Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Επειδή η Φυσική έχει πέραση...

o george-3 (συνονόματος!) καλά τα είπε για τη διατήρηση της ενέργειας και το "άφθαρτο" αυτής. Μια διόρθωση διευκρινιστική: Η μπίλια, καθ'ότι κινείται σε κυκλική τροχιά, δεν παράγει έργο κατά την κίνησή της. H κινητική της ενέργεια παραμένει η ίδια. Ό,τι χρειάζεται για να συνεχιστεί η κίνησή της επ'αόριστον, μπορεί να της δωθεί με τρόπους που δεν είναι εμφανείς. Για παράδειγμα, με το φως του ήλιου... διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο, οτιδήποτε από το οποίο μπορεί να "αντλήσει" το ελάχιστο ποσό ενέργειας που ττης χρειάζεται για να αναπληρώσει την ενέργεια που χάνει σε κάθε περιφορά. Αν και παρατηρώ ένα εκκρεμές από κάτω... και διάφορα μπιχλιμπίδια να κρέμονται... μου θυμίζει το "ρολόι του παππού"... Αυτά τα ψηλά ξύλινα ρολόγια που συνεχίζουν την κίνησή τους με βαρίδια; Υπάρχουν και άλλοι πιό "κρυφοί" μηχανισμοί αποθήκευσης ενέργειας: στρέψη μεταλλικής ράβδου κτλ κτλ...

Εγώ ποντάρω στο ότι η περιπλοκότητα του μηχανισμού κρύβει και το μυστικό... δηλαδή την απάντηση στο ερώτημα: από που παίρνει ενέργεια και συνεχίζει την κίνησή της η μπάλα; Οφείλω να σημειώσω πως δεν πρόκειται για κάτι "επαναστατικό". Μη βιαστούμε να διατυμπανίσουμε πως υπερνικήσαμε τους νόμους που ρυθμίζουν τη λειτουργία του κόσμου.

balafoutre, δε νομίζω να είναι μαγνήτες... μπορεί να είναι... αλλά δε νομίζω. Δεν έχω όρεξη να αναλύσω το συγκεκριμένο μηχάνημα, κυρίως γιατί δεν είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρον δείγμα "αεικίνητου" (ο δαίμονας του maxwell, για όσους ψήνονται, είναι πιό ενδιαφέρον)

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από George-3-
    Tοσοι γνωστες λοιπον μαζεμενοι... ποιος καλος θα με βοηθησει σε μια εργασια που εχω πανω στο επιδερμικο φαινομενο που δεν εχω ιδεα τι ειναι...! Ο Φυσικος μου ειπε... τι δεν γουσταρεις στην Φυσικη... "οτι εχει να κανει με ηλεκτρισμο" του λεω.... τσιμπα τωρα το επιδερμικο φαινομενο και κανε εργασια μου λεει.... γμτ... πλακα κανω αλλα απο αυριο πρεπει να κατσω να ψαξω τι ειναι αυτο το επιδερμικο φαινομενο!!!

Για να μην ειμαι εντελως ασχετος νομιζω οτι στο Λυκειο μαθαμε το εξης:
    Δεν δημιουργητε ενεργεια απο το μηδεν
    Δεν μηδενιζεται ενεργεια αλλα μετατρεπετε
    Πως λοιπον απο την στιγμη που καταναλωνεται ενεργεια για να κινηθει η μπιλια (δεν ειδα το βιντεακι) δεν μετατρεπεται και αρα να χανεται σιγα-σιγα...; Μηπως τεινει στην αεναη κινηση και καλα καταναλωνει απειροελαχιστη ενεργεια που σε σχεση (ολα ειναι σχετικα και ετσι...) με την ανθρωπινη φυση μοιαζει αεναη...

Ασχετος ειμαι απο Φυσικη οποτε μαλλον λεω κουταμαρες... συγχωρεστε με.
    Mπορείς να πάς στο google (η σε οποιοδήποτε search engine μην πούνε κάποιοι ότι κάνω διαφήμιση) και να γράψεις skin effect(ελπίζω να ξέρεις αγγλικά).Πάντως και η wikipedia κάτι θα έχει.Αν δεν βρείς κάτι πες μου να σου στείλω κάτι άρθρα που έχω στο laptop το απόγευμα
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

just got me bike Το avatar του/της George-3-
    gloum εχεις PM.

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
    Mπορείς να πάς στο google (η σε οποιοδήποτε search engine μην πούνε κάποιοι ότι κάνω διαφήμιση) και να γράψεις skin effect(ελπίζω να ξέρεις αγγλικά).Πάντως και η wikipedia κάτι θα έχει.Αν δεν βρείς κάτι πες μου να σου στείλω κάτι άρθρα που έχω στο laptop το απόγευμα
    Προσωπικά πιστεύω ότι η λύση και στο skin effect αλλά και σε αυτό του αικίνητου είναι η βαζελίνη.

Διότι και καλή επιδερμίδα σου κάνει και γλυστράνε και τα μπαλάκια του νοργηγού στο αικίνητο.

Ξέρω ότι ανέβασα πάλι το επίπεδο αλλά τι να κάνω, η γνώση δεν κρυβεται.
    Δρομερός και τριάθλιος....

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bored
    σχόλια για *μένα*, περιττεύουν.

Αν έχετε έστω τις βασικές γνώσεις, θα καταλάβατε ξεκάθαρα γιατί αυτά τα "αεικίνητα" δε χρήζουν προσοχής. Αν δεν τις έχετε, τότε να μην κάνετε σχόλια "μη μας 'θίγεις'!" σε αυτούς που, έχοντας αυτές τις γνώσεις, σας προτείνουν να τις αποκτήσετε και σεις.
    χαλαρωσε Αϊνσταϊν...

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    σχολια για *****!!!
    ΑΥΤΟΝ !!***** περισευουν.
    Ελα ρε φιλε, ποιος εισαι ρε γιγαντα?Χαλαρωσε ρε τρεχει η μετριοφροσυνη απο τα μπατζακια σου.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Αρχικά δημιουργήθηκε από George-3-
    gloum εχεις PM.
    Kαι εσύ φίλε μου.Επειδή θα βγω με το αισθημα θα σου απαντήσω αύριο.Μεχρι τότε πε μου
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

εξακολουθείτε να κάνετε σχόλια για άσχετα με το θέμα ζητήματα. εκεί εξαντλείται και η ευφυΐα/γνώση σας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
    Προσωπικά πιστεύω ότι η λύση και στο skin effect αλλά και σε αυτό του αικίνητου είναι η βαζελίνη.
    WD40, δοκίμασες;

"...και σου έκανε ένα μαλλί..."

Κάντε μία βόλτα στο Smithsonian Museum γιά να δείτε έκπληκτοι ένα εν λειτουργία μηχανικό αεικίνητο του 1900 φεύγα.

Υπάρχει και ηλεκτρομαγνητικό αεικίνητο. Θα ψάξω γιά το σχέδιο

Πολύ ριζοσπαστικά αυτά που αναφέρεις, χωμάτινε...

Αλλά:

Όπως, δε, περίμενα, το αεικίνητο του Redheffer (δεν μου έδωσες άλλα στοιχεία, μα το μοναδικό που κατάφερα να βρω σχετικά με perpetual motion και smithsonian ήταν το αεικίνητο του Redheffer) ήταν άλλη μία απάτη.

Μην κάνεις τον κόπο για τα σχέδια του ηλεκτρομαγνητικού αεικίνητου... δεν είναι αεικίνητο.

Κοίτα να δεις που γέμισε ο τόπος αεικίνητα!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2005, 03:23
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2003, 10:25
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 09:55
  4. Πόσο έχει το Ducati
    από Godfather στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 11:38