Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 50

Θέμα: Info για εισαγωγη απο Ευρωπαικες χωρες!!!

XeRox member......

Re: Re: Sorry....

Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Δεν κατάλαβες. Δεν μιλάω να ενσωματώσω την αξία των μεταφορικών στο τιμολόγιο. Δεν ξέρω ειδικά για μηχανή αλλά ενα δέμα που είχα εκτελωνήσει, στην αξία του τιμολογίου μου πρόσθεσαν και το κόστος των μεταφορικών, πανω εκεί μου έβαλαν δασμους και μετά στο συνολο το ΦΠΑ.

Καλε μου φιλε,
    στην περιπτωση σου, προφανως εκανες καποια αγορα μεσω internet, κ η μεταφορικη
    (DHL-SPEEDEX κτλ...) ανελαβε ΟΛΑ τα εξοδα (+ του προιοντος) κ σου εκοψε 1
    κ μοναδικο τιμολογιο για τη μεταφορα την αξια του εμπορευματος το κοστος του εκτελωνισμου
    κ τις μπυρες που ηπιε ο εκτελωνιστης για να ετοιμασει τα χαρτια μεχρι αργα το βραδυ!!!!!
    Με αποτελεσμα να χρεωθεις εσυ μεγαλυτερο Φ.Π.Α. !!!!!!!
    Παρολ'αυτα, υπαρχουν καποιες περιπτωσεις στις οποιες χρειαζεται το τιμολογιο των ναυλων
    στην εισαγωγη (παντως σιγουρα οχι στην δικη μας!!)
    Στην δικια μας περιπτωση ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα κοπουν, ξεχωριστο τιμολογιο
    για τη μεταφορα, ξεχωριστο για την αξια εμπορευματος κ ξεχωριστο για τον εκτελωνισμο......
    i'm no supergenius, or are i...???

smells like summertime....

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Καντε τον l@gos sticky.

Αν φερω εναν κινητηρα τι παιζει?

Ευχαριστω.

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Ερώτηση, γιατί έχω μία μικρή, διαφορετική εμπειρία...

Ισχύει το
    ......
    Αρχικά δημιουργήθηκε από l@gos

+3000 x 12% = 360? το ποσο το οποιο θα πληρωσουμε στο Τελωνειο για Δασμο, σωστα????
    'Η μετράει ανά κατηγορίες

125cc->249cc ----> 2%
    1.2) 250cc->900cc ----> 7%
    1.3) 901cc->1400cc --> 12%
    Δηλαδή, τα 1000cc, δεν σπάνε σε κατηγορίες?
    Παλιότερα, πλήρωνες (πλήρωσα), για τα 600 cc , 2% την αναλογία ως τα 249cc και 7% για τα υπόλοιπα κυβικα. Μικρή η διαφορά, αλλά υπήρχε.
    Δεν ισχύει πια?
    Μετράει το σύνολο των κυβικών, και πάει στην ανάλογη κατηγορία?

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

XeRox member......
    Τα Τελωνεια μας λειτουργουν με εγκυκλίους, οι οποιες ανανεονονται
    σε τακτα χρονικα διαστηματα.
    Για παραδειγμα η εγκυκλιος που αφορα το Δασμο που αντιστοιχει στα αναλογα κυβικα, εχει ισχυ σε οχηματα απο το 2001 κ μετα!
    Απο το 2001 κ πριν ( '00-'99-'98 κτλ... ) μπαινει σε ισχυ αλλη εγκυκλιος οποτε τα ποσοστα που
    ανεφερα παραπανω αλλαζουν!!
    Με λιγα λογια συμφερει να φερεις μηχανακι οσο γινεται πιο καινουριο ( ημ/νια 1ης Αδειας )
    κ παντα ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ!!!
    Στα καινουρια ισυουν τα ιδια με τους Δασμους με τη διαφορα οτι στο καινουριο
    θα πρεπει να πληρωσεις το Φ.Π.Α. (οπως ακριβως θα γινοταν εαν το αγοραζες απο καποια
    αντιπροσωπεια εδω!!)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της chducos1
    ΕΡΩΤΗΣΗ <L@GOS>

αν αγορασω μεταχ απο ιταλια και το φερω οδικοσ ο ιδιοσ θα με βαλουν να πληρωσω εκεινη την στιγμη?
    εγω δεν θελω ουτε πινακιδεσ ουτε τιποτα.δεν μπορω να την περασω σαν κυριοσ και μετα αντε γεια.????δεν θελω ρε φιλε να ειναι νομιμη η μηχανη!
    αν δεν γινεται ετσι μπορω να τουσ πω οτι θα την εκτελωνισω αλλου?σε αλλο τελωνειο που εχουμε και κανα γνωστο.(αθανατο ελληνικο πνευμα)
    V POWER

