Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: Αξιοπιστία: υπάρχει ή την δημιουργούμε ??

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΤΟΣΑΚΟ Το avatar του/της BILL VUZAS
    Συμφωνω οτι τα προβληματα πρεπει να δημοσιευονται για να διορθωνονται οι εταιριες.Εδω ομως παρατηρω μια εμπαθεια σχετικα με τα BMW.Π.χ.Οτι τριζουν η"οτι χαλανε κτλ.
    Αν δηλαδη καποιος αποκτησει BMW την εχει δει καποιος,οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους και αλλα χαζα.Κανονας του εμπορειου ειναι οτι εαν κατι δεν αξιζει δεν πουλαει.Η τιμη του επισης αναλογα του ανταγωνισμου διαμορφωνεται και αυτη.Και στο κατω-κατω εαν δεν αρεσει σε καποιον ας μην την αγορασει.Απο την προσωπικη μου εμπειρια αξιζουν μεχρι τελευταιας δεκαρας τα λεφτα τους.Αντεχουν σε κανιβαλισμους περισσοτερο απο τα γιαπονεζικα.Πρωτοπορει σαν εταιρια σε πολλα,κυριως,ανθρωποκεντρικα θεματα.ΨΕΚΑΣΜΟΣ,ΑBS,ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ,ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΑ ΓΚΡΙΠ,ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΕΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΦΘΗΝΑ ΣΕΡΒΙΣ,ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΒΑΛΙΤΣΕΣ,ΚΑΛΗ ΘΕΣΙ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ,ΑΝΤΙΣΠΙΝΤ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.Και αλλα πολλα.Σε πολλα απο αυτα πρωτοπορει.
    Και κατι τελευταιο,το 50% το μοτοσυκλετων που παρηχθησαν απο το εργοστασιο κυκλοφορουν ακομη.(Αν και δεν με πολυενδιαφερει,γιατι ποσο θα κρατησεις μια μοτοσυκλετα?Δυο,τρια,πεντε χρονια?θα την αλλαξεις με κατι νεοτερο.)

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BILL VUZAS
    Συμφωνω οτι τα προβληματα πρεπει να δημοσιευονται για να διορθωνονται οι εταιριες.Εδω ομως παρατηρω μια εμπαθεια σχετικα με τα BMW.Π.χ.Οτι τριζουν η"οτι χαλανε κτλ.
    Αν δηλαδη καποιος αποκτησει BMW την εχει δει καποιος,οτι δεν αξιζουν τα λεφτα τους και αλλα χαζα.Κανονας του εμπορειου ειναι οτι εαν κατι δεν αξιζει δεν πουλαει.Η τιμη του επισης αναλογα του ανταγωνισμου διαμορφωνεται και αυτη.Και στο κατω-κατω εαν δεν αρεσει σε καποιον ας μην την αγορασει.Απο την προσωπικη μου εμπειρια αξιζουν μεχρι τελευταιας δεκαρας τα λεφτα τους.Αντεχουν σε κανιβαλισμους περισσοτερο απο τα γιαπονεζικα.Πρωτοπορει σαν εταιρια σε πολλα,κυριως,ανθρωποκεντρικα θεματα.ΨΕΚΑΣΜΟΣ,ΑBS,ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ,ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΑ ΓΚΡΙΠ,ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΕΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΦΘΗΝΑ ΣΕΡΒΙΣ,ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΒΑΛΙΤΣΕΣ,ΚΑΛΗ ΘΕΣΙ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ,ΑΝΤΙΣΠΙΝΤ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.Και αλλα πολλα.Σε πολλα απο αυτα πρωτοπορει.
    Και κατι τελευταιο,το 50% το μοτοσυκλετων που παρηχθησαν απο το εργοστασιο κυκλοφορουν ακομη.(Αν και δεν με πολυενδιαφερει,γιατι ποσο θα κρατησεις μια μοτοσυκλετα?Δυο,τρια,πεντε χρονια?θα την αλλαξεις με κατι νεοτερο.)

φιλε μου καλε το να εχει καποιος εμπαθεια με μεταλλα ειναι αρρωστια.Δεν μπορω να εχω εμπαθεια με μοτοσυκλετες γιατι πολυ απλα ημουν κατοχος ολων των φιρμων κυριως γιαπωνεζικων ομολογω αλλα και για μενα στοχος ειναι μια bmw οποτε η εμπαθεια βγιανει εκτος.Το οτι κατι οταν αξιζει πουλαει και αυτο σχετικο.Παραδειγμα η γερμανικη αγορα οπου best seler ειναι το bandit 600 kai στην ελληνικη αγορα ειναι τα γιαπωνεζικα onn-off.Συμφωνω πως h bmw πρωτοπορει σε πολλα θεματα αλλα αφορμη για οσα εγραψα ειναι τα post ιδιοκτητων της φιρμας και τιποτα παραπανω.Δεν νομιζεις πως ειναι πολυ ενοχλητικο να αγοραζεις ενα μοντελο 2004 με σερβομηχανισμο στα φρενα και το 2006 να τον καταργει βαζοντας σε κατευθειαν σε μειονεκτικη θεση μεταπωλησης του μοντελου σου¨?Το μονο που ζηταω ειναι απο μια φιρμα του μεγεθους αυτου ειναι πολυ περισοτερη προσοχη σε τετοια θεματα και αυτο γιατι σαν μελοντικος κατοχος μιας τετοιας μοτοσυκλετας θελω τελειοτητα και τιποτα αλλο

Σερβομηχανισμο στα φρενα ειχε το RT1150 MOD.2001 που ειχα παρει.Δεν ειναι απαραιτητα κακο το οτι βελτιωνει κατι και το παρουσιαζει αμεσως στα μοντελα της.Οπως το αντισπιντ η"το προγραμμα που βλεπεις καταναλωσεις,θερμοκρασια περιβαλοντος κτλ.
    Παντως μην το φοβασε καθολου.Εγω το βγαζω την ψυχη και δεν κανει κιχ.Το GS 1200 που εχω ειναι σκετος ινδιανος.Κανει τα παντα,κυκλοφορω ολο το χρονο,στριβει-φρεναρει και κουβαλαει την αφεντια μου και τα συνμπρακαλα μου.Και μπαινεις και στα ματια του ξυνου γειτονα......

Νέο μέλος Το avatar του/της nkbl
    Εγω θα μιλησω για το θεμα βασιζομενος στην προσωπικη μου εμπειρια.
    Ειμαι κατοχος bmw τα τελευταια 5 χρονια.
    Η πρωτη μου ηταν το f650gs μοντελο 2001 το οποιο αγορασα μεταχειρισμενο με 3200 χλμ απο μαντρα σε πραγματικα αριστη κατασταση.
    Μεσα σε 3 χρονια εκανα περιπου 50.000 χλμ τα περισσοτερα στην Αθηνα και αρκετα ταξιδια εντος Ελλαδας
    Στο θεμα της συντηρησης ακολουθουσα με ευλαβεια τις οδηγιες του κατασκευαστη και ολα γινονταν οπως επρεπε και οταν επρεπε σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
    Σοβαρη βλαβη δεν μου παρουσιασε ποτε το μηχανακι αλλα.......
    Καθε τρεις και λιγο ημουν στο συνεργειο για ψιλοπραγματα
    Δηλαδη: η τσιμουχα της ταπας λαδιου,η κομμενη ντιζα του συμπλεκτη,οι καθρεπτες που οταν το αγορασα εκλειναν μετα τα 100χλμ,τα ρουλεμαν του λαιμου,και ενα σωρο αλλα που τωρα δεν τα θυμαμαι αλλα με εξαναγκαζαν να ξοδευω αλλες φορες μικροποσα και αλλες φορες μεγαλυτερα ποσα τα οποια στο συνολο των 3 ετων χρησης αθροιστικα εγιναν ενα ποσο διολου ευκαταφρονητο.
    Ο αγοραστης της μηχανης μου με ευγνομωνει γιατι πηρε μια καινουργια μηχανη(και πως να μην ηταν αφου οτι χαλαγε το αλλαζα).
    Καποια στιγμη διαπιστωσα οτι το 650 με 2 ατομα και βαλιτσες ηταν λιγο και αποφασισα να το δωσω και να παρω το 1100gs μοντελο 1999 με 18000 χλμ απο ιδιωτη σε πολυ καλη ομολογουμενως κατασταση.
    Με αυτην την μηχανη εκανα σε 2 χρονια περιπου 70000 χλμ με την ιδια περιπου αναλογια χλιομετρων σε πολη - ταξιδια.
    Στην συντηρηση ημουν το ιδιο σχολαστικος οπως και με το 650
    Η συχνοτητα των επισκεψεων μου στο συνεργειο της bmw δεν μειωθηκε αλλα τα ποσα αυξηθηκαν(παντα για χαζοβλαβες) και το πραγμα αρχισε να με κουραζει.
    Το χειροτερο ολων ομως ηρθε πριν απο καμμια βδομαδα......
    Ο κινητηρας στα καλα καθουμενα ,σταματημενος σε φαναρι συνηθως, εσβηνε.
    Ξαναπαιρνε μπροστα μετα απο λιγο μεχρι που καποια στιγμη δεν ξαναπηρε και αναγκαστικα οδηγηθηκα στον γνωστο μαστορα.
    Η διαγνωση μετα απο μερικες μερες ψαξιματος και αφου αποκλεισαμε διαφορα ενδεχομενα ηταν εγκεφαλος.
    Το κοστος? 3000ευρω καινουργιος και περιπου 1500 μεταχειρισμενος αν και οταν βρεθει....
    Η μηχανη βρισκεται ακομα στο συνεργειο και εγω αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανω.
    Η αποψη μου για την αξιοπιστια των bmw λοιπον...........
    Θεωρω οτι οι bmw ειδικα αυτες με τους boxer εχουν μοτερ πραγματικα σκυλια που δεν σπανε,δεν χαλανε και μπορουν να διανυσουν πανω απο 200.000 χλμ αλλαζοντας μονο λαδια αλλα τα περιφερειακα τους και τα ηλεκτρικα τους δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα.
    Επισης εχω σχηματισει την αποψη οτι (παντα οι boxer) ειναι φτιαγμενοι για ενα και μοναδικο σκοπο: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
    Οτιδηποτε αλλο τους φθειρει.
    Το να παρεις μια τετοια μηχανη και να κανεις καθημερινα την διαδρομη Αλιμος - Μελισσια και το αναποδο οπως εκανα εγω ειναι μεγα λαθος το οποιο θα το πληρωσεις ακριβα.
    Επισης καποια ανταλλακτικα τους ειναι ακριβα μεν αλλα οχι πολυ πιο ακριβα απο καποιες γιαπωνεζικες μαρκες (honda πχ) και καποια αλλα ισως και πιο φτηνα.
    Αυτα προς το παρον
    Για οποιαδηποτε διευκρινιση στην διαθεση σας
    Νικος

Νέο μέλος
    Σερβομηχανισμο στα φρενα ειχε το RT1150 MOD.2001 που ειχα παρει.Δεν ειναι απαραιτητα κακο το οτι βελτιωνει κατι και το παρουσιαζει αμεσως στα μοντελα της.Οπως το αντισπιντ η"το προγραμμα που βλεπεις καταναλωσεις,θερμοκρασια περιβαλοντος κτλ.
    Παντως μην το φοβασε καθολου.Εγω το βγαζω την ψυχη και δεν κανει κιχ.Το GS 1200 που εχω ειναι σκετος ινδιανος.Κανει τα παντα,κυκλοφορω ολο το χρονο,στριβει-φρεναρει και κουβαλαει την αφεντια μου και τα συνμπρακαλα μου.Και μπαινεις και στα ματια του ξυνου γειτονα......

Ε θα το δοκιμασω τοτε αλλα κοιτα αν μου βγει σκαρτο θα στο φερω να τιο φτιαξεις εσυ¨).Παντως η αληθεια ειναι πως να πεθανεις χωρις να εστω να το δοκιμασεις δεν γινεται.Οποτε ειναι μοιραιο να γινει

Τa bandit γενικα πουλαν πολλη στην γερμανια λογω της δραστηριας αντιπροσωπειας της σουζουκι.Και ειναι και πολλη φθηνα.Τα ον-οφ πουλαν εδω λογω των δρομων

To GS1200 που έχω...Και μπαινεις και στα ματια του ξυνου γειτονα......

Eπιτέλους και μιά τίμια κουβέντα σ΄αυτό το...αιθεροβάμον section!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nkbl
    Εγω θα μιλησω για το θεμα βασιζομενος στην προσωπικη μου εμπειρια.
    Ειμαι κατοχος bmw τα τελευταια 5 χρονια.
    Η πρωτη μου ηταν το f650gs μοντελο 2001 το οποιο αγορασα μεταχειρισμενο με 3200 χλμ απο μαντρα σε πραγματικα αριστη κατασταση.
    Μεσα σε 3 χρονια εκανα περιπου 50.000 χλμ τα περισσοτερα στην Αθηνα και αρκετα ταξιδια εντος Ελλαδας
    Στο θεμα της συντηρησης ακολουθουσα με ευλαβεια τις οδηγιες του κατασκευαστη και ολα γινονταν οπως επρεπε και οταν επρεπε σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
    Σοβαρη βλαβη δεν μου παρουσιασε ποτε το μηχανακι αλλα.......
    Καθε τρεις και λιγο ημουν στο συνεργειο για ψιλοπραγματα
    Δηλαδη: η τσιμουχα της ταπας λαδιου,η κομμενη ντιζα του συμπλεκτη,οι καθρεπτες που οταν το αγορασα εκλειναν μετα τα 100χλμ,τα ρουλεμαν του λαιμου,και ενα σωρο αλλα που τωρα δεν τα θυμαμαι αλλα με εξαναγκαζαν να ξοδευω αλλες φορες μικροποσα και αλλες φορες μεγαλυτερα ποσα τα οποια στο συνολο των 3 ετων χρησης αθροιστικα εγιναν ενα ποσο διολου ευκαταφρονητο.
    Ο αγοραστης της μηχανης μου με ευγνομωνει γιατι πηρε μια καινουργια μηχανη(και πως να μην ηταν αφου οτι χαλαγε το αλλαζα).
    Καποια στιγμη διαπιστωσα οτι το 650 με 2 ατομα και βαλιτσες ηταν λιγο και αποφασισα να το δωσω και να παρω το 1100gs μοντελο 1999 με 18000 χλμ απο ιδιωτη σε πολυ καλη ομολογουμενως κατασταση.
    Με αυτην την μηχανη εκανα σε 2 χρονια περιπου 70000 χλμ με την ιδια περιπου αναλογια χλιομετρων σε πολη - ταξιδια.
    Στην συντηρηση ημουν το ιδιο σχολαστικος οπως και με το 650
    Η συχνοτητα των επισκεψεων μου στο συνεργειο της bmw δεν μειωθηκε αλλα τα ποσα αυξηθηκαν(παντα για χαζοβλαβες) και το πραγμα αρχισε να με κουραζει.
    Το χειροτερο ολων ομως ηρθε πριν απο καμμια βδομαδα......
    Ο κινητηρας στα καλα καθουμενα ,σταματημενος σε φαναρι συνηθως, εσβηνε.
    Ξαναπαιρνε μπροστα μετα απο λιγο μεχρι που καποια στιγμη δεν ξαναπηρε και αναγκαστικα οδηγηθηκα στον γνωστο μαστορα.
    Η διαγνωση μετα απο μερικες μερες ψαξιματος και αφου αποκλεισαμε διαφορα ενδεχομενα ηταν εγκεφαλος.
    Το κοστος? 3000ευρω καινουργιος και περιπου 1500 μεταχειρισμενος αν και οταν βρεθει....
    Η μηχανη βρισκεται ακομα στο συνεργειο και εγω αναρωτιεμαι τι πρεπει να κανω.
    Η αποψη μου για την αξιοπιστια των bmw λοιπον...........
    Θεωρω οτι οι bmw ειδικα αυτες με τους boxer εχουν μοτερ πραγματικα σκυλια που δεν σπανε,δεν χαλανε και μπορουν να διανυσουν πανω απο 200.000 χλμ αλλαζοντας μονο λαδια αλλα τα περιφερειακα τους και τα ηλεκτρικα τους δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα.
    Επισης εχω σχηματισει την αποψη οτι (παντα οι boxer) ειναι φτιαγμενοι για ενα και μοναδικο σκοπο: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
    Οτιδηποτε αλλο τους φθειρει.
    Το να παρεις μια τετοια μηχανη και να κανεις καθημερινα την διαδρομη Αλιμος - Μελισσια και το αναποδο οπως εκανα εγω ειναι μεγα λαθος το οποιο θα το πληρωσεις ακριβα.
    Επισης καποια ανταλλακτικα τους ειναι ακριβα μεν αλλα οχι πολυ πιο ακριβα απο καποιες γιαπωνεζικες μαρκες (honda πχ) και καποια αλλα ισως και πιο φτηνα.
    Αυτα προς το παρον
    Για οποιαδηποτε διευκρινιση στην διαθεση σας
    Νικος

νομιζω νικο πως εθεσες το θεμα στην σωστη βαση.Και αυτο ακριβως ειναι ο ορισμος της αξιοπιστιας.Οι μοτοσυκλετες δεν ειναι απλα ενας κινητηρας,ειναι συνολο περιφερειακων που οφειλουν να κανουν σωστα την δουλεια τους και μαλιστα σε καθε ειδους συνθηκες.Εεκι εχει πετυχει και ο ιαπωνας που θα φτιαξει μια μοτοσυκλετα που θα την εχεις σπιτι δουλεια δουλεια σπιτι ,ταξιδι και χιλια δυο αλλα πραγματα.Μακαρι και ο γερμανος να κανει βηματα μπροστα σαυτον τον τομεα γιατι εχει πολους υποψηφιους αγοραστες που περιμενουν ενα κλικ παραπανω για να τους προτιμησουν

Να αναφερω και εγω κατι σχετικα με το ΒΑΡΑΝΤΕΡΟ που ειναι κλασικη ιαπωνικη μοτοσυκλετα.Απο εμπειρια βεβαιως 2 καλων φιλων.Μεχρι τα 22.000-25000 χιλιομετρα ειχαν αλλαξει και οι δυο ρουλεμαν τιμονιου και αλυσιδα γραναζια.Κοστος?Περιπου 500 ευρω!
    Εγω ως δυστηχης κατοχος ενος παθιαρικου gs 1200 στα 30000 χιλιομετρα που εχω τωρα,εχω δωσει 0 ευρω.Βεβαια το μηχανακι το προσεχω παρα πολυ.Πανω απο τις 7500 στροφες και κατω απο τις 6000,συνηθως δεν το δουλευω.(Βασιλη προσεχε τι θα πεις).Πειτε μου τι να κανω?Ανησυχω!

Μεχρι τα 22.000-25000 χιλιομετρα ειχαν αλλαξει και οι δυο ρουλεμαν τιμονιου και αλυσιδα γραναζια.Κοστος?Περιπου 500 ευρω!
    Africa 93 μοντέλο... 95000 χλμ...
    Γρανάζια αλυσίδα κάθε 35000 χλμ, 150 ευρώ...
    Ρουλεμάν τιμονιού μέχρι τώρα ποτέ...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Οποτε ο κανονας ειναι να μην αγοραζουμε καινουργια προιοντα.Ιαπωνικα η"Ευρωπαικα.Να παρουμε GS 1000 και Αφρικα.Σωστος?

Δεν ξέρω... Ο καθένας να παίρνει ότι γουστάρει περισσότερο και ας είναι προετοιμασμένος για το τίμημα.
    Όσοι έχουν ΚΤΜ 950-990, πχ, γουστάρουν τόσο που δεν τους πειράζει να είναι τρεις την ώρα στα συνεργεία για τις διάφορες ανακλήσεις.
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Σωστα.Γιατι και κολοτρωγομαι για ΚΤΜ.
    Παιρνεις τα ρισκα και ορμας.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2010, 01:57
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2010, 10:17
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2008, 10:08
  4. Απαντήσεις: 6