Aφού εσύ έτσι το καταλαβαίνεις καλύτερα.....Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
ή πιο κατανοητα.....![]()
ζεσταινεις (ή κινήσαι) για κανα 2λεπτο και μετρας....
![]()
![]()
![]()
![]()
-Πορτοκαλάδα, σάμαλι, άλλος
-Πιάσε ένα άλλος
![]()
Aφού εσύ έτσι το καταλαβαίνεις καλύτερα.....Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
ή πιο κατανοητα.....![]()
ζεσταινεις (ή κινήσαι) για κανα 2λεπτο και μετρας....
![]()
![]()
![]()
![]()
-Πορτοκαλάδα, σάμαλι, άλλος
-Πιάσε ένα άλλος
![]()
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Xωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός είσαι σίγουρος ότι το κάνεις σωστά?
Δλδ, αν παίρνει π.χ. 2.3lt, αρχικά βάζεις 1.8-2.0 μετά το βάζεις να δουλέψει 3 έως 5 λεπτά και μετά ελέγχεις τη στάθμη με τη βέργα χωρίς να την βιδώνεις. Όπως επίσης όταν τσέκαρες στάθμη λαδιού μετά από 1000 χλμ, το έβαλες πρώτα να δουλέψει λίγα λεπτά..
Λάδια στο δικό μου έβαζα Motul 5100 15w50 και δεν έκαψε ποτέ ούτε σταγόνα. Όπως επίσης τις δύο φορές που τσέκαρα βαλβίδες στα 23000 χλμ που το είχα (και δύο χρόνια καθημερινής χρήσης), μετά μουτζωνόμουν για μιά βδομάδα.
Στα XR λάδια κάθε 1500, κανόνας από την ιερή βίβλο του μοτοσυκλετισμού (που θα'λεγε και ο Πανούτσος).
Αλήθεια ο Σ. , θα ξαναβάλει ποτέ λάδια στο XR του? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ναι αυτος ειναι ο τροπος που γινεται ο ελεγχος κ συνηθως τσεκαρω μετα τη γυρα μου οταν αφηνω το μηχανακι.
τα igol τελικα τα ξερει κανεις???
Dorsoduro 750 & Norton 16H
Ok.
Tα Igol δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ.
You BETA believe...
πηγα ρωτησα το μαστορα μου κ κατευθειαν εβγαλε το πορισμα οτι χανω λαδια!
αρα θελει να κατεβασουμε μοτορι κ ............................
μηπως ειναι κολπο με τα ιγκολ????
κλαιν λεω να κρατησω κανα 2-3 αλλαγες κ να συμπληρωνω πιο συχνα λαδια κ οχι ανα 1000χλμ κ να δω συμπεριφορα,αλλιως βλεπομεν!
λαδακι 20-50 ειναι καλα για αυτο το μοτορι?
(ξερω ξερω δες τι λεει ο κατασκευαστης αλλα εμπιστευομαι περισοοτερο 20+ χρονια πειρας απο καποια ατομα πρα τον κατασκευαστη που εγραφε το βιβλιαρακι του πριν 20 χρονια!!!!)
Θα πρότεινα να μην εμπιστεύεσαι κανένα.
Δεν μας είπες πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει το μηχανάκι.
Να ελέγχεις συχνότερα και να σημειώνεις πόσο συμπλήρωσες, και τα χιλιόμετρα για να βγάλεις κατανάλωση.
63χλμ
εσυ πατερα τι λαδακι ταιζεις το παιδακι σου?
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
πηγα ρωτησα το μαστορα μου κ κατευθειαν εβγαλε το πορισμα οτι χανω λαδια!
αρα θελει να κατεβασουμε μοτορι κ ............................
μηπως ειναι κολπο με τα ιγκολ????
Φίλε μου, άμα χάνει λάδια το μηχανάκι θα τα δεις να τρέχουν.
Κατέβασμα του κινητήρα σημαίνει και κάμποσα ευρά.
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
εμφανης διαρροες δεν υπαρχουν οπως ειπα.Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Φίλε μου, άμα χάνει λάδια το μηχανάκι θα τα δεις να τρέχουν.
Κατέβασμα του κινητήρα σημαίνει και κάμποσα ευρά.
το χανει λαδια φανταστικα οτι χαλαρωσαν τα ελατηρια αρα περνανε στον κυλινδρο κ καιγονται
το οτι σημαινει αρκετα ευρα-αρα κ πολυ βολικη λυση για το μαστορι μου!
p.s.το μηχανακι το παω πιπα (οσο μπορω κ οσο επιτρεπουν οι εκαστοτε συνθηκες)δεν το αφηνω να χαλαρωσει χωρις λογο.
μηπως επειδη ειναι λιγο γερικο να δυσφορει με αυτο το τροπο?
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
p.s.το μηχανακι το παω πιπα (οσο μπορω κ οσο επιτρεπουν οι εκαστοτε συνθηκες)δεν το αφηνω να χαλαρωσει χωρις λογο.
μηπως επειδη ειναι λιγο γερικο να δυσφορει με αυτο το τροπο?
