Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Που βαδίζομεν μοτοσυκλετιστικά; et al

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ.........φιλαράκο.....Ζουζουρού2005......!!!!!!!

ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ

Όσο γιά σάς.......
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ.......
    ΟΥΤΕ ΠΡΕΦΑ........ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ....
    Άπλά άναρωτιέστε άν έχει βαζελίνη ή είναι σκέτο......!!!!!!!!
    Άντε σώστε μας τώρα έσείς Γκουεβάρες τών καφέ, καί τών μπάρ.......
    Άντε σώστε μας τώρα έσείς...ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΟΙ......
    ΕΜΕΙΣ.......ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.......
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ........
    πού δέ δοκιμάσατε......!!!!!!!
    ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ........ΤΩΡΑ.......!!!!!!
    αν εννοείς ότι δεν έχω πάρει πρέφα εγώ μάλλον έχεις λάθος....
    εκτός του ότι δεν θεωρώ τον ευατό μου μέλος της νέας γενιάς όντας 28 στα 29 δεν έχω καμία διάθεση να απαλλάξω τη νέα γενιά από τις ευθύνες της...
    απλώς πιστεύω ότι σημασία δεν έχει μόνο να αγωνίζεσαι...σημασία έχει να είσαι συνεπής στις απόψεις σου και τις θέσεις σου...
    η πολιτική κωλοτούμπα της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν έχει προηγούμενο...και δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς φυσικά που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους...αναφέρομαι σε όλους αυτούς τους αφανείς μικροαστούς ήρωες της σύγχρονης Ελλάδας...όλους αυτούς που πάλλεψαν για να μπουν στο Δημόσιο με τις κλαδικές και τώρα παλεύουν να βάλουν το γιο τους ενώ παράλληλα εξαπολύουν μυδρους κατά του συστήματος και της πολιτείας....αυτής της πολιτείας που έχουν γίνει τα πουτανακια της ....
    εφόσον φίλε irianna αθωώνεις την προηγούμενη γενιά λόγω έλλειψης μόρφωσης γιατί δεν αθωώνεις και τη νέα γενιά...μήπως είναι λιγότερο αμόρφωτη???εκτός του ότι το σύστημα έχει εξελιχθεί αποκτώντας μεγαλύτερη δύναμης επιβολής απόψεων και κατασκευής συνειδήσεων...
    φίλε IRIANA δεν διαφωνώ σε κάτι από όσα λες απλά προσπαθώ να καταδείξω το αυτονόητο...δεν μπορείς να κριτικάρεις αυτόν που δεν ανατρέπει μια κατάσταση χωρίς να κριτικάρεις αυτόν που τη δημιούργησε....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Καλά, εσείς που ζείτε? Υπάρχει η καινούργια γενία που θα κάνει τον κόσμο υπέροχο...........

Δεν διακατέχομε από αριστερές θεωρίες, το αντίθετο θα έλεγα, άλλα πραγματικά με σκοτώνει η νέα γενιά των starbucks, του απολιτίκ από βλακεία και όχι από άποψη, των 15χρονων που δεν έχουν κάνει ποτέ ποδήλατο και δεν θέλουν μηχανάκι, των παλικαρίων με τις στέκες στο μαλί και των δεσποινίδων που η μόνη σωματική επαφή που έχουν είναι με άλλες δεσποινίδες όταν πιάνονται χεράκι-χεράκι. Αυτά τα παιδία θα είναι και οι τελευταίοι κάτοικοι της Γης. Δεν αναπαράγοντε, δεν ξέρουν που είναι, γιατί είναι και που πάνε.

Πραγματικά αυτή η κατάσταση σου δημιουργεί τρομερό προβληματισμό για το πως να μεγαλώσεις ένα παιδί.

Δυστυχώς τα μόνα πιτσιρίκια που μου φέρνουν ευχάριστες αναμνήσεις, είναι αυτά που κατηγορώ ως κάγκουρες (μηχανάκι, γκομενίτσα, χαζοκόντρες, παραλία κλπ κλπ κλπ)

Η γενιά του πολυτεχνείου, παρ' όλα τα λάθη της, λόγω αφέλειας ίσως, έδωσε το αίμα της για αυτό που πίστευε. Εμείς το μόνο που συνισφέρουμε σε αυτόν τον πλανήτη είναι, όπως πραγματικά πιστεύω ώρες-ώρες, η κατανάλωση του οξυγόνου. Γκρινιάζουμε και δεν αντιδράμε. Επαναστατούμε στο σαλόνι μας, και μέχρι εκεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν δικαιούμαστε να κρίνουμε αυτούς που έφυγαν προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο, καθίμενοι μπροστα στα κλιματιστικά μας και στα ακριβά PC μας.

