ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟΑρχικά δημιουργήθηκε από thewhiteowl
Το αλάρμ δεν χρησιμοποιείται ΚΑΘΟΛΟΥ κατά τους ελιγμούς της στάθμευσης. Μόνο τα φλας. Το πως τα χρησιμοποιεί ο Έλληνας οδηγός είναι άλλη υπόθεση.
Ας πούμε ότι θες να παρκάρεις σε θέση που βρίσκεται ακριβώς αριστερά σου και πίσω έρχονται αυτοκίνητα.
Ας πάρουμε τα βήματα ένα ένα.
Σταματάς το αυτοκίνητο γλυκά και ωραία. Έχεις το δικαίωμα να το κάνεις.
Ανάβεις το αριστερό φλας. Έχεις δικαίωμα να το κάνεις και αυτό...
Ξεκινάς τώρα το αυτοκίνητο σιγά-σιγά προς τα μπρος για να προετοιμάσεις το αμάξι. Δε ξέρω αν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό, όταν έχεις ανάψει αριστερό φλας. Χμ.
Εάν τώρα, την ώρα που το κάνεις αυτό, σου έρθει ο άλλος και σου κολλήσει από πίσω και σε αναγκάσει να φύγεις μπροστά, δεν είναι ΜΑΛΑΚΑΣ;
Ή αν την ώρα που πας προς τα πίσω, έρθει και σε κοπανήσει;
Δε νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση φταίει ο φίλος μας, για τον εξής λόγο:
Αυτός, θέλει να παρκάρει. Δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλους γύρω απότο τετράγωνο μέχρι να τύχει να μην υπάρχει κανείς από πίσω. Έχει κάθε δικαίωμα να παρκάρει.
Αν δεν τον αφήσουν οι άλλοι να παρκάρει και του χώνονται και προσπαθούν να περάσουν την ώρα που αυτός μανουβράρει, δυσκολεύουν και τον ίδιο και την υπόλοιπη κίνηση (ενδεχομένως και το δεξιότερο ρεύμα). Όσο επιμένουν να περάσουν ο φίλος μας δεν πρόκειται να μπορέσει να παρκάρει (περιγράφω τι μου συνέβη το μεσημέρι σήμερα... οι περισσότεροι μου κορνάρανε...)
Αν όμως, αυτός που ακολουθεί το φίλο μας, τον αφήσει για τα 10-20 δευτερόλεπτα να παρκάρει, δεν εμποδίζεται κανένας: Ούτε αυτός που παρκάρει,επομένως θα παρκάρει συντομότερα και με ασφάλεια, ούτε οι υπόλοιποι, που θα περάσουν όταν το δρόμος ελευθερωθεί.