XeRox member......
    Αρχικά δημιουργήθηκε από chducos1
    ΕΡΩΤΗΣΗ <L@GOS>

αν αγορασω μεταχ απο ιταλια και το φερω οδικοσ ο ιδιοσ θα με βαλουν να πληρωσω εκεινη την στιγμη?
    εγω δεν θελω ουτε πινακιδεσ ουτε τιποτα.δεν μπορω να την περασω σαν κυριοσ και μετα αντε γεια.????δεν θελω ρε φιλε να ειναι νομιμη η μηχανη!
    αν δεν γινεται ετσι μπορω να τουσ πω οτι θα την εκτελωνισω αλλου?σε αλλο τελωνειο που εχουμε και κανα γνωστο.(αθανατο ελληνικο πνευμα)
    καλο θα ηταν να μην μπαινουμε σε τατοιου ειδους τριπακια.....
    το που θα κανει τελωνειο εχει να κανει με την διευθυνση παραληπτη (τη δικη μας, ντε!!!)
    τους δασμους τους πληρωνεις Ελλαδα στο τελωνειο παραδοσης!!!

παω για κανα τσιπουρακι κ τα λεμε μετα!!!
    (γμτ να μην εχει emoticon για το τσιπουρακι...)

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA

Re: Re: Re: Sorry....

Καλε μου φιλε,
    στην περιπτωση σου, προφανως εκανες καποια αγορα μεσω internet, κ η μεταφορικη
    (DHL-SPEEDEX κτλ...) ανελαβε ΟΛΑ τα εξοδα (+ του προιοντος) κ σου εκοψε 1
    κ μοναδικο τιμολογιο για τη μεταφορα την αξια του εμπορευματος το κοστος του εκτελωνισμου
    κ τις μπυρες που ηπιε ο εκτελωνιστης για να ετοιμασει τα χαρτια μεχρι αργα το βραδυ!!!!!
    Με αποτελεσμα να χρεωθεις εσυ μεγαλυτερο Φ.Π.Α. !!!!!!!
    Παρολ'αυτα, υπαρχουν καποιες περιπτωσεις στις οποιες χρειαζεται το τιμολογιο των ναυλων
    στην εισαγωγη (παντως σιγουρα οχι στην δικη μας!!)
    Στην δικια μας περιπτωση ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι θα κοπουν, ξεχωριστο τιμολογιο
    για τη μεταφορα, ξεχωριστο για την αξια εμπορευματος κ ξεχωριστο για τον εκτελωνισμο......

ΛΑΘΟΣ

Αγόρασα από Internet αλλά υπήρχε ξεχωριστό τιμολόγιο αγοράς του προϊόντος και ξεχωριστή απόδειξη της μεταφορικής. Ο τελώνης μου τα πρόσθεσε αυτά τα δύο, έβγαλε το σύνολο και σε αυτό μου έβαλε δασμούς και μετά στο σύνολο ΦΠΑ. Μάλιστα το ρώτησα γιατί μου ήρθε κάπως και μου είπε ότι έτσι υπολογίζονται οι δασμοί (τιμολόγιο αγοράς + κόστος μεταφοράς). Για μηχανές δεν ξέρω αν είναι διαφορετικά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από chducos1
    ΕΡΩΤΗΣΗ <L@GOS>

Εγώ πρόσφατα αγόρασα μηχανή από ΙΤΑΛΙΑ. Συγκεκριμένα ενα TLR 1000 μοντέλο 98 (πρώτη άδεια 99).

1) Πας με τον πωλητή σε ενα γραφείο μεταβιβάσεων (όπως πχ εδώ τα ΚΕΠ) και αυτός παραδίδει τις πινακίδες πίσω καθώς και την άδεια κυκλοφορίας την οποία ακυρώνουν και σου την δίνουν εσένα. Δίνει πίσω και τον τίτλο κυριότητας (στην Ιταλία είναι ξεχωριστό χαρτί). Πληρώνεις νομίζω 30 ευρώ για να σου εκδόσουν νέο τίτλο κυριότητας και άλλα 50 ευρώ νομίζω για να σου εκδόσουν το ιστορικό κυριότητας της μηχανής (ποιοι ιδιοκτήτες την είχαν πριν από εσένα και πότε) το οποίο θα το χρειαστείς στο Ελληνικό προξενείο/πρεσβεία.
    ***Χρειάζονται 3-4 ημέρες για αυτά

2) Πας στο προξενείο με τον πωλητή ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του φωτοτυπία της ταυτότητάς του επικυρωμένη από το δημαρχειο που την έχει εκδώσει (οι Ιταλοί είναι πιο γραφιοκράτες από εμάς τελικά) και εσύ το διαβατήριό σου. Εκεί σου κάνουν οι δικοί μας (ξέρουν αυτοί) 2 υπεύθυνες δηλώσεις. Μια τελείως μαλακία, ότι πιστοποιείς ότι τα στοιχεία του πωλητή είναι σωστά και αληθή..!!!! (πως μπορείς εσύ να το πιστοποιήσεις σε μια ξενη χώρα είναι αλλό θέμα...!!!! ενώ αυτοί έχουν φωτοτυπία επικυρωμένη της ταυτότητάς του....) και μια που δηλώνεις ότι ο πωλητής με στοιχεία τάδε, πωλεί σε εσένα την μηχανή τάδε με αριθμό πλαισίου τάδε, για την τιμή τάδε. Ακόμη δηλώνεις ότι προτίθεσαι να προβείς σε εκτελώνηση της μηχανής στην Ελλάδα. Σου τα επικυρώνουν και τα παίρνεις μαζί σου στην Ελλάδα μαζί με τον τίτλο κυριότητας της μηχανής και την ακυρωμένη άδεια κυκλοφορίας.
    *** Αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική, όμως σε απαλλάσει απο το ΦΠΑ εδώ εαν έχεις αγοράσει απο ιδιώτη. Αν έχεις αγοράσει απο μαγαζί με τιμολόγιο τότε δεν εχει νόημα διότι έχει το ΦΠΑ πάνω του.

3) Αν θέλεις να έρθεις οδικώς πίσω Ελλάδα με την μηχανή πρέπει να έχεις πινακίδες κυκλοφορίας διότι 1000% θα σε σταματήσουν μπάτσοι στον δρόμο. Εδω έχεις 2 επιλογές.
    α) Προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας από Ιταλία που όμως κοστίζουν 200 ευρώ και τα θεωρώ υπερβολικά πολλά χρήματα για διαδρομή 1-10 το πολύ ωρών που θα σου χρειαστούν.
    β) Προσωρινή πινακίδα 2 ημερών από Ελλάδα με χαρακτηριστικο Μ και μια σφραγίδα κρατική πάνω. Πας στην εφορία με τον αριθμό πλαισίου της μηχανής πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας ~5 ευρώ για 2 ημέρες και σου δίνουν ενα χαρτόνι σε σχήμα πινακίδας με ενα Μ πάνω και μια σφραγίδα και την ημερομηνία που προορίζεται να κυκλοφορεί. Την πλαστικοποιείς και την βάζεις πάνω. Μπορεί να σου κάνουν τον δύσκολο στην εφορία χωρίς χαρτιά εισαγωγής αλλά στην δίνουν συνήθως. Πρέπει και από τον ασφαλιστή σου να βγάλεις και προσωρινή ασφαλεια (1 μήνας είναι συνήθως) δίνοντάς του πάλι μόνο τον αριθμό πλαισίου. Δεν το κάνουν όλες οι ασφαλιστικές όμως.
    Οι παραπάνω πινακίδες δεν είναι νόμιμες για την Ιταλία αλλά δεν τρέχει τίποτε. Με σταμάτησαν και εμένα και τους έδειξα τα χαρτιά της μηχανής που έλεγαν ότι μόλις την είχα αγοράσει, και τους εξήγησα για την πινακίδα, τος έδειξα και τις ημερομηνίες πάνω και όλα καλα. Με άφησαν αφου δεν ήξεραν και οι ίδιοι αν ισχύει ή όχι τελικά με την Ε.Ε.

4) Στο τελωνείο που θα μπείς (Ηγουμενίτσα μάλλον) θα πρέπει να πας να κάνεις κάτι χαρτιά που ουσιαστικά αποδεικνύουν την ημερομηνία εισαγωγής της μηχανής και ότι την έχεις φέρει ο ίδιος οδικώς. Αλλιώς στο τελωνείο που θα την εκτελωνίσεις θα σου ζητήσουν φορτωτική (την οποία μπορεί να κάνει εικονική ο εκτελωνιστής σου βέβαια αλλά θα επιβαρυνθείς ενα ελάχιστο κόστος για το ΦΠΑ αυτής τουλάχιστον).

5) Με τα χαρτιά που έχεις μαζεμένα, πας στο τελωνείο και εκτελωνίζεις την μηχανή. Εμένα μου δέχθηκαν κόστος 3000 ευρώ όπως είχα στο πωλητήριο από Ιταλία + 180 την μεταφορική (δεν ήξερα για το 4 τότε) σύνολο φορολογίσιμο 3180 ευρώ. Δασμοί τελικά 380 ευρώ + 20 ευρώ διάφορα. Τον εκτελωνιστή δεν τον πλήρωσα γιατί ήταν γνωστός οπότε δεν ξέρω κόστος γι αυτό.

Το (4-5) δεν το κάνεις αν δεν θελεις και δεν νομίζω να ανακαλύψει κανένας ότι έχεις βάλει μηχανή στην Ελλάδα εαν δεν σε τσιμπήσουν σε μπλόκο ή εαν την χρησιμοποιείς μόνο σε βουνό ή πίστα.

Αυτά

Νέο μέλος
    Εγώ πρόσφατα αγόρασα μηχανή από ΙΤΑΛΙΑ. Συγκεκριμένα ενα TLR 1000 μοντέλο 98 (πρώτη άδεια 99).

1) Πας με τον πωλητή σε ενα γραφείο μεταβιβάσεων (όπως πχ εδώ τα ΚΕΠ) και αυτός παραδίδει τις πινακίδες πίσω καθώς και την άδεια κυκλοφορίας την οποία ακυρώνουν και σου την δίνουν εσένα. Δίνει πίσω και τον τίτλο κυριότητας (στην Ιταλία είναι ξεχωριστό χαρτί). Πληρώνεις νομίζω 30 ευρώ για να σου εκδόσουν νέο τίτλο κυριότητας και άλλα 50 ευρώ νομίζω για να σου εκδόσουν το ιστορικό κυριότητας της μηχανής (ποιοι ιδιοκτήτες την είχαν πριν από εσένα και πότε) το οποίο θα το χρειαστείς στο Ελληνικό προξενείο/πρεσβεία.
    ***Χρειάζονται 3-4 ημέρες για αυτά

2) Πας στο προξενείο με τον πωλητή ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του φωτοτυπία της ταυτότητάς του επικυρωμένη από το δημαρχειο που την έχει εκδώσει (οι Ιταλοί είναι πιο γραφιοκράτες από εμάς τελικά) και εσύ το διαβατήριό σου. Εκεί σου κάνουν οι δικοί μας (ξέρουν αυτοί) 2 υπεύθυνες δηλώσεις. Μια τελείως μαλακία, ότι πιστοποιείς ότι τα στοιχεία του πωλητή είναι σωστά και αληθή..!!!! (πως μπορείς εσύ να το πιστοποιήσεις σε μια ξενη χώρα είναι αλλό θέμα...!!!! ενώ αυτοί έχουν φωτοτυπία επικυρωμένη της ταυτότητάς του....) και μια που δηλώνεις ότι ο πωλητής με στοιχεία τάδε, πωλεί σε εσένα την μηχανή τάδε με αριθμό πλαισίου τάδε, για την τιμή τάδε. Ακόμη δηλώνεις ότι προτίθεσαι να προβείς σε εκτελώνηση της μηχανής στην Ελλάδα. Σου τα επικυρώνουν και τα παίρνεις μαζί σου στην Ελλάδα μαζί με τον τίτλο κυριότητας της μηχανής και την ακυρωμένη άδεια κυκλοφορίας.
    *** Αυτή η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική, όμως σε απαλλάσει απο το ΦΠΑ εδώ εαν έχεις αγοράσει απο ιδιώτη. Αν έχεις αγοράσει απο μαγαζί με τιμολόγιο τότε δεν εχει νόημα διότι έχει το ΦΠΑ πάνω του.

3) Αν θέλεις να έρθεις οδικώς πίσω Ελλάδα με την μηχανή πρέπει να έχεις πινακίδες κυκλοφορίας διότι 1000% θα σε σταματήσουν μπάτσοι στον δρόμο. Εδω έχεις 2 επιλογές.
    α) Προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας από Ιταλία που όμως κοστίζουν 200 ευρώ και τα θεωρώ υπερβολικά πολλά χρήματα για διαδρομή 1-10 το πολύ ωρών που θα σου χρειαστούν.
    β) Προσωρινή πινακίδα 2 ημερών από Ελλάδα με χαρακτηριστικο Μ και μια σφραγίδα κρατική πάνω. Πας στην εφορία με τον αριθμό πλαισίου της μηχανής πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας ~5 ευρώ για 2 ημέρες και σου δίνουν ενα χαρτόνι σε σχήμα πινακίδας με ενα Μ πάνω και μια σφραγίδα και την ημερομηνία που προορίζεται να κυκλοφορεί. Την πλαστικοποιείς και την βάζεις πάνω. Μπορεί να σου κάνουν τον δύσκολο στην εφορία χωρίς χαρτιά εισαγωγής αλλά στην δίνουν συνήθως. Πρέπει και από τον ασφαλιστή σου να βγάλεις και προσωρινή ασφαλεια (1 μήνας είναι συνήθως) δίνοντάς του πάλι μόνο τον αριθμό πλαισίου. Δεν το κάνουν όλες οι ασφαλιστικές όμως.
    Οι παραπάνω πινακίδες δεν είναι νόμιμες για την Ιταλία αλλά δεν τρέχει τίποτε. Με σταμάτησαν και εμένα και τους έδειξα τα χαρτιά της μηχανής που έλεγαν ότι μόλις την είχα αγοράσει, και τους εξήγησα για την πινακίδα, τος έδειξα και τις ημερομηνίες πάνω και όλα καλα. Με άφησαν αφου δεν ήξεραν και οι ίδιοι αν ισχύει ή όχι τελικά με την Ε.Ε.

4) Στο τελωνείο που θα μπείς (Ηγουμενίτσα μάλλον) θα πρέπει να πας να κάνεις κάτι χαρτιά που ουσιαστικά αποδεικνύουν την ημερομηνία εισαγωγής της μηχανής και ότι την έχεις φέρει ο ίδιος οδικώς. Αλλιώς στο τελωνείο που θα την εκτελωνίσεις θα σου ζητήσουν φορτωτική (την οποία μπορεί να κάνει εικονική ο εκτελωνιστής σου βέβαια αλλά θα επιβαρυνθείς ενα ελάχιστο κόστος για το ΦΠΑ αυτής τουλάχιστον).

5) Με τα χαρτιά που έχεις μαζεμένα, πας στο τελωνείο και εκτελωνίζεις την μηχανή. Εμένα μου δέχθηκαν κόστος 3000 ευρώ όπως είχα στο πωλητήριο από Ιταλία + 180 την μεταφορική (δεν ήξερα για το 4 τότε) σύνολο φορολογίσιμο 3180 ευρώ. Δασμοί τελικά 380 ευρώ + 20 ευρώ διάφορα. Τον εκτελωνιστή δεν τον πλήρωσα γιατί ήταν γνωστός οπότε δεν ξέρω κόστος γι αυτό.

Το (4-5) δεν το κάνεις αν δεν θελεις και δεν νομίζω να ανακαλύψει κανένας ότι έχεις βάλει μηχανή στην Ελλάδα εαν δεν σε τσιμπήσουν σε μπλόκο ή εαν την χρησιμοποιείς μόνο σε βουνό ή πίστα.

Αυτά
    Ξέρεις αν όλα τα παραπάνω που ανέφερες ισχύουν και για εισαγωγή αυτοκινήτων από εξωτερικό??

XeRox member......
    @SeNNinhA
    κατα την ταπεινη μου αποψη, καλο θα ηταν να ρωτησεις τον εκτελωνιστη σου
    εαν για περιπτωση εισαγωγης ΟΧΗΜΑΤΟΣ, αξιας τιμολογιου maximum 3000?
    χρειαζεται να προσκομισεις στο τελωνειο, τιμολογιο ναυλων ή φορτωτικη
    η οποια αναφερει το ποσο για τη μεταφορα, για να κανεις εισαγωγη στη χωρα.
    Ειμαι 1000 τοις εκατο σιγουρος οτι θα σου πει οτι δεν χρειαζεται.....
    Anyway... Αν τωρα, ισχυει κατι διαφορετικο για αλλου ειδους εμπορευματα,
    δεν μπορω να εχω γνωμη πριν ρωτησω-ψαξω κτλ...

@SeNNinhA
    κατα την ταπεινη μου αποψη, καλο θα ηταν να ρωτησεις τον εκτελωνιστη σου
    εαν για περιπτωση εισαγωγης ΟΧΗΜΑΤΟΣ, αξιας τιμολογιου maximum 3000?
    χρειαζεται να προσκομισεις στο τελωνειο, τιμολογιο ναυλων ή φορτωτικη
    η οποια αναφερει το ποσο για τη μεταφορα, για να κανεις εισαγωγη στη χωρα.
    Ειμαι 1000 τοις εκατο σιγουρος οτι θα σου πει οτι δεν χρειαζεται.....
    Anyway... Αν τωρα, ισχυει κατι διαφορετικο για αλλου ειδους εμπορευματα,
    δεν μπορω να εχω γνωμη πριν ρωτησω-ψαξω κτλ...

Όπως ανέφερα παραπάνω για εισαγωγή ΟΧΗΜΑΤΟΣ στην χώρα πρέπει να έχεις ενα από τα δυο:

α) Φορτωτική μεταφορικής εταιρείας

Η'

β) Χαρτί εισόδου στην χώρα από το τελωνείο που μπήκες οδικώς

Δεν είναι απαραίτητη η φορτωτική άρα.

Χωρίς να είμαι σίγουρος 100% κανονικά ίσχύουν τα ίδια που ανέφερα για τις μηχανές και στα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Οι παραπάνω διαδικασίες ισχύουν στην Ιταλία. Κάθε χώρα έχει την δική της γραφειοκρατεία αλλά είναι πανεύκολο με ενα τηλέφωνο στα κατα τόπους προξενεία/πρεσβείες να σας ενημερώσουν για την ακριβή διαδικασία ώστε να πάτε προετοιμασμένοι.

Το σίγουρο είναι ότι εαν αγοράσεις από ιδιώτη, για να μην πληρώσεις ΦΠΑ εδώ, πρέπει να θεωρήσεις τα χαρτιά στο προξενείο.

Όπως ανέφερα παραπάνω για εισαγωγή ΟΧΗΜΑΤΟΣ στην χώρα πρέπει να έχεις ενα από τα δυο:

α) Φορτωτική μεταφορικής εταιρείας

Η'

β) Χαρτί εισόδου στην χώρα από το τελωνείο που μπήκες οδικώς (τιμολόγιο ναύλων δεν γίνεται δεκτό, το τσέκαρα)

Δεν είναι απαραίτητη η φορτωτική άρα.

Χωρίς να είμαι σίγουρος 100% κανονικά ίσχύουν τα ίδια που ανέφερα για τις μηχανές και στα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Οι παραπάνω διαδικασίες ισχύουν στην Ιταλία. Κάθε χώρα έχει την δική της γραφειοκρατεία αλλά είναι πανεύκολο με ενα τηλέφωνο στα κατα τόπους προξενεία/πρεσβείες να σας ενημερώσουν για την ακριβή διαδικασία ώστε να πάτε προετοιμασμένοι.

Το σίγουρο είναι ότι εαν αγοράσεις από ιδιώτη, για να μην πληρώσεις ΦΠΑ εδώ, πρέπει να θεωρήσεις τα χαρτιά στο προξενείο.

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Ο ποιο φτηνος τροπος να εισαγεις μια μηχανη ειναι να την δηλωσεις στο τελωνειο σαν ανταλλακτικα.
    Σου δινουν ενα χαρτι απο το τελωνειο και με αυτο υστερα μπορεις να πας να βγαλεις πινακιδες χωρις να χρειαστει να πληρωσεις ολες τις παραπανω ιστοριες.
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος Το avatar του/της chducos1
    σε ευχαριστω πολυ ρε senninha!!!!

standar θα παω να φερω ντουντουκεσ απο ιταλια.
    V POWER

Επειδή αναφέρθηκαν και μηχανές με πολλά αλόγατα, θυμίζω ότι κατά καιρούς η εκάστοτε νομοθεσία διαφόρων χωρών υποχρέωσε εταιρίες να διαθέτουν μηχανές για εγχώρια χρήση με λιγότερα άλογα από αυτά πχ των ανάλογων μοντέλων από Ιαπωνία (έχω διαβάσει σε περιοδικά παλιότερα για Γερμανία και Γαλλία).

Δέ ξέρω άν έχει κανένας αξιόπιστες πληροφορίες για τα παραπάνω αλλά έχετε το νού σας, μή ψάχνεστε αργότερα...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτησης για αγορα απο νετ
    από saki_tsan στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2006, 17:29
  2. ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑ
    από ΣΤΑΥΡΟΣ στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 29/12/2005, 12:21
  3. help για κράνος από αμερική!!!
    από Alx 84 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη