Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 56

Θέμα: Espase h Parthenia!

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    είναι παλαιά τεχνική όταν τα αυτοκινητα ηταν καρμπυρατεράτα... δε χρειάζεται να το κάνεις τώρα...
    τα κιβωτια έχουν εξεληχθεί πολύ
    Φίλε σόρυ αλλά παραπλανείς τον κόσμο με αυτά που λές.

Το blipping γίνεται για να μην μπλοκάρει ο τροχός από την διαφορά στροφών κινητήρα και ρόδας.

Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν τα slipper clutches. Ούτε παλιά τεχνική είναι, ούτε τίποτα.όποιος δεν έχει slipper clutch στη μηχανή ή στο αυτο του και οδηγεί επιθετικά( εννοώ κατεβάσματα έχοντας ψηλά τις στροφές)καλό είναι να μάθει να κάνει blipping, αλλιώς θα καταλάβει πόσο αμείλικτοι είναι οι νόμοι της φυσικής the hard way...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    εγω τωρα γιατι μπερδευτηκα ?

σορρυ κιολας αλλα...οταν κατεβαζεις ταχυτητα δεν ανεβαινουν οι στροφες ?πατωντας γκαζι πανω στην αλλαγη δεν ανεβαινουν περισσοτερο ?
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Espase h Parthenia!

Τι διαφορετικό λές από αυτό που λεώ εγώ;Εξήγησε με τεχνικούς όρους το γλυκειά αλλαγή και θε δεις ότι λέμε το ίδιο πράγμα.[/B][/QUOTE]

το διαβαζω και το ξαναδιαβάζω και δε μπορω να βρω κατι κοινό!

εσύ λές
    Βοηθάει να συγχρονίζεις στροφές κινητήρα με στροφές κινητήριου τροχού για να μην μπλοκάρει. Επίσης μειώνει τη φθορά του συμπλέκτη
    ο συγχρονισμός που λές είναι στην ουσία η λειτουργία του συμπλέκτη

άλλωστε εφόσων έχεις πατημένο συμπλέκτη πώς μπορείς να συχρονήσεις δυο πράγματα τα οποία δεν έρχονται σε επαφή!

μείωση της φθοράς του συμπλέκτη δε μπορώ να καταλαβω πώς επιτυγχανεται!

εγώ είπα:
    το μαρσάρισμα κατα το πάτημα του συμπλέκτη και την αλλαγή της ταχύτητας συντονίζει το κιβώτιο οπότε και γίνεται πιο γλυκιά η αλλαγή!
    μιλάω για συντονισμό... οπότε και και οι οδοντωτοί τροχοί στο κιβώτιο "κουμπώνουν" πιό έυκολα , εξού και το "ρούφηγμα" της ταχύτητας... της πιο "γλυκιάς" αλλαγής

Αρχικά δημιουργήθηκε από vradelos

Αν πιστεύεις ότι μόνο σε διπλοκατέβασμα μπλοκάρει ο τροχός ετοιμάσου για τρελές "σούπες"....
    οκ, θα είμαι έτοιμος...

Κάποια στιγμή χρειάζεται να κατεβάσεις παραπάνω από μια ταχύτητες έτσι δεν είναι;
    προσωπικά δε το κάνω ποτέ εκτός απο όταν "παίζω" με το on-off και ετοιμάζομαι για πλαγιολίσθηση!

Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
    εγω τωρα γιατι μπερδευτηκα ?

σορρυ κιολας αλλα...οταν κατεβαζεις ταχυτητα δεν ανεβαινουν οι στροφες ?πατωντας γκαζι πανω στην αλλαγη δεν ανεβαινουν περισσοτερο ?
    Η τεχνική ανάλυση δεν είναι επι του παρόντος.
    Δεν πατάς γκάζι πάνω στην αλλάγη αλλά πριν από αυτή ενώ έχεις πατημένο συμπλέκτη.
    Πειραματίσου με δική σου ευθύνη
    1 δοκιμή: Οδήγα με ψηλά τις στροφές και κατέβασε μια ταχύτητα
    2 δοκιμή: Το ίδιο πράγμα αλλά κάνε blipping πριν το κατέβασμα

Φίλε σόρυ αλλά παραπλανείς τον κόσμο με αυτά που λές.

Το blipping γίνεται για να μην μπλοκάρει ο τροχός από την διαφορά στροφών κινητήρα και ρόδας.

Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν τα slipper clutches. Ούτε παλιά τεχνική είναι, ούτε τίποτα.όποιος δεν έχει slipper clutch στη μηχανή ή στο αυτο του και οδηγεί επιθετικά( εννοώ κατεβάσματα έχοντας ψηλά τις στροφές)καλό είναι να μάθει να κάνει blipping, αλλιώς θα καταλάβει πόσο αμείλικτοι είναι οι νόμοι της φυσικής the hard way...
    ρε ψηλέ, σε ρωτάει μια κοπελίτσα αν πρέπει κανέις να μαρσάρει κατα την αλλαγή (όχι απαραίτητα κατέβασμα) μιας μοτοσυκλέτας

και εσύ μιλάς για αγωνιστική οδήγηση αυτοκινήτου;

αυτο με το μπλοκάρισμα δε το νοιώθω...

άλλη η οδηγηση του αυτοκινητου που το πλασαρεις στη στροφή με κατεβάσματα και μπλοκαρισμένους τροχούς

και άλλη της μότο που οι ταχύτητες δε κατεβάινουν ποτέ τόσο βιάια!

1 δοκιμή: Οδήγα με ψηλά τις στροφές και κατέβασε μια ταχύτητα
    2 δοκιμή: Το ίδιο πράγμα αλλά κάνε blipping πριν το κατέβασμα

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

θα σκοτώσεις κανέναν...

τι ειναι αυτα που λες...

τι θα καταφερεις με ενα τοσο γερό κατέβασμα;

να κανεις κολιά με το μηχανόφρενο;

ξερεις απο οδηγηση μοτο;

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Espase h Parthenia!

Τι διαφορετικό λές από αυτό που λεώ εγώ;Εξήγησε με τεχνικούς όρους το γλυκειά αλλαγή και θε δεις ότι λέμε το ίδιο πράγμα.
    το διαβαζω και το ξαναδιαβάζω και δε μπορω να βρω κατι κοινό!

εσύ λές

ο συγχρονισμός που λές είναι στην ουσία η λειτουργία του συμπλέκτη

άλλωστε εφόσων έχεις πατημένο συμπλέκτη πώς μπορείς να συχρονήσεις δυο πράγματα τα οποία δεν έρχονται σε επαφή!

μείωση της φθοράς του συμπλέκτη δε μπορώ να καταλαβω πώς επιτυγχανεται!

εγώ είπα:

μιλάω για συντονισμό... οπότε και και οι οδοντωτοί τροχοί στο κιβώτιο "κουμπώνουν" πιό έυκολα , εξού και το "ρούφηγμα" της ταχύτητας... της πιο "γλυκιάς" αλλαγής

οκ, θα είμαι έτοιμος...

προσωπικά δε το κάνω ποτέ εκτός απο όταν "παίζω" με το on-off και ετοιμάζομαι για πλαγιολίσθηση!

[/B][/QUOTE]

Φίλε εξήγησέ μου τη λειτουργία του slipper clutch αφού όλοι οι συμπλέκτες είναι ίδιοι γιατί θα με τρελάνεις...

Το κιβώτιο φίλε μου μεταφέρει δύναμη από τον κινητήρα στον τροχό αλλά και το αντίθετο, όταν ο τροχός γυρνάει γρηγορότερα απ'ότι ο κινητήρας.Απλά πράγματα.Αν λοιπόν ο τροχός σου ξεπεράσει το όριο στροφών του κινητήρα σου αυτός κλειδώνει τον τροχό αφου΄δεν μπορεί να περιστραφεί και ...άντε γεια σας αδέρφια!!!

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι δεν έχεις μπει ποτέ σε στροφή κατεβάζοντας 2 ακόμα και τρεις ταχύτητες;Τι ροπή έχεις ρε φίλε;Τρακτερ οδηγάς;

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Espase h Parthenia!

Τρακτερ οδηγάς;
    πές το κι έτσι!

μήπως μιλάς για τον μονόδρομο συμπλέκτη;

γιατί με έχεις κουφάνει τελείως...

με μοτοσυκλέτα 2 και 3 κατεβάσματα μαζί κάνουν μόνο στα moto-gp ...

ακόμα και στα μέγαρα δε χρειάζεται!

αλήθεια τι όχημα οδηγείς;

σιγουρα μοτοσυκλέτα;

όσο για την λειτουργιά του κιβωτίου... ενας μειωτήρας στροφών είναι, με τους δίσκους να εξομαλύνουν τις αλλαγές αυτού!

ααα και το μπλοκάρισμα που λές με το αντε γεια αδέρφια είναι ζητούμενο στην οδήγηση ΣΜ!

μικρος είμαι ακόμα όμως και μαθαίνω... το θέμα είναι να βελτιωνόμαστε...

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

θα σκοτώσεις κανέναν...

τι ειναι αυτα που λες...

τι θα καταφερεις με ενα τοσο γερό κατέβασμα;

να κανεις κολιά με το μηχανόφρενο;

ξερεις απο οδηγηση μοτο;

Το αν ξέρω από οδήγηση μοτο είναι δικό μου θέμα αλλά σίγουρα δεν σε προσέβαλλα!

Εγώ έθεσα κάποια τεχνικά ερωτήματα και παρέθεσα κάποια τεχνικά σχόλια εν αντιθέση με τις "γλυκές αλλαγές" και τα "κουμπώματα" σου.

Αποχωρώ, οδηγάει ο καθένας όπως θέλει και συμβουλή μου στο παλικάρι που ξεκίνησε το thread "αν θέλετε τεχνικά έγκυρη ενημέρωση διαβάστε έγκυρα βιβλία και περιοδικά" εκεί ίσως φανεί και ποιός έχει δίκιο.Καλά να είστε και προσεκτικά στο δρόμο!

Το αν ξέρω από οδήγηση μοτο είναι δικό μου θέμα αλλά σίγουρα δεν σε προσέβαλλα!

Εγώ έθεσα κάποια τεχνικά ερωτήματα και παρέθεσα κάποια τεχνικά σχόλια εν αντιθέση με τις "γλυκές αλλαγές" και τα "κουμπώματα" σου.

Αποχωρώ, οδηγάει ο καθένας όπως θέλει και συμβουλή μου στο παλικάρι που ξεκίνησε το thread "αν θέλετε τεχνικά έγκυρη ενημέρωση διαβάστε έγκυρα βιβλία και περιοδικά" εκεί ίσως φανεί και ποιός έχει δίκιο.Καλά να είστε και προσεκτικά στο δρόμο!

οχι... εδω προσπαθούμε να οδηγούμε όσο πιο σωστά γίνεται, για την μεγαλυτερη το δυνατόν ασφάλεια...

δεν είναι επέκταση της προσωπικοτητας μας η τεχνική της οδήγησης μας...

λυπάμαι αν προσβλήθηκες, δε νομίζω πως είπα κάτι άξιο

αν θέλει κανείς να μάθει...

185 ευρα ειναι, παίρνει την Ιωάννα του 0-300 και κλείνει θέση!

οχι... εδω προσπαθούμε να οδηγούμε όσο πιο σωστά γίνεται, για την μεγαλυτερη το δυνατόν ασφάλεια...

λυπάμαι αν προσβλήθηκες, δε νομίζω πως είπα κάτι άξιο

αν θέλει κανείς να μάθει...

185 ευρα ειναι, παίρνει την Ιωάννα του 0-300 και κλείνει θέση!
    Τώρα που κολλάει αυτό... μόνο εσύ ξέρεις!

Αλλά γιατί δεν το βάζεις ερώτηση το blipping σε κανένα περιοδικό να πάρεις και καμμιά έγκυρη απάντηση;Μπορεί ο Nick Ienatch στο Sport Riding Techniques του οποιού ουσιαστικά τα τεχνικά ανέφερα να λέει μαλακίες κι εσύ να ξέρεις σαφώς περισσότερα...

Όσο για το χαβαλέ με το CSS κι εκεί αδιάβαστος είσαι.280 είναι τα €

Τώρα που κολλάει αυτό... μόνο εσύ ξέρεις!

Αλλά γιατί δεν το βάζεις ερώτηση το blipping σε κανένα περιοδικό να πάρεις και καμμιά έγκυρη απάντηση;Μπορεί ο Nick Ienatch στο Sport Riding Techniques του οποιού ουσιαστικά τα τεχνικά ανέφερα να λέει μαλακίες κι εσύ να ξέρεις σαφώς περισσότερα...

Όσο για το χαβαλέ με το CSS κι εκεί αδιάβαστος είσαι.280 είναι τα €

αυτο το μπλίμπλινγ στην ελληνική πώς λεγεται;

εννοειται οτι ξέρω σαφώς καλύτερα φιλάρα!

δε βλέπεις το αβαταρ μου;

σοβαρα τώρα:

είπες: οδηγάει ο καθένας όπως θέλει

και σου απάντησα: οχι... εδω προσπαθούμε να οδηγούμε όσο πιο σωστά γίνεται, για την μεγαλυτερη το δυνατόν ασφάλεια...

δεν έχουν αλληλουχία;

για τα μαθήματα δεν έκανα χαβαλέ...

και δε μίλησα για τα CSS αλλά για τον ένα μάθημα που κάνει το 0-300 στα Μέγαρα!

το θέμα μας ποιό ήταν;

αν πρέπει να μαρσάρουμε στις αλλαγές;

συμφωνήσαμε;

ΝΑΙ

τι τρωγόμαστε το λοιπόν;

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

το λοιπόν διάβασα το αρθράκι που λές...

πράγματι έκανες ακριβής μετάφραση...

το λάθος μας είναι πως μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα...

το αρθρο αναφέρεται για αγωνιστική οδήγηση και για γρήγορη οδήγηση στον δρόμο...

και μιλάει για τα βίαια κατεβάσματα, όπου αφού συνοδεύεις με μπροστινό για να επιβραδύνεις αισθητά, καθώς και με πίσω για να μη λυθεί ο τροχός στο κατέβασμα

στην ουσία ανεβάζεις στροφές (δε μαρσάρεις -αλλά ανεβάζεις στροφές) για να υποδεχθεί πιό ομαλά την μικρότερη σχέση στο κιβώτιο και συνεπώς τις περισσότερες στροφές...

αλλά όπως είχα πεί σε άλλο ποστακι πιο πάνω είναι για πολύ γρήγορη οδήγηση...

η κοπέλα ρώτησε για το μαρσάρισμα (ανοιγοκλείσιμο του επιταχυντή) κατα την αλλαγή...
    που μπορείς να το κάνεις ακόμα και σε cbf 250...

οπότε παρεξηγηθήκαμε!

Μιλάτε για την μέθοδο η οποία είναι γνωστή στα αυτοκίνητα και ως "μύτη-τακούνι" όπου ο οδηγός προσπαθεί να συγχρονίσει (στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα που δεν είχαν συγχρονιζέ κιβώτιο ταχυτήτων) τις στροφές του κινητήρα με τις στροφές του εκάστοτε γραναζιού του κιβωτίου.Τότε αυτό ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την μακροζωία του κιβωτίου,σήμερα δεν είναι απαραίτητο αλλά σίγουρα κάνει πιο smooth την οδήγηση...

είναι παλαιά τεχνική όταν τα αυτοκινητα ηταν καρμπυρατεράτα... δε χρειάζεται να το κάνεις τώρα...

Φίλε KaTaNa δεν έχει καμμία σχέση όλο αυτό που συζητάμε με τον τρόπο τροφοδοσίας.Εφόσον το κιβώτιο δεν ήταν συγχρονιζέ αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει είτε έιχε καρμπυρατέρ είτε είχε ψεκασμό...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Βόριο Μέλος Το avatar του/της symvoulos
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΝΤΕΨΑΤΕ ΝΑ
    ΣΚΟΤΟΘΕΙΤΕ
    ΦΙΛΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΤΟΡΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΝΑ ΠΜ ΓΙΑ ΝΑ
    ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ.
    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΛΜ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΕΣ
    ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
    ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ
    ΩΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. espase aktina apo KTM LC4 adventure!
    από KaTaNaS στο forum KTM
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2005, 11:33

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε