Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 59

Θέμα: Είστε γίδια όλοι!! ΟΛΟΙ!! Εκτός από εμένα που είμαι έξυπνος!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από beholder
    -------------------------------------------------------------------------
    Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο έμπορος θα έπρεπε να πουλήσει όσο το βρίσκεις εσύ στο internet; εκτός και αν δουλεύουν για τη δόξα...
    -------------------------------------------------------------------------

Φιλε Θανο θα διαφωνησω μαζι σου ως προς το οτι δεν υπαρχει αισχροκερδεια.

Ενα απλο παραδειγμα που παιζει σημερα που γινεται αυτη η συζητηση για να δεις τι εννοω

Ειναι η εποχη που οι εμποροι των ειδων αναβατη κανουν τις παραγγελιες τους για τη χειμερινη σεζον και εχουν βγαλει στο ξεπουλημα ολα τα ειδη που τους περισεψαν
    Στη χειροτερη περιπτωση να δεχτω οτι πουλανε σε τιμη κοσοτυς που δεν ειναι ετσι (οχι για ολα τουλαχιστον)

Βλεπω λοιπον
    φορμα ολοσωμη απο 1.400 που ηταν κανονικη τιμη να πουλιεται 400
    Μπουφαν απο 150 να τα δινουν 50
    κρανη απο 300 στα 150
    μποτες απο 200 στα 100 και παει λεγοντας.

Βλεπεις λοιπον οτι τα κερδη τους ειναι υπερογκα και δεν δικαιολογουνται απο εξοδα ενοικιου υπαλληλων κλπ

Δευετρο το ηλεκτρονικο εμποριο ειτε αρεσει ειτε δεν αρεσει ειναι το εμποριο του μελλοντος.
    Κανεις δεν απαγορευει στο καθενα να ανοιξει και εκεινος ενα eshop
    και να εχει εαν το επιθυμει παραλληλα και το φυσικο μαγαζι

Και τριτον δεν ειναι ατιμια να ψαχνει ο καθενας τις φθηνοτερες τιμες. Νομιζω οτι θα συμφωνησεις μαζι μου οτι σημερα τα Ευρα δεν ρεουν στους δρομους και ο καθενας ζοριζεται για να τα βγαλει Αρα θα προσεξει και που τα χαλαει.
    Δεν είπα ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια... ίσα ίσα είπα ότι είναι μία παράμετρος που μπορεί να καθορίσει τις τιμές. Εκείνο που λέω είναι ότι δεν ευθύνεται πάντα η αισχροκέρδεια για τις υψηλές τιμές.

Στο παράδειγμα με τις φόρμες, μπορεί να είναι η αισχροκέρδεια ή μπορεί να είναι μία προσπάθεια να βγάλεις μέρος από τα σπασμένα... δηλαδή να μην σου μείνουν στην αποθήκη.

Γενικά δεν διαφωνώ σε κάτι, όλοι την ίδια κατάσταση ζούμε και σαφώς όποιος έχει το κουράγιο και την όρεξη καλά θα κάνει να τις ψάχνει τις τιμές.

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως είναι δομημένη η οικονομία μας σήμερα, όσο πιο πολλά λεφτά βγάζεις, τόσο πιο πολλά έξοδα έχεις, με κύριο συνέταιρο το κράτος, οπότε τα κέρδη είναι πάντα δυσανάλογα λίγα. Δεν μ'αρέσει να τους θεωρώ όλους απατεώνες... μέχρι ένα σημείο μπορώ να τους καταλάβω. Άσχετα αν δεν θα πάω να ψωνίσω...
    Θάνος..

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Δουλευω με ποσοστο κερδους 12-17%.

Τα ταμειο εμπορων μου εχει κανει αυξηση τα τελευταιο χρονο πανω απο το κερδος μου.

Το ρευμα, το τηλ και τα αλλα αστο.

Φτασαμε να μην θελουμε να πουλαμε γιατι μας σκιζει η εφορια.

Και οταν μπει ο χειμωνας μ' αυτες τις τιμες πετρελαιου εκει να δεις τι εχει να γινει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως είναι δομημένη η οικονομία μας σήμερα, όσο πιο πολλά λεφτά βγάζεις, τόσο πιο πολλά έξοδα έχεις, με κύριο συνέταιρο το κράτος, οπότε τα κέρδη είναι πάντα δυσανάλογα λίγα. Δεν μ'αρέσει να τους θεωρώ όλους απατεώνες... μέχρι ένα σημείο μπορώ να τους καταλάβω. Άσχετα αν δεν θα πάω να ψωνίσω...

Παλαιό μέλος
    Έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου! Φυσικά και να αυξήσεις το ποσοστό κέρδους σου από 20-30%, ίσως και περισσότερο, στο σημείο του να βγάζεις ένα λογικό χρηματικό κέρδος...κανείς δεν θα σου πει τίποτα! Αλλά εγώ δεν εννοούσα εσένα! Μίλησα γι αυτούς που έχουν 2000% κέρδος! Αυτός ο τύπος που έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων για κινητά... το κέρδος που βγάζει πιο είναι; Ανοίξτε τώρα την τηλεόραση και θα δείτε στα επόμενα 15' τουλάχιστον 3 διαφημίσεις του, που η κάθε μία κοστίζει όσα βγάζω εγώ σε 3 μήνες. Αυτός λοιπόν εμένα δε με σέβεται...εγώ γιατί να πρέπει να τον σεβαστώ;; Και το θέμα ξέρεις πιο είναι; Αν αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδά του, αυτός δεν θα περιορίσει το τεράστιο κέρδος του.. Θα αυξήσει τις τιμές του! Αν πάλι του πω τίποτα, (γιατί π.χ. έχεις τόσο μεγάλο ποσοστό κέρδους;; ) ξέρετε τι θα πει πρώτα πρώτα;; Ελεύθερη αγορά φιλαράκι..αν δε σ'αρέσει ξαναγύρνα στο κομμουνιστικό καθεστώς από όπου μας ξεφύτρωσες!! Για μένα όμως που αγοράζω από το internet, θα πει ότι είμαι αλήτης, ανθέληννας, δεν σέβομαι τον ιδρώτα του Έλληνα επιχειρηματία, θα μου κοπανήσει και τρεις τέσσερις προτάσεις που θα περιέχουν τις λέξεις "ιδρώτας" και "εργάτης" (να βλέπει η Παπαρήγα και να χαίρεται) και θα έρθω στα ίσια μου!

Honda XL1000V Varadero Το avatar του/της the_passenger
    Συμφωνώ αν και είναι πολλά τα θέματα..

Παιδιά αυτό που με περισσότερο απ'όλα, είναι οι έμποροι ρούχων που αγοράζουν με κανα 2ευρο και πουλάνε με 20 - 30 ευρό.. και όταν έρθουν οι εκπτώσεις στο δίνουν και μισή τιμή!...

ένα πουλάκι μου το είπε το παραπάνω... :a13: :a13: :a13:

Αλήθεια δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα Μέγιστο Ποσοστό Κέρδους στο οποίο να υπόκειται ο έμπορας;;;;;;;
    georgE

http://www.moto.gr/arthra/00034.php

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    mou aresoun aftes oi theoritikes sizitisis.

Lipon oxi, den afksanoun ta eksoda mas antistoixa me ta esoda mas. I makakia sto mialo mas afksani.

Pioi empori ke pinakides ke magazia klpes aidies lete re.

Piga na agoraso ena zeugari athlitika gia kathe mera stin Themistokleous. Nike 170 eura Adidas 130-150, Admiral 39.

39 eura, ta forao 3 mines ke den exoun katalabi TIPOTA. Sto mixanaki, me broxi, stin paralia. (episis exoun to magiko oti den bromane)

Ola ta xlidokolitaria mou ta goustaroun, alla re pedi mou, 39 eura mono? kati tha exoun. Alla exoun brei makakes ke mas ta pernoun. (kati san to bourlo tin sis mou pou eskase 180 gia "silektika" Nike. Fenete afta ta ftiaksane se xlidato sweatshop karabi)

Molis girisa apo diakopes stin Patmo. To nisi ADEIO, alla gia na fas thes 20 eura TOULAXISTON to kefali. I apantisi ton ntopion? apo to allo SK tha gemisi to nisi me cherokee ke range rover.

Ke oso gia to kostos enos magaziou, ne ine ipsilo, alla se KAMIA xora tou kosmou then pas na bgalis apo ton ena pelati, alla apo ton ntziro ton polon. Afto mono stin ellada pezi. An thelete pame stous mafiozous stin alli pleura tou Ioniou na sas to apodikso.

Oso gia to 1.30 e kamia fora aksizi gia to ksekapnisma ke gia na glitosis ligo xrono..........

smouts

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου! Φυσικά και να αυξήσεις το ποσοστό κέρδους σου από 20-30%, ίσως και περισσότερο, στο σημείο του να βγάζεις ένα λογικό χρηματικό κέρδος...κανείς δεν θα σου πει τίποτα! Αλλά εγώ δεν εννοούσα εσένα! Μίλησα γι αυτούς που έχουν 2000% κέρδος! Αυτός ο τύπος που έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων για κινητά... το κέρδος που βγάζει πιο είναι; Ανοίξτε τώρα την τηλεόραση και θα δείτε στα επόμενα 15' τουλάχιστον 3 διαφημίσεις του, που η κάθε μία κοστίζει όσα βγάζω εγώ σε 3 μήνες. Αυτός λοιπόν εμένα δε με σέβεται...εγώ γιατί να πρέπει να τον σεβαστώ;; Και το θέμα ξέρεις πιο είναι; Αν αυξηθούν τα λειτουργικά έξοδά του, αυτός δεν θα περιορίσει το τεράστιο κέρδος του.. Θα αυξήσει τις τιμές του! Αν πάλι του πω τίποτα, (γιατί π.χ. έχεις τόσο μεγάλο ποσοστό κέρδους;; ) ξέρετε τι θα πει πρώτα πρώτα;; Ελεύθερη αγορά φιλαράκι..αν δε σ'αρέσει ξαναγύρνα στο κομμουνιστικό καθεστώς από όπου μας ξεφύτρωσες!! Για μένα όμως που αγοράζω από το internet, θα πει ότι είμαι αλήτης, ανθέληννας, δεν σέβομαι τον ιδρώτα του Έλληνα επιχειρηματία, θα μου κοπανήσει και τρεις τέσσερις προτάσεις που θα περιέχουν τις λέξεις "ιδρώτας" και "εργάτης" (να βλέπει η Παπαρήγα και να χαίρεται) και θα έρθω στα ίσια μου!

Πολλες φορες δεν ξερουμε ποσοι ειναι σαν και μενα.

Δεν ξερω αν ειδες,καποια μερα βγηκε ο διευθηντης της γενικης τραπεζας της Ελλαδος με ενα τεραστιο γελιο.

Και εδινε οδηγιες στον λαο πως θα τα βγαλει περα με 650 ευρω τον μηνα.

Ποιος αυτος που τοσα θα παιρνει την εβδομαδα.

Ασχετο θα μου πεις αλλα τα πραγματα στην εργασια γενικα ειναι πολυ δυσκολα.

Και θα σου πω κιολας οτι και για μενα πιστευουν οτι εχω πολλα φραγκα και το πιστευουν πχ. επηδεις εχω 2 μηχανακια και αλλα τετοια.

Τεσπα, καλο ειναι ολοι να ψαχνομαστε και να μαστε λιγο επιφυλαχτικη με ολα.

Το νου σας μορτες/ισες.

Παω προπονηση, με την μοτοσυκλετα μου εκει τουλαχιστον θα ξεχασω ολα τα προβληματα μου και θα περασω καλα.(ειδικα οταν ειμαι πανω της)

Αν με παιρνει θα περασω και απο ΔΕΛΕΑΡ.

Να μαστε καλα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    mou aresoun aftes oi theoritikes sizitisis.

Lipon oxi, den afksanoun ta eksoda mas antistoixa me ta esoda mas. I makakia sto mialo mas afksani.

Pioi empori ke pinakides ke magazia klpes aidies lete re.
    Μάαλιστα... κάνουμε μία κουβέντα σε ήπιους τόνους και έρχεται ο μίστερ σοφός να μας πει ότι λέμε αηδίες γιατί έκανε την αγορά του αιώνα σε αθλητικά παπούτσια.

Λοιπόν αγαπητέ τα περί πινακίδων, αν και παράδειγμα μιας χρήσης, προέρχονται από πραγματικά στοιχεία.

Όσο για το έξοδα, όσο υπάρχει συντελεστής 40% στην φορολογική κλίμακα σημαίνει ότι από ένα ύψος εσόδων και πάνω, σου παίρνει το κράτος σχεδόν τα μισά σε αερητζήδικο φόρο χωρίς αντίστοιχες κρατικές παροχές για να μην υπολογίσουμε όλους τους άλλους τρόπους έμμεσων φόρων και τα λοιπά έξοδα.

Τώρα αν είναι ν'αφήσουμε την πραγματικότητα και να μιλήσουμε για το αν βρωμάνε τα παπούτσια ή το πόσο κάνει ο καφές στα κουφονήσια, πείτε το να το ξέρουμε...
    Θάνος..

o sintelestis ftani sto 40% oxi apo idietera ipsila isodimata, kati sto opio nomizo oti tha simfonisis.

Opos episis tha simfonisis oti to buisness plan ton perisoteron ellinon katastimatarxon apla den ifistate, gia afto klinoun to ena piso apo to allo. An poulame to idio pragma me ton dipla stin idia timi, kapios arga i grigora tha sbisi. (Bebea to gegonos oti mpenis sta perisotera magazia ke apo eksipiretisi asta na pane ine mia alli istoria)

Ke den milao mono gia mikra magazia alla ke gia alisides. Den ksero kata poso to exis proseksi alla se ligo mono o kotsovolos tha mini apo tous megalous.

Tora kata poso theoris axristi tin pliroforia oti ena papoutsi kostizi FTINA den XALAI ke den BROMAI to aksiologis esi.

Oso gia ta koufonisia exo akousi oti akoma ine ftina, mias ke den exoun gemisi giozides katanalotes akoma.

To kako ine oti i plionotita ton ellinon antimetopizi ta parapano san asindeta.

Ke to akoma xirotero ine oti san laos, akoma theoroume to akribo san kalo.

i sinexia argotera. kanis gia kafe sto thisio?

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    o sintelestis ftani sto 40% oxi apo idietera ipsila isodimata, kati sto opio nomizo oti tha simfonisis.

Opos episis tha simfonisis oti to buisness plan ton perisoteron ellinon katastimatarxon apla den ifistate, gia afto klinoun to ena piso apo to allo. An poulame to idio pragma me ton dipla stin idia timi, kapios arga i grigora tha sbisi. (Bebea to gegonos oti mpenis sta perisotera magazia ke apo eksipiretisi asta na pane ine mia alli istoria)

Ke den milao mono gia mikra magazia alla ke gia alisides. Den ksero kata poso to exis proseksi alla se ligo mono o kotsovolos tha mini apo tous megalous.

Tora kata poso theoris axristi tin pliroforia oti ena papoutsi kostizi FTINA den XALAI ke den BROMAI to aksiologis esi.

Oso gia ta koufonisia exo akousi oti akoma ine ftina, mias ke den exoun gemisi giozides katanalotes akoma.

To kako ine oti i plionotita ton ellinon antimetopizi ta parapano san asindeta.

Ke to akoma xirotero ine oti san laos, akoma theoroume to akribo san kalo.
    Άμα μιλάμε ωραία θα συζητήσω και για τη βρώμα του παπουτσιού. Άμα είναι να λέει ο ένας ότι ο άλλος γράφει αηδίες, ας πούμε τίποτ'άλλο καλύτερα...

Το ότι τα έξοδα αυξάνουν περισσότερο όσο αυξάνουν τα έσοδα είναι κάτι που ισχύει και δεν οφείλεται μόνο στην κλίμακα. Οφείλεται για παράδειγμα και στο γεγονός ότι για να ανταπεξέλθεις σην περισσότερη δουλειά, χρειάζεται ν'αυξήσεις π.χ. το προσωπικό, το οποίο πάλι σου έρχεται δυσανάλογα πολύ σε σχέση με τα έσοδα που θα σου φέρει η επιπλέον δουλειά...

Τέλος πάντων να μην το αναλύσουμε και πολύ γιατί κάθε δουλειά έχει τις δικές της λεπτομέρειες... Όσοι διατηρούν δική τους επιχείρηση ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, πάνω κάτω το ζουν καθημερινά και τα ξέρουν αυτά!

Η αξιολόγηση των προϊόντων ή της προσωπικής εργασίας στο ελεύθερο επάγγελμα είναι μία σπαζοκεφαλιά. Στη δική μου δουλειά δεν έχω ούτε επίσημο τιμολόγιο, ούτε μπούσουλα, ούτε στατιστικά στοιχεία άλλων επαγγελματιών για να δω τι θα ζητήσω. Το μοναδικό κριτήριο είναι το δικό μου αίσθημα ικανοποίησης για τη δουλειά που κάνω με μόνιμο κίνδυνο να είμαι είτε πολύ ακριβός, είτε πολύ φθηνός.

Το ίδιο πρόβλημα μπορεί ν'αντιμετωπίσει κάποιος που ξεκινάει ένα καινούργιο κατάστημα χωρίς να ξέρει ακόμα πόσο θα του στοιχίζει...
    Θάνος..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος

Το μοναδικό κριτήριο είναι το δικό μου αίσθημα ικανοποίησης για τη δουλειά που κάνω με μόνιμο κίνδυνο να είμαι είτε πολύ ακριβός, είτε πολύ φθηνός.

Το ίδιο πρόβλημα μπορεί ν'αντιμετωπίσει κάποιος που ξεκινάει ένα καινούργιο κατάστημα χωρίς να ξέρει ακόμα πόσο θα του στοιχίζει...
    Den ksero ti douleia kanis ke fisika the mporo na krino ta perithoria sou, alla grafis gia ton kindino na xaraktiristis akribos. Afto dixni oti exis sinestisi tou ti ginete giro sou kati to opio den poli pezi ston xoro tou emporiou........

Ta eksoda episis anebenoun oso thes esi na aneboun. An epidi fetos poulisame aftomata ke xoris kamia ereuna gia to ti tha gini tou xronou proslaboume ke 2 ksekola gia na trabiksoun pelates tote sorry alla as prosexes. Ke min mou pis oti den to exis di na ginete kata koron afto. I logiki na dosoume mia kali afksisi i ena kalo bonus ston ipalilako pou mas stirikse, me 600 eura to mina, sta prota bimata theorite lathos stin elladara mas.

Poses fores exis mpi se magazi ke prospathi to ksantho pitsiriki na sou poulisi mia makakia tin opia den mpori na tin ipostiriksi (ektos apo afta pou diabase, an ta diabase, sto prospectus) me ifos "ego ta ksero ola"

Psonizo fanatika apo mikra magazia, ke as plirono kapia pragmata ligo parapano, alla min trelathoume. I ellada ine panakribi se sxesi me opiadipote alli ebropaiki xora ke gia afto fteme mono emis i PELATES. I porsche pou exoume gemisi den anikoun se ipalliliskous san tin afentia mou.

Κλασσική ελληνική συνταγή:

Βγάζουμε όσο περισσότερα γίνεται με το λιγότερο δυνατό κόπο.

Αν οι υπηρεσίες που μου προσφέρονται για ένα προϊόν είναι εντάξει δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πληρώσω πιο ακριβά. Αλλά αυτό το πράγμα στην Ελλάδα δεν συμβαίνει και μην κοροϊδευόμαστε.

Δεν γουστάρω να ζητάω κάτι και να με αντιμετωπίζουν με το υφάκι των χιλίων καρδιναλίων ή να με έχουν χεσμένο γενικότερα. Εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα. Να νιώθει ο πελάτης ότι αξίζει αυτό που πληρώνεις. Αυτό είναι επαγγελματισμός για μένα.

Και να μην μιλήσω για το κλασσικό σύνδρομο του Έλληνα που μόνος τρόπος να προβληθεί στους άλλους είναι έχοντας το πιο γαμάτο κινητό, το τεράστιο SUV, τα Brand name ρούχα.
    Και που καταλήγει?
    Υπερχρεώνεται για άχρηστα πράγματα (μη μου πείτε ότι μας χρειάζονται και τα τζιπ) χάρην της ματαιότητάς του.

Και ναι είμαστε κορόιδα! Γιατί το ρούχο που θα πληρώσουμε 100 ευρώ και πάνω και είναι σουπερ ουάου μάρκα έχει έξοδα παραγωγής 5-10 ευρώ μιας και όλα κατασκευάζονται σε φτωχές χώρες αλλά παρόλα αυτά γράφει "made in Italy"!
    Π@π@ρια!!! "Made in Malaysia by 10 years old children" έπρεπε να λέει.
    the lights came on fast
    lost in motorcrash
    gone in a flash unreal...

PcBox.GR

Αρχικά δημιουργήθηκε από Kizoku
    (μη μου πείτε ότι μας χρειάζονται και τα τζιπ)
    Μεσ'στην Αθήνα; Φυσικά και χρειάζονται... Δεν αντέχει νορμάλ αυτοκίνητο σ'αυτούς τους δρόμους.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος
    Σήμερα το πρωί άκουγα στην τηλεόραση κάποιον κύριο πρατηριούχο, να προτρέπει τον κόσμο να μη ψάχνει, λέει, τη βενζίνη μόνο με κριτήριο την τιμή, αλλά και με άλλους παράγοντες (όμως δεν διευκρίνησε κανέναν άλλο παράγοντα).Επίσης να μη φεύγει από την περιοχή του για να βάλει αλλού βενζίνη που ίσως είναι φθηνότερα, γιατί θα του βγει, λέει, ακριβότερα, καθώς θα μετακινηθεί και το όποιο κέρδος του θα το κάψει, λέει!! Ε λοιπόν εγώ αν τη βρω φθηνότερα;; Θα κάνω και 20 χλμ ρε... Δεν θα έρθω ούτε και να με τραβάνε, σε σένα τον κλέφτη, που πας να υπερασπιστείς την κατάσταση που έμαθες και σε βολεύει και δεν πα να χτυπιέσαι!!

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όλοι πάμπλουτοι...εκτός του Μητσοτάκη
    από byron στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2012, 03:01
  2. ανεκδοτα απο αυτα που ολοι εχουμε ζησει..
    από mic_dim στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2008, 18:46
  3. pinlock, εκτος απο τζωρτζόπουλο, που ?
    από road spirit στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2008, 09:13
  4. Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2006, 20:14
  5. Όλοι οι cbfάδες από ένα οικοπεδάκι ?
    από johnpan στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2006, 18:05

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε