Stickty oπωσδηποτε.

Φιλε μου νομιζω οτι έχει γινει καποια παρανοηση ή απο μερους σου ή απο μερους μου στην εξηγηση αυτων ποθ διαβασαμε. Γραφει το κειμενο : —even the relatively soft ECE standards—are allowing riders' heads to be routinely subjected to forces that can severely injure or kill them.

Εδω ο τυπος φαινεται ξεκαθαρα οτι κραζει τα ευρωπαικα στανταρ οπως και πιο πανω.

The COST study estimated that better, more energy-absorbent helmets could reduce motorcycle fatalities up to 20 percent. If that estimate is legitimate and was applied in the U.S., it would mean saving about 700 American riders' lives a year.

Εδω εγω κατανοω οτι ναι λεει τα κρανη να γίνουν πιο αποροφητικα ως προς την ενέργεια προσκρουσης αλλα με τπτ μα με τπτ δεν λεει οτι πρεπει να γινουν πιο μαλακα τα κέλυφη. Τωρα απο εκει και περα το οτι αναφερει ποσο πολλοι θα γλιτωναν στην αμερικη ειναι απο στατιστικα και το ποσοστο φανταζομαι ποθ προκυπτει ΕΑΝ βρεθει τροπος να γινουν πιο αποροφητικα τα κρανη.

Εαν κανω λαθο στην κατανοηση διορθωστε με.

AIS 4 = Severe
    AIS 5 = Critical
    AIS 6 = Unsurvivable

Οι βαθμιδες αυτες παι συμφωνα οπως τις κατανοω προτιμω να εχω το κεφαλι ακομα και να μην εχει ανοιξει το κρανος και ας ανηκω στην βαθμιδα 4-5 τουλαχιστον να υπαρχει καποια ελπιδα ρε αδερφε.

Και να στο πω και απλα. Εγω χτυπα ξυλο, αν μου τυχει κατι προτιμω να βγαλουν το κεφαλι απο ενα μερος παρα να με μαζευουν αριστερα και δεξια με το κουταλακι.

ειμαι αλλου Το avatar του/της dimitris74
    http://www.araiamericas.com/news_9.html

δοκιμασε να γυρισεις την ζελατινα του IXS σου αναποδα, αντι για την κουρμπα που εχει να την γυρίσεις απο την αλλη μερια.

μαλλον πριν την γυρίσεις αγόρασε μια αλλη γιατι θα σπάσει.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dessert

Με ελάχιστη προσοχή, είναι κινητήρες που δεν χρειάζονται να έχουν κάποιο σοβαρό service πριν τα 200.000 χλμ. σε αντίθεση, με τους τετραμπ@ύρδελους Ιαπωνικούς που στα 40000 σου ζητάνε τα "οικονομικά" και εύκολα προσητά, σε όλους τους πληθωρικούς αγοραστές τους ανταλλακτικά...

Παλαιό μέλος
    Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εδώ:
    http://www.motorcyclistonline.com/ge...helmet_review/

Διαβάστε και εδώ εκεί που γράφει upate
    http://www.webbikeworld.com/motorcyc...helmet-faq.htm

Από αυτά που γράφτηκαν μέχρι τώρα να υποθέσω οτι ανάλογα την ταχύτητα που τρέχουμε χρειαζόμαστε διαφορετικό κράνος για την κατάλληλη προστασία;

olla telia.
    alla mperdeytika!!!
    to shoei poy exw apo italy einai evropaikwn prodiagrafon??
    to shoei apo usa einai snell kai to evropaiko CE?
    h einai olla ta shoei snell?
    KAFROS
    www.myspace.com/maronsrad

FZS600 Fazer Το avatar του/της schumacher_
    Shoei από Αμερική έχει προδιαγραφές Snell...

Shoei από Ελλάδα/Ιταλία/Αγγλία (οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα) έχει προδιαγραφές CE...

ΥΓ: εννοείται ότι δεν ισχύει μόνο για τα Shoei...

In a typical large motorcycle dealership you're likely to find helmets that conform to all these standards. Most U.S.-market full-face helmets made in Asia—Arai, HJC, Icon, KBC, ScorpionExo, Shoei, and most Fulmer models—are Snell M2000 or M2005 certified. (The Snell standard did not change substantially from M2000 to M2005.) Most helmets from European companies—Vemar, Shark, Schuberth, etc.—conform to the ECE 22-05 standard.

Suomy helmets sold under its own name conform to either the ECE or the BSI standard, but Suomy private-labels some helmets to brands such as Ducati that are built and certified to Snell. Some AGV models sold here are made to Snell standards, some to BSI. And a few Asian-made helmets are DOT-only. Among major manufacturers, Z1R (a subbrand of Parts Unlimited) and Fulmer Helmets sell DOT-only lids at the lower end of their pricing scales. You can also get 'em at Pep Boys under the Raider brand name.

gia ayto rotaw?
    mhpws olla ta shoei einai snell?
    grafei kapou panw sto kranos ti einai to kellyfos toy?

nice topic
    good info
    KAFROS
    www.myspace.com/maronsrad

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Καταπληκτική δουλειά!!! Υπέροχο ποστ αντάξιο των αποριών και των συζητήσεων μας.
    Μία απορία μόνο.
    Λέτε για 200G και για 300 G.
    Πως μπορεί να μετργθεί αυτό σε πραγματικές συνθήκες;
    Θέλω να πω δηλαδή, τι είδους σύγκρουση ή πτώση θα δημιουργούσε τέτοια πίεση;
    Αν δηλαδή πηγαίνεις με 120 και πέσεις πάνω σε φορτηγό (χτύπα 10000 ξύλα) ή αν πηγαίνεις με 80 και πέσεις πάλι σε φορτηγό; (πάλι χτύπα 1000 ξύλα).
    Και δεύτερον (μία είπες ρε) και πολύ σημαντικό.
    Μιλάμε για μία σύγκρουση 200 ή 300 G.
    Με πίεση 50 ή 100 G τι συμβαίνει; Το κράνος καθίσταται άχρηστο; Πόση από την ανθεκτικότητα του χάνει;
    Δεν τα λέω αυτά για να πω τσάμπα τα συζητάμε. Το αντίθετο.
    Όσο πιο πολλά ξέρεις τόσο πιο καλά.

Στελιο μου, το ακριβες νουμερο G μπορει να μετρηθει μονο με επιταχυνσιομετρο.

Οσο για το τι ειδους συκγρουση θα δημιουργουσε τετοια πιεση, θα εκπλαγεις!
    Τα 200-300 G τα φτάνουν στο τεστ DOT 22.05 ρίχνοντας το κράνος με ένα βάρος μέσα επάνω σε ένα ατσάλινο αμόνι με ταχύτητα 7,5 m/s, η αλλιως 27 χλμ/ωρα!

Σκέψου τι γίνεται με ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσκρουσης...
    Νίκος
    Open Horizons

Ευτυχισμένη Μαγισσούλα Το avatar του/της evvou
    Προτείνω και εγώ να γίνει sticky!! (τώρα το πήρα χαμπάρι το ποστ)
    Μπράβο ρε Νικο..

Να ρωτήσω κάτι όμως γιατί είμαι και λίγο βλαξ σε αυτά τα θέματα??

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα snell και ece?? Γιατί υπάρχουν shoei (εγώ αυτό έχω, οπότε για shoei ρωτάω) με προδιαγραφές snell και άλλα με προδιαγραφές ece?? Σε τι διαφέρουν??

Sorry για την ασχετίλα
    το original α-μηχανο™ μελος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zanDark
    Προτείνω και εγώ να γίνει sticky!! (τώρα το πήρα χαμπάρι το ποστ)
    Μπράβο ρε Νικο..

Να ρωτήσω κάτι όμως γιατί είμαι και λίγο βλαξ σε αυτά τα θέματα??

