Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 45

Θέμα: Four cylinders R.I.P.........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    +1
    +Καλυτερη αποδοση/συμεριφορα στην εξοδο της στροφης οπου σπανιως το στροφομετρο βρισκεται στα κοκκινα.
    Συνηθως ειναι (παντα αναλογα με την στροφη και αυτο που προηγειται αυτης) περιπου στα 3/4 του οριου στροφων.
    Ρε παιδιά, τα I4 εκτός από την ώρα της εκκίνησης, τα δουλεύεις ψηλά, στις στροφές που αποδίδουν τη μέγιστη ισχύ τους. Τι σας νοιάζει το "μέχρι εκεί"; Μόνο σε κάτι στραμπουλιγμένες πίστες όπως π.χ. τα Μέγαρα με πολλά ανεβοκατεβάσματα μπορεί να έχει υπεροχή ένα ροπάτο μηχανάκι. Ωστόσο το να βλέπεις ένα διάγραμμα σαν κι αυτό και να βγάζεις συμπέρασμα ότι πάει η ducati χτύπησε τους γιαπωνέζους είναι πέρα για πέρα αστείο.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το Ι4 θα έχει περισσότερη ισχύ στη ρόδα.
    Θάνος..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Μόνο σε κάτι στραμπουλιγμένες πίστες όπως π.χ. τα Μέγαρα με πολλά ανεβοκατεβάσματα μπορεί να έχει υπεροχή ένα ροπάτο μηχανάκι.
    Αυτες ξερουμε, γι'αυτες μιλαμε
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν είναι ακριβώς έτσι Θάνο. Η ροπή κάνει διαφορά σε πίστες πιο γρήγορες από Μεγαρα.

Στο Super test των ξένων δημοσιογράφων (και όχι μόνο. Πρώην αγωνιζόμενοι κλπ) από τα 20 αν θυμάμαι καλά ss που δοκίμασαν, το ταχύτερο γυρολόγιο το έκανε το Aprilia Mille, με δεύτερο το Triumph 675 και τρίτο το ΖΧ10.

Σε επίπεδο κορυφαίων οδηγών τα 4κ νομίζω ότι θα είναι πιο γρήγορα πάντως.
    Εκτός αυτού το Duc θα βοηθηθεί και πολύ από τα κορυφαία περιφερειακά που έχει σε σχέση με το Κ6.
    Τώρα τι θα γίνει αν ρίξει κανείς τα 10.000? πάνω στο Κ6 με σκοπό να το βελτιώσει σε αναρτήσεις κλπ...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της chducos1
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΝΑΣ V2 ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ++++++?
    ΔΗΛ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ 1098 ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Κ7 R1 B4 GSERDA1234321?
    V POWER

Αρχικά δημιουργήθηκε από chducos1

ΔΗΛ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ 1098 ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ Κ7 R1 B4 GSERDA1234321?
    Μαλλον οχι.
    Απλα ενας πιο εμπειρος θα εκτιμησει την διαφορετικοτητα και τα προτερηματα της κατασκευης.
    -..Not Yet!

TL1000S....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Το avatar του/της kostom
    Το έχω ξαναπεί και θα το λέω συνέχεια....

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΝΩΣΗ (οι πιο πολλο) ΤΟ ΤΙ
    ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 150 ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΑ
    ΑΛΟΓΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΤΡΟΧΟ....... ΑΥΤΗΝ
    ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ
    ΣΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΚΥΛΙΝΔΡΟ..
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΟΓΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΑ 2/3
    ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΝΟΣ Ι4....
    ΑΡΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ V2
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΣΤΕΣ .....

ΘΑΝΟ... μια ερώτηση....
    Το 750 πόσες φορές το δουλεύεις πάνω από τις
    10000 rpm στον δρόμο σε μια γρήγορη βόλτα ???
    Για να το κρατήσεις εκεί πάει να πεί ότι έχεις
    κάνει το σασμάν μύλο του αλέσματος για να
    κρατηθείς στην ωφέλιμη περιοχή τγην ώρα που
    ένα v2 ίσως να χρειαστεί να αλλάξει μόνο μία σχέση..
    Γι αυτό μήν λές ότι η ροπή δεν είναι ένα σημαντικό
    μέγεθος όπως η ισχύς, γιατί στον δρόμο ισχύει το
    αντίθετο (και δεν μιλάω για τις ευθείες) και φυσικά
    όχι για τουρισμό.... Το ίδιο ισχύει και στη πίστα....
    Και άν νομίζεις ότι το να αλλάζεις συνέχεια ταχύτητες
    έχεις γρήγορο μηχανάκι ή είσαι πιο γρήγορος οδηγός
    (γενικά μιλάω και όχι προσωπικά) είσαι πολύ λάθος...