(Προβλέπω να τρώω πολύ γκρίνια από συμφορουμίτες)
    έχεις ξεφύγει μάλλον....καταργόντας την τεχνολογία κάνεις επανάσταση???αν δεν βάλω κλιματιστικό (πουδεν έχω αλήθεια) και αν πετάξω το pc θα μπορώ να κριτικάρω ελεύθερα???
    εσύ μπορεί απλά να καταναλώνεις οξυγόνο άσε τους άλλους να κρίνουν τον σκοπό που ζουν...μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
    αμφιβάλω ότι τα πιτσιρίκια δεν έχουν καβαλήσει ποδήλατο αλλά και εμείς δεν έχουμε καβαλήσει γαϊδούρι...πρέπει να απολογηθούμε στους παλαιότερους που η τεχνολογία προσφέρει φτηνές μηχανές?
    αλήθεια υπάρχει νοήμον άνθρωπος απολιτίκ απο άποψη???πολύ αμφιβάλω...και δεν μιλάω για κομματικοποίηση , μιλάω για πολιτικοποίηση...
    αν δεν είσαι πολιτικοποιημένος (μετά από μια ηλικία εννοείται) είσαι ζώο...
    τα παιδιά μας δεν γεννήθηκαν μέσα σε γυάλα...σίγουρα οι νέοι λαμβάνουν ερεθίσματα από διάφορα μέσα αλλά αν τελικά καταλήξουν να μην ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά για το μαλλί τους μήπως πρεπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες στον καθρέφτη μας????
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    έχεις ξεφύγει μάλλον....καταργόντας την τεχνολογία κάνεις επανάσταση???αν δεν βάλω κλιματιστικό (πουδεν έχω αλήθεια) και αν πετάξω το pc θα μπορώ να κριτικάρω ελεύθερα???
    εσύ μπορεί απλά να καταναλώνεις οξυγόνο άσε τους άλλους να κρίνουν τον σκοπό που ζουν...μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια
    αμφιβάλω ότι τα πιτσιρίκια δεν έχουν καβαλήσει ποδήλατο αλλά και εμείς δεν έχουμε καβαλήσει γαϊδούρι...πρέπει να απολογηθούμε στους παλαιότερους που η τεχνολογία προσφέρει φτηνές μηχανές?
    αλήθεια υπάρχει νοήμον άνθρωπος απολιτίκ απο άποψη???πολύ αμφιβάλω...και δεν μιλάω για κομματικοποίηση , μιλάω για πολιτικοποίηση...
    τα παιδιά μας δεν γεννήθηκαν μέσα σε γυάλα...σίγουρα οι νέοι λαμβάνουν ερεθίσματα από διάφορα μέσα αλλά αν τελικά καταλήξουν να μην ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά για το μαλλί τους μήπως πρεπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες στον καθρέφτη μας????
    Δεν έγραψα κάτι εναντίον της τεχνολογίας. Εγραψα για την βολή που έχουμε σχεδόν όλοι πια, και καθόμαστε και κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις με την άνεσή μας, σχετικά με την "αποτυχημένη" γενιά του πολυτεχνείου και το που οδήγησε την Ελλάδα.

Σήμερα τα παιδάκια χωρίζονται σε πράσινα και μπλε, ανάλογα των απόψεων του μπαμπα και τις μαμάς. Και υπάρχει και ένα πολύ μικρό ποσόστο που ακολουθεί τον τρίτο δρόμο. Αν δείς τα "αποτελέσματα" των διαφόρων εκλογικών διαδικασιών σε σχολεία και πανεπιστήμια θα καταλάβεις. Η αμφισβίτιση έχει εξαφανιστεί και έχει δώσει θέση σε πελατιακή-κοματική "εμπιστοσύνη"

Δεν γνωρίζω την ηλικία σου (sorry μόλις την διάβασα), αλλά όταν η γενία μου πήγαινε σχολείο δεν υπήρχε απολιτικοποίητο άτομο. Υπήρχε πλήρης κάλυψη όλων των πολιτικών απόψεων, και πέφτανε και μάπες δωθήσεις ευκαιρίας.

Τώρα κατα πόσο βλέπεις πιτσιρικάδες με ποδήλατα στο δρόμο....

Τα παιδία μας γεννήθηκαν σε γυάλα, αν όχι όλα τα περισσότερα. Το μόνο νεύρο που βγάζουν είναι στο Playstation και κατα τα άλλα "είμαστε όλοι μία παρέα" που διαφοροποιήται σε τρεντάδες emo'ς straight και μεταλοπανκάδες του καναπέ, του LUV και του Joy.

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Δεν έγραψα κάτι εναντίον της τεχνολογίας. Εγραψα για την βολή που έχουμε σχεδόν όλοι πια, και καθόμαστε και κάνουμε θεωρητικές συζητήσεις με την άνεσή μας, σχετικά με την "αποτυχημένη" γενιά του πολυτεχνείου και το που οδήγησε την Ελλάδα.

Σήμερα τα παιδάκια χωρίζονται σε πράσινα και μπλε, ανάλογα των απόψεων του μπαμπα και τις μαμάς. Και υπάρχει και ένα πολύ μικρό ποσόστο που ακολουθεί τον τρίτο δρόμο. Αν δείς τα "αποτελέσματα" των διαφόρων εκλογικών διαδικασιών σε σχολεία και πανεπιστήμια θα καταλάβεις. Η αμφισβίτιση έχει εξαφανιστεί και έχει δώσει θέση σε πελατιακή-κοματική "εμπιστοσύνη"

Δεν γνωρίζω την ηλικία σου (sorry μόλις την διάβασα), αλλά όταν η γενία μου πήγαινε σχολείο δεν υπήρχε απολιτικοποίητο άτομο. Υπήρχε πλήρης κάλυψη όλων των πολιτικών απόψεων, και πέφτανε και μάπες δωθήσεις ευκαιρίας.

Τώρα κατα πόσο βλέπεις πιτσιρικάδες με ποδήλατα στο δρόμο....

Τα παιδία μας γεννήθηκαν σε γυάλα, αν όχι όλα τα περισσότερα. Το μόνο νεύρο που βγάζουν είναι στο Playstation και κατα τα άλλα "είμαστε όλοι μία παρέα" που διαφοροποιήται σε τρεντάδες emo'ς straight και μεταλοπανκάδες του καναπέ, του LUV και του Joy.
    αλήθεια για ποια βόλη μιλάς???που πέρνουμε 700 ευρώ μισθό και είμαστε και ευχαριστημένοι???που έρχεται το καλοκαίρι και παρακαλάμε για να πάμε διακοπές???
    δεν ξέρω για την πάρτη σου αλλά σε πληροφορώ ότι εγώ και χιλιάδες νέοι δεν έχουν καμιά βόλη...αν εξαιρέσεις τα 18χρονα που λόγω ηλικίας δεν έχουν πολλές ευθύνες και δεν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία....
    όσο για τα Πανεπιστήμια τα αριστερά και αναρχικά σχήματα και η ΠΚΣ έχουν σαφως μεγαλύτερη δύναμη από ότι στο εκλογικό σύστημα....
    στις συνελεύσεις των σχολείων και των Πανεπιστημίων (που είναι η αμεσότερη μορφή Δημοκρατίας) υπερσισχύουν τα αριστερά σχήματα με πλαίσια για δυναμικές κινητοποιήσεις κτλ
    αντίθετα στις εκλογές υπερισχύουν οι συντηρητικοί καθώς η νεολαία απέχει μαζικά από τις έκλογικές διαδικασίες
    αλήθεια οι κινητοποιήσεις εναντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που οδήγησαν το υπουργείο να το πάρει πίσω ποιος τις πραγματοποίησε???λες να έγιναν από τους καναπέδες???
    σίγουρα τα ερεθίσματα δεν είναι τόσο καθαρά πλέον για τη νεολαία (δεν υάρχει χούντα και εμφανείς περιορισμός ελευθεριών) και είναι λογικό η αντίδραση να έχει πτωτική πορεία αλλά σε κρίσιμα σταθροδρόμια πάντα θα υπάρχει η αντίδραση

όσο για το ξύλο μέχρι 4 χρόνια που τελείωσα το Πανεπιστήμιο να είσαι σίγουρος ότι έπεφτε μπόλικο...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Γράφτε τους κανονικά και τους πράσινους και τους κόκκινους και τους γαλάζιους. Για την τσέπη τους νοιάζονται μόνο.
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Παλαιό μέλος
    ΦΙΛΕ ΖΟΥΖΟΥΡΟΥ......

Φυσικά καί δέν ήταν μομφή σέ προσωπικό έπίπεδο......
    Έδώ κάνουμε κουβέντα......
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ......
    ΔΑΜΑΝΑΚΗΔΕΣ....!!!!!!!!!
    Ύπάρχουν καί αύτοί πού δέν παραμυθιάστηκαν καί δέν πήγαν μέ
    τόν ..ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.......
    Καί άν κάποτε.....άναρωτιόμασταν γιατί έχουμε ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ....πρωθυπουργό.......
    ΤΩΡΑ ΠΙΑ........δέ μάς άγγίζει τίποτα....
    Όπως τά Άμερικανάκια........μαστούρωσαν καί εύνούχισαν .....
    τή γενιά τού Γούνστοκ......καί ΠΑΤΗΣΑΝ ...τό κίνημα.....περί άγάπης,έλευθερίας,άξιών,κ.λ.π.
    έτσι καί τώρα.......
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙ.........
    Καί στήν κυριολεξία καί μεταφορικά.....!!!!!!!!!!!!!
    Τί κάναμε έμείς γιά σάς.....
    ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ......
    Έσείς όμως τώρα δέν κάνετε ΤΙΠΟΤΑ....ούτε κάν γιά τόν έαυτό σας
    όχι γιά τούς...ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ.....
    Όντως μάς ξευτέλισαν καί μάς ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ....πολύ φτηνά....
    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.....κουρασμένοι,πεινασμένοι,καί άγράμματοι....
    Καί έρχόμασταν άπό ένα Έθνικό διχασμό....
    Ψάχναμε κάπου νά άκουμπίσουμε.....
    Τώρα πιά είμαστε...ίστορία....
    Δέ θά ξεχάσω μιά φορά...έκεί γύρω στό 1990.....πού άκουσα κάτι
    δεξιούς.....νά φωνάζουν........
    ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ........
    Όλοι τά δικαιούμαστε αύτά τά άγαθά......
    Άπλά άναρωτήθηκα......
    ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...??
    Προσωπικά τό γιό μου πού είναι 16....τού είπα..
    Εύχή καί κατάρα σού δίνω......ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.....!!!!!!!!
    Τό ότι αύτή ή γενιά έφτασε νά έπαιτεί....γιά τό άδιαμφισβήτητο..........δικαίωμα τής.....
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ....
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ........
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.....
    ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕ......!!!!!
    Γιά σάς ξεφτιλιστήκαμε......
    πληρώνοντας τήν άνασφάλεια μας.....
    ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ........!!!!!!!!
    Τώρα τί ρόλο παίζει ή μηχανή σέ όλα αύτά....????
    Πείτε μου....
    Άντε νά σάς δώ.......!!!!!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    Κακά τα ψέμματα αλλά οι γονείς μας γενιά του 40-50 μετατρέψαν τον έλληνα στο καλύτερο δείγμα ωχαδερφισμου μακράν.
    Λίγο τα άσχημα χρόνια που μεγαλώσαν με την φτώχεια, πολυτεχνείο, μεταπολίτευση είδαν οι ανθρώποι ότι το μόνο σίγουρο τελικά είναι το δημόσιο.
    Ποιοί ενδιαφερόνταν για τους εργαζομένους τότε; Οι φάμπρικες και τα εργοστάσια; Αυτά ήταν τότε.. τώρα αλλάξαν τα πράγματα.
    Πλέον το εμπόριο αλλάζει μορφή, οι μικρομεσαίοι χάνονται σιγά σιγά, η οικονομία περιμένει από τον ιδιωτικό υπάλληλο να την σώσει (καθότι φροντίσαμε το μόνο προιόν που εξάγουμε να είναι ο τουρισμός).. το να μπείς στο δημόσιο ομως εμεινε διαχρονικό.
    Έτσι λοιπόν η κατάσταση με την πολίτική, γαλάζοπράσινα παιδιά και το ρουσφέτι καλά κρατεί. Εκεί αποσκοπούν όλοι.. κυβερνήσεις και λαός. Όσο έχεις δόντι διάβενε. Οι υπόλοιποι ε κάπου εκεί θα πέσουν και αυτοί τελικά.
    Παρ όλα αυτά όλοι βλέπουμε τα χάλια μας.. σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που υπάρχει σήμερα.
    Δεν είναι τυχαίο που όλες οι κυβερνήσεις μιλάνε για την "αλλαγή"!! Φυσικά όλα είναι παχιά λόγια και πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ ένα τρόπο που το βιωτικό επίπεδο του έλληνα θα πάρει σύντομα την ανιούσα..
    Φυσικά είναι και το μπριο του έλληνα πολλά λεφτά λίγη δουλειά αλλά νομίζω πως έπεσε σε loop το script...

Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa

Τώρα τί ρόλο παίζει ή μηχανή σέ όλα αύτά....????
    Πείτε μου....
    Άντε νά σάς δώ.......!!!!!!!!!

οποιαδήποτε σχέση θα κριθεί παρατραβηγμένη και πιθανότατα απομακρυσμένη με την πραγματικότητα....απλά το ένα έφερε το άλλο και καταλήξαμε εδω....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Παλαιό μέλος
    Οι φάμπρικες και τα εργοστάσια;
    Ο μέσος έλληνας είναι μαλάκας με περικεφαλαία και αδυνατεί να δει την επιχείρησή του σε βάθος χρόνου.

Ο 'σκαλιστίρης' (λατομείο βωξίτη στην εύβοια) , η πειραϊκή πατραϊκή... κλείσανε γιατί οι 'απο πάνω' αντί να νοιάζονται για την ευδοκίμηση της εταιρίας, νοιαζόντουσαν μόνο για τη δική τους απόλαυση του κέρδους (ο κυριολεκτικά εξ ορισμού μαλάκας, αυτός που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του. Γι'αυτό αντί να γαμ, τον παίζει).

Αυτό σε συνδιασμό με μια "και γαμώ" πολιτική... (αδιαφορώ αν ήταν το πασόκ ή η νδ κυβέρνηση τότε. όλοι τα ίδια απόσκατα είναι)

1000 φορές ζώο παρά συσχετισμένος με οποιοδήποτε τρόπο με τα ζώα.
    Εκτώς αν θεωρείς την ενεργό απομάκρυνση από αυτούς ένα είδος πολιτικοποίησης.

Για μένα το σύστημα είναι ένα τεράστιο λάθος και δε θέλω κανείς ποτέ να σκεφτεί ότι εγώ έλαβα μέρος στις μαλακίες τους. Θέλω όλοι να ξέρουν ότι απέχω. Ξέρω ότι είναι λάθος, αλλά προτιμώ αυτό το λάθος από το να λάβω μέρος σε ένα γελοίο παιχνίδι. Ας είμαι μόνος μου. Θα είμαι μόνος μου αλλά θα τα έχω καλά με τον εαυτό μου.

Ούτε η εναντίωση είναι στρατηγικά συμφέρουσα τακτική! Η μάζα θα χάψει τις αντιδραστικές κραυγές: "μας επιτίθεντε! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να επιβληθούμε στους "κακούς"!"

Η σκατοκατάσταση της χώρας είναι σαν μια παλιά πληγή. Την έχει συνηθήσει. Από συνήθειο την ξύνει πότε-πότε, δείχνοντας την απέχθειά του προς αυτή την πληγή, χωρίς όμως να κάνει συνετές κινήσεις για να υγειάνει. Η κατάσταση ουδέποτε λύνεται, μα μονιμοποιείται και γίνεται τρόπος ζωής.

... αγνοεί όμως, ότι στο τέλος, πιθανότατα θα μολυνθεί και θα χρειαστεί να του αφαιρέσουν το μέλος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
    Ο

1000 φορές ζώο παρά συσχετισμένος με οποιοδήποτε τρόπο με τα ζώα.

Για μένα το σύστημα είναι ένα τεράστιο λάθος και δε θέλω κανείς ποτέ να σκεφτεί ότι εγώ έλαβα μέρος στις μαλακίες τους. Θέλω όλοι να ξέρουν ότι απέχω. Ξέρω ότι είναι λάθος, αλλά προτιμώ αυτό το λάθος από το να λάβω μέρος σε ένα γελοίο παιχνίδι. Ας είμαι μόνος μου. Θα είμαι μόνος μου αλλά θα τα έχω καλά με τον εαυτό μου.

