Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: Επειγον!

ρακόμελος Το avatar του/της dodos_1
    ο χρονος που διαρκει για να δωσεις αιμοπεταλια ειναι 50 λεπτα.και ο λογος ειναι οτι σε συνδεουν με ενα μηχανημα που απο εκει περναει το αιμα(ανα διαστηματα) και διαχωριζει τα αιμοπεταλια απο τα υπολοιπα στοιχεια του αιματος.η χρονοβορα διαδικασια ειναι ο διαχωρισμος και τιποτα αλλο.για αυτο και μπορειτε να δινετε αιμοπεταλια καθε 15 μερες.

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Αικατερινη Καζουλλη του Ιωαννη παιδια Ευχαριστω Παρα πολυ οσους ενδιαφερθηκαν!!
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

λοιπον.
    Πήγα και μου είπανε οτι αιμοπετάλια δεν μπορούν να πάρουν γιατι οπως ειπε και ο dodos_1 ειναι ελαχιστος ο χρονος που εχουνε για να τα χρησιμοποιήσουνε ...εκτος αν μου πάρουν δειγμα εδω, και αν ειμαι θετικος, να παω στο νοσοκομείο που ειναι ο ασθενης .
    Επισης για να δωσω αιμα θελει να περασουνε τρεις μηνες ,και εγω εδωσα πριν 2,2.50 μηνες
    Πανουργια λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω. αν νομιζεις καπως αλλιως εδω ειμαι .
    Περαστικά οτι και ναναι
    Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Εχω δώσει δείγμα για αιμοπετάλια και αιμοπετάλεια στον Ευσαγγελισμό, πριν κάποιους μήνες , πρέπει να τρέχω για αυτήν την προκαταρκτική εξέταση και πάλι? ή μπορώ να πάω να δώσω αιμοπετάλεια κατευθείαν?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
    λοιπον.
    Πήγα και μου είπανε οτι αιμοπετάλια δεν μπορούν να πάρουν γιατι οπως ειπε και ο dodos_1 ειναι ελαχιστος ο χρονος που εχουνε για να τα χρησιμοποιήσουνε ...εκτος αν μου πάρουν δειγμα εδω, και αν ειμαι θετικος, να παω στο νοσοκομείο που ειναι ο ασθενης .
    Επισης για να δωσω αιμα θελει να περασουνε τρεις μηνες ,και εγω εδωσα πριν 2,2.50 μηνες
    Πανουργια λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω. αν νομιζεις καπως αλλιως εδω ειμαι .
    Περαστικά οτι και ναναι
    Να εισαι καλα κουκλε και μονο η προσπαθεια μετραει!! Το φιλι... Το χρωσταω... (πειραζει να σου στειλω 2 αλλοδαπα να στο δωσουν??)
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    Εχω δώσει δείγμα για αιμοπετάλια και αιμοπετάλεια στον Ευσαγγελισμό, πριν κάποιους μήνες , πρέπει να τρέχω για αυτήν την προκαταρκτική εξέταση και πάλι? ή μπορώ να πάω να δώσω αιμοπετάλεια κατευθείαν?
    Νομιζω οτι μπορεις απλα να πας να δωσεις δεν ειμαι σιγουρος ομως!!

Ευχαριστω πολυ παντως!!!!!

φριτέζα 600 Το avatar του/της akaposto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
    τα αποτελέσματα της εξέτασης
    (εννοείται αμα δεν το κωλοβαράνε)
    θέλουν 5 λεπτά για να βγουν.

ο χρόνος που σε κρατάει στο μηχάνημα
    εξαρτάται απο το αίμα σου...
    και το 50 λεπτά σωστό,και το μιαμιση ώρα
    σωστό,και πάει και άλλο (σε μένα είπαν δύωρο)
    και στο έχω πεί,αφού είσαι καλό παιδί ,γιατί λες μαλακίες;

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Δίνεις πάλι δείγμα για αιμοπετάλια και ας είχες ξαναπάει ή ξαναδώσει παλιότερα.
    Τα αιμοπετάλια δεν μπορούν να μπούν σε τράπεζα όπως το αίμα και γι αυτό το λόγο πας και δίνεις μόνο στο νοσοκομείο που είναι ο/η ασθενής.

Η ώρα θα εξαρτατηθεί από το μηχάνημα, το αίμα κλπ..

Τρελοκοτσιδού..!!!!

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αιμοπεταλιοαφαίρεση
    --------------------------

Μπορεί κάποιος με καλό αιματοκρίτη να δίνει κάθε 5-10 μέρες.
    Αν αντέχουν οι φλέβες του βέβαια.

Σου παίρνουν δείγμα για πολλαπλό έλεγχο και αν έχεις καλή ποιότητα αίματος σε καλούν να δώσεις. Αν ξαναπάς μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στο ίδιο νοσοκομείο δε χρειάζεται να ξαναδώσεις δείγμα πιο πριν. (εγώ μια φορά είχα δώσει 4 φορές σε 20 μέρες). Πάντα βέβαια σου παίρνουν δειγματάκια όταν κάνεις αιμοπεταλιοαφαίρεση.

Στο δείγμα κάνουν αρκετές εξετάσεις και τα αποτελέσματα (κατόπιν συνεννοησης) μπορείς να τα πάρεις.

Η διαδικασία έγκειται στο ότι το μηχάνημα σου τραβάει μια μικρή ποσότητα αίματος. Το περνάει σε ένα φυγόκεντρο μηχανισμό όπου τα αιμοπετάλια ως τα πιο βαριά στοιχεία στο αίμα διαχωρίζονται από το πλάσμα και τα υπόλοιπα ingredients. Κρατούνται σε σακούλα αιμοδοσίας και το υπόλοιπο αίμα επιστρέφει στον δότη. Τα αιμοπετάλια αναπαράγονται ποσοτικά στο ανθρώπινο σώμα μετά από 24 ώρες.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι μηχανημάτων.

Ο ένας τύπος χρησιμοποιεί τις κεντρικές φλέβες και των δύο χεριών. Από το ένα χέρι παίρνει αίμα και στο άλλο επιστρέφει. Θεωρείται πιο γρήγορη διαδικασία.

Ο άλλος τύπος χρησιμοποιεί ένα χέρι (μία φλέβα). Παίρνει για 3-4 λεπτά, επεξεργάζεται και μετά επιστρέφει. Είναι πιο αργό καθώς χρειάζεται να αντιστρέφεται η φορά της αντλίας.

Παρόλ'αυτά (στο Λαϊκό που έχω υπόψη μου) υπάρχουν νέα μηχανήματα που χρησιμοποιούν μόνο μία φλέβα αλλά ο φυγόκεντρος μηχανισμός τους είναι πιο υψηλόστροφος και ο διαχωρισμός των αιμοπεταλίων γίνεται πιο γρήγορα.

Ανάλογα τι μηχάνημα έχουν σε κάθε μονάδα αιμοπεταλιοαφαίρεσης
    η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 45-50 λεπτά έως και 75-85 λεπτά. Ο αιματολόγος παρακολουθεί τη διαδικασία καθώς μετά από λόγη ώρα (ανάλογα με την ποιότητα του αίματος του δότη) ο ρυθμός αφαίρεσης αιμοπεταλίων φθίνει και η φλέβα "κουράζεται".
    Μπορεί λοιπόν αν ο δότης αντέχει και η αιμοπεταλιοαφαίρεση αποδίδει να τον αφήσει περισσότερη ώρα για να εξαχθεί περισσότερη ποσότητα αιμοπεταλίων. Αν όχι μπορούν να διακόψουν τη διαδικασία ακόμα και στο 40 λεπτο.

Τα αιμοπετάλια δε διαχωρίζονται σε ομάδες ή σε rezus και άρα είναι συμβατά με όλους τους ανθρώπους. Οι καρκινοπαθείς (και δη οι πάσχοντες από λευχαιμία) είναι ασθενείς με την μεγίστη ανάγκη χορήγησης αιμοπεταλίων καθώς ο οργανισμός τους αδυνατεί να παράξει την ποσότητα που χρειάζονται.

Δυστυχώς η διάρκεια της διαδικασίας και η άγνοια του κόσμου έχουν χαρακτηρίσει την αιμοπεταλιοαφαίρεση δύσκολη και κουραστική διαδικασία ενώ είναι από τις πλεόν χρήσιμες και ζωογόνες προσφορές που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για τον συνάνθρωπο.

Η διάρκεια συντήρησης τους είναι από ώρες έως το πολύ ένα ή δύο 24ωρα αλλά ποτέ δεν χαλάνε καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει τεράστια ανάγκη και οι μονάδες αιμοπεταλιοαφαίρεσης στα νοσοκομεία συνεργάζονται ικανοποιητικά για την άμεση διάθεσή τους.

Είμαι αιμοπεταλιοδότης χρόνια τώρα. Δυστυχώς έμαθα και ξεκίνησα να δίνω για δικό μου άνθρωπο και πάντα παροτρύνω ανθρώπους να αφιερώνουν 1 ώρα τον μήνα για αιμοπεταλιοδοσία και ας μη δίνουν καθόλου αίμα.
    Συνιστώ το αιματολογικό του Λαϊκού νοσοκομείου καθώς έχουν πολύ σωστούς αιματολόγους, σύγχρονα μηχανήματα και καινουρια. Και από όσο γνωρίζω είναι η μόνη μονάδα ανοιχτή το απόγευμα.
    Επίσης στη μονάδα του Αγ.Σάββα είναι πολύ έμπειροι και φιλικοί αφού είναι και το κατ'εξοχήν νοσοκομείο καρκινοπαθών και οι ανάγκες είναι τεράστιες.
    Η μονάδα του Ωνασείου (μικρή βέβαια) δέχεται επίσης αιμοπεταλιοδότες καθώς σε ορισμένους τύπους χειρουργείων καρδιάς (ειδικά σε μικρά παιδιά) χρειάζονται αιμοπετάλια.

Ολα τα παραπάνω είναι δικά μου λόγια, τα έγραψα από εμπειρία και από μνήμης. Μπορεί να κάνω λάθος σε κάποια τεχνικά ή ιατρικά στοιχεία αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν όλα. Οποιος θέλει είναι επιθυμητό να με διορθώσει και να κάνω edit το ποστ μου με τα σωστά σημεία.

Σημασία έχει να γνωρίζετε και να μη φοβάστε.

Επίσης σημασία έχει να δίνετε είτε αίμα είτε αιμοπετάλια (όταν έχετε χρόνο) τακτικά. Κάνετε καλό στον οργανισμό σας και έμμεσα "εξετάζεστε" από τα αιματολογικά. Αν το καθιερώσετε μέσα στο πρόγραμμά σας θα γίνει βίωμα και σε εσάς και στους γνωστούς σας. Μη θυμόμαστε να δίνουμε κάθε φορά που τυχαίνει κάτι σε δικό μας ή γνωστό μας άνθρωπο.

Λυπάμαι αν σας κούρασα.

Ενεργείστε.

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Έχω δώσει κι εγώ 5-6 φορές αιμοπετάλια, στο Υγεία και στον Ευαγγελισμό. Έχω την εντύπωση (εως βεβαιoτητα) ότι το διάστημα 5-10 ημερών που αναφέρεις είναι πολύ μικρό. Επίσης η διαδικασία (ακόμα και στο μηχάνημα με τις 2 βελόνες) μπορεί να πάει ως τις 2 ώρες. Γενικά το χρ. διάστημα εξαρτάται εξίσου από την αρτηριακή πίεση που μπορέις να διατηρήσεις, και όχι μόνο από την τεχνολογία.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
    Έχω την εντύπωση (εως βεβαιoτητα) ότι το διάστημα 5-10 ημερών που αναφέρεις είναι πολύ μικρό.
    Εχω δώσει 4 φορές μέσα σε 20 μέρες στο παρελθόν. Είμαι 100% βέβαιος ότι μπορεί να επαναληφθεί αιμοπεταλιοαφαίρεση και μετά από 7 μέρες (Μ.Ο.). Ενα τηλεφώνημα στο αιματολογικό που έχεις πάει θα σε πείσει.
    Επίσης η διαδικασία (ακόμα και στο μηχάνημα με τις 2 βελόνες) μπορεί να πάει ως τις 2 ώρες.
    Μέχρι να σου μιλήσουν, να σε συνδέσουν, να σε αποσυνδέσουν κλπ. εννοείς?
    Στο Λαϊκό έχουν φέρει καινούριο μηχάνημα που από τη στιγμή που θα ξεκινήσει έως ότου τελειώσει η επεξεργασία είναι γύρω στα 40 λεπτά. Αλλα μηχανήματα θέλουν 70-90 λεπτά. Δύο ώρες είναι πολύ. Τα πριν και τα μετά είναι αστάθμητος παράγοντας.
    Γενικά το χρ. διάστημα εξαρτάται εξίσου από την αρτηριακή πίεση που μπορέις να διατηρήσεις, και όχι μόνο από την τεχνολογία.
    Παρακολουθείται μέσω μηχανήματος η ποσότητα των αιμοπεταλίων που αφαιρείται σε κάθε "γύρα". Οταν ο ρυθμός της αύξησης της ποσότητας πέσει και έχει προσεγγιστεί η πληρότητα της "σακούλας" ή της ποσότητας που βάσει σωματομετρικών μπορείς να δώσεις τότε το σταματάνε.
    Συμφωνώ και θεωρώ ότι ισχύει, το χρονικό διάστημα εξαρτάται και από τον οργανισμό του δότη και από την τεχνολογία.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    [B
    Μέχρι να σου μιλήσουν, να σε συνδέσουν, να σε αποσυνδέσουν κλπ. εννοείς?
    Στο Λαϊκό έχουν φέρει καινούριο μηχάνημα που από τη στιγμή που θα ξεκινήσει έως ότου τελειώσει η επεξεργασία είναι γύρω στα 40 λεπτά. Αλλα μηχανήματα θέλουν 70-90 λεπτά. Δύο ώρες είναι πολύ. Τα πριν και τα μετά είναι αστάθμητος παράγοντας.

Aπό το δέσιμο μέχρι και την ώρα που θα σηκωθείς. Πάιζουν πολλά ρόλο! Και στον Ευαγγελισμό έχουν καινούριο μηχάνημα αλλά δεν έχει να κάνει.

γαμώ την πείρα μου γαμώ

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Είναι πολύ απλό

Η διαδικασία άντε να κρατήσει 1 ώρα

Δεν πονάει καθόλου

Τα αιμοπετάλια αναπληρώνονται στο οργανισμό μέσα σε λίγες ώρες

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

Απλό είναι και δεν υπάρχει λόγος φόβου.
    Αλλά εγώ δεν μπορώ να δώσω γιατί είμαι κατηγορία φτερού όπως είπε ο γιατρός

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παιδια η αναγκη για αιμοπεταλια καλυφτηκε, αν μπορειτε να δωσετε αιμα!!

Και παλι ευχαριστω παρα πολυ!!!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προσ Julius Επειγον
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2004, 19:27
  2. Επειγον!!!
    από 300Lions στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2004, 15:03
  3. Επειγον…..