+1, και εγώ απ'όσο γνωρίζω η Pirelli είναι η μαμά της Metzeller (η εξαγορά έγινε πριν 10 χρόνια περίπου).Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Δε νομίζω ότι η Dunlop είναι μαμά της Pirelli....
Η Dunlop είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια Ιαπωνική.
+1, και εγώ απ'όσο γνωρίζω η Pirelli είναι η μαμά της Metzeller (η εξαγορά έγινε πριν 10 χρόνια περίπου).Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Δε νομίζω ότι η Dunlop είναι μαμά της Pirelli....
Η Dunlop είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια Ιαπωνική.
You BETA believe...
...και αγορασμένη (ναι, ναι) από την Good Year!Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Η Dunlop είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια Ιαπωνική. [/B]
Έλα ρε συ τώρα, ξενέρωσα (με τον τασο). Με εκδικείσαι?Αρχικά δημιουργήθηκε από jinks
Ο Τάσος Πάντος (ΟΣΦΠ)!!!!!
![]()
![]()
![]()
You BETA believe...
Δεν σε πρόλαβαΑρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Μήπως (λέω εγώ τώρα...) η Pirelli είναι η μαμά της Metzeler ???![]()
![]()
You BETA believe...
Ο μπαμπάς τελικά ποιός είναι???
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Σωστός, το είχα ξεχάσει.Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
...και αγορασμένη (ναι, ναι) από την Good Year!
Τώρα σε σχέση με το αρχικό θέμα, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι αφού ψάχνουμε τις 'μικρολεπτομέρειες' καλό θα ήταν να τις μοιραζόμαστε μεταξύ μας. Αν θυμάμαι καλά και τα 2 περιοδικά μοτό, εκθείαζαν τα συγκεκριμμένα λάστιχα και δεν ανέφεραν τίποτα σχετικό.
Όποιος έχει τα τεύχη, ας μπει στον κόπο να τα σκανάρει ή έστω να ρίξει μια ματιά και να επιβεβαιώσει αν θυμάμαι καλά.
Ίσως είναι καλύτερα να εμπιστευόμαστε τις δικές μας παρατηρήσεις...
![]()
You BETA believe...
Καμιά γνώμη για τα Pilot Road σε στροφές κλπ???
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Δεν τα έχω δοκιμάσει (και μάλλον δεν πρόκειται).Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Τα φοράει από την "μαμά" του το FZ1...
Δεν τα θεωρώ άσχημα...Λίγο "αργά" στα στροφιλίκια, αλλά φιλικά και προβλέψιμα...Πάντως δεν τα έχω τερματίσει στο πλάι - δείχνουν (τουλάχιστον στην διάσταση 190/50.....) να έχουν περίεργη κορώνα...
Σίγουρα είναι καλά τουριστάδικα λάστιχα...
Στην πρώτη αλλαγή όμως (που πλησιάζει...) θα φορέσω κάτι σε πιο σπόρ μιας και πιστεύω ότι δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα στον χαρακτήρα της μηχανής μου....
Φορεμένα ήδη για 7.000χλμ, το πίσω διανύει ήδη το 2ο μισό της ζωής του (δεν το σκίζω όμως) και λογικά θα βγάλουν έστω και οριακά 10.000, πράγμα που σε χιλιάρι 150 ίππων δεν είναι και αμελητέο...
Μπερδέψαμε τις μαμάδες. Εϊπα μαμά Dunlop όπως λέμε μαμά Χονδα μαμά Καβασάκι κτλ κτλ...
Απλά είπα ότι η Dunlop γκαβάτζωσε ανθρώπινο δηναμικό απο την Pirelli,τώρα περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.
...και αγορασμένη (ναι, ναι) από την Good Year!
Όντως....και η αντιπροσωπία της Dunlop στην Ελλάδα είναι η Goodyear.
Πάντως απ την Αγγλία μας έρχονται..
![]()
παρεπιπτοντος τα μαμα λαστιχα στο fz1 τα dulop 15000 χλμ. και συνεχιζουν,καθαρα τουριστικο,σκληρο λαστιχο,μολις ζεσταθουν κρατανε,ειναι ομως αργα στο πλαγιασμα,παντος τωρα που θα τα αλλαξω ειμαι μεταξυ m3 και corsa,δυσκολη επιλογη
το m3 θα σου κρατήσει πιο πολυ απο το corsa..το οποιο φετος εινα το diablo corsa III οπου το φορανε και στα 600σσ στο παγκοσμιο ΟΛΑ τα μηχανακια και ειναι σαφως καλύτερο σε κρατημα απο το m3 αλλα δε θα σου κρατήσει τοσο οσο το m3 (οπου το εβαλα μετα το απλο το diablo και ειναι μια χαρα -εχω κανει 6-7000 χιλ και είναι σα καινουριο- το ντιαμπλο το απλο το αλλαξα στα 8-9 με λινα στο πισω.)Αρχικά δημιουργήθηκε από doken
παρεπιπτοντος τα μαμα λαστιχα στο fz1 τα dulop 15000 χλμ. και συνεχιζουν,καθαρα τουριστικο,σκληρο λαστιχο,μολις ζεσταθουν κρατανε,ειναι ομως αργα στο πλαγιασμα,παντος τωρα που θα τα αλλαξω ειμαι μεταξυ m3 και corsa,δυσκολη επιλογη
επίσης η μετζελερ ειναι "παιδι" της πιρελι.
τοτε Μ3 δαγκωτο! δυσκολοι καιροι για γομες!
αν ο τρόπος οδήγησης, η ταχύτητα κλπ κλπ είναι ίδια, τότε οφείλεται στο σχήμα της κορώνας και στην ακαμψία/ευκαμψία του σκελετού. Όσο πιο U είναι η κορώνα τόσο πιο εύκολα πατάς όλο το πέλμα, και αντίστροφα όσο πιο γρήγορη - δηλαδή V - ειναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να εξάντλήσεις το πέλμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
τα chickenstrips (το απάτητο μέρος στην άκρη του λάστιχου) ήταν πολύ μεγάλο. Σε Κ.Σ. με τα Power και στις ίδιες καθημερινές διαδρομές με τον ίδιο τρόπο οδήγησης, το πάχος της γραμμής ήταν περίπου μισός πόντος.
Μην το μπερδέψετε με ταχύτητα, θα έλεγα ότι με τα Pirelli, πάω πιο γρήγορα και κυρίως πιο εύκολα.
Το ερώτημα (που απευθύνεται σε αυτούς που έχουν εμπειρία και από τα 2 και σε πίστα ή γρήγορη οδήγηση), είναι αν αυτό οφείλεται στο προφίλ της κορώνας ή στον σκελετό (εμένα μου φαίνεται πιο μαλακός).
Επίσης έχω την εντύπωση ότι τα Power έχουν παραπάνω πρόσφυση.
Τι πιστεύετε όσοι τα'χετε δοκιμάσει?
Τα diablo έκαναν όνομα χάρην στην έκδοση corsa και όχι στα απλά. Η διαφορά είναι μεγάλη όταν πρόκειται για χρήση ss, τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Με τα απλά diablo ... όλα ήταν μέτρια. Με τα corsa έτριβα τα μάτια μου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
εγώ πάλι απορώ πως κάνανε όνομα αυτα τα λάστιχα,(Diablo)...