Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 53

Θέμα: Ποδηλατάδα..

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Λογω του οτι ο αδερφος της πρωην μου ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ποδηλατης στην Ιταλια (χτυπα χαλαρα 200χλμ με μ.ο ταχ.60-65) εμαθα αρκετα για ποδηλατα δρομου και βουνου αφου πηγα σε παρα πολλους αγωνες .
    1.Χρειαζεσαι πρωτα απο ολα ποδηλατο με σκελετο αλουμινιου.
    Ειναι πολυ πιο ελαφρυ.
    2.Οπωσδηποτε δισκοφρενο
    3.Αναρτησεις
    Αυτα για mountain bike
    Τα αγωνων ειναι απλα πανακριβα λιγο πιο φτηνα απο μια μηχανη...το ολο βαρος δεν ξεπερνα τα 5 κιλα!!
    Αν θελεις απλα να κανεις βολτουλες παρε ενα CityBike αλουμινου περιπου 200€ μαρκα Bianchi ειναι απο τα καλυτερα.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό Μέλος Το avatar του/της 749R
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Λογω του οτι ο αδερφος της πρωην μου ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ποδηλατης στην Ιταλια (χτυπα χαλαρα 200χλμ με μ.ο ταχ.60-65) εμαθα αρκετα για ποδηλατα δρομου και βουνου αφου πηγα σε παρα πολλους αγωνες .
    1.Χρειαζεσαι πρωτα απο ολα ποδηλατο με σκελετο αλουμινιου.
    Ειναι πολυ πιο ελαφρυ.
    2.Οπωσδηποτε δισκοφρενο
    3.Αναρτησεις
    Αυτα για mountain bike
    Τα αγωνων ειναι απλα πανακριβα λιγο πιο φτηνα απο μια μηχανη...το ολο βαρος δεν ξεπερνα τα 5 κιλα!!
    Αν θελεις απλα να κανεις βολτουλες παρε ενα CityBike αλουμινου περιπου 200€ μαρκα Bianchi ειναι απο τα καλυτερα.
    Απολυτα σωστος.Αν δε σε ενδιαφερει το χωμα μη σκεφτεις καν να παρεις ΜΤΒ.Τα city ειναι μονοδρομος για την πολη.Απιστευτα ανετα κ ξεκουραστα... Με σλικ λαστιχα για μικρες τριβες και πολυ πιο ανετη θεση οδηγησης για βολτα απο μια κουρσα.

~
    mipos na valoume katigoria gia podilata sto forum?

na vazoume apopseis-modela-voltes???

leo go tora.....

οτι κανονισετε σε χωμα ή δρομο ειμαι μεσα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Για όσους δεν έχουν ποδήλατα και θέλουν βόλτα στο βουνό
    Στην Πάρνηθα στο καταφύγιο Μπάφι από όσο ξέρω νοικιάζουν
    Αν ενδιαφέρεσθε να μάθουμε περισσότερα

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

κανονίστε βολτούλα κ μέσα!!!
    (για χώμα εεε)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    ...
    2.Οπωσδηποτε δισκοφρενο
    ...
    Με τα V brakes που κοστίζουν το 1/4 των δισκόφρενων δεν είχα ποτέ πρόβλημα (edo στο φτερό!)

μλκία έκανα που το πούλησα

Αρχικά δημιουργήθηκε από ronin1
    ξαναλεω μην παιρνεις δισκοφρενα σε ποδηλατο, ειναι κ ακριβα στη συντηρηση , κ δε θα φρεναρεις διαφορετικα....το ιδιο φρεναρισμα θα εχεις...

Πιθανως φιλε μου δεν ασχοληθει καθολου με την ποδηλασια βουνου και το χωμα .Αν το ειχες κανει η εστω ειχες οδηγεσει ποδηλατο με δισκοφρενα θα ειχες καταλαβει ολοφανερα την διαφορα!!
    Και εννοω ποδηλατα με υδραυλικα δισκοφρενα που τα πατας και ποιανουνε αμεσως!
    Εγω εχω ενα με μηχανικα δισκ και ετοιμαζομαι να τα αλαξω...η δυναμη που ασκεις στις μανετες των υδραυλικων ειναι κατα πολυ λιγοτερη!

Οσο για την επιλογη ποδηλατου πρεπει να πας σε ενα σοβαρο μαγαζι να τους εξηγησεις τι ποδηλατο θελεις και γιατι το θελεις,πως θα το χρησημοποιεις ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ διαθετεις.
    Οταν καταληξετε σε ολα αυτα, σου μετρανε τα σωματομετρικα σου στοιχεια ουτως ωστε να παρεις το σωστο μεγεθος να σου το προσαρμοσουνε επανω σου ...και ........καλες βολτες
    Μην υπογραφετε εκει μπορει να χαθει....εδω υπογραψτε στο μπλουζακι μου...θα κανετε φρρρρρρρ να σας ακουσω..φανταστικε τροχονομε.....

Retired Rider Το avatar του/της 675
    Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Με τα V brakes που κοστίζουν το 1/4 των δισκόφρενων δεν είχα ποτέ πρόβλημα (edo στο φτερό!)

+1000

τελειος αχρηστα τα δισκοφρενα σε ποδηλατο, μονο για μουρη κανουν...

Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_sgr
    +1000

τελειος αχρηστα τα δισκοφρενα σε ποδηλατο, μονο για μουρη κανουν...
    Ρε φιλε η τεχνολογια προχοραει γιατι νομιζεις τα καλα ποδηλατα εχουνε ολα τα αξεσουαρ του ποιο ακριβα απο τα υπολοιπα για μουρη....???γιατι δεν βαζεις και στο μηχανακι σου V-brakes...(ταμπουρα) μην το πσαχνεις εισαι και πεισματαης καποια στιγμη θα το καταλαβεις μονος σου οτι πληρωνεις παιρνεις και σε ποιοτητα και σε βαρος=ποδηλατο.
    Μην υπογραφετε εκει μπορει να χαθει....εδω υπογραψτε στο μπλουζακι μου...θα κανετε φρρρρρρρ να σας ακουσω..φανταστικε τροχονομε.....

Retired Rider Το avatar του/της 675
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela
    Ρε φιλε η τεχνολογια προχοραει γιατι νομιζεις τα καλα ποδηλατα εχουνε ολα τα αξεσουαρ του ποιο ακριβα απο τα υπολοιπα για μουρη....???γιατι δεν βαζεις και στο μηχανακι σου V-brakes...(ταμπουρα) μην το πσαχνεις εισαι και πεισματαης καποια στιγμη θα το καταλαβεις μονος σου οτι πληρωνεις παιρνεις και σε ποιοτητα και σε βαρος=ποδηλατο.
    βρε συμφορουμιστα!!!!!

ενταξει λαθος μου γιατι δεν το διευκρινησα....

παμε απ την αρχη....

για ενα ποδηλατο που μετακινητε μες την πολη δεν χρειαζονται δισκοφρενα καθως φρεναρει το ιδιο και με τα v-brakes...

αλλο τι κανει η τεχνολογια φιλος...η τεχνολογια προχωραει προχωραει και κανεναν δε ρωταει ομως...
    εμ...
    και κυριως την τσεπη μας!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος

Τα V brakes σαν κατασκευη ητανε καλα.Καταρχην ειναι βαρια(gr) σε γραμμαρια εννοω μπορει να στομωσουνε απο λασπη ευκολα,αμα σου στραβωσει η ζανατα στο βουνο θα βρισκουνε επανω στην στεφανη της ζαντας και θα σου σπαει τα αρχ και θα σου κοβει και ταχυτητα...Θες πολυ δυναμη στις μανετες για να φρεναρεις.
    Με τα δισκοφρενα και καλυτερα ακομα με τα υδραυλικα ολα τα παραπανω δεν ισχυουνε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ela ela
    Τα V brakes σαν κατασκευη ητανε καλα.Καταρχην ειναι βαρια(gr) σε γραμμαρια εννοω μπορει να στομωσουνε απο λασπη ευκολα,αμα σου στραβωσει η ζανατα στο βουνο θα βρισκουνε επανω στην στεφανη της ζαντας και θα σου σπαει τα αρχ και θα σου κοβει και ταχυτητα...Θες πολυ δυναμη στις μανετες για να φρεναρεις.
    Με τα δισκοφρενα και καλυτερα ακομα με τα υδραυλικα ολα τα παραπανω δεν ισχυουνε.
    Να ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές..

Tα δισκόφρενα είναι αρκετά βαρύτερα από τα V-Brakes.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχουν σε σύγκριση με τα V-Brakes είναι

-η σαφώς καλύτερη αίσθηση και με τεράστιο πλεονέκτημα ελέγχου στο φρενάρισμα πατώντας τη μανέτα κάτι που είναι απαραίτητο στη γρήγορη οδήγηση στο χώμα
    -δεν επιρρεάζουν το φρενάρισμα σε περίπτωση που το στεφάνι της ζάντας μπει μέσα στο νερό/λάσπη
    -αντέχουν για πολύ περισσότερη ώρα στη συνεχή σκληρή χρήση

Να μην ξεχάσουμε και τα μη υδραυλικά δισκόφρενα που δουλεύουν με ντίζα τα οποία όμως κατά τη γνώμη μου προσφέρουν τη χειρότερη αίσθηση στο φρενάρισμα ακόμα κι απ'τα V-Brakes.

Σαφώς σε ένα ποδήλατο πόλης τα υδραυλικά δισκόφρενα δεν είναι απαραίτητα αφού τα V-Brakes φρενάρουν το ποδήλατο υπέρ ικανοποιητικά και είναι αρκετά ελαφρύτερα σαν σύνολο απ'ότι τα δισκόφρενα.

Φυσικά οτι πληρώνεις παίρνεις...
    αλλά οι περισσότεροι παίρνουν MTB ή μότο επιπέδου, πολύ παραπάνω από τις δικές τους ικανότητες οδήγησης.
    Πάντως τα δισκόφρενα καλά είναι αρκεί να να μη τα τσαρουχώσεις απότομα... προπάντων σε κάνα enduroσημείο(κάνα γκρέμι δηλαδη).

Προσωπικά, όπου να'νε θα πουλήσω το ideal spark, που έχω και θα πάρω κάτι με πολύ καλό πιρούνι(ή μάλλον πιρουνάρα ) . Τα δισκόφρενα, μου είναι ψιλο αδιάφορα

Αλλά ολόκληρη ανάλυση κάναμε πάλι ...καμια Σαββατιάτικη χωματοMTBαδα 8α πάμε???

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Να ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές..

Tα δισκόφρενα είναι αρκετά βαρύτερα από τα V-Brakes.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχουν σε σύγκριση με τα V-Brakes είναι

-η σαφώς καλύτερη αίσθηση και με τεράστιο πλεονέκτημα ελέγχου στο φρενάρισμα πατώντας τη μανέτα κάτι που είναι απαραίτητο στη γρήγορη οδήγηση στο χώμα
    -δεν επιρρεάζουν το φρενάρισμα σε περίπτωση που το στεφάνι της ζάντας μπει μέσα στο νερό/λάσπη
    -αντέχουν για πολύ περισσότερη ώρα στη συνεχή σκληρή χρήση

Να μην ξεχάσουμε και τα μη υδραυλικά δισκόφρενα που δουλεύουν με ντίζα τα οποία όμως κατά τη γνώμη μου προσφέρουν τη χειρότερη αίσθηση στο φρενάρισμα ακόμα κι απ'τα V-Brakes.

Σαφώς σε ένα ποδήλατο πόλης τα υδραυλικά δισκόφρενα δεν είναι απαραίτητα αφού τα V-Brakes φρενάρουν το ποδήλατο υπέρ ικανοποιητικά και είναι αρκετά ελαφρύτερα σαν σύνολο απ'ότι τα δισκόφρενα.

Μακαρι να βρισκομασταν παιδες και να πηγαιναμε ποδηλαταδα στα βουνα,MTB απο τοτε που εφυγα απο Λουτρακι που εμενα πριν 3 μηνες ειχα και ακομα εχω ενα Ζ αλλα δεν ασχολουμε καθολου με ασφαλτο πια.Το ποδηλατο θεωρω οτι ειναι η καλυτερη γυμναστικη-φυσικη κατασταση και οτι αλλο μπορεις να φαναταστεις να ζησεις μεσα απο αυτο.Εκτος απο αντοχη που αποκτας με τον καιρο ειναι και η τεχνικη που χρειαζετε να αποκτησεις για διαφορα μονοπατια που οντως ειναι μια προκληση καθε φορα που τα περνας ειτε αποτομη κατηφορα (εδω χρειαζοντε τα υδραυλικα δισκοφρενα)ειτε ανηφορα(τεχνικη).Η Shimano κορυφαια εταιρια κατασκευης ποδηλατικων αξεσουαρ εχει εξελιξει συστυματα που κανουνε την ποδηλασια πραγματικη απολαυση επανω σε ενα καλο ποδηλατο.Αυτα -και οσους ασχολουντε πραγματικα αξιζει τον κοπο τον χρονο αλλα και τα λεφτα

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποδηλατάδα 7-3-2010 Βαρυμπόπη
    από Tigas στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2010, 13:56
  2. ποδηλαταδα
    από Todi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2004, 16:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα