Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 30

Θέμα: Μετατροπή σε μπροστινό

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sotiris68
    το μηχανακι το εχει φτιαξει ετσι(και φρενα και τρομπες κ παπαδες) για να πηγαινει ταπα στα στροφιλικια-αυτα λεει κ επισης ψαχνει απο καιρο πλαισιο ενισχυμενο,θελει προφανως να εχει ενα xt killer.εχει μεγαλη αρρωστια να ειναι ο πιο γρηγορος της παρεας-παση θυσια (επικινδυνο)
    Na ειναι ο ποιος γρηγορος της παρεας με τι ??? Με ΧΤ ??

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Η υπολοιπη παρεα τι μηχανακια εχει δηλ... VELOSOLEX

το λοιπον φιλε stoubi η υπολοιπη παρεα αποτελειται απο africa,dr-z(το γρηγορο-δε ξερω το κωδικο του),xt (εγω),gsxr60006,transalp600 με εξτρα 35 χρονια εμπειριας,monster κ.τ.λ.
    ειπα νομιζω οτι θελει να ειναι ο πιο γρηγοροςμ@λ@κια του γιατι δεν χρειαζεται να τζογαρει ετσι τη δικια του ζωη και των συνταξιδιωτων του.υπαρχουν κ πιστες κι αμα το γουσταρεις τοσο πολυ τραβα γινε αγωνιζομενος,μη το παιζεις γρηγορος στους φιλους σου,καντο για παρτη σου.
    εγω ειδα το τοπικ του motaba και θυμηθηκα αυτον κ ειπα να ρωτησω το γερο αν τελικα ειχε κανει μ@λ@κια με το μπροστινο που του εκανε ολες αυτες τις μετατροπες γιατι το φοβομουνα.
    υ.γ.οι υπολοιποι οδηγοι της παρεας ειναι τιμονακια,δε το λεω επειδη θιχτηκα για τα velosolex

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sotiris68
    το λοιπον φιλε stoubi η υπολοιπη παρεα αποτελειται απο africa,dr-z(το γρηγορο-δε ξερω το κωδικο του),xt (εγω),gsxr60006,transalp600 με εξτρα 35 χρονια εμπειριας,monster κ.τ.λ.
    ειπα νομιζω οτι θελει να ειναι ο πιο γρηγοροςμ@λ@κια του γιατι δεν χρειαζεται να τζογαρει ετσι τη δικια του ζωη και των συνταξιδιωτων του.υπαρχουν κ πιστες κι αμα το γουσταρεις τοσο πολυ τραβα γινε αγωνιζομενος,μη το παιζεις γρηγορος στους φιλους σου,καντο για παρτη σου.
    εγω ειδα το τοπικ του motaba και θυμηθηκα αυτον κ ειπα να ρωτησω το γερο αν τελικα ειχε κανει μ@λ@κια με το μπροστινο που του εκανε ολες αυτες τις μετατροπες γιατι το φοβομουνα.
    υ.γ.οι υπολοιποι οδηγοι της παρεας ειναι τιμονακια,δε το λεω επειδη θιχτηκα για τα velosolex
    Αρα εκ των πραγματων μιλαμε για πανιβλακα ( ο αλλος τυπος με το χτ ) που δεν αξιζει να ασχολουμαστε αλλο μαζι του !!! Το ιδιο προτεινω και για εσενα ..
    Εαν θελεις να εχεις ενα καλο συνολο μοτοσυκλετας μαζευεις τα καλα σου λεφτουδακια που θα σκορπαγες για να κανεις ενα χτ να θυμιζει σε κατι π.χ κτμ και σε συνδυασμο με μια καλη ανταλαγη, παιρνεις ενα μηχανακι ετοιμο για τις αναγκες σου χωρις πατεντες και ιστοριες για αγριους ...

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    [B]Αρα εκ των πραγματων μιλαμε για πανιβλακα

δεν ηθελα να το πω αυτο...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΣ?ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΤΑΠΕΣ ΠΡΟΦΟΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΦΑΖΕΡ 600 (06) ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ Η ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ ΝΕΑ ΑΦΤΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΛΑΤΗΡΙΑ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγώ θα προτιμούσα ελατήρια.

Thirty(One) Dirty Το avatar του/της motaba
    Καλημέρα παίδες!

Αν και υποψιάζομαι ότι έχετε δίκιο περί μετατροπής μπροστινού συστήματος (σε σχέση με το πλάισιο...κτλ) βλέπω στο δρόμο π.χ. F 650 GS με το μπροστινό της WP (που υπάρχει σε προσφορά..).
    και διάφορες άλλες μοτο με τέτοιες μετατροπές...

Κάτι άλλο..

Στο Dakar π.χ. φαντάζομαι ότι αν τρέχει ένα LC8 θα φοράει διαφορετικό σύστημα από αυτό της παραγωγής.. να φανταστώ ότι θα έχει και άλλο πλαίσιο έτσι.... ?

Δεν γινονται ολα για την μετατροπη αλλα για την χαρα της μετατροπης ....

Μπορεις να τοποθετησεις ενα αλλο μπροστινο ειτε

1)Bolt on τρελη κωλοφαρδια να πεσει με την μια πανω απο αλλο μηχανακι (με τρακαρισμα λεει )
    Συνηθως τα YAMAHA εχουν πολλα πραγματα που ταιριαζουν μεταξυ τους

2)Αν ειναι μικρη η διαφορα του αξονα του λαιμου στον σταυρο μπορεις να παιξεις με αποστατες

3)Ξεπρεσσαροντας τον tenere αξονα λαιμου και τον ξαναπρεσσαρεις στο νεο σου USD σταυρο

Οι παραπανω εχουν δικιο οτι πλεον το μπροστινο σου θα ειναι πιο ακαμπτο απο το πλαισιο σου (αναλογα βεβαια και το μπροστινο που θα βαλεις ) οποτε ολη η δυναμη θα περναει στον σκελετο σου ....

Εγω θα το εβαζα και το πρωτο πραγμα που θα εκανα θα ηταν ενα revalving με λαδια και ρυθμισεις (αν χρειαζοταν και ελατηρια) στα μετρα της δικιας μου μηχανης ...
    http://kelecarbon.blogspot.gr

Γιατι ενας χρονος δεν ειναι αρκετος και οι 4 χαλανε 2 ασκοπα........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    Ξανανοιγω λοιπον το θρεντ θετωντας με τη σειρα μου παρομοιο ερωτημα ....
    Ειμαι κατοχος ενος DR 650 rse του 95 , το μπροστα ειναι εντελως για πεταμα ετσι και εγω ψαχτηκα στο τι να κανω...
    1) Η πρωτη σκεψη ηταν να βαλω ελατηρια wp , λαδια τσιμουχες και τα συναφη και παμε στα 300 + στην καλυτερη
    2) μπροστινο απο ΚΤΜ lc4 640 ( βρεθηκε σε πολυ καλη κατασταση φουλ κομπλε με δαγκανα στα 130 Ε ) + 100 Ε υπολογιζω το κοστος της μοντιφας ...

Ειδα οτι παρα πολλοι στο εξωτερικο εχουν καταφυγει σε αυτη τη λυση και οτι συνεργαζεται αψογα με το συνολο , οσο για το πλαισιο του DR .. δεν ειναι τσιχλοφουσκα πιστευω

( πισω φοραω αναρτηση απο xr 650 dallara , προσωρινη λυση )

Ελπιζω στα φωτα σας , μιας που εχω βαλθει να τον μεταμορφωσω το χαρο .... του αξιζει κιολας

Thirty(One) Dirty Το avatar του/της motaba
    Γειά χαρά!

Το θέμα είναι (για το 2.) να βρείς το μάστορα που θα κάνει την μηχανολογική κατασκευή που απαιτείται για την μετατροπή του σταυρού ώστε να "κουμπώσουν" οι τιμονόπλακες στο λαιμό σου...
    Είναι ένα θεματάκι εδώ...
    Θα αλλάξει και λίγο η γεωμετρία λόγω αλλαγής γωνιών αλλά εντάξει αυτό άστο πες..

Θέλεις καινούργιο άξονα λαιμού πάντως.. καινούργια κατασκευή...
    Πήγαινε μια βόλτα να ρωτήσεις περίπου τιμές..

Όλα γίνονται...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P1018302.jpg 
Προβολές:	188 
Μέγεθος:	81,4 KB 
ID:	263282

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    300+ Ευρώ για ένα σετ ελατήρια, τσιμούχες και μισό λίτρο λάδι; Ελβετός σου έδωσε τέτοια τιμή;

Ημίκουλο μέλος Το avatar του/της KostasV2
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    300+ Ευρώ για ένα σετ ελατήρια, τσιμούχες και μισό λίτρο λάδι; Ελβετός σου έδωσε τέτοια τιμή;
    Μην το λες, μαζί με την εργασία κάπου εκεί θα του πάει...

Κότσο, δες τουλάχιστον τα μήκη των πηρουνιών να είναι όμοια. Όσον αφορά στο λαιμό, αν είσαι τυχερός μπορεί να βρείς κατάλληλου μεγέθους ρουλεμάν ώστε να γλιτώσεις το πρεσάρισμα / τορνίρισμα του στελέχους.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KotsosDR Προβολή μηνύματος
    Ξανανοιγω λοιπον το θρεντ θετωντας με τη σειρα μου παρομοιο ερωτημα ....
    Ειμαι κατοχος ενος DR 650 rse του 95 , το μπροστα ειναι εντελως για πεταμα ετσι και εγω ψαχτηκα στο τι να κανω...
    1) Η πρωτη σκεψη ηταν να βαλω ελατηρια wp , λαδια τσιμουχες και τα συναφη και παμε στα 300 + στην καλυτερη
    2) μπροστινο απο ΚΤΜ lc4 640 ( βρεθηκε σε πολυ καλη κατασταση φουλ κομπλε με δαγκανα στα 130 Ε ) + 100 Ε υπολογιζω το κοστος της μοντιφας ...

Ειδα οτι παρα πολλοι στο εξωτερικο εχουν καταφυγει σε αυτη τη λυση και οτι συνεργαζεται αψογα με το συνολο , οσο για το πλαισιο του DR .. δεν ειναι τσιχλοφουσκα πιστευω

( πισω φοραω αναρτηση απο xr 650 dallara , προσωρινη λυση )

Ελπιζω στα φωτα σας , μιας που εχω βαλθει να τον μεταμορφωσω το χαρο .... του αξιζει κιολας
    εχω και εγω εναν χαρο(dominator '95)και του εχω βαλει 43αρι wp εδω και ενα χρονο περιπου.το πηρα ετοιμο με φτιαγμενο ''λαιμο'' για να κουμπωσει στο μηχανακι,καθως και αξονα τροχου για να χρησιμοποιηθει ο στοκ της honda.εχει μειωμενη διαδρομη απο 295mm σε 265mm,ελατηρια δεν ξερω αν εχει τα στοκ του εντουρο ktm απο το οποιο προερχεται.αυτο που ξερω ειναι οτι σε χωματινες κυριως διαδρομες η διαφορα ειναι χαοτικη οσο ειναι καλοσυντηρημενο και ρυθμισμενο για να συνεργαζεται με το πισω μερος(αμορτισερ bitubo).η τιμη που αναφερεις ακουγεται καλη,παρτο και αν δεν δεις θετικα αποτελεσματα το πουλας χωρις μεγαλη χασουρα.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KostasV2 Προβολή μηνύματος
    Μην το λες, μαζί με την εργασία κάπου εκεί θα του πάει...

στην ιστοσελιδα γνωστου αναρτησομαγαζου βλεπω τιμες σερβις-ελατηριων και αν προσθεσω και τις τσιμουχες υπολογιζω οτι θα κοστισει κανα 200αρι

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motaba Προβολή μηνύματος
    Γειά χαρά!

Το θέμα είναι ...
    Πές μου οτι 6 χρόνια μετά, το ΧΤ είναι ακόμα έτσι !!
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της KotsosDR
    Ναι , το μεγεθος ειναι ακριβως το ιδιο ... αξονα θελει αλλο ( μηχανουργειο ) ,

για ελατηρια κτλ , 300 μου ειπανε μαζι με τα εργατικα

αυτο που με βαζει σε σκεψεις για κομπλε μπροστινο ειναι οτι περα απο την βελτιωση στην αναρτηση , θα εχω και τρελη βελτιωση στα φρενα ... 2 δισκοπλακες το adventure ...
    χωρις βεβαια φοβο μη και δεν αντεξει την στρεβλωση το μπροστινο απο το πολυ φρενο χεχεχε
    το θεμα ειναι οτι θελει πολλα αλλα .. φτερο .. που θα μπει ο διακοπτης,το θεμα του τροχου κτλ ...

θα εχει αρκετη μανουρα πιστευω .. πρεπει να κανω σχεδιασμο κινησεων χεχεχε

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. cb 750 μετατροπη σε cafe racer.....γνωρίζει κανεις???
    από lifecatcher στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2009, 14:35
  2. Wr250x μετατροπή σε R
    από Tigas στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 04/10/2008, 10:26
  3. μετατροπη σε παπι
    από DrAvEnStOrM στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2005, 14:36
  4. Απαντήσεις: 4