Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 65

Θέμα: Ακόμα ψάχνεις το νόημα της ζωής; Διάβασε το μάνιουαλ...

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Με τους απωανατολιτες δεν εχω και μεγαλη σχεση.Υπαρχει και κατι που με ενοχλει.
    Ο Δαλαι λαμα ,πνευματικος ηγετης με γνωσεις ,πνευμα και λοιπα εχει κι ενα κουσουρι.Δε γαμει.
    Οι μοναχοι λαμα απεχουν απο τις ηδονες,τα παθη,τα μιση αλλα και απο τον ερωτα και οτι αλλο δινει στην ζωη ουσια,σωμα.
    Αν εχω καταλαβει καλα ποθουμενο ειναι η Νιρβανα,μια μορφη πνευματικου παραδεισου κι οχι η Σαμσαρα που ειναι η ζωη των παθων,η αλλιως η ζωη σκετο.Εν ολιγης λενε οχι στη ζωη

Τι ειναι προτιμοτερο,λενε, να ικανοποιησεις χιλιες επιθημιες η να υπερνικησεις μια;

Και εκει ρωτα ο αφελης(εγω).Γιατι πρεπει να διαλεξεις;Γιατι το ενα ανερει το αλλο;

Θεωρω αφελες οτι ο σκοπος του ανθρωπου ειναι η ευτηχια.Ευτηχια σε ενα τρισαθλιο κοσμο ειναι παλιανθρωπια.Σκοπος του ανθρωπου ειναι να ζει, αλλα ενεργα.Μακαρι αυτο να βγαζει κι ευτηχισμενες στιγμες.

Οσο για μανιουαλ....πληθος.

1.Ομηρου Οδησσεια.Σκεφτηκε κανεις οτι το κειμενο ειναι συμβολικο;
    Πολυφημος εναντιον Κανενα
    Κιρκη-γουρουνια
    Οι λοτοφαγοι
    Η Σκυλα και η Χαριβδη
    Οι σειρηνες.

2.Ο καβαφης

Τους λαιστρηγγονες και τους Κυκλωπες μη φοβηθεις τετοιους δε θα βρεις,αν η ψυχη σου δεν τους στησει εμπρος σου

Η Ιθακη σου εδωσε το ωραιο ταξιδι

Χρεος σου ειναι να ενδιδεις (απο το συνταγμα της ηδονης)

3.Ανθρωπος χωρις Ιδιοτητες.Ρ Μουζιλ (απιστευτο, 19 χρονια να το γραψει,10 χρονια να το διαβασω)

και ποσα αλλα.

Αλλα ολα αυτα τα λαμπρα και τα ωραια δε μας σωνουν.Εμεις πρεπει να ζησουμε κι ερχονται στιγμες πολλες που ολες οι γνωσεις του κοσμου φαινονται λιγες.Και τοτε το μονο που μας σωζει ειναι η εμμονη μας στο μυστηριο αυτο που λεγεται Ζωη.

Ρε συ Κωνσταντινε κοντευει να μου γινει συνηθεια....Αλλα δεν μπορω να πω τιποτα παραπανω απο.... Εμενα τουλαχιστον με καλυψες απολυτα.....Ειδικα με τον επιλογο σου τα ειπες ΟΛΑ...

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Καταρχήν, επιτέλους, στη δεύτερη σελίδα βρέθηκε άνθρωπος να διαφωνήσει -περισσότερα παρακάτω.

Δεν είμαι βιβλιοκριτικός (και δε πρόκειται να γίνω) για να το αναλύσω, το βιβλίο όμως περιέχει πρακτικές συμβουλές και απευθύνεται καί σε θρησκευόμενους αλλά και σε άθεους, περιλαμβάνοντας αναφορές (φυσικά) καί σε αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, και σε δυτικούς φιλοσόφους και επιστήμονες, και σε αντίθεση με αυτό που ο καθένας που δεν το έχει διαβάσει μπορεί να νομίζει (όπως και για μια μηχανή, δεν είναι καλό να κάνεις κριτική για κάτι που δεν έχεις διαβάσει), η γραφή του Δαλάι Λάμα (και του Cutler) δεν προβάλλει τη πάρτη του ή τη θρησκεία του μπροστά. (Να στο πω αλλιώς, άμα ο Δαλάι Λάμα έπαιζε κιθάρες, θα τον φώναζα να τζάμαρει μαζί με το γκρουπ άνετα).

Μιλάει για συκεκριμένα και απλά πράγματα, που όμως για να αποδώσουν θέλουν προσπάθεια στη πράξη, και όχι για "εύκολες" πνευματικές ανησυχίες που θα ξεχάσεις σε μια βδομάδα και μόνο σε συζητήσεις θα χρησιμοποιείς. Το βιβλίο μπορεί να λέω ότι είναι το μάνιουαλ για το νόημα της ζωής, αλλά αν δεν το βάλεις στη πράξη, το μάνιουαλ είναι άχρηστο -όπως όλα.

stavrogin, χωρίς παρεξήγηση, αυτά που αναφέρεις, δεν είναι μάνιουαλς, είναι τουριστικοί οδηγοί -και φυσικά έχουν ενδιαφέρον και συχνά περιέχουν ψήγματα αλήθειας και σε πάνε μπροστά, περισσότερο από τον αγώνα του κάφρου που αναφέρθηκε πιο πριν (που παρόλο το έχω, το έχω βάλει πολύ μακριά στη λίστα με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω, προηγούνται άλλα).
    :rotflmao:

Πάρτε ένα quote, και αν για οποιονδήποτε λόγο δε μπορεί να το βρει κάποιος (επειδή πχ 17 ευρά είναι ένα τεπόζιτο βενζίνα), όποιος θέλει να του δανείσω το δικό μου, ΠΜ (ας το δανείσει μετά και σε κάποιον άλλον).

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dl,hc-t.a.o.h..jpg 
Προβολές:	170 
Μέγεθος:	68,9 KB 
ID:	70877

Πολλοί άνθρωποι στη Δύση, στρέφονται βέβαια προς τη
    θρησκευτική πίστη ως πηγή ευτυχίας. Αλλά η προσέγγιση του
    Δαλάι Λάμα είναι εντελώς διαφορετική από πολλές δυτικές
    θρησκείες κατά τούτο: δίνει περισσότερο βάρος στην
    εκλογίκευση και την άσκηση του πνεύματος παρά στην πίστη.
    Από ορισμένες πλευρές, η προσέγγιση του Δαλάι Λάμα μοιάζει
    με μια επιστήμη του πνεύματος, ένα σύστημα το οποίο μπορεί
    κάποιος να το θέσει σε εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο που
    αξιοποιούμε την ψυχοθεραπεία. Αλλά εκείνο που προτείνει ο
    Δαλάι Λάμα στοχεύει μακρύτερα. Ενώ έχουμε συνηθίσει στην
    ιδέα να χρησιμοποιούμε τις ψυχοθεραπευτικές τεχνικές, όπως τη
    θεραπεία συμπεριφοράς, για να απαλλαγούμε από ορισμένες
    κακές συνήθειες - το κάπνισμα, το ποτό, τις συναισθηματικές
    εκρήξεις - δεν είμαστε συνηθισμένοι να καλλιεργούμε τα θετικά
    χαρακτηριστικά - την αγάπη, τη συμπόνια, την υπομονή, τη
    γενναιοδωρία - ως όπλα εναντίον όλων των αρνητικών
    συναισθημάτων και νοητικών καταστάσεων. Η μέθοδος του
    Δαλάι Λάμα για την επίτευξη της ευτυχίας βασίζεται στην
    επαναστατική ιδέα ότι οι αρνητικές νοητικές καταστάσεις δεν
    αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πνεύματος μας. Είναι
    παροδικά εμπόδια που παρακωλύουν την έκφραση της
    υποκείμενης φυσικής κατάστασης της χαράς και της ευτυχίας.

Οι περισσότερες από τις παραδοσιακές σχολές της δυτικής
    ψυχοθεραπείας τείνουν να εστιαστούν στην προσαρμογή της
    νεύρωσης κάποιου, παρά σε μια γενική αναθεώρηση της
    συνολικής θέασης του. Εξερευνούν την προσωπική ιστορία του
    ατόμου, τις σχέσεις, τις καθημερινές του εμπειρίες
    (συμπεριλαμβάνοντας όνειρα και φαντασιώσεις), ακόμη και
    αυτή την ίδια τη σχέση του με τον θεραπευτή, σε μια
    προσπάθεια να διαλύσουν τις εσωτερικές συγκρούσεις του
    ασθενούς, τα υποσυνείδητα κίνητρα του και τις ψυχολογικές του
    δυναμικές που μπορεί να συμβάλουν στα προβλήματα και τη
    δυστυχία του. Ο στόχος είναι να πετύχουμε ορισμένες πιο υγιείς
    στρατηγικές αντιμετώπισης, αναπροσαρμογής και βελτίωσης
    των συμπτωμάτων, παρά να εκπαιδεύσουμε άμεσα το νου να
    είναι ευτυχισμένος.
    Το πιο διακεκριμένο χαρακτηριστικό της μεθόδου του Δαλάι
    Λάμα στην εκπαίδευση του πνεύματος, έγκειται στην ιδέα ότι
    θετικές καταστάσεις τον πνεύματος μπορούν να δρουν ως άμεσα αντίδοτα
    στις αρνητικές καταστάσεις του πνεύματος. Αναζητώντας μεθόδους
    παράλληλες προς αυτή την προσέγγιση στη σύγχρονη επιστήμη
    της συμπεριφοράς, ίσως η γνωστική θεραπεία να την πλησιάζει
    περισσότερο. Αυτή η μορφή ψυχοθεραπείας έχει γίνει πολύ
    δημοφιλής τις τελευταίες δεκαετίες και έχει αποδειχτεί ότι είναι
    πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση μιας πλατιάς
    κατηγορίας κοινών προβλημάτων, και ιδιαίτερα σε διαταραχές
    της διάθεσης όπως είναι η κατάθλιψη και η αγχώδης νεύρωση.

Η σύγχρονη γνωστική θεραπεία, που αναπτύχθηκε από
    ψυχοθεραπευτές όπως ο δρ Άλμπερτ Έλλις και ο δρ Ααρών
    Μπεκ, βασίζεται στην ιδέα ότι τα ενοχλητικά συναισθήματα μας
    και οι απροσάρμοστες συμπεριφορές έχουν προκληθεί από
    διαστρεβλώσεις στον τρόπο του σκέπτεσθαι και σε παράλογα
    πιστεύω. Η θεραπεία επικεντρώνεται στη συστηματική
    υποστήριξη του ασθενούς να εντοπίζει, να εξετάζει και να
    διορθώνει αυτές τις διαστρεβλώσεις του σκέπτεσθαι. Οι
    διορθωτικές σκέψεις, κατά μια έννοια, γίνονται κάτι σαν
    αντίδοτο για τα διαστρεβλωμένα πρότυπα του νου, τα οποία
    αποτελούν και την πηγή της δυστυχίας του ασθενούς.
    Ένα άτομο, για παράδειγμα, απορρίπτεται από ένα άλλο και
    αντιδρά με έντονα συναισθήματα τραύματος. Ο γνωστικός
    θεραπευτής βοηθά πρώτα το άτομο να εντοπίσει το υπολανθάνον
    παράλογο πιστεύω του: του προσφέρει το συλλογισμό "Πρέπει
    να αγαπιέμαι και να γίνομαι αποδεκτός σχεδόν από όλα τα
    σημαντικά πρόσωπα της ζωής μου και παντοτινά, γιατί
    διαφορετικά η κατάσταση είναι τρομερή και είμαι ανάξιος".

Μετά ο θεραπευτής του παρουσιάζει μαρτυρίες και πειστήρια
    που αποδεικνύουν ότι αυτή η αντίληψη είναι εξωπραγματική.
    Παρόλο που μια τέτοια προσέγγιση ίσως να φαίνεται
    επιφανειακή, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γνωστική
    θεραπεία είναι αποτελεσματική. Για παράδειγμα, στην
    κατάθλιψη, ο γνωστικός θεραπευτής υποστηρίζει ότι πρόκειται
    για τις ίδιες τις αρνητικές σκέψεις ηττοπάθειας, που βρίσκονται
    κάτω από την κατάθλιψη. Αυτό είναι πολύ όμοιο με τον τρόπο
    που οι Βουδιστές θεωρούν όλα τα βασανιστικά συναισθήματα ως
    διαταραχές, αφού οι γνωστικοί θεραπευτές αντιμετωπίζουν τις
    αρνητικές σκέψεις που επιφέρουν κατάθλιψη ως "βασικά
    διαταραγμένες". Στην κατάθλιψη, η σκέψη μας μπορεί να
    διαστρεβλωθεί με το να θεωρεί τα συμβάντα με όρους όλα-ή-
    τίποτα ή με μια υπεργενίκευση (π.χ., αν χάσεις μια δουλειά ή
    μείνεις στην ίδια τάξη, αυτομάτως σκέπτεσαι: "Είμαι μια πλήρης
    αποτυχία!"), ή με την επιλεκτική εστίαση σε ορισμένα μόνο
    περιστατικά (π.χ., μέσα σε μια μέρα πιθανόν να συμβούν τρία
    καλά πράγματα και δύο άσχημα και όμως το πρόσωπο με
    κατάθλιψη αγνοεί το καλό και εστιάζεται μόνο στο κακό). Έτσι,
    στη θεραπεία της κατάθλιψης, με τη βοήθεια του θεραπευτή ο
    ασθενής ενθαρρύνεται να ελέγχει την αυτόματη ανάδυση
    αρνητικών σκέψεων (π.χ.: "Είμαι εντελώς ανάξιος") και με
    ενεργό τρόπο να διορθώνει αυτές τις διαταραγμένες σκέψεις με
    τη συλλογή πληροφοριών και τεκμηρίων που τις αντικρούουν ή
    τις ανασκευάζουν (π.χ.: "Δούλεψα σκληρά για να μεγαλώσω δύο
    παιδιά", "Έχω ταλέντο στο τραγούδι", "Στάθηκα καλός φίλος",
    "Έχω φέρει σε πέρας μια δύσκολη εργασία", κλπ.). Οι
    ερευνητές έχουν αποδείξει ότι αντικαθιστώντας αυτούς τους
    διαταραγμένους τρόπους σκέψης με ακριβείς πληροφορίες,
    μπορεί κανείς να επιφέρει μια αλλαγή στα συναισθήματα του
    και να βελτιώσει την ψυχική του διάθεση.

Απλά και μόνο το γεγονός ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα
    αισθήματα μας και να αντιδρούμε στις αρνητικές σκέψεις
    εφαρμόζοντας εναλλακτικούς τρόπους αντίληψης, δίνει
    αναμφισβήτητα κύρος στη θέση του Δαλάι Λάμα ότι μπορούμε
    να υπερβούμε τις αρνητικές νοητικές μας καταστάσεις μέσα από
    την εφαρμογή "αντίδοτων", ή αντίστοιχων θετικών νοητικών
    καταστάσεων. Και όταν αυτό το γεγονός συνδυάζεται με
    πρόσφατα επιστημονικά πειστήρια ότι μπορούμε να αλλάξουμε
    τη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου με την καλλιέργεια
    νέων σκέψεων, τότε η ιδέα ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε την
    ευτυχία μέσα από την εκπαίδευση του νου φαίνεται να είναι μια
    πολύ ρεαλιστική δυνατότητα.

Να προτεινω και γω στην παρεα σας ενα βιβλιαρακι απιστευτο

"Ρωγμες και αγγιγματα" του Δημητρη Καραγιαννη εκδοσεις Αρμος

Απευθυνεται σε χριστιανους που βλεπουν πολυ στενα την πιστη τους και πρεπει να ξεκολησουν που να παρει αλλα και σε αθεους προς αποκατασταση του αληθινου( σορυ για τη λεξη..) νοηματος της χριστιανικης πιστης.

Γραμμενο απλα, εξηγει παρερμηνευμενες στασεις ορθης πιστης πχ να σωθουν οι καλοι χριστιανοι και ολοι οι αλλοι να πανε να...., ο χριστιανος ειναι ενα αλανθαστο προβατο επι σφαγη που δεν αντιδρα, τον νοιαζει η ατομικη του σωτηρια, τηρει ενα κανονολογιο και περιμενει ανταμοιβη για την τηρηση του και αντιστοιχα την τιμωρια των παραβατων και αλλα τετοια ανοητα ηθικιστικα κηρυγματα που κυριαρχουν...

Διαλυει ολο αυτο το συνονθυλευμα και δινει ενα μονοπατι πιστης διαφορετικο και οχι απολυτο, κατι πολυ βασικο κατα την ταπεινη μου αποψη

Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

"Η μέθοδος του
    Δαλάι Λάμα για την επίτευξη της ευτυχίας βασίζεται στην
    επαναστατική ιδέα ότι οι αρνητικές νοητικές καταστάσεις δεν
    αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πνεύματος μας. Είναι
    παροδικά εμπόδια που παρακωλύουν την έκφραση της
    υποκείμενης φυσικής κατάστασης της χαράς και της ευτυχίας."
    Απορρίπτουμε την διπλή φύση του ανθρώπου ‘καλό + κακό’ και αποφασίζουμε ότι έχουμε μόνο καλό, ή επιλέγουμε από το δίπολο την μια πλευρά? Δεν καταλαβα!

Αυτό μου κάνει λίγο Νίτσε, στον «υπεράνθρωπο»

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    .
    Το 367 βγάλανε τα κείμενα που δεν ταίριαζαν στην διδασκαλία Του Χριστού και των αποστόλων, που περιέγραφαν ατομικές ιστορίες και όχι την ιστορία του Χριστού. Κάτι που ήταν ζωντανό ακόμα σε πολλούς, και μπορούσε να διασταυρωθεί. (υπάρχουν κομμάτια στο Σινά (του 1ου αιώνα) που αποδεικνύουν ότι είναι όμοια τα ευαγγέλια τα τότε με τα τώρα) Τα υπόλοιπα ΔΕΝ τα κρύψανε ποτέ.(ψάξε στο διαδίκτυο και θα βρεις όλα τα ¨απόκρυφα¨ και απο πότε ¨φανερωθήκαν¨) Πάντα ήταν εύκαιρα σε όλους. (Μέσα σε αυτά τα «απόκρυφα» χαρακτηρίζεται αειπάρθενος η Μαρία απο παλιά. Το γράφει και ο Παύλος καπου στο 50μχ!.) Και έχουν παρθεί πολλές ακόμα πληροφορίες από αυτά, που χρησιμοποιούνται σήμερα.

δυστυχώς είναι στα αγγλικά.
    και στα ελληνικά ναταν, πάλι βαρύ έρχεται.

http://strannik.com/watchful_gate/node/13

Ξανά, για να αποφύγετε να γίνεστε όσο γραφικοί όσο μερικοί ευρωπαιολάτρες που βιάζονται να κατακρίνουν γιαπωνέζικες μηχανές (χωρίς να τις έχουν καβαλλήσει) καί όσο μερικοί γιαπωνεζολάτρες που κάνουν το ίδιο για μερικές ευρωπαϊκές, διαβάστε το βιβλίο πρώτα και μετά σχολιάστε το.

Έχω ξαναπεί που μπορείτε να βρείτε αρκετά βιβλία (όλων των ειδών, πχ στο κατωδίχυο στο ομώνυμο βιβλιοκάναλο), και αρκετά αναφέρονται και σε θρησκευτικές αναζητήσεις, ή και ιστορικές ανακολουθίες σχετικές με τις θρησκείες -δυστυχώς τα περισσότερα είναι στα αγγλικά. Το συγκεκριμένο, κάπου το πήρε το μάτι μου και στα τορεντάδικα.
    Εμένα δεν με εδιαφέρουν οι οργανωμένες θρησκείες, δεκάρα δε δίνω για δαύτες, χωρίς να μειώνω όμως το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ωφελούνται από τη πίστη τους, και έστω και μέσα από αυτές αποκτούν πνευματική ηρεμία και ισορροπία. Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο που θα σε κάνει Βουδιστή -εκτός άν είσαι πορωμένος από πριν βέβαια, και επειδή νιώθω σαν τα ψώνια που κρατάγανε τη σκοπιά και το ξύπνα στα φανάρια παλιότερα, χέστηκα άν το διαβάσετε ή όχι... :a12:

Από την άλλη, παρόλο που δεν εκτιμώ καθόλου τα διαδικαστικά που αφορούν τις θρησκείες και προσπαθούν με τύψεις, επιτηδευμένα ψέματα, και σικέ δέος να τα αρπάξουν από τους πιστούς -τουλάχιστον οι δυτικές θρησκείες-, κάπου εκεί στο βάθος, άν ακολουθήσεις τον σύγχρονο δυτικό τρόπο σκέψης που η αθεΐα συμβαδίζει με την επιστήμη, θα δεις ότι δεν καλύπτει κάποια πράγματα που αφορούν όχι μόνο τη πνευματική ηρεμία και ισορροπία, αλλά και απλές καθημερινές καταστάσεις, όπως το πώς να είσαι συγκεντρωμένος σε κάτι που κάνεις, πώς να κάνεις καλύτερο σεξ (μη γελάς παίζει και αυτό άμα τη ψάχνεις), πώς να αποφεύγεις κακοτοπιές, πώς να αναπτύξεις τη κριτική σου ικανότητα, πώς να γίνεις πιο ανοιχτός με τους ανθρώπους, πώς να μάθεις να συγκεντρώνεσαι και να σκέφτεσαι για κάποιο πρόβλημα σου βλέποντας το από απόσταση κλπ.

Αυτό το απλό (αλλά όχι και τόσο απλοϊκό) βιβλίο, μπορεί απλά να σε βάλει σε μια τόσο θετική διαδικασία... τι κάνεις εσύ μετά, δικό σου θέμα.

Ο καθένας μπορεί να έχει τη τάση να υιοθετήσει πρακτικές που αναφέρονται σε σχετικά βιβλία αλλά η ουσία δεν είναι αυτή (το παρών δεν αναφέρει πάρα πολλές, ούτε εμβαθύνει πολύ στο διαλογισμό, ούτε στη γιόγκα πχ), για παράδειγμα δεν μπορείς να μην σκεφτείς αρχαίους Έλληνες συγγραφείς που αναφέρουν παρόμοιες θέσεις όταν διαβάζεις το παρών βιβλίο (και γι' αυτό αναφέρονται και σ' αυτούς οι συγγραφείς), η ουσία είναι άλλη.

Και για να μη λέτε πόσο off-topic θέματα βάζω σε σχέση με την οδήγηση της μηχανής, σκεφτείτε ποιά από τα παρακάτω βοηθάνε στην οδήγηση (πόσο "ανατολίτικες", "αρχαιοελληνικές", ή "δυτικές" είναι οι παρακάτω πρακτικές δε ξέρω και δε με ενδιαφέρει -φυσικά όποιος ενδιαφέρεται και θέλει, ας εμβαθύνει):

Ο διαλογισμός, η δυναμική κατάσταση του νου που αποκομμένος από ερεθίσματα, σε ευεξία, αναζητά λύσεις, απαντήσεις αλλά και δημιουργεί "πνευματικότητα" -καμμία σχέση με τις αρλούμπες που λένε γι' αυτόν οι περισσότεροι άσχετοι, ούτε και με τις χαζο-ψευδαισθήσεις των ντραγκς που σε πάνε όπου αυτές γουστάρουνε-, είναι η αρχή, το σημείο που μπορείς να εξετάσεις τα πράγματα από πολλές πλευρές.

Ο διαλογισμός, ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε, με άλλη μορφή από την εξειδικευμένη πχ των Θιβετανών, και στη τελική το να βάλεις τη γκλάβα σου κάτω και να σκεφτείς στην εποχή μας, εκτός από το ότι μπορεί να σε συλλάβουνε κάτι τύποι με λευκά μπλουζάκια, σίγουρα θα σε ωφελήσει -αν σε πάρει ο ύπνος, ξαναπροσπάθησε.

Παράγωγα του μπορεί να είναι: καλύτερη συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις -και αυτά που θέλεις να κάνεις-, ανάπτυξη της κριτικής ικανότητάς σου, διαύγεια πνεύματος, έλεγχος αναπνοής και καρδιακού ρυθμού, λιγότερα νεύρα, πλαστικότητα του νου, μειωμένος εγωισμός, υπομονή, ψυχραιμία, ομαδικό πνεύμα, σύνεση, και άλλα.

Τώρα, πάρτε μια συνηθισμένη μέρα στη κίνηση, και πείτε μου ποιά από τα παραπάνω, παίζει να χρειάζεστε όταν οδηγάτε.

Παρ' όλο που κάποιες πρακτικές τις χρησιμοποιώ 25 χρόνια (από το δημοτικό), δεν είμαι Βουδιστής (θέλει πολύ δουλειά το πράμα, και ψιλοβαριέμαι να ασχοληθώ πολύ)...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	10.gif 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	6,0 KB 
ID:	71025

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    ...
    Δεν είναι κακό να παρουσιάζονται κάποια καλά πράγματα, αλλά..... Υπήρχαν μάνουαλ εδώ και 3000 χρόνια. Αν κάποιος θελήσει, θα βρει και αυτά και αυτό που προτείνεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Αλλα ολα αυτα τα λαμπρα και τα ωραια δε μας σωνουν.Εμεις πρεπει να ζησουμε κι ερχονται στιγμες πολλες που ολες οι γνωσεις του κοσμου φαινονται λιγες.Και τοτε το μονο που μας σωζει ειναι η εμμονη μας στο μυστηριο αυτο που λεγεται Ζωη.

Το από πάνω δυστυχώς είναι η αλήθεια.

Το 367 βγάλανε τα κείμενα που δεν ταίριαζαν στην διδασκαλία Του Χριστού και των αποστόλων, που περιέγραφαν ατομικές ιστορίες και όχι την ιστορία του Χριστού. Κάτι που ήταν ζωντανό ακόμα σε πολλούς, και μπορούσε να διασταυρωθεί. (υπάρχουν κομμάτια στο Σινά (του 1ου αιώνα) που αποδεικνύουν ότι είναι όμοια τα ευαγγέλια τα τότε με τα τώρα) Τα υπόλοιπα ΔΕΝ τα κρύψανε ποτέ.(ψάξε στο διαδίκτυο και θα βρεις όλα τα ¨απόκρυφα¨ και απο πότε ¨φανερωθήκαν¨) Πάντα ήταν εύκαιρα σε όλους. (Μέσα σε αυτά τα «απόκρυφα» χαρακτηρίζεται αειπάρθενος η Μαρία απο παλιά. Το γράφει και ο Παύλος καπου στο 50μχ!.) Και έχουν παρθεί πολλές ακόμα πληροφορίες από αυτά, που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Κλασικό πράδηγμα το "Ευαγγέλιο του Ιούδα" που είναι τόσο off topic όσο θα γείνω και έγω αν συνεχίσω με το γιατή η Γραφή είναι αξιόπιστη:smilea:
    Καλό manual είναι και ο "Ζορμπάς" του Καζαντζάκη...
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89

Κλασικό πράδηγμα το "Ευαγγέλιο του Ιούδα" που είναι τόσο off topic όσο θα γείνω και έγω αν συνεχίσω με το γιατή η Γραφή είναι αξιόπιστη:smilea:
    Καλό manual είναι και ο "Ζορμπάς" του Καζαντζάκη...
    ....και η Ασκητική
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    ....και η Ασκητική
    Συμφωνώ και επαυξάνω..ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίβλιο..όπως γενικά απίστευτος άνθρωπος..Τόσο γλυκιά γλώσσα να τσακίζει κόκαλα δεν έχω ξαναδιαβάσει.Ίσως μόνο του κυρίου στην υπογραφή μου αλλά σε ΠΑΝΤΕΛΩΣ (μα τελείως) άλλο στυλ
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

βρουουουουουμμ Το avatar του/της h_m_akis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

1. το 367 δεν ημασταν (κανεις μας...) εκει για να ξερουμε τι εβγαλαν! ξερουμε μονο ο,τι ειπαν οτι εβγαλαν...!

2. στο Σινα δεν εχουμε παει ολοι...(και να πηγαιναμε δεν ξερω τι θα βλεπαμε ή τι θα ηταν διαθεσιμο να δουμε...)

3. το διαδυκτυο δεν ειναι και η εγκυροτερη πηγη γνωσης ,ειδικα για τετοια "λεπτα" θεματα, και πολλες φορες μαλιστα -σαν Μ.Μ.Ε. που ειναι μεταξυ αλλων- αποσκοπει σε καθαρα υποκειμενικη-προπαγανδιστικη-συμφερολοντολογικη ενημερωση...

4. ο Παυλος δεν μπορει να θεωρηθει αξιοπιστη πηγη μιας και ανηκε στην συγκεκριμενη ομαδα στην οποια αναφερονται οι χριστιανικες γραφες... επισης δεν νομιζω να ηταν παρων στον τοκετο ωστε να διαπιστωσει την παρθενια της...

5. οσο για το τι χρησιμοποιειται σημερα......χμμμ......ας ρωτησουμε τους συγχρονους "ηγετες" της χριστιανικης θεωρειας να μας πουν...

"Δυστηχώς μονο όποιος έχει δοκιμάσει την οδήγηση στο χώμα καταλαβαινει τις συγκινήσεις, την μαγεία , την δυσκολία και την τεχνική που σε βοηθά να αναπτύξεις !" KaTaNaS!!!

...και να σε κοινηγαει ο μπατσος σαν τρελος.......................αυτο ρε μαγκα ειν'αθλητισμος!!!

1. το 367 δεν ημασταν (κανεις μας...) εκει για να ξερουμε τι εβγαλαν! ξερουμε μονο ο,τι ειπαν οτι εβγαλαν...!
    2. στο Σινα δεν εχουμε παει ολοι...(και να πηγαιναμε δεν ξερω τι θα βλεπαμε ή τι θα ηταν διαθεσιμο να δουμε...)
    4. ο Παυλος δεν μπορει να θεωρηθει αξιοπιστη πηγη μιας και ανηκε στην συγκεκριμενη ομαδα στην οποια αναφερονται οι χριστιανικες γραφες... επισης δεν νομιζω να ηταν παρων στον τοκετο ωστε να διαπιστωσει την παρθενια της...
    5. οσο για το τι χρησιμοποιειται σημερα......χμμμ......ας ρωτησουμε τους συγχρονους "ηγετες" της χριστιανικης θεωρειας να μας πουν...
    Δεν σε είδα να γράφεις αυτό το κήμενο άρα έχω σοβαρές αμφηβολίες ότι υπάρχεις...Μου κάνει εντύπωση πως με τα πράγματα που έχουν σχέση με τον Χριστό και τον Θεό ήμαστε τόσο σκεπτηκιστές σε άλα όμως καταπήνουμε ότι μας δίνουν χωρίς πολύ σκέψη.
    Προσοχή δεν λέω να μην τα ψάξουμε αλά να τά ψάξουμε πραγματικά.
    Τέλος πάντων η για να γήνει η Αγία Γραφή Το manual απαρέτιτη είναι και η πίστη. Μήπως το είδιο δεν ισχίει σε όλα? Το θέμα τότε είναι αν έχεις το σωστό manual ή θα ψάχνεις τα καρμπηρατέρ σε ψεκαστό
    Φηλάκια συντρώφοι, αδερφοί, συνάδελφοι, συνάνθρωποι, κλπ κλπ
    " Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχός
    Ενα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνει"

Για ταξιδευτές: www.cars4rent.gr/

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το μυστικό τής ζωής
    από vangelis 64 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2008, 13:13
  2. Το νόημα της ζωής
    από island στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