Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα πάντα

Αρχικά δημιουργήθηκε από thewhiteowl
    Το αλάρμ δεν χρησιμοποιείται ΚΑΘΟΛΟΥ κατά τους ελιγμούς της στάθμευσης. Μόνο τα φλας. Το πως τα χρησιμοποιεί ο Έλληνας οδηγός είναι άλλη υπόθεση.
    ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ

Ας πούμε ότι θες να παρκάρεις σε θέση που βρίσκεται ακριβώς αριστερά σου και πίσω έρχονται αυτοκίνητα.

Ας πάρουμε τα βήματα ένα ένα.

Σταματάς το αυτοκίνητο γλυκά και ωραία. Έχεις το δικαίωμα να το κάνεις.

Ανάβεις το αριστερό φλας. Έχεις δικαίωμα να το κάνεις και αυτό...

Ξεκινάς τώρα το αυτοκίνητο σιγά-σιγά προς τα μπρος για να προετοιμάσεις το αμάξι. Δε ξέρω αν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό, όταν έχεις ανάψει αριστερό φλας. Χμ.

Εάν τώρα, την ώρα που το κάνεις αυτό, σου έρθει ο άλλος και σου κολλήσει από πίσω και σε αναγκάσει να φύγεις μπροστά, δεν είναι ΜΑΛΑΚΑΣ;

Ή αν την ώρα που πας προς τα πίσω, έρθει και σε κοπανήσει;

Δε νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση φταίει ο φίλος μας, για τον εξής λόγο:

Αυτός, θέλει να παρκάρει. Δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλους γύρω απότο τετράγωνο μέχρι να τύχει να μην υπάρχει κανείς από πίσω. Έχει κάθε δικαίωμα να παρκάρει.

Αν δεν τον αφήσουν οι άλλοι να παρκάρει και του χώνονται και προσπαθούν να περάσουν την ώρα που αυτός μανουβράρει, δυσκολεύουν και τον ίδιο και την υπόλοιπη κίνηση (ενδεχομένως και το δεξιότερο ρεύμα). Όσο επιμένουν να περάσουν ο φίλος μας δεν πρόκειται να μπορέσει να παρκάρει (περιγράφω τι μου συνέβη το μεσημέρι σήμερα... οι περισσότεροι μου κορνάρανε...)

Αν όμως, αυτός που ακολουθεί το φίλο μας, τον αφήσει για τα 10-20 δευτερόλεπτα να παρκάρει, δεν εμποδίζεται κανένας: Ούτε αυτός που παρκάρει,επομένως θα παρκάρει συντομότερα και με ασφάλεια, ούτε οι υπόλοιποι, που θα περάσουν όταν το δρόμος ελευθερωθεί.

Η λογική σου είναι σωστή Γιώργο. Αλλά ο Κ.Ο.Κ. δεν έχει φτιαχτεί για να σου μάθει οδική συμπεριφορά, αυτή είναι δουλειά του σχολείου ή/και της σχολής οδήγησης.
    Ο Κ.Ο.Κ. κυκλοφορίας έχει κατασκευαστεί ώστε να αποδίδει σαφή ευθύνες στην περίπτωση ατυχήματος. Και στην περίπτωση στάθμευσης ο Κ.Ο.Κ. είναι ξεκάθαρος. Την ευθύνη την φέρει ο οδηγός που κάνει τον ελιγμό στάθμευσης. (Μιλάμε βέβαια για περίπτωση όπου ο έταιρος οδηγός κινείται κανονικά στο οδόστρωμα).

Ας πάρουμε τα βήματα ένα ένα.

Όχι δεν έχεις. Για να σταματήσεις το αυτόκινητο στην μέση του δρόμου πάει να πει ότι υπάρχει λόγος. Είτε φρενάρεις για να αποφύγεις την σύγκρουση με κάποιο εμπόδιο είτε σκοπεύεις να κάνεις κάποιον ελιγμό οπότε ΠΡΩΤΑ ανάβεις τα φλας σου για να δείξεις την πορεία του ελιγμού σου και μετά σταματάς το άμάξι. (Να σημειώσω σε αυτό το σημείο κάτι που πολλοί το έχουν ξεχάσει, ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κίνηση του αυτοκινήτου με την όπισθεν παρά μόνο στην περίπτωση ελιγμού στάθμευσης ή στην περίπτωση που υπάρχει αδιέξοδο μπροστά). Συνεπώς το σταματάω το αυτοκίνητο γιατί μου ήρθε να πάω 20 μέτρα πίσω επείδη έχασα την στροφή δεν υπάρχει.

Ανάβεις το αριστερό φλας. Έχεις δικαίωμα να το κάνεις και αυτό...

Ξεκινάς τώρα το αυτοκίνητο σιγά-σιγά προς τα μπρος για να προετοιμάσεις το αμάξι. Δε ξέρω αν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό, όταν έχεις ανάψει αριστερό φλας. Χμ.

Φυσικά και έχεις. Όταν δηλαδή σκοπεύεις να στρίψεις κάπου και η στροφή είναι μετά από 20 μέτρα δεν μπορείς να ανάψεις το φλας από πριν; Πότε θα το ανάψεις; Όταν θα είσαι πάνω στην στροφή; Το ανάβω φλας σημαίνει ότι σκοπεύω να πορεύτω προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει το φλας, δεν σημαίνει "ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΕΕΕ ΣΤΡΙΒΩΩΩΩΩΩ!!!! "

Όσο για τα υπόλοιπα που είπες, συμφωνώ απόλυτως, αλλά αυτά είναι θέμα οδηγικής συμπεριφοράς και δεν αφορούν τον Κ.Ο.Κ. Αν τον αφορούσαν τότε θα έπρεπε να αναγράφεται ρητώς ότι απαγορεύεται η έκδοση διπλώματος σε γυναίκα (και δεν χρειάζεται καν να μιλήσω για το ΑΝ θα υπήρχαν καν ταξί!)

Υ.Γ. Έχω κοτσάρει μέσα κάτι ορθογραφικά λόγω βιασύνης. Δείξτε κατανοήση.
    I used to think it was a terrible thing that life was so unfair. Then I thought, 'what if life *were* fair, and all of the terrible things that happen to us came because we really deserved them?' Now I take great comfort in the general unfairness and hostility of the universe.

ΕγώοΜικρόςοΑμνόςΤουΘεού Το avatar του/της jtoros
    Αχμ... δεν ξέρω αν ειπώθηκε έμμεσα, αλλά σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, παρκάρισμα σε θέση που βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου από τον Κ.Ο.Κ.
    Αν δεν κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, θα πας εκεί που κοιτάς.

Nothing is Impossible!

nai exeiS GIATI DE XREIAZETAI NA DIKAIOLOGH8EIS!!!!!!!!!!

"EPA8A EMFRAGMA!!!"

BLAKEIA MOU POU RWTHSA GIA AN PORW NA PROXWRHSW AFOU ANAPSA FLAS FUSIKA KAI MPROW NA TO KANW TO MYALO MOUY EXASE PISTONIES SE EKEINH TH FASH..

APISTEUTO, YPARXEI AN8RWPOS POU KSEREI TON KOK OSO KAI GW

KAI DEN EINAI O KA8HGHTHS MOY

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Τελικά θα συμφωνήσω ότι σύμφωνα με τον ΚΟΚ στο παρκάρισμα χρησιμοποιούμε φλάς και όχι αλάρμ!

Γιατί στις σχολές οδηγών μας μαθαίνουν τον "λάθος" τρόπο με φλας, αλάρμ κλπ, αφού είναι λάθος κατα τον ΚΟΚ; Από την εμπειρία μου στους δρόμους τουλάχιστον το 80% των οδηγών αυτόν το τρόπο χρησημοποιεί!

Τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν σύστημα αυτόματης απεμπλοκής των φλας όταν αλλάζει κατεύθυνση το τιμόνι (ελιγμοί κλπ). Δεν θα μας σπάει τα νεύρα λοιπόν να πατάμε συνέχεια τον διακόπτη για να ξανανάβουμε τα φλας μετά από κάθε ελιγμό; Φαντάζομαι ότι πρέπει να το κάνεις αυτό γιατί αν το φλας σβήσει, εσύ το αγνοήσεις και πέσει επάνω σου για οποιοδήποτε΄λόγο ένα μηχανάκι θα σου πει δεν είχες ανάψει τα φλας!

Τελειώνοντας:

1) Πιστεύετε ότι εφαρμόζοντας τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπάρχει διαφορά από θέμα ασφαλείας (άσχετα με το τι λέει ο ΚΟΚ);

2) Αυτοί που εφαρμόζουν τον λάθος τρόπο αξίζει να αλλάξουν συνήθεια, σκεπτόμενοι και τα παραπάνω με το φλας;
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

TA PRAMATA EINAI POLOI APLA KAI KANETE LA8OS POUTA MPLEKEIS!!!!!

ALLO TO NOMIMO ALLO TO ASFALES/SWSTO/H8IKO/KALO

O KOK EINAI O NOMOS. AUTOS EINAI STO XARTI. AN KANEIS AUTO KANEIS DE MPOREI NA SE KATHGORHSEI. EINAI TO APOLYTO.

DEN ISXIRIZETAI KANEIS OTI SOU PROSFEREI ASFLAEIA!!!!!!!! TO MONO POU KANEI EINAI PSEBDOASFALIA LOGO OMOIOGENOUS SYMPERIFORAS::: SOU LEEI "ETSI 8A KANEIS, ETSI 8A KANOUME OLOI OPOTE KSEROUME PWS 8A KINH8OUME" ALLAFUSIKA AUTO PAEI STO DIAOLO OPWS HR8E GIATI KANEIS DEN TON AKOLOU8EI OPOTE AKOMA KAI AUTH H LIGH KAI PSEUFDHS ASFALEIA CIAO BAMBINOOOOOOOOOOOOOO

KAI APO POTE STIS SXOLES ODHGHSHS MA8AINOUN ODHGHSH?!?!!!!?

EPISHS KAPOOIO0S POU SE VLEPEI NA PARKAREIS KAI SKASEI PANW SOU EINAI MALAKAS._

KAI DEN EINAI "LA8OS" O TROPOS , EINAI LA8OS KANONIKO XWRIS AUTAKIA KAI MALAKIES!!!!!!!!!!!!!!

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
    KAI DEN EINAI "LA8OS" O TROPOS , EINAI LA8OS KANONIKO XWRIS AUTAKIA KAI MALAKIES!!!!!!!!!!!!!!
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

γιατι........ Το avatar του/της bartlal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
    αυτακια εννοει τα " " (quotes, εισαγωγικα)!

:a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    άρθρο 22

1. Απαγορεύεται η προς τα πίσω κίνηση των οχημάτων , με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η προς τα εμπρός κίνηση είναι αδύνατη ή γίνεται ελιγμός στάθμευσης........
    Ο ελιγμός στάθμευσης επιτρέπεται να εκετελέιται στην ίδια οδό και σε μήκος οχι μεγαλύτερο του διπλάσιου μήκους του οχήματος.
    Οπότε αν κάνει 10 μέτρα μπροστά και το θυμηθεί μετά να παρκάρει , απλά δεν είναι νόμιμος. Εκτός και αν έχει τριαξονικό.

άρθρο 24.

1. Απαγορεύεται η απότομη τροχοπέδηση, εκτός αν την επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας........ ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση του οχήματός του , μόνο αν αυτό δεν δημιουργεί κίνδυνο ή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους άλλους οδηγούς και μετά προηγούμενη πάντα σοφή και έγκαιρη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση δίνεται με τα φώτα πέδησης ή φωτεινού συναγερμού του οχήματος , ή με το χέρι έκταση του βραχίονα και συνεχής κίνηση αυτού προς τα πάνω και κάτω.
    Οπότε τα alarm προτέινονται απο την σχολή οδηγών ώς προειδοποιητικό σήμα οτι το όχημα επιβραδύνει άμεσα και να μην πέσουν πάνω του...

Αλλά εκείνο με τον βραχίονα αν είναι και τεντωμένος όπως λένε και όπως δείχνει και το emoticon, αμά το κάνω δεν θα πέσει ξύλο;:a31:

:rotflmao:

Το απότομη τροχοπέδηση πάντως , μάλλον έχει και απαλλακτικό σχόλιο για την κίτρινη "φυλή" δίπλα, γιατί ουδόλως γνωρίζουν το συγκεκριμένο άρθρο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Κληρονομικό χάρισμα Το avatar του/της dukeandthecity
    update....

ο παπιος για τα πλαστικα + εξατμιση + τα εργατικα κόστισε 250 ευρώ.

Η "αντιπαλη" ασφαλιστική εταιρία με ενημέρωσε ότι πιστευει οτι δεν φταιει ο πελατης της και οτι προτιθετε να πληρώσει την μισή ζημιά.

θα τα πουμε στο δικαστήριο....
    Απ΄τους δυο μας ποταμούς
    θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
    update....

Η "αντιπαλη" ασφαλιστική εταιρία με ενημέρωσε ότι πιστευει οτι δεν φταιει ο πελατης της και οτι προτιθετε να πληρώσει την μισή ζημιά.

Με το καλο να τους τα παρεις Χ5 στο δικαστηριο!

Warning!! Motorsports can be Dangerous....

Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
    update....

Κατι ήξερε ο δικός σου για τον πονοκέφαλο... ελπίζω να τον άκουσες....
    "It is better to die on your feet than to live on your knees!"--Emiliano Zapata

Το ίδιο συνέβει και σε μένα. Βέβαια εγώ δικαιούμε και ρεκόρ γκαντεμιάς γιατί την επομένη έκλεισε η ασφαλιστική του. Να δουμε πως θα ξεμπερδέψουμε με τον επικουρικό τους.

Σε μένα πέρασε με κόκκινο όμως αυτό πρέπει να μετράει περισσότερο φαντάζομαι

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2007, 14:30
  2. Τί να πάρω... τί να πάρω...
    από micmic στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2005, 11:11
  3. Πανελληνια 2005 . Τι Σασ Αρεσε , Τι Θελετε Να Αλλαξει
    από bxtrm στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2005, 17:01
  4. Τι Τρωει Και Τι Δεν Το Φορουμ?
    από Tigas στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2005, 14:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα