Ρε Κατάνα για επιλογή μηχανής δεν μιλάμε ;Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
αμαν πια με αυτη την καραμελα!
Να μην περάσει μια βόλτα κι απ'τις διαμάχες ;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ρε Κατάνα για επιλογή μηχανής δεν μιλάμε ;Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
αμαν πια με αυτη την καραμελα!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
οτι πει ο ΧΑΝΙΩΤΗΣΑρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ρε Κατάνα για επιλογή μηχανής δεν μιλάμε ;
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HONDA SUCKS anaθεμα και αν το γραψα σωστά!![]()
:rotflmao: :rotflmao:
μονστερ θα πάρεις αδερφέ, μην ακούς κανέναν...
και αν τελικά δέν, τότε θα πάς στη σούζι SV
Το cbf 600 για την χρηση που το θες δεν ειναι η ιδανικοτερη επιλογη σε συγκριση με τις αλλες μοτοσυκλετες ...παρ΄ολα αυτα ψοφιμι δεν ειναι....
Εγω προτεινω ειτε V-Strom , ειτε Transalpi , ειτε να περιμενεις λιγο μεχρι που να ερθει το Versys της Kawasaki...
Απο μονοκυλινδρα το ποιο ιδανικο για τις αναγκες σου ειναι το Aprilia strada.
αυτα...
α και επαναλαμβανω οτι το cbf ψοφιμι δεν ειναι....![]()
Και μια απορια που ξεχασα...οδηγουσες παπι 125 και σου φαινετε αδυναμος ο κινητηρας τoυ ΧΤ/ΜΤ/STRADA?.....![]()
gamwt ξαναδιάβασα αυτα που γραφεις...
90% πολη;
μονοκυλινδρο ασυζητητί!
για Αθήνα λέμε;
πάρε ενα στράντα απριλια πανεμορφο, ευρωπη λεμεεεεεεεεε
α και που σαι εκεινο το καφασακι, εχει αμορτισερια σουμιεδες...
ειδικα αν εισαι ανω των 85 κιλών απορείς αν είναι σκέτο το ελατήριο δίχως τον αποσβετήρα! :hypnotize
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Προφίλ οδηγού: 30ρης, μέσου αναστήματος και σωματοδομής, 2ετής προϋπηρεσία σε παπί 125cc. Συνετός νομοταγής ψιλοχέστης.
Διαθέσιμο κεφάλαιο: ~ € 6.000 (για καινούρια μηχανή πάντα)
Πεδίο δράσεως: Πόλη (90%), κοντινά ταξίδια (10%), δυνατότητα για ήπιο χωματόδρομο (< 5%).
Αυτοπροσδιορισμός: Φιλικό street ή ελαφρύ on/off.
Υπόψιν μοντέλα με +/- (σύμφωνα με ειδικό τύπο και ανταλλαγές απόψεων από γνωστούς/φίλους/fora κλπ), κατά σειρά προτίμησης:
1. Suzuki SV 650
+: Δικύλινδρο, καλός δυνατός αξιόπιστος κινητήρας, αρκετά ελαφρύ , καλή (η νέα) τιμή
-: Δυσκολία μεταπώλησης
2. Aprilia Pegaso Strada 650
+: Ιταλική φινέτσα, σκέρτσο, μπρίο κλπ
-: Ιταλική (αν)αξιοπιστία, μονοκύλινδρος αδύναμος κινητήρας (ΧΤ)
3. Yamaha Mt-03
+: Όμορφο, πρωτότυπο, ροπάτο, καλά φρένα
-: Μονοκύλινδρος αδύναμος κινητήρας (ΧΤ), πανάκριβο
4. Kawasaki ER-6
+: Καλός δυνατός 2κύλινδρος κινητήρας, αξιόπιστο (μέχρι στιγμής), ευκολοδήγητο, λογική τιμή
-: Δε μου αρέσει το μπροστινό φανάρι
5. Honda CBF 500/600
+: Αξιόπιστα, ευκολοδήγητα, εύκολη μεταπώληση
-: Σαρακάκης, ακριβά, βαριά, το 600 4κύλινδρο (ψοφίμι για πόλη)
Μήπως ξέχασα κάτι;
![]()
![]()
![]()
εγω θα σου προτεινα παντος αν μπορεις να δωσεις μεχρι 6.000 και υπαρχει κατι που σε καλυπτει πληρως αλλα εχει πχ 7.000 να βαλεις δοσεις ή να κοιταξεις για ελαφρως μεταχειρισμενο...
ειναι κριμα να παρεις κατι που μετα δεν θα σου αρεσει...
βεβαια το οτι δεν σου αρεσει πχ το φαναρι ή τα φλασακια θα σου ελεγα να μην ειναι τοσο αυστηρο κριτηριο κατι τετοιο γιατι αμα ειναι ετσι δεν θα καταληξεις πουθενα...