...
    το να δραστηριοποιήσε πολιτικά (όχι κομματικά επαναλαμβάνω) στα πλαίσια της αστικής Δημοκρατίας δεν πάει να πει ότι την επιβεβαιώνεις DE FACTO...όταν στέκεσαι κριτικά εναντίον της και πολεμάς για κάτι καλύτερο...οτι και να είναι αυτό...δραστηριοποιείσαι πολιτικά...
    εξάλλου οι επαναστατικές διεργασίες είναι ζωντανός οργανισμός και δεν ελέγχονται εύκολα ....
    Τώρα να είσαι τελείως απομακρυσμένος από το πολιτικό σύστημα είναι αδύνατον...εξηγώ....το πολιτικό σύστημα συσχετίζεται άμεσα με το οικονομικό και όπως καταλαβαίνεις καθένας από εμάς είναι ένας μόριο του υπάρχωντος οικονομικού συστήματος....άρα έμμεσα συνδεδεμένος με το πολιτικό σύστημα....ως εκ τούτου ή πάς και γίνεσαι ερημίτης και δεν συμμέτέχεις σε καμιά παραγωγική διαδικασία και οικονομική σχέση ή προσπαθείς να βελτιώσεις αυτό το πράγμα που υφίσταται....
    ο τρόπος πολιτικής δράσης είναι προσωπική σου υπόθεση και δεν θα στο υποδείξει κανένας θεωρητικός επαναστάτης του κώλου...
    είναι απείρως σημαντικότερο να σνομπάρεις τον καταναλωτισμό με την καθημερινή σου στάση ζωής παρά να κατεβαίνεις σε πορείες και μετά να πάς να πλένεις το καινούργιο 50.000 ευρώ αυτοκίνητο που το πήρες με 7000 γραμμάτια ενώ δεν έχεις να φας

είναι σημαντικό να αντιστέκεσαι καθημερινά στον εξευτελισμό που υπόκεισαι στους χώρους εργασίας....να αντιστέκεσαι στους μαλάκα που φτιάχνει τους ελληνικούς δρόμους....κτλ κτλ....
    είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι πίσω από τη λακκούβα κρύβεται ένα ολόκληρο σύστημα με μονάδικό στόχο την υπεράσπιση κάποιων οικονομικών συμφερόντων...ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών....
    όταν ενημερώνεσε και αποκτάς αντίληψη αναγκαστικά πολιτικοποιήσε...σε ενδιαφέρουν τα κοινά ..το τι συμβαίνει γύρω σου, άσχετα αν συμμετέχεις σε κάποιο συλλογικό όργανο δράσης
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

ενημερώνεσε ...........πολιτικοποιήσε...
    συγνώμη για τα εκ παραδρομής ορθογραφικά που βγάζουν μάτι...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μάλιστα ... παλι τα ίδια...

Να φέρω ενα παράδειγμα;

Παιδί φίλου-γνωστού, ετών 22 , προσπαθεί να μπεί στην παραγωγική διαδικασία. Πάει λοιπον σε εταιρία , που τον κάλεσε για συνέντευξη. Απο την αρχή απο οτι μας είπε δεν του πήγαινε η γραμματέας που του είπε να περιμένει (τι λες ρε παιδί μου.. αγενέστατη! ) , το οτι η εταιρία ήταν μακριά απο συγκοινωνίες (!!!!) και οτι αυτός είχε πάει για συγκεκριμένη δουλειά να κάνει (τεχνικός hardware) και δεν ήθελε να ασχοληθεί με κάτι άλλον (πιθανόν να τον είχαν να παραλάβει ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ κάποια πράγματα) με αυτά τα χρήματα (750? + κάποια bonus = 850?). Για πρώτη εργασία αυτό.

Γύρισε λοιπον πίσω και είπε στον πατέρα του , οτι δεν του άρεσε και θα ψάξει για κάτι άλλο (κάτι άκουσα οτι αδειάζει η θέση για τον Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον περιμένουν με κόκκινο χαλί).
    Ο Πατέρας , συγχισμένος απο αυτά που άκουγε , ετών 50 περίπου , κούναγε το κεφάλι. Μετά απο μια ώρα το παληκαράκι με το μαλλί στεκαρισμένο , εμφανίστηκε και ζήταγε απο όσο κατάλαβα χαρτζηλίκι για να πάει έξω....

Το λάθος του πατέρα ... του το δίνει... αντί να του τραβήξει καμιά κλωτσιά να τον στείλει σε καμιά οικοδομή και να φαέι και καμιά κατακεφαλιά απο τον μάστορα με την ματσόλα γιατί δεν κάνει κάτι σωστά, τον κανακεύει για την οκνηρία του. Να σημειώσω οτι το παληκάρι αυτό δεν γνωρίζει τίποτα παραπάνω απο ενα πτυχίο κρατικού ΤΕΙ.

Απο την άλλη γνωρίζω προσωπικά ενα παιδάκι που είναι ετών 17. Είναι μέλος στο site μου και μόλις τελείωσε το Λύκειο φέτος. Δεν πέρασε απο Πανελλήνιες και διαβάζει ακόμα.
    Διαβάσει και μόνος του απο τα 15 του που τον γνωρίζω. Αυτή την στιγμή συμμετέχει με γονική αποδοχή στην παραγωγική διαδικασία , σε εταιρία , σε καίρια θέση με μισθό 650? γιατί πολύ απλά στο δικό του μυαλό όπως μου είπε.

α) Θέλει εμπειρία στον χώρο (ΙΤ) όταν θα τελειώνει με τις σχολές.
    β) Ντρέπεται να ζητάει απο τον μπαμπά και την μαμά , χαρτζηλίκι για Η/Υ , βόλτα, κτλ.
    γ) Τον "γεμίζει" σαν άτομο (Σημαντικότατο)

Να σημειώσω οτι και τα δύο παιδιά αυτά , είναι απο νορμάλ οικογένειες.

Τι θέλω να πώ;...

Οτι δεν είναι όλη η νέα γεννιά ίδια. Υπάρχουν μαλακισμένα όμως,που και , θα είναι αυτά για να διακοσμούν πολύ σύντομα κάποιο γραφείο ανεργίας στην ουρά, ή αν είναι τυχεροί και έχουν μέσο , κάποιο γραφείο του Δημοσίου , με 800-900 μέγιστο μισθό τον μήνα , διαμαρτυρόμενοι για την ακρίβεια που τους επιβάλει το κράτος.

Την ίδια στιγμή ο άλλος χαρακτήρας μπορεί να τυρρανηθεί στον ιδιωτικό τομέα αλλά με ενα ρίσκο, μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά που ο άλλος θα τον βλέπει απλά στα περιοδικά (του χώρου...οχι τα κουτσομπολίστικα) και σε ΜΜΕ , ζηλεύοντας τον και αναρρωτόμενος πως ακριβως το κάνει αυτός και δεν το έκανε και εκείνος για τον εαυτό του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    πάτα εκεί που λέει "επεξ/α" (=επεξεργασία) ακριβώς κάτω και δεξιά από το ποστ σου. Σου δίνεται η δυνατότητα να διορθώσεις το ποστ σου κατόπιν εορτής.

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης

Μπααα!
    Δεν είσαι μόνος σου.
    Πολλοί είμαστε!
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

(μπορεί και όχι).

Οι μοτοσυκλετιστές (όχι όλοι) παραδοσιακά σταματάνε άν δούνε πεζό/κουτάκια/μηχανόβιο στην άκρη του δρόμου να χρειάζεται βοήθεια.

Με τον ίδιο τρόπο πολλοί βοηθάνε καταστάσεις και ανθρώπους (συχνά άγνωστους) απλά επειδή μπορούν.

Το ότι για άγνωστους λόγους κάποιοι και κάποιες βρήκαν λίγο ελεύθερο χρόνο (αντί να διαβάζουν άχρηστες αηδίες στο σχολείο, ή να δουλεύουν ασταμάτητα, ή να ζούν όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι πρέπει), και από καθαρό μαζοχισμό ψάξανε κάποια πράγματα, και μετά κάθισαν και τα συζητάγανε με τις ώρες (που; αφού μόνο μέσα στο νετ συζητάμε πια, λες και οι μεγάλες παρέες τελειώσανε το '87 τον αύγουστο, λες και τρέχει τίποτα που είσαι άφραγκος -το πιο πολύ γέλιο το ρίχναμε συχνά έξω από μπαράκια παρά μέσα-, λες και μας πείσανε ότι στο κλουβί είναι καλύτερα).

Σας έχω νέα (αρχαία είναι, αλλά παίζει να μην τα έχετε ξανακούσει):

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να νομίζεις ότι ό τύπος με το πορσικό κάμπριο είναι κάτι παραπάνω από εσένα (το πιθανότερο είναι ότι άν δεν σου πιπιλάγανε το κεφάλι με τα κουτιά από μικρό θα οδηγούσες από τα 8 μηχανή), ή ότι αυτά που σου πλασάρουν για μέλλον (πλαστικές σπουδές τύπου business manager, κόμματα και ιδεολογίες του κώ#ου, στερεότυπα και τύψεις επειδή έφτασες τα τριάντα και δεν διασκέδασες ποτέ σου, δεν είπιες τριάντα μπύρες παραπάνω, δε χόρεψες με εκείνη τη καστανή (τί σε εμπόδισε έστω και να της μιλήσεις άραγε; ), δεν έκανες διακοπές μόνος σου να γνωρίσεις άλλους 60 τρελλαμένους σα και σένα 700 χλμ μακριά από όλους και να συζητάτε για μέρες τα κολλήματά σας, και ούτω καθ'εξής -έγω ως γνωστό δε πίνω πια αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, έχω πιει το ανατολικό αιγαίο (τον βόσπορο τον ήπιε άλλος).

Προλαβαίνεις όμως, να κάνεις τη προσωπική σου επανάσταση (δεν θα σου στοιχίσει τίποτε άν είναι απόφασή σου), και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τουλάχιστον ίσως να βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα, να εκτιμάς τους φίλους και τις λίγες ευχάριστες στιγμές που ξεκλέβεις.

Και αν μετά σου φαίνεται ο κόσμος ξένος, μικροπρεπής, κολλημένος με τα φράγκα, φρικτός και ελεεινός, ίσως είναι επειδή έτσι πραγματικά είναι.
    Και τότε ίσως να μπορείς να βάλεις το κώλο σου κάτω και να σκεφτείς πως θα μπορούσες να βελτιώσεις αυτόν τον κόσμο, έστω όσο και όπως μπορείς...

Το ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός είναι η μόνη φιλοσοφική αλήθεια που έχει πολιτικό/κοινωνικό ενδιαφέρον, και κάποιοι φροντίζουν να μη σου το λένε.

Από την άλλη, το μόνο που χρειάστηκε όταν γούσταρα να βγάλω φράγκα ήταν υπομονή και σκληρή δουλειά, και αυτό είναι θέμα καθαρά θέλησης -ή ίδια η θέληση θα σε κάνει να αλλάξεις πορεία όταν δεις κάποια στιγμή ότι σε προορίζουνε για πιόνι σε μια τρισάθλια σκακιέρα...

Όσο για τη κατάθλιψη την ασθένεια της εποχής μας, πάει πακέτο με την αποδοχή του βρωμερού ρόλου που επιφυλάσσουν κάποιοι για μας, του να είσαι ένας ασήμαντος δέκτης πληροφοριών και συναισθημάτων, ανίκανος να αντιδράσει και να ζήσει, εγκλωβισμένος στη δήθεν τεχνολογία και τη μιζέρια της ελεγχόμενης ανεργίας και της μηδενικής ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας.

Μήπως τολμάς να καλλιεργήσεις τις όποιες καλλιτεχνικές σου ροπές, να αναζητήσεις απαντήσεις, να πάρεις λίγο χρόνο για πάρτη σου, να πας μια πενθήμερη βόλτα με τη μηχανή, να δεις κατάματα τον μπάτσο, τον κολλημένο καθηγητή, τον λεβίε το αφεντικό σου, και να του πείς ψύχραιμα "όχι, δεν έτρεχα", "τράβα γα#ήσου ρε ξιπασμένε", "τα μισθά της αποζημίωσης βάλτα στο κ#λο σου, παλιομα#άκα"...

Μήπως τολμάς να πάρεις θέση;

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΚΟΝΤΕΣ εξατμήσεις: που αποδίδουν καλύτερα?
    από SeNNinhA στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2010, 11:51
  2. Βόλτα ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4 | SS et al.
    από SF στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2005, 18:34
  3. Πραγματικοι Νομοι Που ΙσΧυουν Σημερα
    από greekshadow στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2003, 10:06
  4. Απαντήσεις: 2