Σίγουρα!
Δοκίμασε ξανά με το λάδι που έβαζες προηγουμένως κι αν δεις μεγάλες απώλειες ή το κάνεις επισκευή ή άντε για καλορίζικα.
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Igol βαζω τα τελευταια 2 χρονια.
Ουτε καταλαβα τιποτα ουτε με προβληματισαν ουτε ποτε τα αφησα βεβαια τοσο ωστε να αρχισει να χτυπαει το σασμαν και αλλα τετοια.
Οποτε μια χαρουλα υποθετω.
Δεν ξερω αν ισχυει αυτο αλλα η Igol υποτιθεται οτι δεν αγοραζει ετοιμα λαδια και τα πουλαει με την δικη της τζιφρα, αλλα ανηκει στις λιγες εταιρειες που τα εξελισσει μονη της τα λιπαντικα.
Αυτα..
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Το παιδάκι μου αγνό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο.Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
63χλμ
εσυ πατερα τι λαδακι ταιζεις το παιδακι σου?
Το xr ακι το ταίζω απο 20λιτρο δοχείο api sh-cf4 sae 20w-50 μάρκα τρέχα γύρευε ημισυμθετικό, που συνήθως χρησιμοποιούν οι συνοδοιπόροι φορτηγατζήδες.
Αυτό για λόγους τσιγκουνιάς βέβαια γιατί αν κάνεις τις πράξεις θα δείς οτι στα χιλιόμετρα μου (65Κ) θα πρέπει να έχω κάνει 40 αλλαγές περίπου απο 2+ λιτρα που πέρνει το δικό μου ,βάλε και 12€ το λίτρο ένα επώνυμο λαδάκι και έχεις ένα σύνολο περίπου 1100 €.Με αυτά που βάζω έχω κόστος καμιά 250€.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν νομίζω οτι η διαφορά του κόστους αντιστοιχεί σε ανάλογη φθορά του κινητήρα λόγω χειρότερου λαδιού οπότε το κάνω.
Αλλά επαναλαμβάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και για αυτό το μηχανάκι που καβαλάω (που βγάζει τα ίδια άλογα με το δικό σου ενώ είναι 600), και όπως οδηγάω εγώ (είμαι ίσως o μόνος αργός στο forum) οπότε μην το πάρεις σαν πρόταση.
Απο εκεί και ύστερα ο μάστορας σου πρέπει να έχει δίκιο οπότε κανόνισε την πορεία σου, και να έχεις στο μυαλό σου οτι πιθανόν οταν το ανοίξεις να βρείς και άλλα πράγματα που θέλουν αλλαγή.
Άμα μετράς το κόστος ανά χιλιόμετρο να παρνες scooter από το alexpak.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Το παιδάκι μου αγνό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο.
Το xr ακι το ταίζω απο 20λιτρο δοχείο api sh-cf4 sae 20w-50 μάρκα τρέχα γύρευε ημισυμθετικό, που συνήθως χρησιμοποιούν οι συνοδοιπόροι φορτηγατζήδες.
Αυτό για λόγους τσιγκουνιάς βέβαια γιατί αν κάνεις τις πράξεις θα δείς οτι στα χιλιόμετρα μου (65Κ) θα πρέπει να έχω κάνει 40 αλλαγές περίπου απο 2+ λιτρα που πέρνει το δικό μου ,βάλε και 12€ το λίτρο ένα επώνυμο λαδάκι και έχεις ένα σύνολο περίπου 1100 €.Με αυτά που βάζω έχω κόστος καμιά 250€.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν νομίζω οτι η διαφορά του κόστους αντιστοιχεί σε ανάλογη φθορά του κινητήρα λόγω χειρότερου λαδιού οπότε το κάνω.
Αλλά επαναλαμβάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και για αυτό το μηχανάκι που καβαλάω (που βγάζει τα ίδια άλογα με το δικό σου ενώ είναι 600), και όπως οδηγάω εγώ (είμαι ίσως o μόνος αργός στο forum) οπότε μην το πάρεις σαν πρόταση.
Απο εκεί και ύστερα ο μάστορας σου πρέπει να έχει δίκιο οπότε κανόνισε την πορεία σου, και να έχεις στο μυαλό σου οτι πιθανόν οταν το ανοίξεις να βρείς και άλλα πράγματα που θέλουν αλλαγή.
Disgrace of Honda ownership![]()
![]()
![]()
You BETA believe...
Δεν μετράω το κόστος ανα χιλιόμετρο απλά δεν είμαι απο αυτούς που πείθονται απο διαφημήσεις χωρίς νούμερα.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Άμα μετράς το κόστος ανά χιλιόμετρο να παρνες scooter από το alexpak.
Disgrace of Honda ownership![]()
![]()
![]()
Πέντε , σου κάνει?Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Δεν μετράω το κόστος ανα χιλιόμετρο απλά δεν είμαι απο αυτούς που πείθονται απο διαφημήσεις χωρίς νούμερα.![]()
You BETA believe...