Ποια η διαφορά ανάμεσα στα snell και ece?? Γιατί υπάρχουν shoei (εγώ αυτό έχω, οπότε για shoei ρωτάω) με προδιαγραφές snell και άλλα με προδιαγραφές ece?? Σε τι διαφέρουν??

Sorry για την ασχετίλα
    διαφέρουν στο φορέα που τα έχει πιστοποιήσει....και φυσικά κάθε φορέας έχει διαφορετικά κριτήρια τα οποία περιγράφονται πολύ ωραία και αναλυτικά στο άρθρο που παρέθεσε ο Ταξιδευτής
    για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της ΕΕ πρέπει να έχουν περάσει τα πρότυπα που θέτει ο κανονισμός ECE
    ενώ για την Αμερική του αντίστοιχου κανονισμου της snell....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Επειδή μου φαίνεται ότι υπάρχει μια σύγχυση με τα G θα προσπαθήσω να εξηγήσω.
    Με G μετράμε την επιτάχυνση/επιβράδυνση ενός σώματος. 1G είναι περίπου 10 m/sec*sec, δηλαδή σε επιτάχυνση/επιβράδυνση 1G κάθε δευτερόλεπτο η ταχύτητά μας αυξάνεται/μειώνεται κατά 10 m/sec ή 36 km/h.
    Όταν το κράνος χτυπάει κάπου, τότε το εξωτερικό κέλυφός του σταματάει ακαριαία και αρχίζει να παραμορφώνεται το εσωτερικό του υλικό, μέχρι το κεφάλι να ακινητοποιηθεί. Αν έχω καταλάβει καλά η διαδικασία αυτή διαρκεί λιγότερο από 10 ms (χιλιοστά του δευτερολέπτου). Στα 7.5 m/s (που γίνονται τα τεστ) τα 200G σημαίνει ότι το κεφάλι πρέπει να σταματήσει σε 3.75 ms.
    Οπότε ανάλογα με το πόσο "μαλακό" ή "σκληρό" είναι το εσωτερικό υλικό, καθώς και ανάλογα με το πάχος του αλλάζει η ταχύτητα με την οποία καταρρέει αλλάζοντας και τον χρόνο στον οποίο σταματάει το κεφάλι.

Ελπίζω να είναι κατανοητά αυτά που έγραψα και να βοηθάνε.
    Στα παραπάνω υπάρχουν αρκετές απλουστεύσεις, αλλά η γενική ιδέα πιστεύω πως είναι σωστή.

+1 Psaxioti, πολυ σωστα τα λες. Μονο να συμπληρωσω οτι εκτος της εσωτερικης παραμορφωσης του υλικου, παιζει μεγαλο ρολο και ο βαθμος απορροφησης του χτυπηματος απο το εξωτερικο κελυφος.
    Μεχρι ενα βαθμο ειναι θεμιτο και ζητουμενο το εξωτερικο κελυφος να ειναι "μαλακο" ωστε να παιρνει αυτο την συγκρουση ραγιζοντας απο το να ειναι υπερβολικα σκληρο κ ακαμπτο.

Ειναι το αναλογο με την ιστορια με τα αυτοκινητα: παλια πιστευαν οτι τα παλια αυτοκινητα που συγκρουονταν χωρις να παθουν ζημιες ηταν κ καλυτερα. Μετα ομως ανακαλυψαν οτι το να παραμορφωνεται το οχημα και να απορροφα την συγκρουση αυτο ειναι ΣΑΦΩΣ καλυτερο απο το να περναει ως εχει στους επιβατες.
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/01/2006, 11:44
  2. Κωλογεροι!!! Ισως Recycle αλλα ειναι και ευχη...!
    από pepenaxos1 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2006, 16:02
  3. Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
    από el_hymador στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 22:24
  4. Διχρονα και ποιο ειναι το καλυτερο της αγορας?
    από pavlaras1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 28/08/2005, 01:34
  5. Τελικα Τι Ειναι;;
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2004, 18:14

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •