Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: Αλλαγή ρουλεμάν λαιμού. Γνωρίζει κανείς ;

ΑνεΜελος
    Τρεμόπαιγμα στα 60 δεν είχα ποτέ.
    Αν σου τρέμει, έχουν κάνει οι μπίλιες πατούρα στη βάση. Σήκωσε το μπροστινό στον αέρα και γύρισε δεξιά - αριστερα γύρω από την κεντρική θέση. Αν νοιώθεις ένα σκαλοπατάκι, η αλλαγή είναι επιβεβλημένη.

Το γκούπ (το ξαναλέω) δεν έχει σχέση με τα ρουλεμάν, αλλά με τους πλευστούς δίσκους και την εσωτερική κατασκευή των αποσβεστήτων των καλαμιών.
    Επειδή έπαιξα πολύ με τα λάδια στις μπουκάλες, όσο πιό παχύρευστο (10 και πάνω) τόσο πιό έντονο το γκάπ. Στο sae 5 δεν είχα καθόλου γκάπ, αλλά δεν είχα και απόσβεση μπροστά (ειδικά συμπίεσης) και το μηχανάκι έπλεε. Τώρα φοράει sae 15 και σήκωσα και τις μπουκάλες 10mm στις πλάκες. Το άφησα έτσι για τον επόμενο.
    Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

Albert Einstein

Αρχικά δημιουργήθηκε από billpos
    Τρεμόπαιγμα στα 60 δεν είχα ποτέ.
    Αν σου τρέμει, έχουν κάνει οι μπίλιες πατούρα στη βάση. Σήκωσε το μπροστινό στον αέρα και γύρισε δεξιά - αριστερα γύρω από την κεντρική θέση. Αν νοιώθεις ένα σκαλοπατάκι, η αλλαγή είναι επιβεβλημένη.

Το γκούπ (το ξαναλέω) δεν έχει σχέση με τα ρουλεμάν, αλλά με τους πλευστούς δίσκους και την εσωτερική κατασκευή των αποσβεστήτων των καλαμιών.
    Επειδή έπαιξα πολύ με τα λάδια στις μπουκάλες, όσο πιό παχύρευστο (10 και πάνω) τόσο πιό έντονο το γκάπ. Στο sae 5 δεν είχα καθόλου γκάπ, αλλά δεν είχα και απόσβεση μπροστά (ειδικά συμπίεσης) και το μηχανάκι έπλεε. Τώρα φοράει sae 15 και σήκωσα και τις μπουκάλες 10mm στις πλάκες. Το άφησα έτσι για τον επόμενο.

ουτε εμενα τρεμει!
    η ερωτηση ηταν πιο πολυ για την απορια φιλων που τρεμει το τιμονι τους! (σε ταχυτητες 60 χλμ αν δεν το κρατανε)

Νέο μέλος
    κοσκίνησμα στα 60 δεν είχα ποτέ, όσο για το χτύπημα στο μπροστινό έχει περιρστεί σημαντικά, ακούγεται μόνο σε μεγάλες λακούβες.Έβαλα όμως μαζί και γέφυρα στις μουκάλες και δεν ξέρω τι βοήθησε περισσότερο.
    Vrr....

Νέο μέλος
    Καλησπέρα!εχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία απάντηση αλλα θέλω να ρωτήσω κατι.ποιο είναι το μαγαζί που πήρε 50 ευρώ για να αλλάξει τα ρουλεμάν τιμονιού γιατί εμένα μου ειπαν 150 ευρώ να μου τα αλλάξουν.μπορώ να πάω να πάρω και εγώ SKF αλλά δεν ξέρω που να πάω να τα αλλάξω.είμαι από αθήνα.Επισης πείτε μου και τον κωδικό για να πάω στην SKF να τα πάρω όπως επίσης και τον κωδικό της τσιμούχας.
    Ευχαριστώ

Νέο μέλος
    Γεια χαρά . Το νουμερο τη skf ειναι 32006. Αυτό ειναι για την πάνω πλευρα.
    Το ρουλεμάν που τοποθετείται στην κάτω πλάκα, πρέπει απαραίτητα να έχει μία τσιμούχα στην κάτω πλευρά του, αυτή που κοιτάει το δρόμο. Απαραίτητη για να εμποδίσει την είσοδο σε οποιοδήποτε κόκο σκόνης θέλει να καταστρέψει το ωραίο και καινούργιο μας ρουλεμάν. Η SKF δεν το εχει με τσιμουχα . Ειχα βρει ενα της ΚΟΥΟ αλλα δε θυμαμαι το νουμερο. Νομιζω οτι τα ιδια ρουλεμαν τιμονιου φοραει και το XT 660. Ρωτα αν δινουν το ενα με ενσωματωμένη τσιμουχα. Γενικα τα δυο ρουλεμαν ειναι τα ιδια εκτος απο την τσιμουχα πουεχει για την κατω πλευρα οπως σου ειπα.
    Vrr....

Νέο μέλος
    που μπορώ να βρώ τα KOYO?αφού εχουν αυτά την τσιμούχα πιστεύω οτι ειναι καλλίτερα από το να ψάχνω για τσιμούχα μετά.

Εισπνοή.... εκπνοή....
    εγώ είχα πάρει της σουτσούκι 35 γιούρια.
    105 μαζί με τα εργατικά (αλλά από ότι μου έλεγε ο σαπίλας η τιμή ήταν καλή).

βέβαια βρήκα μετά ένα χτύπημα στο πλαστικό κοντά στα όργανα και το φτερό είχε γρατζουνιές εκεί που κουμπώνει με το πιρούνι... αλλά anyway.

edit: εμένα στο ίσιωμα του τιμονιού μου κόλαγε στην ευθεία. δηλαδή αν από αριστερά το έστριβες προς τα δεξιά.. όταν ήταν στην ευθεία έκανε ένα μικρό κόλλημα σα να βρίσκει κάπου.

Μάνος Το avatar του/της mankam
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom

edit: εμένα στο ίσιωμα του τιμονιού μου κόλαγε στην ευθεία. δηλαδή αν από αριστερά το έστριβες προς τα δεξιά.. όταν ήταν στην ευθεία έκανε ένα μικρό κόλλημα σα να βρίσκει κάπου.
    αυτο συμβενει απο πατουρα που γινεται στα ρουλεμαν,ειναι απο τους κλασσικους ελενχους που κανεις σε ενα μεταχειρισμενο.

Νέο μέλος
    Ναι ok μπορεί να πάω να τα πάρω και από την SUZUKI αν δεν βρώ τα ΚΟΥΟ αλλά άλο να δώσεις 105 ευρώ και άλο 150 που μου ζήτησαν εμένα για να μου τα αλλάξουν.θα ψάξω να ρωτήσω και αλού μήπως βρώ να μου τα βάλων ποιο φτηνά.αν έχει κανείς υπόψιν κάποιο συνεργείο που τα έχει αλλάξει και είναι ευχαριστημένος ας μου στείλει pm το μαγαζί για να πάω.Μένω Αθήνα

Εισπνοή.... εκπνοή....
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bogan
    Ναι ok μπορεί να πάω να τα πάρω και από την SUZUKI αν δεν βρώ τα ΚΟΥΟ αλλά άλο να δώσεις 105 ευρώ και άλο 150 που μου ζήτησαν εμένα για να μου τα αλλάξουν.θα ψάξω να ρωτήσω και αλού μήπως βρώ να μου τα βάλων ποιο φτηνά.αν έχει κανείς υπόψιν κάποιο συνεργείο που τα έχει αλλάξει και είναι ευχαριστημένος ας μου στείλει pm το μαγαζί για να πάω.Μένω Αθήνα
    εμένα αυτός που μου τα άλλαξε είναι στην Καλλιθέα. πιστεύω τώρα που έκανε το test drive στο δικό μου δεν θα έχεις πρόβλημα...
    αν σε βολεύει πες μου να σου στείλω που είναι.

Νέο μέλος
    Ναι πες μου που είναι να πάω μια βόλτα να ρωτήσω.Δεν χάνω κάτι.Τα πουλεμάν τα αγόρασες εσύ ή εργασια και ρουλεμάν σου πήρε 105 ευρώ;
    Ευχαριστώ!

Εισπνοή.... εκπνοή....
    σου έστειλα pm

όλα μαζί 105 γιούρια.
    κι αν πας πες του πως σε στέλνει ο Νίκος με το μαύρο DL650.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Aφαιρεση ρουλεμαν λαιμου και αντικατασταση τους..
    από n1k3man στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 43
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2005, 18:52
  2. Adventure R1200GS γνωριζει κανεις???
    από oxygen στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2004, 10:35
  3. Γνωρίζει κανείς τι σημαινει ο όρος SAG στις αναρτήσεις;
    από KaTaNaS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2004, 19:15
  4. Μήπως γνωρίζει κανείς?