επίσης το ΜΤ-03 το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε νέο οδηγό!
το μηχανακι ειναι μοτο διΑσκέδασης!
εχει περιεργη θεση οδήγησης
τεραστια καρατιμόνα
τρελΆ ΦΡΈΝΑ
ο ψεκασμός εχει βελτιωθεί (εχει ακλυψει μια τρυπα του ΧΤR-XTX)
ντριφτάρει για πλάκα!
οδηγιέται και σαν ΣΣ , και σαν ΣΜ!
![]()
Τώρα εγώ να προτείνω και το FMX ή να γυρεύω τη δουλειά μου ;![]()
![]()
Είναι μια επιλογή πάντως![]()
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και τη βοήθεια. Όσο αφορά το κόστος, μπορώ να διαθέσω και μέχρι 7.000, καλοβλέποντας φυσικά και τυχόν προσφορές. Προχωρώ σε επιμέρους απαντήσεις.
- el_hymador: Προφανώς οδηγείς CBF ε; Σόρρυ δεν είχα σκοπό να σε θίξω προσωπικάΌσο για το αν χαρακτηρίζω κάποιο κινητήρα αδύναμο όχι από προσωπική εμπειρία αλλά από τις υπάρχουσες πληροφορίες και με δεδομένο ότι θα δώσω αρκετά χρήματα και δε θέλω να το δώσω σε 1-2 χρόνια.
- KaTaNaS: Είμαι 75-80 κιλά. Ποιο καφασάκι εννοείς; Το ER-6; To strada η αλήθεια είναι ότι πέρα από την εμφάνιση μου εμπνέει και μεγαλύτερη άνεση... αφού βλέπω να το οδηγούν και... κοπέλες. Τα μείον ισχύουν όμως και ιδίως για το μονοκύλινδρο. Ακόμα και για πόλη δε θεωρείται το ίδιο αξιόπιστο με πολυκύλινδρο.
- makis206: Όχι δεν το σκέφτομαι, γιατί πέρα από υπερτιμημένο και vintage κομμάτι προτιμώ κάτι πιο άνετο από SM.
ΧΤ ?
Ενας φιλος μου το οδηγησε,ο οποιος οδηγαει Ζ 750, και του αφησε πολυ καλη εντυπωση.
Απο την μερια μου παλι ειμαι πολλη ευχαριστημενος παω οπου θελω και
μεσα στην πολη ειναι μια χαρα.
Και απο τιμη ειναι στα λεφτα σου.
Καλη επιλογη.......:smilea:
Τα έχεις καβαλήσει τα παραπάνω που σχολιάζεις ή μόνο απο τα νούμερα και τα συγκριτικά τα λες?
Και στο λέω για να τα καβαλήσεις ΟΛΑ πρώτα (αξίζει να παιδευτείς και να τρέχεις για να το καταφέρεις) και μετά ΕΣΥ δεν θα έχεις άλλες απορίες...
Η μηχανή είναι ΠΑΘΟΣ και τα λογικά σου συμπεράσματα θα έρθουν σε ισορροπία μόνο όταν μετά απο μια βόλτα απο όλα καταλάβεις η καρδιά σου τι θέλει ποιο πολύ... αυτό δεν θα στο πει κανένας άλλος! είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενώς!!!
Μακάρι να υπήρχε ένας χώρος - πίστα και να γινόντουσταν test ride επι τόπου...![]()
![]()
Καλή επιλογή! αν και έχω επιλέξει SV650S και αν δεν είχα το θέμα της αντιπροσωπίας τώρα πάλι το 1000 θα έπερνα, σκέψου και το GS500 για οικονομικά , και το Multistrada αν και σχετικά ψόφιο αλλά τρομερό παιχνίδι εντός πόλης εκτός και γενικά... (για αρχή δεν σου χρειάζονται τελικές άνω των 200)![]()
εγω σου προτεινω να κανεις ενα τεστ ντραϊβ ολα αυτα τα μοτερακια που θελεις να αγορασεις και μετα πηγαινε παρε ΚΤΜ ή Απριλια.![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Τώρα εγώ να προτείνω και το FMX ή να γυρεύω τη δουλειά μου ;![]()
![]()
Είναι μια επιλογή πάντως![]()
αμα αρχισαμε τις μλκιες να πω οτι πουλαω το Ζ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!
δες και TDM 900. σε μεταχειρισμενο βρισκεις κοντα στα λεφτα που θες
O καλύτερος εξοπλισμός προστασίας είναι το μυαλό, που μπορείς να τον φοράς και πάντα
Στο λόγο μου σκέφτηκα να το προτείνω !Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
αμα αρχισαμε τις μλκιες να πω οτι πουλαω το Ζ
:rotflmao: :rotflmao:
![]()
![]()
![]()