Το δοκίμασες σε θέσεις 9, 10?Αρχικά δημιουργήθηκε από xifias
ειναι η παλια σειρα
το δακτυλιδι εχει αριθμιση μεχρι το 11.Το εχω απο 1 μεχρι 3,
ετσι δεν ειναι πιο μαλακο?
κανω λαθος?
Το δοκίμασες σε θέσεις 9, 10?Αρχικά δημιουργήθηκε από xifias
ειναι η παλια σειρα
το δακτυλιδι εχει αριθμιση μεχρι το 11.Το εχω απο 1 μεχρι 3,
ετσι δεν ειναι πιο μαλακο?
κανω λαθος?
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Αρα το αμορτισέρ δεν είναι μαμά, άρα πρέπει να μάθεις τι και πώς για το αμορτισέρ.
Θεωρώντας λοιπόν οτι δεν παίζει κανα σύνδρομο ψυχολογικό![]()
ψάχνεσαι με ειδικούς αμορτισεράδες που μάλλον θα μπορέσουν να σου πούν που είναι το πρόβλημα.
το δοκιμασα και στις αλλες θεσεις.Ειναι ακομα πιο σκληρο.Παντως η μεγαλυτερη διαφορα στη σκληροτητα γινεται με την προφορτιση και οχι με την αποσβεση
εαν προφορτισω στο υψος που προτεινει η εταιρια ειναι σουπερ κουτσουρο.
δε χρειαζεται να το κανω βολτα, αρκει να κατσω πανω... το μηχανακι δεν βουλιαζει οπως ας πουμε τα καινουρια στριτ στις εκθεσεις των αντιπροσωπειων.
ο αμορτισερας που πηγα μου ειπε οτι δε γινεται τιποτα, ετσι ειναι αυτα, σκληρα.
μεχρι που καβαλησα αλλο Κ με wp και ειδα τη διαφορα.
Εκτος αν αυτο που καβαλησα ειχε αρκετα χλμ με το wp και γι αυτο ηταν μαλακο
αμα ειναι να περιμενω αλλα 30.000 χλμ μπας και μαλακωσει..... αστο, παω για καινουριο καλυτερα
Ωχ αν το δεί αυτό ο Oldman θα γίνει έξαλλος (και με το δίκιο του!)Αρχικά δημιουργήθηκε από xifias
Παντως η μεγαλυτερη διαφορα στη σκληροτητα γινεται με την προφορτιση και οχι με την αποσβεση.![]()
Η προφόρτιση ΔΕΝ αλλάζει τη σκληρότητα του ελατηρίου αλλά (μεταξύ άλλων ελάσσονος σημασίας σε σχέση με το θέμα) το σημείο που το ελατήριο αρχίζει να δουλεύει.Αρχικά δημιουργήθηκε από xifias
το δοκιμασα και στις αλλες θεσεις.Ειναι ακομα πιο σκληρο.Παντως η μεγαλυτερη διαφορα στη σκληροτητα γινεται με την προφορτιση και οχι με την αποσβεση
εαν προφορτισω στο υψος που προτεινει η εταιρια ειναι σουπερ κουτσουρο.
δε χρειαζεται να το κανω βολτα, αρκει να κατσω πανω... το μηχανακι δεν βουλιαζει οπως ας πουμε τα καινουρια στριτ στις εκθεσεις των αντιπροσωπειων.
ο αμορτισερας που πηγα μου ειπε οτι δε γινεται τιποτα, ετσι ειναι αυτα, σκληρα.
μεχρι που καβαλησα αλλο Κ με wp και ειδα τη διαφορα.
Εκτος αν αυτο που καβαλησα ειχε αρκετα χλμ με το wp και γι αυτο ηταν μαλακο
αμα ειναι να περιμενω αλλα 30.000 χλμ μπας και μαλακωσει..... αστο, παω για καινουριο καλυτερα
Οι ρυθμίσεις αποσβέσεων επηρεάζουν την ταχύτητα με την οποία κινείται ο άξονας του αμορτισέρ.
Επειδή συνεχίζω να πιστεύω ότι κάτι δεν είναι σωστό με τα νούμερα του ελατηρίου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από τον αντιορόσωπο της WP στην Καλλιρόης (ΧΤ Products) .
You BETA believe...
Γιατί αυτός πιστεύεις οτι θα ξέρει;Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
...το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις από τον αντιορόσωπο της WP στην Καλλιρόης (ΧΤ Products) .
Εγώ που πήγα να τον ρωτήσω για αλλαγή ελατηρίου στο μηχανάκι μου και τι να βάλω για τα κιλά μου, απλώς μου είπε να βάλω το πιο σκληρό απ' αυτά που πούλαγε. Όταν τον ρώταγα για πόσα κιλά αναβάτη είναι αυτό που προτείνει δεν ήξερε να μου πει. :rotflmao: :rotflmao:
κι ομως οι αλλαγες στις αποσβεσεις επηρεαζουν πολυ λιγοτερο το αμορτισερ απ οτι η προφορτιση.
μιλαω για το συγκεκριμενο αμορτισερ και το συγκεκριμενο μηχανακι, ξερω οτι η δουλεια της προφορτισης ειναι να εχει το μηχανακι στο σωστο υψος, ομως στην πραξη συμβαινουν αλλα....
στον Τασουλη εχω παει, διαπιστωσα οτι η βαριοταν να ασχοληθει η ειναι ψιλοασχετος.Το μονο που τον ενδιεφερε ηταν να υπαρχει η προτεινομενη ρυθμιση της εταιριας
εχω διαβασει σε αμερικανικα site για πολυ σκληρα αμορτισερ που τα επιστρεψαν στον αντιπροσωπο για revalve(τι ειναι δεν ξεβρω ο ερμος..)
το βασικο προβλημα οπως το νιωθω, ειναι οτι το μηχανακι δεν βουλιαζει οταν καθεσαι επανω, οπως αλλα μηχανακια που εχω καβαλησει(μιλαω για στριτ παντα)Πιεζω τη σελα με το βαρος του σωματος μου με τα ποδια στο εδαφος και επανω στη σελα, και βουλιαζει ελαχιστα
Ακόμα κι αν βγάλεις όλη την προφόρτηση?Αρχικά δημιουργήθηκε από xifias
το βασικο προβλημα οπως το νιωθω, ειναι οτι το μηχανακι δεν βουλιαζει οταν καθεσαι επανω, οπως αλλα μηχανακια που εχω καβαλησει(μιλαω για στριτ παντα)Πιεζω τη σελα με το βαρος του σωματος μου με τα ποδια στο εδαφος και επανω στη σελα, και βουλιαζει ελαχιστα
Αν δεν έχει καθόλου προφόρτιση το αμορτισέρ, δεν βουλιάζει το μηχανάκι?
Πήρα τη strada κι έρχομαι...
Τα μπλέξαμε πάλι.
Το πως ρυθμίζουμε προφόρτιση υπάρχει παραπάνω γραμμένο για όποιον ενδιαφέρεται.
Η εταιρεία πρέπει να δίνει 2 νούμερα.
Ενα χωρίς αναβάτη και ένα με αναβάτη.
Είναι σημαντικότατο.
Κανουμε την διαδικασία και αν μας κάτσει τελειώσαμε.
Αν όχι είμαστε η εξαίρεση (την ψάχνουμε για δίαιτα, η αρχίζουμε να τρώμε το φαί μας).
Το αμορτισέρ τώρα δεν επηρεάζει τίποτα απο το ύψος της μηχανής με αναβάτη ή χωρίς (περίπου) αλλά την ταχύτητα που ανεβοκατεβαίνει η ανάρτηση οταν βρίσκει λακούβα.
Αρα το αμορτισέρ δεν είναι πρόβλημα στην περιπτωσή μας.
Και όλα τα παραπάνω ισχύουν στην περιπτωση που το μηχανάκι είναι σε κάποια φυσιολογική κατάσταση.
Αν το ψαλίδι έχει τον τζόγο της αρκούδας η η έδραση του αμορτισέρ έχει τζόγο ....![]()
αντε μέτρα.
Και τα ελατήρια δεν πουλιούνται για κιλά αναβάτη.
Και ομως πουλιουνται...Απο αυτους που ξερουν...Για αυτους που γνωριζουν...Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Και τα ελατήρια δεν πουλιούνται για κιλά αναβάτη.![]()
Αλλιως γιατι να υπαρχουν διαφορετικης σκληροτητας ελατηρια για την ιδια μοτο??? (οχι μονο γι' αυτο, 'νταξ...Αλλα ΚΑΙ γι' αυτο...)
![]()
Οτι κάποιοι αγοράζουν είναι σίγουρο.
Επείσης οτι κάποιοι πουλάνε είναι σίγουρο.
Το οτι υπάρχουν αμφισβητώ.
Αυτό ακριβώς ήθελε να πει ο Στέφανος (νομίζω δηλαδή...Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
Και ομως πουλιουνται...Απο αυτους που ξερουν...Για αυτους που γνωριζουν...![]()
).
Μιλάμε για την σκληρότητα του ελατηρίου που εκφράζεται σε βαθμό "συμπίεσης" (ή υποχώρησης) με μονάδες δύναμης (βάρους) ανά μήκος.
ΔΕΝ πάμε σε ένα μαγαζί και λέμε: "Μάστορα, είμαι 600 οκάδες και θέλω ελατήριο για το Aermacci μου..."![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Λοιπόν να με συγχωρέσετε αλλά για το μηχανάκι μου υπάρχει μόνο ενα ελατήριο για όλα τα κιλά απο όλους τους κατασκευαστές που υπάρχουν στο Ελλάδα.
WP ohlins hyperpro και αυτό απο τους καταλόγους των εταιρειών.
Και αν βγάζουν για κάποια μοτο πάνω απο ένα είναι αποκλειστικά για διαφορετικές χρήσεις (MX- SX SM) και οχι για διαφορετικά κιλά .
Περιμένω αντίθετη άποψη γιατί πραγματικά η ιστορία με τα κιλά του αναβάτη είναι ευρέως διαδεδομένη αλλά δεν ξέρω που έμενα πίσω και τι έχω χάσει.
Και αν για να επιτύχεις το επιθυμητό δυναμικό sag, καταλήγεις να μην έχεις καθόλου στατικό sag ( ή το ανάποδο), τότε τι γίνεται?![]()
You BETA believe...