Και αυτά τα λέω και ώσ κάτοχος V2 και ώς πρώην
    κάτοχος Ι4 GSXR 750

Και ένα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sign 2.jpg 
Προβολές:	147 
Μέγεθος:	26,8 KB 
ID:	77449

Και ένα videάκι ακόμα....

Όνομα:	sign 2.jpg 
Προβολές:	145 
Μέγεθος:	26,8 KB 
ID:	77451

Αρχικά δημιουργήθηκε από chducos1
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΕΝΑΣ V2 ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ++++++?
    Νομίζω ότι τα V από τη φύση τους είναι πιο απότομα και εκρηκτικά από τα I. Στο σημείο αυτό εκτός και αν κάποιος με διορθώσει προφανώς το βλέπεις λάθος. Ο μέτριος οδηγός καλύτερα να δοκιμάσει πρώτα με I4...

Kostom, το 750 από συνήθεια πλέον το δουλεύω μονίμως ψηλά και πάνω από τις 8.000 στροφές. Μετά από δύο χρόνια και σχεδόν 30.000 χλμ δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα το κιβώτιο. Άλλωστε γι'αυτό είναι φτιαγμένο. Αν τώρα κάποια στιγμή το πάρω στο χέρι μετά από τόσο καιρό, ε θα το αλλάξω. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό αποτελεί κριτήριο για να συγκρίνεις τους κινητήρες. Σίγουρα ένας V οδηγείται πολυ διαφορετικά.

Ίσως πάλι και να παίζει το προσωπικό στοιχείο και η συνήθεια. Δεν θα μπορούσα να οδηγήσω ένα μηχανάκι χωρίς να παίζω με το κιβώτιο. Άλλωστε τα ανεβοκατεβάσματα έιναι από μόνα τους μία μεγάλη τέχνη! Κι αυτό όμως δεν αποτελεί κριτήριο. Το κριτήριο είναι ότι στα ίδια κυβικά, το I4 βγάζει περισσότερη ισχύ. Αυτό στα χέρια του ίδιου οδηγού και ανάλογα το σχεδιασμό της πίστας, νομίζω ότι τις περισσότερες φορές θα είναι υπέρ του Ι4.

Στο παραπάνω διάγραμμα, εκεί που το ducati τερματίζει, το suzuki μπαίνει στη δύναμη του και για να επανέρθω στην αρχική τοποθέτηση μου, επειδή το θέμα αυτό είναι και λίγο φιλοσοφικό, δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση ότι από το παραπάνω διάγραμμα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι η ducati χτύπησε τους γιαπωνέζους...
    Θάνος..

Νομίζω ότι τα V από τη φύση τους είναι πιο απότομα και εκρηκτικά από τα I. Στο σημείο αυτό εκτός και αν κάποιος με διορθώσει προφανώς το βλέπεις λάθος. Ο μέτριος οδηγός καλύτερα να δοκιμάσει πρώτα με I4...

Kostom, το 750 από συνήθεια πλέον το δουλεύω μονίμως ψηλά και πάνω από τις 8.000 στροφές. Μετά από δύο χρόνια και σχεδόν 30.000 χλμ δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα το κιβώτιο. Άλλωστε γι'αυτό είναι φτιαγμένο. Αν τώρα κάποια στιγμή το πάρω στο χέρι μετά από τόσο καιρό, ε θα το αλλάξω. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό αποτελεί κριτήριο για να συγκρίνεις τους κινητήρες. Σίγουρα ένας V οδηγείται πολυ διαφορετικά.

Ίσως πάλι και να παίζει το προσωπικό στοιχείο και η συνήθεια. Δεν θα μπορούσα να οδηγήσω ένα μηχανάκι χωρίς να παίζω με το κιβώτιο. Άλλωστε τα ανεβοκατεβάσματα έιναι από μόνα τους μία μεγάλη τέχνη! Κι αυτό όμως δεν αποτελεί κριτήριο. Το κριτήριο είναι ότι στα ίδια κυβικά, το I4 βγάζει περισσότερη ισχύ. Αυτό στα χέρια του ίδιου οδηγού και ανάλογα το σχεδιασμό της πίστας, νομίζω ότι τις περισσότερες φορές θα είναι υπέρ του Ι4.

Στο παραπάνω διάγραμμα, εκεί που το ducati τερματίζει, το suzuki μπαίνει στη δύναμη του και για να επανέρθω στην αρχική τοποθέτηση μου, επειδή το θέμα αυτό είναι και λίγο φιλοσοφικό, δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση ότι από το παραπάνω διάγραμμα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι η ducati χτύπησε τους γιαπωνέζους...
    α) δεν είπαμε για εκρηκτικότητα ή για τι μηχανάκι είναι καλύτερο για
    κάποιους οδηγούς....

β) δεν είπα τίποτα για κιβώτιο όσων αφορά φθορά και ζημιές.... απλά ΠΟΛΛΕΣ
    αλλαγές ταχυτήτων......

γ) δεν ήταν κριτήριο σύγκρισης κινητήρων και φυσικά οι δύο κινητήρες
    είναι και ταυτόχρονα δύο διαφορετικές σχολές τρόπου οδήγησης....

δ) απλά στα V μοτέρ δεν χρειάζεται να κατεβάσω 2 ή και καμιά φορά 3 σχέσεις
    για να ξαναβρεθώ σε ωφέλιμη περιοχή.....Σε βολεύει το χαμηλότερο όριο στροφών
    και η έκρηξη που έχει.....

Απλά μετά από χρόνια συμβίωσης με Ι4 κατάλαβα ότι τουλάχιστον για την
    Ελλάδα, με τους δρόμους που έχουμε και τις πίστες (:rotflmao: :rotflmao: )
    που διαθέτουμε, το καλύτερο μοτό είναι τα V-2 και για Ι4 μέχρι το 750...
    Όσον αφορά πάντα προσωπική εμπειρία και κατοχή και των δύο κινητήρων...

Όνομα:	parental.jpg 
Προβολές:	140 
Μέγεθος:	3,2 KB 
ID:	77454

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostom
    α) δεν είπαμε για εκρηκτικότητα ή για τι μηχανάκι είναι καλύτερο για
    κάποιους οδηγούς....
    Όχι η εκρηκτικότητα δεν πήγαινε σε σένα. Πήγαινε στο ποστ του chducos1 που έκανα παράθεση...
    Θάνος..

Ναι αλλά παίζει τρομερό ρόλο....

V-2 ---> <--- I-4

Όνομα:	tl1000ss.jpg 
Προβολές:	138 
Μέγεθος:	5,1 KB 
ID:	77455

Ειναι τεκμηριωμενο μηχανολογικα, (μονο μην μου ζητησεις να στο τεκμηριωσω εγω,αν θες βρισκω λινκς) ,οτι τα ΒεΔυο εχουν σαφως πολυ πιο ομαλη και προβλεψιμη συμπεριφορα στο ανοιγμα και κλεισιμο του γκαζιου απο τα 4Κ.
    Ειναι καθαρα ο τροπος λειτουργιας του κινητηρα, που στελνει και διαφορετικο feedback στον αναβατη.
    Ετσι τα ΒεΔυο πληροφορουν συνηθως πιο αμεσα και πιο νωρις για τις προθεσεις του πισω τροχου.
    Τωρα αν μπουμε στο τριπακι να απομονωσουμε περιπτωσεις και να μιλησουμε για πιστα και δρομο κτλ το χασαμε το παιχνιδι.
    Μιλαμε γενικα.

Τωρα αν στο παραπανω επιχειρημα σου που παρεθεσα, αναφερεσαι σε πραγματικα πολυ δυνατα μηχανακια επιπεδου πχ GP, τοτε μαλλον μπαινουμε σε αλλα χωραφια περι διατηρησης προσφυσης σε ακραιες καταστασεις, με βαση αποκλειστικα τα χαρακτηριστικα των 2 κινητηρων.

Παντως για να κλεισω την ημιτασιον ψευτομηχανολογικη αναλυση μου (γουαου understatment) θεωρω οτι ο καθε κινητηρας εχει προτερηματα και ελαττωματα και μαλλον ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας του αναβατη τι θα επιλεξει, παρα ζητημα υπεροχης του ενος κινητηρα εναντι του αλλου βασιζομενοι σε απολυτα νουμερα.

Θυμησε μου να αφησω μουσακι οταν απολυθω.:hypnotize
    -..Not Yet!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Ειναι τεκμηριωμενο μηχανολογικα, (μονο μην μου ζητησεις να στο τεκμηριωσω εγω,αν θες βρισκω λινκς) ,οτι τα ΒεΔυο εχουν σαφως πολυ πιο ομαλη και προβλεψιμη συμπεριφορα στο ανοιγμα και κλεισιμο του γκαζιου απο τα 4Κ.
    Ειναι καθαρα ο τροπος λειτουργιας του κινητηρα, που στελνει και διαφορετικο feedback στον αναβατη.
    Ετσι τα ΒεΔυο πληροφορουν συνηθως πιο αμεσα και πιο νωρις για τις προθεσεις του πισω τροχου.
    Τωρα αν μπουμε στο τριπακι να απομονωσουμε περιπτωσεις και να μιλησουμε για πιστα και δρομο κτλ το χασαμε το παιχνιδι.
    Μιλαμε γενικα.

Τωρα αν στο παραπανω επιχειρημα σου που παρεθεσα, αναφερεσαι σε πραγματικα πολυ δυνατα μηχανακια επιπεδου πχ GP, τοτε μαλλον μπαινουμε σε αλλα χωραφια περι διατηρησης προσφυσης σε ακραιες καταστασεις, με βαση αποκλειστικα τα χαρακτηριστικα των 2 κινητηρων.

Παντως για να κλεισω την ημιτασιον ψευτομηχανολογικη αναλυση μου (γουαου understatment) θεωρω οτι ο καθε κινητηρας εχει προτερηματα και ελαττωματα και μαλλον ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας του αναβατη τι θα επιλεξει, παρα ζητημα υπεροχης του ενος κινητηρα εναντι του αλλου βασιζομενοι σε απολυτα νουμερα.

Θυμησε μου να αφησω μουσακι οταν απολυθω.:hypnotize
    Όχι να μου την κάνεις την τεκμηρίωση γιατί οι δικές μου ψευτομηχανολογικές γνώσεις, αλλά και με πολύ απλοϊκούς γεωμετρικούς συνειρμούς, θεωρώ ότι ισχύς που βγαίνει με μεγάλη ροπή και σε μικρότερο εύρος στροφών, δεν μπορεί να είναι πιο ομαλή από την πολύστροφη απόδοση των I4.

Μπορεί να μπορείς να προβλέψεις ότι παρακάνοντας το στο γκάζι με τον V θα φας highside πιο εύκολα, αλλά αυτό δεν είναι και ομαλή απόδοση...
    Θάνος..

Όχι να μου την κάνεις την τεκμηρίωση γιατί οι δικές μου ψευτομηχανολογικές γνώσεις, αλλά και με πολύ απλοϊκούς γεωμετρικούς συνειρμούς, θεωρώ ότι ισχύς που βγαίνει με μεγάλη ροπή και σε μικρότερο εύρος στροφών, δεν μπορεί να είναι πιο ομαλή από την πολύστροφη απόδοση των I4.

Μα δεν βγαινει σε μικροτερο ευρος στροφων αλλα σε μεγαλυτερο.
    Κανεις το λαθος και αφηνεις την ροπη απ'εξω θεωρωντας την δευτερευων παραγοντα για το πως μια μοτο βγαζει την δυναμη στον δρομο.
    Καταρχας δεν υπαρχει πουθενα η "κλωτσια" των 4Κ που εκτοξευει την αποδοση,(την οποια κλωτσια λογω τιμης δεν βλεπω στο διαγραμμα.... ) .
    Τι αν σου πω ισως στο συγκεκριμενο παραδειγμα να εχεις δικιο, το 1098 εχει αδικαιολογητες διακυμανσεις στην ιπποδυναμη.
    Παρ'αυτα η ροπη αποδιδεται απο πολυ χαμηλα και για το μεγαλυτερο ευρος των στροφων παραμενει σταθερη.
    Σε αλλα V2 σαφως πιο κοντα σε SS του στυλ 600 ειναι πιο ευδιακριτο το ποσο ομαλα αποδιδει ο κινητηρας.
    τεσπα.....

:a47:
    -..Not Yet!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CB 400 Super Four
    από panoskaragounis στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2005, 13:58
  2. Πωλείται Super four 400