Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 37

Θέμα: Γνωμη για Cbf1000

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από xristos cbf
    Είμαι κάτοχος CBF 1000 ABS και παραθέτω τις εντυπώσεις μου :
    λοιπόν το μηχανάκι το έχω από της 28/10/2006 και έχω κάνει 1.000 χλμ. στο πρώτο service (λάδια και φίλτρο λαδιού)

Πολύ καλή ροπή του κινητήρα παντού και πάντα
    Είναι καλοζυγισμένο σε σημείο που τα κιλά του δεν τα καταλαβένεις κι επειδή ήμουν και κάτοχος του CBF 600 ABS αισθάνομαι ότι το 1000 στρίβει πιο εύκολα (και διπλός-φορτωμένος) .
    Άνετοι χώροι για 2 άτομα
    Καλές αναρτήσεις έως ικανοποιητικές για την χρήση που το έχω (ταξιδάκια , πάντα διπλός και φορτωμένος)
    Ασφάλεια με τα πολύ καλά φρένα (cbs και abs που δεν καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν και δεν σε τρομάζουν με απότομο βύθισμα )
    Χώνεται παντού στη κίνηση ειναι μαζεμενο μηχανακι όμοιο με το μικρό του αδερφάκι ( CBF 600)
    Kαίει κοντά στα 6 με 6,3 lt/100 km όχι πολλά για τα κυβικά του με ταχύτητες έως 140 km/h

Τώρα για το θέμα του βεντιλατέρ όντως μέσα σε κίνηση ανάβει εύκολα αλλά μη υπάρχοντος δείκτης θερμοκρασίας καλά κάνει και ανάβει και όσο για την θερμότητα που παράγει μην τρελαθούμε κι όλα είναι όσο και στα λοιπά μοντέλα των υπολοίπων εταιρειών (τι να πει δηλαδή το Capo της Aprilia?)

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος όπως και από το CBF 600 και μόνο αν το οδηγήσετε θα καταλάβετε τι δουλειά έχουν κάνει οι μηχανικοί της honda.

σε σχεση με το 600 πως θα το εκρινες? αξιζει τη διαφορα χρηματων του? ειναι παντα εμφανης η διαφορα του κινητηρα?

καλημερα

Σε σχέση με το 600 το 1000 θα το έκρινα σαν «μεγάλος αδελφός» γιατί σίγουρα αξίζουν τα 2.000 ευρώ διαφορά που έχουν περίπου. Όχι ότι το 600 είναι λίγο αλλά το 1000 είναι περισσότερο. Οι βασικές διαφορές είναι στα φρένα (3 πίστονες δαγκάνες το 1000 + CBS+ABS αλλά και περισσότερα κιλά, 2 πίστονες το 600 +ABS), o κινητήρας σίγουρα πιο δυνατός αλλά εξίσου ελαστικός χωρίς νευρικά ξεσπάσματα-εύκολοοδήγητα και τα δύο και ο υδραυλικός συμπλέκτης πολύ καλός. (μιας και μέχρι τώρα είχα μόνο μηχανικούς που ήταν ψηλό σφιχτοί). Το 600 το άλλαξα για 3 ίσως λόγους και λέω ίσως γιατί ακόμη δεν το έχω χαρεί όσο θα το ήθελα, ο 1ος ταξιδεύω πάντα διπλός και τριβάλιτσος και ήθελα λίγο παραπάνω ρεπριζ στις προσπεράσεις (στο 600 αν ταξίδευα με 140 και ήθελα να προσπεράσω θα έπρεπε να ανεβάσω αρκετά τις στροφές και να κατεβάσω ταχύτητα για να ξεκολλήσω ενώ με το 1000 είναι απλά μια σκέψη ο 2ος λόγος:rotflmao: είναι ότι μου την έμπαινε ο συνταξιδευτής μου :a029: (με XLV 1000) που έλεγε ότι στις προσπεράσεις κοντεύει να περάσει από πάνω μου λόγω ορμής και ο τρίτος είναι αυτή η καταραμένη αρρώστια :a37: που σε κάνει να θέλεις και κάτι μεγαλύτερο σε κυβικά, ιπποδύναμη κ.α. κακά. Συνοψίζοντας λέω πως η χρηματική διαφορά αλλά και ο κινητήρας του CBF 1000 αξίζουν.
    Χρήστος______CBF 1000 ABS

καμμένος.. Το avatar του/της ronin1
    πάρτο ες φίλε μου πάρτο!!!!

αφού το γουσταρεις το μηχανακι.....πάρτο κ μην κολλας....να μη σου αρεσει αποκλειεται...

ακουσες καποιες γνωμες, ειδες τι παιζει....

παρτο να το χαρεις...

καλοταξιδο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ronin1
    αφού το γουσταρεις το μηχανακι.....πάρτο κ μην κολλας....να μη σου αρεσει αποκλειεται...
    Συμφωνώ απόλυτα !

Παλαιό μέλος

πωσ να το παρουμε ρεεεε

ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩΣ ΕΙΧΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΛΕΩ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΟ 600 ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 4500 ΚΑΙΟ ΟΚ ΠΑΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ 5500 ΑΚΟΜΑ Ε ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ....

Εμένα μου πήρανε το δικό μου 600 πέρσι τον Ιούνιο 6.500 ευρώ με 24.000 χλμ. κράτησα όλα τα extra που είχα γιατί ταιριάζανε και στο 1000, μου έκαναν απόσυρση ένα δικό τους παλιό μηχανάκι για να γλυτώσω τα τέλη κυκλοφορίας για 4 χρόνια και έδωσα επιπλέων 3.700 ευρώ. Βέβαια το περίμενα μέχρι :a37:τον περασμένο Οκτώβριο, αλλα τελικά άξιζε το περίμενε

μολών λαβέ Το avatar του/της xez334
    Καλησπέρα σε όλους.

Αγαπητέ φίλε,

'εχω το CBF 1000 ABS από το Σεπτέμβρη σε πορτοκαλί χρώμα.
    Μέχρι στιγμής έχω κάνει 3800 χλμ και μέσα και έξω.
    Είναι η πρώτη μεγάλου κυβισμού μηχανή που έχω και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου, μιας και δεν την είχα καν οδηγήσει, πριν την πάρω.

Οι Εντυπώσεις μου. Καταρχάς είναι πιο ευκολοδήγητη απο ότι δείχνει το βάρος της. 250 κιλά.

Εχει ατέλειωτη ροπή δεν χρειάζεται να κατεβάζεις συνέχεια ταχύτητες.

Έχει φοβερά φρένα. Προχθές από απροσεξία (κοίταγα μια γκόμενα) παραλιγο να σκάσω πάνω σε έναν αλλά λόγω abs δεν μπλόκαρα απο τα φρενάρισμα πανικού και κατάφερα και αλλαξα πορεία και το απέφυγα.

Εχει τελική στο κοντέρ 245, πραγματικά δεν ξέρω. Ξεκινάει σαν άνεμος μεχρι με mazda rx7 με nitro και 400 αλογα πήρα μεχρι τα 200 χλμ βεβαια, μετά είχε φανάρι. Επίσης το μεγάλο αντίπαλο TDM τα παίρνει.
    Τώρα για την θερμοκρασία που λες όντως κάποια θερμότητα βγάζει αλλά είναι κάτι που το συνηθίζεις και δεν αποτελεί μειονέκτημα άξιο λόγου. Αλλωστε όλες οι μηχανές κάνουν απαγωγή θερμότητας και το καλοκαίρι είναι πιό έντονο το φαινόμενο.

Κατανάλωση από 7,0 μέχρι 10.5 λίτρα αν 100 χλμ ανάλογα με το στυλ οδήγησης που θα κάνεις. Μες στην Αθηνα υπολόγισε 8.0 με 9,0 λιτρα ανα 100 χλμ.

Σερβις εχει παντού καλό θα είναι να βρεις κάποιον να τον εμπιστεύεσαι. Τιμές ανταλλακτικών δεν ξερω ακόμα αλλά μου λένε ότι ειναι νορμαλ εώς φθηνότερα απο ότι θα περιμενε κανείς για τέτοιου μεγεθους μοτοσυκλέτα. Ίδωμεν.

Κάποια αξεσουάρ που έβαλα απο την Honda υπήρχαν εκτός απο τα θερμαινόμενα Grip ου εκαναν 45 ημερες για να έρθουν.

Επίσης η συναρμολόγηση είναι καλή δεν μου έχουν φυγει βιδες απο πάνω και τα πλαστικά δεν τριζουν προς το παρόν.

Μόνη ένσταση είναι ότι δεν εχει δείκτη θερμοκρασίας νερού και με χαλάει λίγο. Προσπαθώ να βρώ λύση με πατέντα αξιόπιστη όμως.

Αυτά τα ολίγα πιστευω να σε διαφώτισα αρκετά και εύχομαι να το πάρεις γιατί αξίζει.

Ευχαριστώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της madtank
    ο 1ος ταξιδεύω πάντα διπλός και τριβάλιτσος
    Μην το φορτωνεις τοσο πολυ το CBF ειδικα για μεγαλα ταξιδια....

:o :o :o :o :o :o
    Μηχανίστα μου - Riding is a way of thinking...
    Yamaha XT500 '80, Kawasaki Z1R 1000 '81
    BMW R100GS '87, BMW F650 Funduro '94
    BMW R1150GS '99, BMW R1150GS Adv '03
    BMW R1200GS '05, BMW K1200GT SE '08

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από madtank
    Μην το φορτωνεις τοσο πολυ το CBF ειδικα για μεγαλα ταξιδια....

:o :o :o :o :o :o

τί εννοείς?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    τί εννοείς?
    Ολα τα οχηματα εχουν την Αχιλλειο πτερνα τους .....
    Το CBF δεν αποτελει εξαιρεση στον κανονα.
    Ρωτησε καποιον μηχανικο που εμπιστευσαι να σου πει

Ολα τα οχηματα εχουν την Αχιλλειο πτερνα τους .....
    Το CBF δεν αποτελει εξαιρεση στον κανονα.
    Ρωτησε καποιον μηχανικο που εμπιστευσαι να σου πει

ναι βρε τρελοδοχείο να ρωτήσω αλλά γιατί δε λες τί ξέρεις μιας που είσαι πιο πρόχειρος ?

την κολοκυθιά θα παίξουμε?

αν μένω μέσα στα όρια των κιλών που λέει ο κατασκευαστής για φόρτωμα τί θα παθει το μηχανάκι? λουμπάγκο?

για ξηγήσου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    ναι βρε τρελοδοχείο να ρωτήσω αλλά γιατί δε λες τί ξέρεις μιας που είσαι πιο πρόχειρος ?

την κολοκυθιά θα παίξουμε?

αν μένω μέσα στα όρια των κιλών που λέει ο κατασκευαστής για φόρτωμα τί θα παθει το μηχανάκι? λουμπάγκο?

για ξηγήσου...
    Τρελλοτεποζιτος παρακαλώ.... ακου "τρελοδοχειο" μην που @ηδας το nick name..

Στην δευτερη προταση τα λες ολα εμμεσως πλην σαφως

Αναλυτικοτερα εχουν παρουσιαστει προβληματα με το υποπλαισιο στο CBF1000cc, μετα απο μεγαλα ταξιδια και το παραφορτωμα σε συνδιασμό με λακουβες ,σαμαρακια κ.λ.π. Το μελανό σημειο μιας πολυ καλης μοτο...

Αναλυτικοτερα εχουν παρουσιαστει προβληματα με το υποπλαισιο στο CBF1000cc, μετα απο μεγαλα ταξιδια και το παραφορτωμα σε συνδιασμό με λακουβες ,σαμαρακια κ.λ.π. Το μελανό σημειο μιας πολυ καλης μοτο...
    Madtank σίγουρα δεν μπερδεύεις το CBF με το GS 1050 ή 1150 (δεν θυμάμαι) που σε κανά δυο ταξιδιωτικά, το ένα στην προσπάθεια για τον γύρο της Μεσογείου, χωρίς πολύ φόρτωμα (μιας και ακολουθούσε αυτοκίνητο για υποστήριξη) έσπασε πλαίσιο ή λαιμό ??? :rotflmao:

Αν έχεις πάντως παράδειγμα (και όχι υπόνοιες ή λόγια) από CBF είτε 600 είτε 1000 να το μάθουμε για να συμμορφωθούμε και να το κυκλοφορήσουμε.

Τρελλοτεποζιτος παρακαλώ.... ακου "τρελοδοχειο" μην που @ηδας το nick name..

ερώτηση κρίσεως...

600 με 1000 έχουν ίδιο ή διαφορετικό υποπλαίσιο?

μπορεί κάποιος να πει/βρει/πληροφορηθεί από κάπου για το μέγιστο βάρος στο υποπλαίσιο?

το βάρος του συνοδηγού (σε περίπτωση που κάθεται κάθετα στη σέλα του) το φορτώνεται περισσότερο το υποπλαίσιο?

έχει παρουσιαστεί σε κάποιον εδώ μέσα κάτι τέτοιο ή το έχετε δει πουθενά (άλλο forum, εντός ή εκτός) ? φυσικά ο γνωστός του γνωστού και φίλος ενός φίλου και κάπου το άκουσα ίσως δεν είναι παρά φήμες...

ειλικρινείς απορίες...

Madtank σίγουρα δεν μπερδεύεις το CBF με το GS 1050 ή 1150 (δεν θυμάμαι) που σε κανά δυο ταξιδιωτικά, το ένα στην προσπάθεια για τον γύρο της Μεσογείου, χωρίς πολύ φόρτωμα (μιας και ακολουθούσε αυτοκίνητο για υποστήριξη) έσπασε πλαίσιο ή λαιμό ??? :rotflmao:

Αν έχεις πάντως παράδειγμα (και όχι υπόνοιες ή λόγια) από CBF είτε 600 είτε 1000 να το μάθουμε για να συμμορφωθούμε και να το κυκλοφορήσουμε.
    Αμεσως αρχισατε ρε σεις τις κακιες σας λες και σας κατηγορησα την Μανα..
    Παλιο Hondaκιδες .
    Μια καψουριτσα εχω και γω και σεις εκει... να μου την βγαζετε συνεχεια σκαρτη.
    ΑΠΟΝΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ...............
    τωρα εκει που ταξιδευει ενα GS το CBF μονο με το κυαλι μεγαλε.
    Ενας λογος που επιμενω στα μεγαλα on - of μηχανακια.
    Λοιπον ομολογω οτι ακουσα. ΑΛΛΑ το ακουσα απο πολυ σοβαρο ατομο και συγκεκριμενα απο εξουσιοδοτημενο μηχανικο. Κι οπου υπαρχει καπνος μεγαλε .......Σε τελικη αναλυση δεν χανετε και τιποτα ρε παιδια να προσεχετε λιγο το φορτωμα και την κατανομη βαρους στην μηχανη σας, σε μεγαλα ταξιδια.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γνώμη για προστατευτικό πλάτης
    από kxIII στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 31/03/2006, 09:38
  2. γνώμη για κράνη
    από demotapa στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη