Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: Nεος Κ.Ο.Κ: πρόστιμα-φωτιά...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lamogio
    [B]
    Αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση: 700 ευρώ (από 167)
    Τίποτε. Εστω συμβολικό πρόστιμο 1 ευρώ
    (θες να φας το κεφάλι σου; Φάτο)
    Αλλά αν προκαλέσεις εκτροχιασμό του συρμού θα πληρώσεις πρόστιμο 20.000?.Αν υπάρξουν και τραυματισμοί αλλά 20.000?/ατομο.Αν υπάρξει νεκρός 100.000?/ατομο
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lamogio
    [B]
    Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.
    Τίποτε.
    (όπως το προηγούμενο)

Μη χρήση κράνους: 350 ευρώ (από 83), αφαίρεση άδειας οδήγησης για 10 ημέρες.
    Τίποτε.
    (όπως το προηγούμενο)
    Aν όμως χρειαστεί να μεταφερθείς στο νοσοκομείο θα πληρώσεις 10.000?.Αν μείνεις ανάπηρος,και δεν έχεις συμπληρώσει τα ένσημα για σύνταξη,δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις τίποτα απο το κράτος.Δε θα πληρώνουν οι άλλοι τις μαλακίες σου...

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
    [B]Το ξαναλεω για αλλη μια φορα....
    Καταργηστε το ΦΠΑ απο τα κρανη και μετα βαλτε οσο προστιμο θελετε!
    Και να καταργηθεί ο ΦΠΑ οι έμποροι επειδή είναι αχόρταγοι θα προσθέσουν το 19% τουλάχιστον στο κέρδος τους και θα σού πουλήσουν ξανά το κράνος στην ίδια τιμή.Χαμένος θα είσαι εσύ και το κράτος και κερδισμένος ο έμπορος...Ας υποχρεώσει η Ε.Ε τα εργοστάσια,μαζί με κάθε μηχανή να δίνουν κι ένα κράνος συγκεκριμένων προδιαγραφών.Έστω και μονόχρωμο.Αν ο άλλος θέλει να πάρει replica ας το πληρώσει.Όπως με τις ζώνες.Αν θέλει κάποιος να βάλει 4 σημείων είναι δικό του θέμα.

Παλαιό μέλος
    atom7ktm, υπάρχουν και άλλοι ξύπνιοι σαν εσένα στους δρόμους, που νομίζουν ότι είναι αρκετά ικανοί ή ξύπνιοι να παρακάμπτουν κατά το δοκούν τους κανόνες, περνόντας με κόκκινο. Ελπίζω να μη συναντηθείτε ποτέ.

το κόκκινο μπορεί να έχει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια σημασία με ένα stop. γι αυτό και κάποια φανάρια σταματάνε να λειτουργούν μετά τις 12 το βράδυ π.χ. και σε αυτόν που πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα αναβοσβήνει πορτοκαλί. είναι κάτι καινούριο αυτό για σένα?
    Αν το φανάρι είναι εκτός λειτουργίας ή αναβοσβύνει το στρογγυλό πορτοκαλί, πού το βλέπεις το "κόκκινο" για να πεις ότι έχει "ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια σημασία με ένα stop"; Φαντάζομαι δίπλωμα πήρες μαζί με κάποιον άλλο από δω μέσα που άλλα λέει ο κώδικας και άλλα λέει αυτός.
    με κάτι μυαλά σαν και το δικό σου στα τιμόνια
    Αφήνω στην άκρη ότι όσο καιρό οδηγάω στην πάτρα, έχω γλυτώσει πολύ κόσμο από τη βλακεία τους. Η εμπειρία μου μου έχει δείξει προς στιγμήν ότι μάλλον σώζω καταστάσεις. Όποιος δε είναι στην Πάτρα, στένει πμ να τον πάω βολτίτσα για καφέ να δει τι σημαίνει ασφαλής οδήγηση από πρώτο χέρι. Αν οποιοσδήποτε τρομάξει ή θεωρήσει ότι ουδέποτε κινδύνεψε, κερνάω.

Παλαιό μέλος
    Κι εγώ συμφωνώ ότι το κόκκινο δεν είναι stop και η παράβασή του πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Κάποια στιγμή δε θα δεις καλά ή δε θα δεις καν και θα φας το κεφάλι σου και θα κάνεις φονιά και τον άλλο που πάει κανονικά. Τώρα το να είναι στην κρίση του οργάνου το μέγεθος του προστίμου, ανάλογα με το όχημα και τις συνθήκες, είναι συζητήσιμο.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Το μονο που βλεπω εγω ειναι να μιλανε ολοι για τα ακριβα προστιμα.

Κανας ΜΠΑΤΣΟΣ ΡΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΤΣΙ Η ΦΑΣΗ.

Αν ...............αν λεμε τωρα οι ιδιοι που βγαλαν τα ποσα των προστιμων το καναν για να τα τηρησουν,..........σε μια βδομαδα το πολυ σε 1 μηνα δεν θα κυκλοφορουσε κανενας ξεκρανωτος,δεν θα περναγε κανεις κοκκινο κ.τ.λ.

Αλλα ελα ντε που για αλλη μια φορα μονο οποιος ατυχος πεσει σε μπλοκο θα την παταει.

Ειναι το κολαδικο στο φαναρι και μπροστα του μηχανακια χωρις κρανος και αυτοκινηταδες να μιλανε στο κινητο, γιατι ρε κυριοι δεν τηρηται τον νομο?........αντε ρε γραψτε.....αφου θελετε τοσα λεφτα κατεβητε και σκιστε κωλους, οχι μονο οταν εχετε μπλοκο το κανετε.........Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΩΝ.
    Πφφφφ σας βαρεθηκα.

Σημερα ειδα γουρουνα με 2 ενηλικες και 3 πιτσιρικια ξεκρανωτη ολοι, με 60χλμ και ο παπαρας οδηγος καμαρωνε.

Στο φαναρι 4 μηχανακια:3 ξεκρανωτοι και 1 περασε κοκκινο.
    Τι νομοι και ακριβα προστιμα παπαριες.

Αν πετυχω τον Πολυδωρα σε φαναρι η βενζιναδικο(που μου εχει τυχει)το εχω υποσχεθει στον εαυτο μου,κατεβαινω καλω το 100 και αν παει να φυγει παιρνω τα κλειδια.Θα υποστω ολες τις συνεπεις αλλα θα περασει το δικο μου.
    Ειδικα που τον ειδα σημερα στην εφημεριδα.....και καλα επελεξε την λυση της μηχανης για την μετακινηση του.(με χωριστρα και χαμογελο μεχρι τα περατα της γης).
    Θα σε πετυχω δεν θα σε πετυχω.

οδηγώ ΚΤΜ αναπνέω ΚΤΜ Το avatar του/της atom7ktm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Φιλαλήθης
    atom7ktm, υπάρχουν και άλλοι ξύπνιοι σαν εσένα στους δρόμους, που νομίζουν ότι είναι αρκετά ικανοί ή ξύπνιοι να παρακάμπτουν κατά το δοκούν τους κανόνες, περνόντας με κόκκινο. Ελπίζω να μη συναντηθείτε ποτέ.
    όχι ότι περίμενα να καταλάβεις, αλλά στη συγκεκριμένη "παράκαμψη" κανόνων δεν πρόκειται να συναντηθεί ποτέ κανείς με κανένα. βλέπεις δεν είναι θέμα κάποιας ιδιαίτερης ικανότητας ή εξυπνάδας. απλά πρέπει να σταματήσεις, να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις: έρχεται κανείς? συνέχισε να μου λες τώρα ότι είναι επικίνδυνο. εκτός κι αν ακόμα πιστεύεις ότι προτρέπω τον κόσμο να παίρνει φόρα και να περνάει "χύμα" τα φανάρια. τις περισσότερες φορές κόβω ταχύτητα ακόμα και σε στενά που έχω προτεραιότητα, γι αυτό άσε τα κηρύγματα και βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί και να καταλάβει τι ακριβώς σου λέω. υπάρχουν στιγμές που ένα κόκκινο είναι πραγματικά ανούσιο να κάτσεις να το περιμένεις να γίνει πράσινο, όπως επίσης υπάρχουν και στιγμές που ένα πράσινο δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο και δεν πρέπει να το περάσεις έτσι "χύμα" χωρίς έστω να κόψεις ή να έχεις το νου σου. μήπως θέλεις να κάτσω και να σου εξηγήσω ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις? αλλά ξέχασα, εσύ είσαι ο καλύτερος και πιο προσεχτικός οδηγός. σίγουρα θα τα ξέρεις...

Αν το φανάρι είναι εκτός λειτουργίας ή αναβοσβύνει το στρογγυλό πορτοκαλί, πού το βλέπεις το "κόκκινο" για να πεις ότι έχει "ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια σημασία με ένα stop"; Φαντάζομαι δίπλωμα πήρες μαζί με κάποιον άλλο από δω μέσα που άλλα λέει ο κώδικας και άλλα λέει αυτός.
    εννούσα ότι στο ίδιο σημείο που σε ώρα αιχμής για παράδειγμα ένα φανάρι λειτουργεί κανονικά και έχεις κόκκινο, κάποια άλλη στιγμή -ώρα μη αιχμής- το κράτος το μετατρέπει σε stop. δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι σε μια δεδομένη στιγμή που δεν υπάρχει ψυχή στους δρόμους (π.χ. 15αύγουστος) μπορείς από μόνος σου να χρησιμοποιήσεις ένα κόκκινο φανάρι (που σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγξεις και την κάθετη σε σένα κυκλοφορία) σαν stop. συνεννοούμαστε τώρα? (πραγματικά νιώθω ότι συζητάω με 12χρονο...)

Αφήνω στην άκρη ότι όσο καιρό οδηγάω στην πάτρα, έχω γλυτώσει πολύ κόσμο από τη βλακεία τους. Η εμπειρία μου μου έχει δείξει προς στιγμήν ότι μάλλον σώζω καταστάσεις. Όποιος δε είναι στην Πάτρα, στένει πμ να τον πάω βολτίτσα για καφέ να δει τι σημαίνει ασφαλής οδήγηση από πρώτο χέρι. Αν οποιοσδήποτε τρομάξει ή θεωρήσει ότι ουδέποτε κινδύνεψε, κερνάω.
    κάτι μας είπες τώρα... μήπως να σου στήσουμε και κανένα άγαλμα? ε μέγιστε σωτήρα μας? τράβα ρε...

Orange blood runs in my veins...

Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
    Κι εγώ συμφωνώ ότι το κόκκινο δεν είναι stop και η παράβασή του πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Κάποια στιγμή δε θα δεις καλά ή δε θα δεις καν και θα φας το κεφάλι σου και θα κάνεις φονιά και τον άλλο που πάει κανονικά. Τώρα το να είναι στην κρίση του οργάνου το μέγεθος του προστίμου, ανάλογα με το όχημα και τις συνθήκες, είναι συζητήσιμο.
    φυσικά και το κόκκινο ΔΕΝ είναι stop. μίλησα για ορισμένα κόκκινα σε συγκεκριμένα σημεία και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. και αν δεν είσαι σε θέση να δεις ή να δεις καλά (και φυσικά περάσεις) είσαι το ίδιο εγληματικός με κάποιον που περνάει κόκκινο επειδή είναι ξεχασμένος και δεν το έχει δει, οπότε δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να οδηγείς!

το θέμα ξεφεύγει..... έδωσα ένα παράδειγμα όπου η ίδια παράβαση κάποιες φορές είναι εγκληματική και κάποιες φορές εντελώς ακίνδυνη -συνεπώς και κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να τιμωρούνται το ίδιο. δεν θα συνεχίσω να αναλύω πότε το να περάσεις ένα κόκκινο είναι εγκληματικό και πότε όχι, επειδή ο Φιλαλήθης θέλει να το παίξει για μια ακόμα φορά εξυπνάκιας. διάβασε κι εσύ φίλε anf125 ξανά τι γράφω και προσπάθησε να το κατανοήσεις. μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Αν πετυχω τον Πολυδωρα σε φαναρι η βενζιναδικο(που μου εχει τυχει)το εχω υποσχεθει στον εαυτο μου,κατεβαινω καλω το 100 και αν παει να φυγει παιρνω τα κλειδια.Θα υποστω ολες τις συνεπεις αλλα θα περασει το δικο μου.
    Ειδικα που τον ειδα σημερα στην εφημεριδα.....και καλα επελεξε την λυση της μηχανης για την μετακινηση του.(με χωριστρα και χαμογελο μεχρι τα περατα της γης).
    Θα σε πετυχω δεν θα σε πετυχω.

αυτό που λες είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση. και πραγματικά δε νομίζω να υποστείς καμιά συνέπεια. κι εγώ μαζί σου!

αυτοι πανε να μας καταστρεψουν νομιζω,αληθεια συνεχιζουν να κοβουν ποντους αν σε πιασουν διχως κρανος?

just got me bike Το avatar του/της George-3-
    Παντως για μερικα πραγματα πρεπει να υπαρχει μεγαλο προστιμο... και ας ειναι υπερβολικο..

Κοκκινο, ΣΤΟΠ, αντιθετη κατευθηνση κλπ πρεπει... τωρα για το κρανος εγω πιστευω πως και αυτο πρεπει να το φοραμε και να υπαρχει προστιμο γιατι αν δεν το φοραμε τοτε μπορει κατι να μπει στο ματι ή μετα απο καποια ταχ. μισο κλεινουμε τα ματια και αυτο ειναι επικυνδηνο, οχι μονο για εμας αλλα και για τους γυρω. Επισης κατι πρεπει να γινει με τις εξετασεις... ασχετο αλλα δεν γινεται να υπαρχουν ΤΟΣΕΣ (ναι μιλαω για γυναικες) ασχετες... κανουν τους ταξιτζιδες να μοιαζουν αγιοι. Και για την ΛΕΑ... νομιζω οτι απο το ΚΟΚ τα μικρα σε κυβικα μηχανακια δεν επιτρεπεται να κινουνται στην Εθνικη οδο... αλλα μπορει να κανω και λαθος.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
    αυτοι πανε να μας καταστρεψουν νομιζω,αληθεια συνεχιζουν να κοβουν ποντους αν σε πιασουν διχως κρανος?
    Κανείς δεν πάει να σε καταστρέψει.Βλέπεις παράλογη τη χρήση του κράνους ή τη μη παραβίαση STOP και σηματοδότη;Δε θα σού επιβάλλουν πρόστιμο αν φωράς τάδε χρώμα πουκάμισο και όχι το δείνα...

Παλαιό μέλος
    Προχθές σε ειδήσεις τηλεοπτικού σταθμού,είδα τον "πρόεδρο" των μοτοσυκλετιστών (ποιός τον ψήφισε να αναφέρεται στο δικαίωμα που έχουν οι Αμερικάνοι σε κάποιες πολιτείες να μη φωράνε κράνος.Προσωπικά θεωρώ αυτή την άποψη και την επίκληση της Αμερικής ως άστοχη και ανεπίτρεπτης.Στην τελική ανάλυση,η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε και όχι στην Αμερική.Η Ε.Ε υποχρεώνει σε χρήση κράνους.

Recalibrate... Το avatar του/της stako
    Περιμένω πως και πως να μπει σε εφαρμογή ο νέος ΚΟΚ για να σταματήσω να βλέπω ξεκράνωτους! Θα με θυμηθείτε, άλλο 83? και άλλο 350!

Δεν πόναει!!! Το avatar του/της caesarsk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Για τον Πολυδωρα υσχιουν τα προστιμα?

Σίγουρα όχι!!!!!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	polidoras.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	34,7 KB 
ID:	59217

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Ενα μπραβο που ανεβηκαν τα προστιμα γιατι δυστηχως υπαρχουν πολλες περιπτωσεις ανθρωπων που αν δεν τους τσουξει δεν καταλαβαινουν!! Ισως τωρα καταλαβουν....Κριμα για τον υπουργο και αλλα δημοσια προσωπα που δεν δινουν το καλο παραδειγμα τηρωντας το νομο! Καλο θα ηταν να σκεφτομαστε λιγο πιο ηρεμα, ωριμα και να μην εχουν τη λογικη οτι το κρατος το κανει για να τα αρπαξει και λοιπα....
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Nεος...
    από simitis στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2005, 22:53
  2. Αλλάζει ο ΚΟΚ!!! Τσουχτερά πρόστιμα....
    από dimitrism στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2005, 13:09
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2005, 22:14
  4. Λάδια.. φωτιά!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2004, 12:41
  5. Παραλία-Φωτιά-Κιθάρες-Παρέα Νο2
    από periklisk στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 104