Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 104

Θέμα: Την ώρα που εδώ θα "διαδηλώνουμε" για το άρθρο 16...

Αρχικά δημιουργήθηκε από loukasfilm
    Νόημα έχει ο αγώνας κατά της ιδιωτικοποίησης, όπως έχει νόημα ενάντια στο ξεπούλημα των πάντων. Η παιδεία είναι δικαίωμα για όλους, και όχι επιλεκτική, βάσει οικονομικής επιφάνειας.
    Το ότι αυτό συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι πρέπει απλα να την παραδώσουμε, σε οποιονδήποτε έχει την οικονομική επιφάνεια, να δημιουργήσει σχολείο πανεπιστήμιο ή οτιδήποτε άλλο.
    Η ουσία είναι να κάνουμε την δημόσια παιδεία καλύτερη, όπως είπε και ο στέργιος παραπάνω, μια σωστή δημόσια παιδεία, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
    Ωραίααααα....

Νόημα έχει λοιπόν η εξύψωση της ποιότητας της δημόσιας παιδείας και ΟΧΙ ο αποκλεισμός της ιδιωτικής.
    (αν είμαστε δημοκρατικοί πολίτες πρέπει και να είμαστε κατα των αποκλεισμών, σωστά

Τώρα πως θα γίνει εξύψωση με "κατάργηση της βάσης του 10" και χωρίς αξιολόγηση των ΑΕΙ/ΤΕΙ αυτό μόνο οι καθηγητοεργατοπατέρες το ξέρουν

οι κακόμοιροι φοιτητές που εν "αγνοία" τους διαδηλώνοντας παιζουν το παιχνίδι των καθηγητάδων δε θα δουν ασπρη μέρα

Για να τελειώνουμε:

Η παιδεία είναι ΚΑΙ δικαίωμα για όλους (δημόσια) ΚΑΙ επιλεκτική (ιδιωτική).

Ένας άλλος μύθος που μας αρέσει να λέμε σε αυτή τη χώρα, είναι οτι όσοι πάνε στο εξωτερικό να σπουδάσουν είναι πλούσιοι... ΝΑι καλά
    (κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να εξετάσει οτι ενα παιδί που θα μεταναστεύσει απο μια πόλη της Ελλάδας σε μια άλλη για να απολάυσει το "δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν παιδείας" θα κοστίσει επισης πολλά λεφτά στους γονείς του...)

Αλλα είπαμε: Live your myth in Greece

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Χημικός μηχανικός που σπούδασε στην πάτρα πήγε για μεταπτυχιακό στην αγγλία σε κάποιο από τα κάπως γνωστά πανεπιστήμια.

μου είπε ότι το επίπεδο των πτυχιούχων εκεί είναι πολύ χαμηλότερο και ότι από γνώσεις ούτε τα μισά.

Εγώ από την άλλη, ρώτησα γνωστό μου που σπούδασε ΧΜ στην αγγλία (επειδή, χαρακτηριστικά το θυμάμαι, είχε αποτύχει να γράψει καλά στις πανελλήνιες) τί επιπέδου μαθηματικά ξέρουν εκεί και με το σούξου-μούξου κατάλαβα ότι ούτε στα ολοκληρώματα δεν εξασκούνται, γιατι, λέει, δε χρειάζεται να ξέρουμε να υπολογίζουμε ολοκληρώματα, τα κάνουμε με το κομπιουτεράκι/κομπιούτερ.

...

πανεπιστήμια!

...

επιστήμωνες!

...

η γη είναι κούφια!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Πές τα ρε Στέργιο!

Πως θα σταθούν πλάϊ στους καθηγηταράδες των ιδιωτικών (γιατί μόνο τότε αρχίζει ο πραγματικός ανταγωνισμός), οι αυτόχθονες φωστήρες της επιστημονικής αγνωσίας, οι αργολόγοι της παιδαγωγικής αφασίας, οι κλίκες που με βλακώδη λύσσα αφήνουν στην "απ΄έξω" τους άριστους και "χειροτονούν" βοηθούς, καθηγητές κλπ τις γκόμενές τους και τα σόγια τους?

Με πραγματικό ανταγωνισμό θα διαλυθεί η κοπροδόχος κλίκα που "σερβίρει" φωτοτυπιμένες τις εργασίες ξένων επιστημόνων σαν δικές τους στους ανύποπτους φοιτητές, καμουφλάροντας το τίποτα της ασημαντότητάς τους...

Τι φοβάται η ανεπιστήμων ασυναρτησία, που αυτοαποκαλείται πανεπιστημιακή κοινότητα?

Αυτός που ΔΕΝ φοβάται θάπρεπε να λέει:

ελάτε να τις μετρήσουμε! ...(καλύτερα να μην το εξηγήσω...)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Πρωτα απ'ολα δεν πρεπει να ταραζομαστε και να χανουμε την ψυχραιμια μας

Για να δωσω λιγα ερεθισματα στην κουβεντα λεω τα εξης:

Η απαξιωση του "δημοσιου αγαθου" γινεται σχεδον απ'ολους στην Ελλαδα κυριως λογω καχυποπτης νοοτροπιας.
    Οποιος εχει λεφτα θα προτιμησει πχ το Διαβαλκανικο ή το Ντιναν για να νοσηλευτει.Θα πληρωσει 80Ε στον "καθηγητη" γιατρο να τον εξετασει 5λεπτα στο γραφειο του. Αν δεν εχει θα δανειστει απο τραπεζα ή φιλους γιατι η υγεια ειναι πανω απ'ολα...

Το παιδι πρεπει να παει σχολειο.Που να παει ομως μεσα στ'αλβανακια,τα ρωσσακια,τα πολωνακια?Αυτοι ειναι καθυστεροιμενοι και υπαναπτητκοι.Τι καλο θα μαθει το μωρο μου μεσα σε τετοιο περιβαλλον?
    Αρα πρεπει να βρουμε ενα καλο ιδιωτικο Δημοτικο,Γυμνασιο,Λυκειο.

Το παιδι πρεπει να μορφωθει.Παιζεται το μελλον του....Χρειαζεται ιδιαιτερα μαθηματα για να εχει πιθανοτητες να πετυχει στις πανελλαδικες.Υπαρχει και η σιγουρη λυση του εξωτερικου ή του αλλοδαπου κολεγιου στην Ελλαδα.

Οπως καταλαβαινετε,κανεις με αυτες τις συμπεριφορες δεν δειχνει εμπιστοσυνη στην δημοσια εκπαιδευση.

-Στην Αγγλια υπαρχουν πανω απο 250 πανεπιστημια.Καποια ειναι παγκοσμιου φημης και καποια να'χαμε να λεγαμε.
    -Στην Γαλλια περνανε χωρις εξετασεις στο πανεπιστημιο κι εκει γινεται τα 2 πρωτα ετη το ξεσκαρταρισμα για το ποιος ειναι ικανος και ποιος οχι να συνεχισει.
    -Στην Κωνσταντινουπολη μονο,λειτουργουν 4 πανεπιστημια.Τα 3 ειναι ιδιωτικα
    -Στις υποβαθμισμενες χωρες του ανατολικου μπλοκ(που ετσι που πανε σε λιγα χρονια θα μας εχουν ξεπερασει)εχουν λυσει το προβλημα δεκαετιες τωρα.Το καθε τμημα δινει εναν αριθμο θεσεων για εκεινους που θα περασουν επιτυχως τις εξετασεις "πανελλαδικου" τυπου.Οι επιτυχοντες σπουδαζουν δωρεαν(συμεριλαμβανομενων βιβλιων+φοιτητικης στεγης).Οσοι το επιθυμουν μπορουν να σπουδασουν στα ιδια κρατικα πανεπιστημια,στις ιδιες αιθουσες και με τους ιδιους καθηγητες,τις ιδιες ωρες μαθηματος με τους παραπανω επιτυχοντες ΑΛΛΑ με αυτοχρηματοδοτιση.Δηλάδη πληρωνουν διδακτρα στο ΚΡΑΤΙΚΟ(δημοσιο) πανεπιστημιο καθως επισης τα βιβλια τους κτλ.

Προσωπικα πιστευω με το αρθρο 16 θα:
    *δωθει ενα τελος στην μεγαλομανια των καθηγηταδων των ΑΕΙ/ΤΕΙ
    *σταματησει η φαιδρη κομματικοποιηση της παιδειας(ΠΑΣΠ,ΔΑΠ,ΚΝΕ κτλ)
    *θα αναβαθμιστουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ για να επιβιωσουν

Σας κουρασα το ξερω αλλα ελπιζω ν'αξιζε
    ~~Νέο forum για Suzuki - GSR600~~

Μας ρωτάνε : «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιος υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;» και απαντάμε «Οι Έλληνες !» .

Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν ο Θαλής , ο Δημόκριτος , ο Πτολεμαίος , ο Αρίσταρχος . Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα και ενός χιμπατζή...

Ένα φάντασμα πλανιέται...
    Τελικά πολλούς μύθους ζούμε στην Ελλάδα. Και αναφέρομαι στην πιπίλα του ανταγωνισμού.

Το βασικό επιχείρημα των θιασωτών της ιδιωτικής παιδείας, είναι ο ανταγωνισμός.

Θα ήθελα να μου πείτε που βοήθησε ο ανταγωνισμός την παιδεία στην Ελλάδα. Και μην μου πείτε ότι δεν έχουμε ανταγωνισμό.

Στην παιδεία υπάρχει ήδη, που λοιπόν αυτός βοήθησε την δημόσια παιδεία να γίνει καλύτερη?
    Αν πιάσεις τον άλλο από τα @ρχ@δ@ η καρδιά θα ακολουθήσει!!!!!

Στην παιδεία υπάρχει ήδη, που λοιπόν αυτός βοήθησε την δημόσια παιδεία να γίνει καλύτερη?
    Ρώτα τους "φορείς" της δημόσιας παιδείας (που πολύ γλαφυρά οτυς περιέγραψε ο uriah heep πιο πάνω), που αρνούνται την οποιαδήποτε αλλαγή.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Ρώτα τους "φορείς" της δημόσιας παιδείας (που πολύ γλαφυρά οτυς περιέγραψε ο uriah heep πιο πάνω), που αρνούνται την οποιαδήποτε αλλαγή.

Και αφού είναι έτσι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέσω του ανταγωνισμού θα δώσουν λύση?

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Όντας ουσιαστικά ακόμα φοιτητής (μιας και τώρα τελιώνω με τη διπλωματική του μεταπτυχιακού) και αναλώνοντας αρκετές ώρες για τα κοινά του τμήματος και του Πανεπιστημίου μου (Πανεπ Αιγαίου) μιας και ακόμα εκεί δεν είναι αλοτριωμένα όπως στα περισσότερα ιδρύματα & επειδή έχω θεωρώ σημαντική προσωπική εμπειρία από το πως δουλεύουν και γενικότερα πως σκέφτονται τα ελληνικά πανεπιστήμια εκ των έσω (λόγω θέσεων που είχα σαν φοιτητής) έχω να πω τα εξής :

Νομίζω ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο απλό όσο ίσως πολύ εδώ μέσα το παρουσιάζεται κάνοντας απλά μια σύγκριση με το εξωτερικό και λέγοντας ότι κάποιο ή οι περισσότεροι καθηγητές βολεύονται.Αυτά ισχύουν, όμως ισχύουν για κάποια γενιά καθηγητών που τώρα ποια έπρεπε να έχουν πάρει σύνταξη.Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους ας πώ τις απόψεις μου.

1ον : & βέβαια όχι στην ίδρυση ιδιωτικών ή μη κρατικών πανεπιστημίων.Θα μου πείτε και τώρα υπάρχουν τα κολλέγια, όμως το δημόσιο δεν αναγνωρίζει τα πτυχία τους.Αν ιδρυθούν ιδιωτικά θα υάρχει νομίζω άνιση μεταχείριση των φοιτητών- πολιτών.& για πείτε μου ξέρετε εσείς κανένα που να πληρώνει για να σπουδάσει και να μην έχει πάρει πτυχίο?Θα πληρώνουν λιπόν οι έχοντες θα μέρνουν το πτυχίο μπαμ μπαμ και μετά όλα καλά,ενώ κάποιοι άλλοι θα προσπαθούν να περάσουν σε ένα καλό τμήμα...& τώρα βέβαια οι έχοντες πληρώνουν όμως έχουν και το "δικατσά" που δεν είναι εύκολο.

2ον : Να ξηλωθούν όλοι οι καθηγητές οι οποίοι είναι 60 ετών και πάνω.Να ανανεωθεί ο διδακτικός πληθυσμός με νέους ανθρώπους με όρεξη.Να υπάρξει και οικονομική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων γιατί αν μάθετε το σύστημα που επικρατεί τώρα είναι για γέλια.Υπάρχουν κωδικοί με χρήματα όπου κάθε κωδικός αντιστοιχεί μόνο σε συγκεκριμένη δαπάνη.Οι κωδικοί για τις καρέκλες είναι γεμάτοι για τα βιβλία άδειοι και δε μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα.
    Να εφρμοσθεί ο νόμος πλαίσιο για τους αιώνιους φοιτητές.Ο νόμος λέει ότι αν κάποιος έχει ξεπεράσει τα ν + 2 χρόνια φοίτησης τότε δε δικαιούται τα δικαιώνματα του σα φοιτητής (σίτηση,στέγαση,βιβλία,πάσσο) άρα κανένα έξοδο για το κράτος.Αρκεί ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
    Να αποσυνδεθούν οι δικοικήσης των πανεπιστημίων και των φοιτητηκών συλλόγων από τα κόμματα.Να μη μπορεί κάποιος καθηγητής να κατέβει υποψήφιος είτε σε δημοτικές - νομαρχιακές είτε σε εθνικές εκλογές.
    Επίσης να πω ότι τα πανεπιστήμια και η σύνοδος πρυτάνεων λέει ναι στην αξιολόγηση,όχι όμως έτσι όπως τη προτείνει το υπουργείο και η κυβέρνηση αλλά με σκοπό να δει που πάσχει κάθε ίδρυμα ώστε να βελτιωθεί και να πάρει τους πόρους που ίσως χρειάζεται.Όχι δηλαδή μια αξιολόγηση με σκοπό τη βαθμολογική κατάταξη αλλά με σκοπό τη βελτίωση.
    & δεν νομίζω να θέλει κανείς η εκπαίδευση να γίνει super market όπως στην αγγλία (έχω εμπειρία).
    Υπάρχουν χώρες με ιδρύματα κορυφή όπως η Γερμανία, η Δανία,Η Ελβετία,Η Σουηδία,Η Φιλανδία όπου απαγορεύονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και κολέγια.
    Άρα λύσεις υπάρχουν και σωστές λύσεις.& τον ανταγωνισμό εγώ τουλάχιστων που φοίτησα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο δε τον φοβάμαι.Αν κάποιοι τον φοβούνται είναι αυτοί που πλήρωσαν για 3 χρόνια για ένα πτυχίο.Όσον αφορα τους καθηγητές σε σχέση με τον ανταγωνισμό ισχίει νομίζω το ίδιο.Έχουμε πολύ αξιόλογους επιστήμονες.Αν απομονοθούν αυτοί οι οποίοι απλά βολεύονται θα είναι όλα καλύτερα.Ας μην έχει καμιά σχέση το κράτος (γι'αυτό μιλάμε για οικονομική και διοικοιτική αυτοτέλεια) με τα πανεπιστήμια και θα δείτε αν θα υπάρχουν οι βολεψάκιδες και οι μεγάλες επιχορηγήσεις σε άχρηστους.
    Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια παράγουν έργο, απλά δεν φένεται,δεν έχουν καλή επαφή με το πολίτη.
    Τα έγραωα λίγο γρήγορα και όχι όλα.Κάποια στιγμή στη συνέχεια θα γράψω κιάλα πιο αναλυτικά.

ΑΥΤΑ

Και αφού είναι έτσι, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέσω του ανταγωνισμού θα δώσουν λύση?
    Εγώ πάντως δε μιλησα πουθενά για ανταγωνισμό...

Αξιολόγηση ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών φορέων ζητάω. Survival of the fittest. Απλά...

Να ξέρω που πάνε τα λεφτά μου είτε σαν φορολογούμενος (δημόσια παιδεία) είτε σαν φοιτητής/γονέας φοιτητή (ιδιωτική παιδεία).

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τελικά πολλούς μύθους ζούμε στην Ελλάδα. Και αναφέρομαι στην πιπίλα του ανταγωνισμού.

Το βασικό επιχείρημα των θιασωτών της ιδιωτικής παιδείας, είναι ο ανταγωνισμός.

Θα ήθελα να μου πείτε που βοήθησε ο ανταγωνισμός την παιδεία στην Ελλάδα. Και μην μου πείτε ότι δεν έχουμε ανταγωνισμό.

Στην Ελλαδα η παιδεια ανταγωνιζεται τον εαυτο της.Σκοπος ειναι να υπαρχει συναγωνισμος! Κανεις δεν θελει να κλεισουν τα δημοσια ΑΕΙ/ΤΕΙ.
    Στην παρουσα τους μορφη αναρωτιεμαι αν επιτελουν το εργο τους περαν του ακρως βασικου(να τυπωνουν πτυχια).

Εφοσον περασε στα μυαλα των ανθρωπων οτι η κοινωνικη και επαγγελματικη αποκατασταση περναει μεσα απτο πανεπιστημιο η ζυγαρια εχει αποφασισει.
    Ειναι θεμα χρονου να ψηφιστει ενα αρθρο 16 και στην Ελλαδα.

Αφου ο αλλος ειναι αποφασισμενος,εστω και στο τελευταιο μπουρδελοπανεπιστημιο της Σκωτιας να σπουδασει το βλασταρι του θα το κανει.Γιατι λοιπον να ταλαιπορειται το καυμενο το 17χρονο και να φευγει το χρημα εξω?
    Ο σοβαρος εργοδοτης που ψαχνει καποιον αποφοιτο γνωριζει ποια ειναι δυνατα ΑΕΙ.Ολα τ'αλλα που λεμε εμεις δυστυχως περισσευουν.

Μα ο κυρΓιαννης ο υδραυλικος χτυπαει 2χιλιαρικα το μηνα χαλαρα θα μου πεις αλλα ολα για το παιδι...

Μας ρωτάνε : «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιος υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;» και απαντάμε «Οι Έλληνες !» .

Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν ο Θαλής , ο Δημόκριτος , ο Πτολεμαίος , ο Αρίσταρχος . Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα και ενός χιμπατζή...

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    κάποιο ή οι περισσότεροι καθηγητές βολεύονται.Αυτά ισχύουν, όμως ισχύουν για κάποια γενιά καθηγητών που τώρα ποια έπρεπε να έχουν πάρει σύνταξη.
    Και επειδη βολευτικαν εχουν φροντισει ν'αναλαβουν οι απογονοι.Ο πανεπιστημιακος θωκος καταντησε οτι και η κυβερνητικη εξουσια στην Ελλαδα δηλαδη οικογενειακη υποθεση...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Εγώ πάντως δε μιλησα πουθενά για ανταγωνισμό...

Αξιολόγηση ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών φορέων ζητάω. Survival of the fittest. Απλά...

Να ξέρω που πάνε τα λεφτά μου είτε σαν φορολογούμενος (δημόσια παιδεία) είτε σαν φοιτητής/γονέας φοιτητή (ιδιωτική παιδεία).

Στο που πάνε τα λεφτά σου, ως Έλληνας φορολογούμενος, έχεις απόλυτο δικαίωμα να ξέρεις.

Αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών φορέων και βέβαια. Αλήθεια, πότε έγινε αξιολόγηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων στην Ελλάδα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Να εφρμοσθεί ο νόμος πλαίσιο για τους αιώνιους φοιτητές.Ο νόμος λέει ότι αν κάποιος έχει ξεπεράσει τα ν + 2 χρόνια φοίτησης τότε δε δικαιούται τα δικαιώνματα του σα φοιτητής (σίτηση,στέγαση,βιβλία,πάσσο) άρα κανένα έξοδο για το κράτος.Αρκεί ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
    Δεν ειναι οι αιωνιοι ακριβως το προβλημα αλλα ο μηχανισμος που τους γεννα.
    Πως ειναι για παραδειγμα δυνατον ενας φοιτητης που δεν εχει περασει ουτε καν τα μισα απο τα μαθηματα του ετους του να προβιβαζεται αυτοματα στο επομενο ετος?
    Δεδομενου οτι τα μαθημα ειναι αλυσιδα πως μπορει εναν να εχει φτασει στο πτυχιο και να χρωσταει μαθηνα πρωτου ετους? Τα υπολοιπα μαθηματα πως τα παρακολουθησε με κενα γνωσεων?

(ρητορικα ερωτηματα )

Αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών φορέων και βέβαια. Αλήθεια, πότε έγινε αξιολόγηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών φορέων στην Ελλάδα?
    Ε, αυτό λέω, δες τι λέει στο άρθρο:

Το δεύτερο στοιχείο, που ανακοίνωσαν μόλις την Πέμπτη τα ιδιωτικά κολέγια, είναι ότι ενώ η Ελλάδα αρνείται να ελέγξει τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες (με αποτέλεσμα στον χώρο να υπάρχουν αξιόλογες και μη επιχειρήσεις), η Βρετανία ελέγχει την ποιότητα των σπουδών επί ελληνικού εδάφους.

Όσα από τα κολέγια είναι μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, υποβλήθηκαν το 2006 στην καθιερωμένη πενταετή επιθεώρηση από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC). Oι επιθεωρήσεις κατέληξαν στην ανανέωση της αναγνώρισης των κολεγίων αυτών ως «ιδρυμάτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης» (Institutions of higher education). Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας των κολεγίων να αναβαθμίσουν την ποιότητα των σπουδών τους, προκειμένου να πείσουν ότι είναι ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μάλιστα, η ένταξη των ελληνικών κολεγίων στον έλεγχο του BAC έγινε έπειτα από αίτηση του Συνδέσμου τους χωρίς να είναι υποχρεωτική, αφού ούτως ή άλλως το κάθε κολέγιο έχει πιστοποιηθεί και ελέγχεται ποιοτικά από το πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζεται.
    Η Ελλάδα πάντως, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, συνεχίζει απλά να κλείνει τα μάτια και να ασχολείται μόνο με το ζήτημα των μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ, σαν να μην υπάρχουν τα κολέγια, οι ευρωπαϊκές οδηγίες, η βρετανική επέλαση στην ελληνική εκπαιδευτική αγορά και, κυρίως, οι δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι και σπουδαστές τους.

Γι' αυτό λέω οτι εθελοτυφλούμε και βαυκαλιζόμαστε και οτι οι "αγώνες" είναι για το "θεαθήναι" και για πολιτκούς καθαρά λόγους

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από a$wto$
    Δεν ειναι οι αιωνιοι ακριβως το προβλημα αλλα ο μηχανισμος που τους γεννα.
    Πως ειναι για παραδειγμα δυνατον εναν φοιτητης που δεν εχει περασει ουτε καν τα μισα απο τα μαθηματα του ετους του να προβιβαζεται αυτοματα στο επομενο ετος?
    Δεδομενου οτι τα μαθημα ειναι αλυσιδα πως μπορει εναν να εχει φτασει στο πτυχιο και να χρωσταει μαθηνα πρωτου ετους? Τα υπολοιπα μαθηματα πως τα παρακολουθησε με κενα γνωσεων?

(ρητορικα ερωτηματα )
    Δεν είναι παντού αλυσίδες.Στο δικό μου τμήμα δεν υπήρχε καμιά αλυσίδα μαθημάτων.Επίσης δεν είναι το πρόβλημα ότι προβιβάζεται..Που δημιουργεί πρόβλημα.Το πρόβλημα είναι ότι ίσως σπαταλούνται κάποια χρήματα από το δημόσιο προϋπολογισμό και γι'αυτόν.Επίσης δε σημαίνει ότι έχεις κενά γνώσεων.Δεν είναι όλα τα αντικείμενα και οι επιστήμες το ίδιο.Σκέψου ότι τα θέματα των εξετάσεων αλλά και η ύλη κάθε χρόνο μπορεί να διαφέρει σε ένα μάθημα,όπως μπορεί να διαφέρουν και τα βίτσια του κάθε καθηγητή.Αλλά να ξέρεις ότι "αιώνιοι" φοιτητές δεν υπάρχουν.Υπάρχουν στα χαρτιά.¨ολοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι δε θα πάρουν πτυχίο και δουλέυουν σε διάφορες θέσεις..Απλά υπάρχει το ονοματάκι τους στις λίστες.

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναθεμα την ωρα που αγορασαν ολοι μοτοσυκλετα
    από AFTER στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2008, 16:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •