Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 142

Θέμα: Μαθητικές παρελάσεις... ναι ή όχι

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer

Re: Μαθητικές παρελάσεις... ναι ή όχι

Εμένα δεν με πειράζουν οι μαθητικές παρελάσεις..Αυτό που με πειράζει είναι οι ίδιοι οι μαθητές που συμμετέχουν απαξιώνουν το θεσμό..Οι μαθητές βλέπουν την παρέλαση σαν επίδειξη μόδας,κώλων,βυζιών κλπ..Διαγωνισμό ποιός έχει τα πιο ψηλά καρφάκια μαλλί και τα πιο πολλά σκουλαρίκια..Βυζιά,κώλους και φούστες-ζώνες βλέπουμε κάθε μέρα,δεν είναι απαραίτητο να τα βλέπουμε και στις παρελάσεις.. (Παρακαλώ..;; )

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    ένα θεσμό που τα παιδιά "παρελαύνουν με τάξη και πειθαρχία", ένα θεσμό που δημιουργεί αναποφευκτα διακρίσεις (καλοί μαθητές, ψηλοί μαθητές)
    Αυτό που λες περί διακρίσεων μου φαίνεται άτοπο..Με αυτή τη λογική πχ και το πνεπιστήμιο και ο αθλητισμός δημιουργούν διακρίσεις..Ασε που απ'όσο θυμάμαι μόνο για τους παραστάτες είναι κριτήριο ο βαθμός..Και βγαίνοιυν και 'κοντοί' μαθητές..Πίσω..

Μήπως όταν ήσουν μαθητής θεώρησαν οτι δεν έχεις το 'κατάλληλο' ύψος για να βγεις στην παρέλαση και σου'χει μείνει καημός..;;

:rotflmao: :rotflmao:
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005

Re: Re: Μαθητικές παρελάσεις... ναι ή όχι

Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
    Εμένα δεν με πειράζουν οι μαθητικές παρελάσεις..Αυτό που με πειράζει είναι οι ίδιοι οι μαθητές που συμμετέχουν απαξιώνουν το θεσμό..Οι μαθητές βλέπουν την παρέλαση σαν επίδειξη μόδας,κώλων,βυζιών κλπ..Διαγωνισμό ποιός έχει τα πιο ψηλά καρφάκια μαλλί και τα πιο πολλά σκουλαρίκια..Βυζιά,κώλους και φούστες-ζώνες βλέπουμε κάθε μέρα,δεν είναι απαραίτητο να τα βλέπουμε και στις παρελάσεις.. (Παρακαλώ..;; )

Αυτό που λες περί διακρίσεων μου φαίνεται άτοπο..Με αυτή τη λογική πχ και το πνεπιστήμιο και ο αθλητισμός δημιουργούν διακρίσεις..Ασε που απ'όσο θυμάμαι μόνο για τους παραστάτες είναι κριτήριο ο βαθμός..Και βγαίνοιυν και 'κοντοί' μαθητές..Πίσω..

Μήπως όταν ήσουν μαθητής θεώρησαν οτι δεν έχεις το 'κατάλληλο' ύψος για να βγεις στην παρέλαση και σου'χει μείνει καημός..;;

:rotflmao: :rotflmao:
    εγώ λέω να παρελαύνουν όλοι με φουστανέλες και τσαρούχια....κ να τους κουρέψουμε όλους πρώτα αφού τους πλύνουμε γιατί πιστεύω ότι είναι κ άπλυτοι
    οι παρελάσεις δεν αποτελούν φόρο τιμής στους ήρωες του 40 και του 21... πότε θα το αντιληφθούν κάποιοι....???
    θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν επιμορφωτικές εκδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις μνήμης...
    θα μπορούσαν να γίνουν εκδηλώσεις με συμμετοχή Ακαδημαϊκών, αλλά και ηρώων πολέμου προς επιμόρφωση των νεότερων μιας και περισότεροι παρελαύνουν χωρίς να ξέρουν αν γιορτάζουμε την επέτειο του ΟΧΙ ή τον ξεσηκωμό εναντίον της τουρκοκρατίας
    ....
    οι παρελάσεις καθιερώθηκαν από απολυταρχικά κεθεστώτα σε όλο τον κόσμο για επίδειξη δύναμης.....έτσι και στην Ελλάδα όπως επισημαναν οι φίλοι παραπάνω φτιάχτηκαν από τον "εθνικό ευεργέτη Μεταξά" στα πρότυπα της νεολαίας του Μουσολίνι...
    οι πιτσιρικάδες καλά κάνουν κ απαξιώνουν αυτόν τον γελείο θεσμό
    και εμείς όταν είμασταν μικροί τα ίδια κάναμε...παρευλάναμε με αρβίλες, γυαλιά ηλίου κ ότι άλλο γούσταρε ο καθένας....
    σκατά στα φασιστικά απομεινάρια και σε όσους τα καθιέρωσαν....
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

με τετοια μωρα στην πιστα πως να πεις το ΟΧΙ :rotflmao:
    "Apolayste sti zwi,
    tin kathe gamimeni tis stigmi..."

"Got a $5 head? Get a $5 helmet.''

Α ρε cpt :a015:

Ανοιγεις κατι θεματα να πουμε..

Ξερω γω..Αν βγαινουν κατι μαναρια σαν αυτο της φωτο μεσα..

Σοβαρα τωρα, τα λες πολυ καλα..Ξερετε πως δημιουργηθηκαν, απο ποιον, γιατι κτλ

Αν κανεις μας καταλαβαινε το "μεγεθος" αυτου του λαου και την ιστορικη του διαδρομη, θα πρεπε να σωπασει απο σεβασμο, να μελετησει χωρις παρωπιδες την ιστορια και να προσπαθησει να διατηρησει και να εξελιξει τον πολυποικιλο πολιτισμο, χωρις ν αφηνει κατι τιποτενιους-που καμια ιστορια δεν θα τους γραψει-να τον κυβερνουν.
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer

Re: Re: Re: Μαθητικές παρελάσεις... ναι ή όχι

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    εγώ λέω να παρελαύνουν όλοι με φουστανέλες και τσαρούχια....κ να τους κουρέψουμε όλους πρώτα αφού τους πλύνουμε γιατί πιστεύω ότι είναι κ άπλυτοι
    οι παρελάσεις δεν αποτελούν φόρο τιμής στους ήρωες του 40 και του 21... πότε θα το αντιληφθούν κάποιοι....???
    Ούτε έγραψα ούτε εννοούσα κάτι τέτοιο..

Ίσως θα'πρπεπε στα αγόρια που συμμετέχουν στην παρέλαση να έδιναν δωρεάν είσοδο στο Baby O..
    (αλλά είναι ανήλικοι θα μου πεις..)
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

Το θεμα των διακρίσεων το αναφέρω γιατί για άλλη μια φορά στα σχολεία χάνουμε την ουσία... αντι να κοιτάμε την ουσιαστική μόρφωση (ξέρω, ονειρεύομαι) οι γονείς κοιτάνε τα βλαστάρια τους απλά να έχουν βαθμούς για να γίνονται παραστάτες, σημαιοφόροι και δε συμμαζεύεται...

Η ουσία είναι (και) σε αυτό που λέει ο Χρήστος... να τιμούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μνήμες όχι να αναλωνόμαστε στις τυπικές (εκ)δηλώσεις.

Οι καταθέσεις στεφάνων, οι παρελάσεις, τα ταρατατζούμ δε μου λένε τίποτε.

Πριν απο κάποια χρόνια όμως, βρέθηκα στο Καλπάκι, όπου υπάρχει το σχετικό μνημείο...μια άσχετη μέρα, καθημερινή. Απόλυτη ησυχία στην κορυφή του λόφου...μπήκα στο οστεοφυλάκιο με τα κουτιά που άλλα έλεγαν ονόματα ".... ετών 21" και άλλα απλά "στρατιώτης άγνωστος"...
    Δεν υπήρχαν λόγια
    Δεν υπήρχαν φανφάρες
    Δεν υπήρχαν υποκριτές που κοιτάνε να κλέψουν δόξα άλλων
    Υπήρχε μόνο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν και σεβασμός για αυτό που έκαναν

Αν θέλετε πραγματικά να τιμάτε ήρωες, αφήστε τους σημαιοστολισμούς 2 φορες το χρόνο, αφήστε τα λογίδρια των πολιτικάντηδων και, όποτε σας βγάλει ο δρόμος σας σε αντιστοιχη τοποθεσία, σταματήστε για λίγο, κοιτάξτε το τοπίο, κάντε μια σκέψη για τα νέα κορμιά που (παντα άδικα) χάθηκαν και φύγετε...

Αυτά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Και βέβαια να καταργηθούν. Τα παιδιά καλά κάνουν και τις απαξιώνουν. Όπως είπαν και παραπάνω υπάρχουν πολύ πιο ουσιαστικοί τρόποι να τιμήσεις την ιστορία σου και το παρελθόν σου

Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    εεεεχχχμμμ

ρε σεις μην ξεφεύγουμε, μιλάω για τις ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ παρελάσεις

μα δε βλέπουν τη φωτογραφία;
    Συμγωνω με τις μαθητικιες παρελασεις ΜΟΝΟΝ υπο τον ορο να συμμετασχουν νεαρες οπως της φωτο(χωρις την γιαγια!)!!!Σε ολες τις υπολοιπες περιπτωσεις να καταργηθουν τα απομειναρια του Χιτλερ και της...Εθνοσωτηριου επαναστασεως

Ασε με ρε Πακ10 να φορτωσω τα πραγματα για το διημερακι Ευρυτανια-Λιμνη Πλαστηρα
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    ναι στις παρελασεις οπως ηταν πιο παλια

τις εχουν καταντησει σαν τα μουτρα τους

και αυτοι που φταινε πρωτοι ειναι οι γονεις και οι δασκαλοι και μετα τα κ@λοπαιδα

να μου πεις οι δασκαλοι που φταινε

αμα γυρισουν και που στο ξεκολακι -που πας ετσι βρε ψ@λα , θα φας μια αποβολη απο εδω μεχρι τον εβρο- θα του πουν οτι καταπατει τα δικαιωματα του παιδιου και θα βρει και τον μπελα του.

οι παρελασεις -και οχι τα σημερινα πανηγυρια- γινονται για να τιμουμε τους ανθρωπους (σωστο παντως και αυτο με τις πλακες)

αν κοπουν οι παρελασεις θα πρεπει να κοπει π.χ και το πολυτεχνειο (και αυτο το εχουν κανει σαν τα μουτρα τους) και ολες οι εθνικες γιορτες

και αν κοπουν , θα θυμουνται την ιστορια του εθνους μονο οσοι πηγαινουν στις πλακες

αυτο ομως θα ειναι καταστρεπτικο
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
    ναι στις παρελασεις οπως ηταν πιο παλια

δλδ θες να βλέπεις τα κοριτσάκια με μπλε ποδιές και λευκή κορδέλα;

πόσο παλιά, επι Μεταξά πχ;

τι να πει κανείς

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    δλδ θες να βλέπεις τα κοριτσάκια με μπλε ποδιές και λευκή κορδέλα;

πόσο παλιά, επι Μεταξά πχ;

τι να πει κανείς

ακομα και τοτε ηταν καλυτερα

ειχαν μια δοση σοβαροτητας

τωρα τα εχουμε ισοπεδωσει ολα
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Ρε θέλεις και τα λες?
    Πότε παλιότερα ήταν σοβαρότερα?για τα παιδιά πάντα πλάκα ήταν.
    Το πολυτεχνείο δεν είναι παρέλαση μεγάλε. Είναι διαδήλωση, ακόμα παλεύουμε τα ίδια ζητήματα.
    Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Απο 28 χρονών παιδί περιμενα άλλη άποψη...

κρίμα (για μένα)

Ναι, το '36 επι Μεταξά είχαν σοβαρότητα...

οι μαθητριούλες με ποδιές μακριές και κορδέλες, τα αγοράκια κοντοκουρεμένα... όλοι ομοιόμορφα μυρμήγκια

άλλωστε δεν είχνα κι επιλογές... αν δεν πηγαίναν στην παρέλαση θα έτρωγαν ξύλο αν δεν τους άφηναν οι γονείς θα τους έστελνε ο Μεταξάς στην εξορία

ωραίες εποχές νοσταλγείς αδερφέ... μπράβο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

εχουμε παρει φορα.............προς τα πισω ή μου φαινεται;

Μπα σε καλο σου πρωινιατικα...Θες ν ανοιξω το στοματακι μου και να φαω μπαν;

Ρε τι ακουμε ξανα.....
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Εγω ενα μονο εχω να πω σχετικα ...

Δεν ξερω αν ΟΛΟΙ αυτοι (του κοσμου συμπεριλαμβανομενου) που τρεχουν σε παρελασεις, λογους, πανηγυρια και λειτουργιες εχουν ποτε ...

Σταθει μπροστα σ' ενα μνημειο (μια απλη πλακα ή στηλη) εξω απο καποιο χωριο ή σε καποια ραχουλα ...

Διαβασει τα ονοματα των πεσοντων κι εχουν δει τις ηλικιες τους ...

Σκυψει κι αφησει ενα αγριολουλουδο σε μια τετοια αφροντιστη και ξεχασμενη πλακα ...
    :a19:

Και μία προσωπική εμπειρία:
    Ο τσόγλανος έχει μαμά Ιταλίδα καθολική, και μέσα στα πλαίσια της εθνικής μας υπερηφάνιας, τον βάλανε στον παιδικό σταθμό να απαγγείλει ποιηματάκι για την 28η. Εννοείται ότι δεν αντιδράσαμε, για να μην τον στιγματίσουμε, αλλά..........τεσπα
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2007, 15:50
  2. Eξουσιοδοτημένα συνεργεία Ναί ή Όχι;
    από Geo 25 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2007, 13:38
  3. Ιδιωτικά πλήρως αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια: Ναι ή όχι ?
    από Nostra στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 109
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2006, 06:36
  4. ΛΆΣΤΙΧΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ( ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΗ)
    από sakisdani750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2006, 20:57
  5. fz1 ναι...αλλά όχι και ξεκράνωτη!!!
    από Jo.Da. στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2006, 13:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας