Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: Βγαλτε χολη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από villy
    Έχεις οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο;
    Αστα, δράμα η κατάσταση. Ενεργητική ασφάλεια ΜΗΔΕΝ! Δεν κάνει ότι θες, δεν κάνει ότι του πεις, ...
    Το μόνο που κάνει είναι να είναι ευκολοδήγητο μέσα στην πόλη μέχρι 60 χλμ/ω. Τίποτα άλλο.
    έχεις οδηγήσει πραγματικό σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο;

(όχι το απλό της daihatsu...)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ρακό - μέλος Το avatar του/της villy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    έχεις οδηγήσει πραγματικό σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο;

(όχι το απλό της daihatsu...)

Αν σύγχρονο εννοείς των μερσεντες που έχουν πάνω από 20000Ευρώ, όχι. Αλλά αυτά τα αυτοκίνητα δεν είναι και ο μέσος όρος των αυτομάτων που κυκλοφορούν ή που μπορεί να αγοράζει ο κόσμος.

Η daihatsu λέει πως είναι σύγχρονο, λέει το μάνυαλ για κάτι κόλπα πως να κρατάς τις στροφές ψηλά, για γρηγορότερη επιτάχυνση, αλλά τρίχες!

Στην πράξη δεν γίνεται τίποτα. Ούτε οι πωλητές δεν τα ξέρουν. Φυσικά στην μάνα μου δεν είπαν τίποτα, έγώ οταν τους ρώτησα, μου λένε, ότι λέει το μάνυαλ, δεν έχουμε οδηγήσει, πήγαινε στο συνεργείο να σου πουν και τέτοια :a24: :a24: :a24:

Α, το μοντέλο είναι 2005, αυτό που διαφημίζει στην τηλεόραση ότι το κοστολόγησαν φθηνά ως μικρό :hypnotize :hypnotize :hypnotize
    Παίζουμε?

Θέλω...
    Θέλω κι άλλες...
    Θέλω κι άλλες διακοπές...
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη............
    Θέλω κι άλλες διακοπές στη Κρήτη το καλοκαίριιιιιιιιιιιι......

Αν σύγχρονο εννοείς των μερσεντες που έχουν πάνω από 20000Ευρώ, όχι.
    απλα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που οδήγησες

(δεν εννοώ μερσέντες απραίτητα ...)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ξεφύγαμε όμως, το θέμα μας είναι η συγκεκριμένη μοτο και αν και ποσο (και πότε) θα έχουμε (ημι)αυτόματα, σειριακά κιβώτια ταχυτήτων σε 2 τροχούς.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Σιγουρα δεν νομιζω οτι αυτο το aprilia θα αλλαξει την εικονα της μοτοσυκλετας οπως την ξερουμε μεχρι σημερα.

Ειναι ομως προπομπος των αλλαγων που θα συμβουν.Μεχρι σημερα η εξελιξη ηταν γραμμικη..απο εδω και μετα ομως η αναγκη για
    οικονομια καυσιμων , για ενναλακτικες / ανανεωσιμες πηγες ενεργειας καθως και η ραγδαια αναπτυξη των εφαρμοσμενων τεχνολογιων
    στα μεσα μεταφορας δεν μπορει να μην επηρεασει και την μοτοσυκλετα ... οποτε απο εδω και περα ολες οι αλλαγες θα γινονται
    με γεωμετρικη προοδο.

Στο δικο μας μοτοσυκλετιστικο μικροκοσμο ,μπορει - ρομαντικα ισως- να πιστευουμε οτι για παντα τα μηχανακια θα καινε βενζινη ,
    θα εχουν συμπλεκτες κ.τ.λ.-κ.τ.λ. δεν ειναι ετσι ομως...και νομιζω οτι οποιαδηποτε εξελιξη γινεται με γνωμονα την προστασια
    του περιβαλλοντος και οχι για λογους αστυνομευσης , περιορισμου ειναι δεκτη (επιτακτικη μαλλον!!)

Πριν λιγα χρονια αποχαιρετησαμε τα διχρονα...πολλοι ηταν αυτοι που φορεσαν πενθος , πεσαν σε καταθλιψη ,εικαζανε για το τελος
    των μοτοσυκλετων κ.τ.λ.- κ.τ.λ.

τελικα τι εγινε?

εγινε οτι ειχαμε μερικα απο τα συναρπαστικοτερα πρωταθληματα στα moto gp , εγινε οτι τα τετραχρονα γιναν πιο compact , πιο
    εκρηκτικα και ολα αυτα φυσικα πληρωντας τις προδιαγραφες εκπομπων καυσαεριων...αυτο ειναι εξελιξη ...

το αυτοματο συστημα μεταδοσης μπορει να μην εμπλεκετε αμεσα στα παραπανω -μαλλον η αφορμη σταθηκε- ,εγω προσωπικα το βλεπω
    θετικα.

Θα ειναι τελειως διαφορετικη αισθηση να οδηγας απερισπαστος απο την διαδικασια αλλαγης ταχυτητων (αυτοματο) η απασχολουμενος κατα το δυνατο λιγοτερο(ημιαυτοματο) και παραλληλα να εχεις την οδηγικη συμπεριφορα μιας μοτοσυκλετας...δεν λεω οτι αυτο ειναι το ζητουμενο , απλα μια διαφορετικη αισθηση που μπορει να μας ωφελησει σε πολλα επιπεδα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Την διαφορά στην οδήγηση αυτόματου-μηχανικού δεν θα την σχολιάσω. Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι αν μάθεις να το οδηγείς σωστά (kick-down baby) το χαίρεσαι εξίσου πολύ. Το επόμενο κουτί πάντως θα είναι και πάλι αυτόματο.

Πιο σημαντικό θεωρώ ότι μιά τέτοια μοτο δεν μπορείς να την σπρώξεις αν ψοφήσει η μπαταρία και ότι μαζι με λάδια θα αλλαζεις και τακάκια.

(Κάποιος που κλαίει ακόμα για το θάνατο των δίχρονων)
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Γιατι ετσι σας αρέσει Το avatar του/της Alchimistis
    Aπαίσιο...ρε τι είναι η μηχανή για να την βγάλουν αυτόματη...τηλεκατευθηνόμενο?
    Τσούκ ανοίγεις το γκάζι τσούκ το κλείνεις?
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ....ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΥΖΕΣ???

Αρχικά δημιουργήθηκε από Alchimistis
    Aπαίσιο...ρε τι είναι η μηχανή για να την βγάλουν αυτόματη...τηλεκατευθηνόμενο?
    Τσούκ ανοίγεις το γκάζι τσούκ το κλείνεις?
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ....ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΥΖΕΣ???
    Στα scooters παντως ανοιγεις γκαζι πατωντας ταυτοχρονα πισω φρενο...αμολας αποτομο το πισω φρενο και χοπ!! γιατι να μην δουλεψει και εδω??

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Τα αυτόματα αυτοκίνητα ακόμη και τα πολύ ακριβά δεν είναι αντίστοιχα σε επιδόσεις και κατανάλωση με manual.Είχα την τύχη και οδήγησα πριν 2 χρόνια όλα τα μοντέλα της Porsche (αχ Θεούλη μου τι μέρα και εκείνη).Τα αυτόματα σε σύγκριση με τα manual απλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ . Μιλάμε για αυτοκίνητα όπως Boxter,Cayenne και φυσικά 911 Turbo,Turbo S,2S,4S,GT3 κλπ.Οδήγησα την Turbo και Turbo S με και χωρίς αυτόματο κιβώτιο.Το manual πολύ πολύ καλύτερο .Το μοναδικό αυτοκίνητο που θα σκεφτόμουν να το πάρω με αυτόματο και όχι με manual είναι το αυτόματο της Ferrari(λέμε τώρα) .Το απόλυτα εξεληγμένο (ημί)αυτόματο κιβώτιο σε παραγωγή.Απλά απίστευτω σε χρόνους αλλαγής και απόκρισης.

πάντως, από αμάξια, κάτι ccx κάτι carrera gt κάτι zonda f, λεβιέ έχουνε

δεν πρόκειται στις ζωές μας να εκλείψουν τα χειροκίνητα παίδες, άδικα μου ανησυχείτε

Ε οκ who cares μοως για τα αμαξια? εδω μιλαμε για μοτοσυκλετες!! Παντως (χωρις να εχω ιδια πειρα) οσοι εχουν οδηγησει ημιαυτοματα κιβωτια σε μοτο λενε τα καλυτερα.

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Έχεις οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο;

Αστα, δράμα η κατάσταση. Ενεργητική ασφάλεια ΜΗΔΕΝ! Δεν κάνει ότι θες, δεν κάνει ότι του πεις, ...

Το μόνο που κάνει είναι να είναι ευκολοδήγητο μέσα στην πόλη μέχρι 60 χλμ/ω. Τίποτα άλλο.
    Είχα οδηγήσει ένα αυτόματο RAV4 (Αθήνα-Λευκάδα-Αθήνα δλδ. εθνική και επαρχιακό στροφιλίκι), η αίσθηση ήταν διαφορετική από τα κλασσικά κιβώτια, όοοοομως σου έδινε την δυνατότητα να παίξεις άμα ήθελες ανεβάζοντας βέβαια την κατανάλωση δραματικά (κάτι που συμβαίνει σε όλα). Το μόμο που με ενοχλούσε ήταν ότι όταν πηγαίνεις χαλαρά και θέλεις να ανοίξεις, έχει μια καθυστέρηση στην απόκριση. Αν το πηγαίνεις συνέχεια ψηλά δεν έχει πρόβλημα.

Όσο αφορα το θέμα του thread, τη θεωρώ μια πολύ καλή κίνηση που σίγουρα θα βρει το κοινό της.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
    Είχα οδηγήσει ένα αυτόματο RAV4 (Αθήνα-Λευκάδα-Αθήνα δλδ. εθνική και επαρχιακό στροφιλίκι), η αίσθηση ήταν διαφορετική από τα κλασσικά κιβώτια, όοοοομως σου έδινε την δυνατότητα να παίξεις άμα ήθελες ανεβάζοντας βέβαια την κατανάλωση δραματικά (κάτι που συμβαίνει σε όλα). Το μόμο που με ενοχλούσε ήταν ότι όταν πηγαίνεις χαλαρά και θέλεις να ανοίξεις, έχει μια καθυστέρηση στην απόκριση. Αν το πηγαίνεις συνέχεια ψηλά δεν έχει πρόβλημα.

Όσο αφορα το θέμα του thread, τη θεωρώ μια πολύ καλή κίνηση που σίγουρα θα βρει το κοινό της.
    Λόγω πρόσφατης εκδρομής προς Πήλιο μεριά .... όποιος έφαγε το μποτιλιάρισμα στον Αγ.κωνσταντίνο το Σάββατο (ουρά 35 χλμ 3 ώρες ξεκίνα σταμάτα!!!) κατανοεί απόλυτα τη χρήση του αυτόματου κιβωτίου... στα αυτοκίνητα.......
    Για την μηχανή δεν ξέρω .. . περιμένω

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    (ουρά 35 χλμ 3 ώρες ξεκίνα σταμάτα!!!) κατανοεί απόλυτα τη χρήση του αυτόματου κιβωτίου... στα αυτοκίνητα.......
    Όποιος είναι μάστορας στο συμπλέκτη, δε μασάει...

The truth is out there... Το avatar του/της medieval
    Μέχρι και πριν ενα χρόνο τα κουτιά που οδηγούσα ήταν με χειροκίνητο κιβώτιο.Τώρα όδηγω μία Μπέμπα με αυτόματο.Σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος το προσκηνώ.Η απόλυτη ξεκούραση.Όταν θέλω να τρέξω για προσπέρασμα απλά το σανιδώνω και το αυτόματο καταλαβαίνει τι θέλω να κάνω οπότε το αμάξι απλά εκτοξεύεται.Πάντως όσο αφορά τις μηχανές προτιμώ το χειροκίνητο.Δεν είναι το ίδιο η μηχανή με το αυτοκίνητο.Η αλλαγή ταχυτήτων στις μηχανές παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά τους στο δρόμο.Οπότε ψηφίζω manual στις μηχανές και αυτόματο στα αυτοκίνητα!!!
    ...THE TRUTH IS OUT THERE...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. παρτε φατσα-βγαλτε συμπερασμα
    από TROOPER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 22:36
  2. Βγάλτε τα απωθημένα σας!!!
    από XTakias στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2006, 11:03
  3. χολη να βλεπω...