Χωρίς να ειμαι ειδικός και από πληροφορίες που έχω μαζέψει από φίλους που ασχολούνται πιο εντατικά με το θέμα πίστα και λάστιχα έχω να πω τα εξής:
1) Το λάστιχο είναι πολύ σχετικό θέμα και αφορά μηχανη (μοντέλο), τρόπο οδήγησης, επίπεδο οδηγού
2) Ότι και να βάλετε από τα καινούργια λάστιχα (2CT ή γόμμες) είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ λάστιχα και εαν δεν είστε πραγματικά σε θέση να τα πιέσετε στο όριο, δύσκολα θα σας προδώσουν για να δείτε διαφορές
3) Οι γόμμες όπως ΒΤ002, Power Race είναι ΑΨΟΓΑ όταν τα βάλεις πρώτη φορά αλλα
α) δεν κάνουν για δρόμο γιατί
- δεν έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν υψηλές ταχύτητες για αρκετή ώρα
- Μαζεύουν σκόνη και δεν τους αρέσει (καλά αυτό στην αρχή αλλα θέλει προσοχή ακόμη και ζεστά μέχρι να καθαρίσουν)
β) είναι ευαίσθητα σε κύκλους θέρμανσης-ψύξης. Οι απότομες μεταβολές θερμοκρασίας τους αλοιώνουν μερικώς την δομή και δεν αποδίδουν τα ίδια μετά την δεύτερη φορά (μαρτυρίες γνωστών το επιβεβαιώνουν). Όχι ότι χαλάνε αλλα δεν κρατάνε όπως την πρώτη. Κανονικά οι ειδικοί αναφέρουν για κουβέρτες πριν και μετά.
γ) Αντέχουν λίγα χιλιόμετρα ~3000χλμ (αυτό μάλλον το ξέρετε ήδη)
4) Τα 2CT και όλα τα αντίστοιχα κρατάνε καλά λόγω της μαλακής γόμας όταν είσαι υπο κλίση μέσα στην στροφή, αλλα εξακολουθούν να γλυστράνε όπως τα μιας γόμμας (τύπου κεντρικής τους γόμμας) στην έξοδο της στροφής διότι η μηχανή είναι πια ανασηκωμένη και πατάει στην σκληρή τους γόμμα.
Τα παραπάνω τα αναφέρω σαν σύνοψη αυτών που αποκόμισα μέχρι τώρα χωρίς να είμαι ειδικός το ξαναλέω.