Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Γονείς και μοτοσικλέτα

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo

Re: Γονείς και μοτοσικλέτα

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ

.

Απλά.....

:a19: :a19:

και...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	clap.gif 
Προβολές:	244 
Μέγεθος:	5,1 KB 
ID:	78634
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Retired Rider Το avatar του/της 675
    φιλε συμφορουμιστα συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις, μ αρεσει και εγκρινω τον τροπο σκεψης σου και ειλικρινα μακαρι να σκεφτοντουσαν περισσοτεροι σαν και σενα...'

ΟΜΩΣ θελω να μου απαντησεις σε κατι με ολη σου την ειλικρινεια...

εσυ στην ηλικια των 16 και γενικοτερα οταν ησουν μικρος δεν μπορει ουτε για μια στιγμη να μη δοκιμασες την αδρεναλινη της σουζας, του να τρεξεις λιγο εως και πολυ παραπανω, το μπαντιλικι στις ανοιχτες αλλα και κλειστες στροφες, ενα καλο εντο στο φαναρι ή οποιαδηποτε αλλη καγκουρια...

πιστευω πως ειναι στο αιμα του εφηβου η καγκουρια αλλα οπως λες με την καταλληλη αντιμετωπιση αυτα μπορουν να περιοριστουν σε ενα βαθμο αλλα οχι να εκλειψουν...

να σαι καλα, πολυ ομορφο το θεμα σου!

Μαγαζατουρας Το avatar του/της warlord
    Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_sgr
    φιλε συμφορουμιστα συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις, μ αρεσει και εγκρινω τον τροπο σκεψης σου και ειλικρινα μακαρι να σκεφτοντουσαν περισσοτεροι σαν και σενα...'

εσυ στην ηλικια των 16 και γενικοτερα οταν ησουν μικρος δεν μπορει ουτε για μια στιγμη να μη δοκιμασες την αδρεναλινη της σουζας, του να τρεξεις λιγο εως και πολυ παραπανω, το μπαντιλικι στις ανοιχτες αλλα και κλειστες στροφες, ενα καλο εντο στο φαναρι ή οποιαδηποτε αλλη καγκουρια...

πιστευω πως ειναι στο αιμα του εφηβου η καγκουρια αλλα οπως λες με την καταλληλη αντιμετωπιση αυτα μπορουν να περιοριστουν σε ενα βαθμο αλλα οχι να εκλειψουν...

Δεν ειναι ομως πιο επικινδυνος ενας καγκουρας χωρις γνωσεις πανω στην μηχανη απο εναν καγκουρα με γνωσεις?
    Ο πυργος της Βαβελ

Μαλλον πρεπει να γινει συνειδηση τετοια αντιμετωπιση προς τα παιδια, δεν ξερω ποσο χρονο θα μας παρει ακομα κατι τετοιο..
    Εσυ παντως εισαι το παραδειγμα προς μιμηση!
    Ευχομαι ειλικρινα , τα ταξιδια με τους γιους σου να συνεχιστουν μεχρι να δεις τους δικους τους γιους με μηχανες ,να ταξιδευουν πανω στα χναρια τα δικα σου....

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ......

αν και μολις εγινα μπαμπας προχτες το σκεφτομουνα και εχω και εγω την ιδια γνωμη με εσενα...
    ......''Only a Biker knows why a dog sticks his head out of a car window.'' ............
    "μοτοσυκλετα"..
    η μαγεια του μεγαλου ρισκου για ενα ονειρο που μονο εσυ βλεπεις......

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Μακάρι και μερικά παιδιά που είχαμε την τύχη ή την υπευθυνη συνείδηση που καλώς μας περάσαν οι γονείς μας ,
    να μπορέσουμε τώρα να κάνουμε κάτι και για αυτούς που αρχίζουν να χάνουν τις ιδέες που είχαν στο μεγάλωμά μας...
    τι εννοώ?
    ότι τελικά μερικοί γονείς...
    ενω και όσο είναι νέοι σκέφτονται με σωστό και καθαρό τρόπο, μεγαλώνοντας αδιαφορούν για τις αξίες που μέχρι τώρα υποστήριζαν...
    παράδειγμα με τον πατέρα μου που θα ήταν καλύτερα αν καταλάβαινε να φορέσει ένα λίγο πιο ακριβό κράνος για το παπί (μάλλον θα του έρθει δώρο τώρα που σιγά σιγά έχω την οικονομική δυνατότητα) και ένα μπουφανάκι cordura, δεν θα ειν'κακό...
    κάπου αλλάζουν και οι ρόλοι και πρέπει και εμείς με την μεριά μας να βοηθήσουμε ώστε ο κύκλος να κλήσει ΑΨΟΓΑ!

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Elektra

Ξερετε ποσες φορες ευχομαι να μπορουσα να του το πω? και ποσο πολυ θα μου αρεσε να πηγαιναμε βολτες μαζι και ποσο καλυτερα θα ενιωθα αν ηξερα οτι εχω τον μπαμπα μου να με προσεχει... κι εμενα και την μηχανη μου.
    Χρονια ονειρευομαι να πηγαιναμε βολτες μαζι και στεναχωριεμαι που την χαιρομαι μονη μου.

.....ετσι προβλεπω καπως και εγω το μελλον....
    ......''Only a Biker knows why a dog sticks his head out of a car window.'' ............
    "μοτοσυκλετα"..
    η μαγεια του μεγαλου ρισκου για ενα ονειρο που μονο εσυ βλεπεις......

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    elektra

μην περιμενεις να σου πω μπραβο που κυκλοφορείς με ενα σουργελο χωρις φρενα χωρις τιποτα
    αμα το ξεραν μπορει να μην ειχες σουργελο να σε βοήθαγαν (θετεις τον εαυτο σου σε κίνδυνο)

επισεις αν δεν ειχες λεφτα να έπαιρνες κατι με τα λεφτα που ειχες καλυτερο (πχ παπι να μαθεις ) η να περιμενεις να μαζεψεις λεφτα

ξερεις

και εγω πανω στην μανια μου και την βιασύνη μου πηρα το πρωτο μου μηχανακι κρυφα πριν κατι χρονια (κακος μιας και δε μου ειπαν τπτ) και ηταν σουργελο μιας και τοτε ημουν στη σχολη και δουλευα σε ενα κεντρο αδυνατισματος για 240 ευρω το μηνα!................ το μηχανακι εκανε 500 και ....δανειστικα κιολας

και το μετανιωσα γιατι το πληρωσα χρυσαφι μετα
    και γιατι μεχρι να το φτιαξω εφαγα και 2 ωραιοτατες τουμπες ....

αυτα τωρα που -και καλα- εβαλα μυαλο

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Elektra
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    elektra

μην περιμενεις να σου πω μπραβο που κυκλοφορείς με ενα σουργελο χωρις φρενα χωρις τιποτα
    αμα το ξεραν μπορει να μην ειχες σουργελο να σε βοήθαγαν (θετεις τον εαυτο σου σε κίνδυνο)

επισεις αν δεν ειχες λεφτα να έπαιρνες κατι με τα λεφτα που ειχες καλυτερο (πχ παπι να μαθεις ) η να περιμενεις να μαζεψεις λεφτα

Δεν διαφωνω καθολου με οσα λες. Αλλα φαντασου οτι το μηχανακι το πηρα 1100 ευρω και εκανα 11 μηνες να το ξεχρεωσω γιατι τοσα μπορουσα να φυλαω το μηνα λογω σπουδων σε επαρχια. Και ευτυχως που ηταν ενος φιλου μου και μου εδωσε πολυ μεγαλο περιθωριο να το ξεπληρωσω. Αλλιως δεν θα μπορουσα να εχω αγορασει μηχανη. Γι αυτο θεωρησα οτι ηταν καλη ευκαιρια και την πηρα εστω και σε αυτην την κατασταση...
    Σιγουρα θα προτιμουσα να εχω ενα καλυτερο και αξιοπιστο μηχανακι, αλλα αυτη μου ετυχε και την αγαπω πολυ γιατι εχει ανεχτει πολλες μαλακιες και ειναι πολυ φιλοτιμη.
    Την αλλη φορα με αφησε μπροστα σε ηλεκτρολογιο μηχανων! Τον Μπάμπη μεν, αλλα δεν φανταζομαι να το εκανε επιτηδες...

:rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_sgr

Η λύση είναι μία, το να αφιερώσεις στη "καγκουριά" το χώρο της, είτε αυτός είναι μια πίστα εντούρο (όσο χάλια κι αν είναι), είτε μια κλειστή ασφάλτινη (όσο βαρετή κι αν είναι) ώστε ο πιτσιρικάς να μάθει να μην συγχέει από νωρίς μια συνηθισμένη μέρα στη κίνηση με τη μέρα που είναι ελεύθερος κι ωραίος να γουστάρει σε ειδικές (και προστατευόμενες γι' αυτόν και τους άλλους) συνθήκες.

Άλλο ένα για τη Γιαγιά Αρκούδα.

Καλημερα και απο μενα και καλως σας βρηκα...Κοιταξα με προσοχη να δω ποιο τοπικ ειναι εκεινο που με εκφραζει περισσοτερο στη φαση που βρισκομαι, και νομιζω πως ειναι αυτο εδω, και λεω να ξεκινησω απο εδω με το πρωτο μου ποστ.

Καταρχην ειμαι 21, με λενε Δημητρη και η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν αγαπουσα τις μηχανες..
    Απο τα 12 αρχισα να οδηγω αυτοκινητο, μια ζωη για αυτοκινητα διαβαζα, με αυτοκινητα ασχολουμουν, με αυτοκινητα εκανα τις πρωτες μου καγκουριες και στα αυτοκινητα περιοριζονται οι οποιες γνωσεις μου με τα μηχανοκινητα.
    Πριν 3 περιπου χρονια αρχισε για μενα η μετακινηση μεσα στην πολη να γινεται κουραστικη(καθε μερα σχολη στο κεντρο), και η ζηλεια για τους τυπους με τα δικυκλα που περνανε διπλα μου ολο και μεγαλυτερη.
    Με αφορμη αυτο αρχισα σιγα σιγα να διαβαζω και να μαθαινω καποια εντελως στοιχειωδη πραγματακια και για τις μηχανες, μηπως και αποκτησω καποιο πολυ απλο μηχανακι για να κανω απλα αυτην την προκαθορισμενη διαδρομη. Παρολα αυτα μεσα σε αυτα τα 3 χρονια οι αποψεις μου για τις μηχανες αρχισαν να αλλαζουν και να τις βλεπω με αλλο ματι, οχι απλα σαν ενα μεσο για να κανεις τη δουλεια σου.

Αποτελεσμα αυτου και ανεβαινοντας σε καποιες κανονικες μηχανες (οχι παπια,βεσπες, η σκουτερ) διαπιστωσα οτι η ιδεα της μηχανης ολο και κερδιζε εδαφος μεσα μου, και με γοητευε ολο και περισσοτερο.

Ομολογω οτι απο τοτε που η ιδεα της μηχανης μπηκε στο μυαλο μου, εχω απειρα σκαμπανεβασματα μεσα μου..
    Σκεφτομαι τους χτυπημενους αναβατες που εχω δει σε ατυχηματα, σκεφτομαι οτι παρα τις πολλες γνωσεις μου στα αυτοκινητα και την οποια εξασκιση σε δυσκολες καταστασεις εχω με αυτα (με αρκετες επισκεψεις σε πιστες κλπ), εχω κοντεψει καποιες φορες να τρακαρω ασχημα, σκεφτομαι τι θα γινοταν σε αντιστοιχες περιπτωσεις με μηχανη. Σκεφτομαι οτι αν την ωρα της νεανικης κ^%ας που ολοι καποια στιγμη ειχαμε λιγο πολυ, αντι για 150 αλογα στο δεξι μου ποδι σε 1000+ κιλα, ειχα στο δεξι μου χερι 100+ αλογα σε 200 κιλα, μπορει τα πραγματα να μην ειχαν αισιο τελος.

Και τελος πιο πολυ απολα σκεφτομαι τους γονεις μου και μπαινω στη θεση τους, η προσπαθω να μπω. Αν ημουν γονιος ειλικρινα σας το λεω δε θα μου επαιρνα μηχανη. Ισως να μην μου επαιρνα καν αυτοκινητο απο τα 18 αλλα αρκετα μετα, κοιτωντας πισω στα χρονια της πρωτης καψας. (17-18-19 για μενα, χωρις να ειμαι 100% ηρεμος ακομα).
    Ολοι μας εχουμε σταθει τυχεροι οδηγωντας ειτε διτροχο ειτε τετρατροχο, και καλιστα με λιγη ατυχια θα μπορουσαμε να εχουμε χτυπησει ασχημα η να μην ειμαστε καν εν ζωη. Το λεω αυτο με πληρη γνωση του πως σκεφτεται ενας νεος με παθος για την οδηγηση. (ειτε ειναι μηχανη ειτε αυτοκινητο)
    Μπορω να διαβεβαιωσω οποιονδηποτε ειναι γονιος και εχει παιδι σε αυτην την ηλικια, που ασχολειται εντονα με τις μηχανες η τα αυτοκινητα και τα μηχανοκινητα σπορ, οτι δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να μην κανει στα πρωτα σταδια αρκετες επικινδυνες ανωριμοτητες στο δρομο. Μπορει να κανει λιγες, μπορει να τις κανει σε σχετικα ασφαλες περιβαλλον, μπορει να κατσει να μαθει να τις κανει με το σωστο τροπο...Ολα αυτα ειναι θεμα χαρακτηρα, παιδειας,γονιων, ΦΙΛΩΝ-παρεας (το κυριοτερο). Αλλα οτι θα τις κανει και οτι θα βρεθει σε κινδυνο καποια στιγμη δεν υπαρχει αμφιβολια.

Θα μου πειτε, δε μπορεις να προστατευεις τον αλλον μεσα σε μια γυαλα για παντα, ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του. Επισης οτι παντου εγκυμονουν κινδυνοι ετσι κι αλλιως...
    Συμφωνοι, αλλα καταρχην το ποσα κακα θα σου συμβουν ειναι βαση πιθανοτητων ευθαιως αναλογο με τους κινδυνους στους οποιους εκτιθεσαι....Οποτε προσπαθεις να τους μειωσεις οσο γινεται....
    Δεν ειμαι λοιπον υπερ του να απαγορευει ο γονιος του παιδιου του το να παρει μηχανη, σιγουρα ομως ειμαι υπερ του να το αποθαρρυνει και να του επισημαινει το ποσο επικινδυνο ειναι. Το να το ενθαρρυνει αντιθετως το θεωρω λαθος μεγαλο.

Επισης χωρις καμια παρεξηγηση και θαυμαζοντας μεγαλο μερος των επιλογων του κυριου που ξεκινησε το τοπικ, απλα να πω οτι το θεμα δεν ειναι να καψει κανεις τη μηχανη μολις μαθει οτι ο γιος του εκανε ανωριμοτητες.....Το θεμα ειναι να μην παθει τιποτα...Γιατι αμα παθει τι ουσια εχει??(χτυπαμε ξυλο για ολους)
    Εκτος αυτου δεν υπαρχει περιπτωση να το μαθει ποτε κανενας γονιος αυτο πριν την πρωτη στραβη, και ευχομαι σε ολους αυτο να ειναι απλα μια μικρη ζημια στη μηχανη και τιποτα παραπανω. Απλα να μην εχουμε αυταπατες, οτι το παιδι μας δεν προκειται ποτε να κανει ανωριμοτητες, ειδικα σε μικρη ηλικια, η οτι θα το μαθουμε αμεσως, ως γονεις.

Οποιος ειναι ακομα πιο πολυ παιδι αποτι γονιος σε τροπο σκεψης (αυτο δεν εχει σχεση μονο με την ηλικια, ειναι θεμα ορημοτητας γενικα), γνωριζει οτι αν οι γονεις μας ηταν σε θεση να παρακολουθουν τη ζωη μας, θα προτιμουσαν τελικα τη λυση της γυαλας....Εκεινοι που ειναι πιο πολυ γονεις (κι ας μην εχουν παιδια κατ αναγκη) απλα ελπιζουν τα παιδια τους να μην κανουν τα ιδια με τους ιδιους...

(χιλια συγγνωμη για το τεραστιο ποστ...)

Προβοκάστορας Το avatar του/της gloum
    Ήμουν 14 όταν ο πατέρας μου με πήρε από το χέρι ένα πρωινό Κυριακής και μου είπε "Σήμερα θα σε μάθω να οδηγείς μηχανή"..Σε αυτόν οφείλω ότι αγάπησα την μοτοσυκλέτα σωστά και υπεύθυνα.Είμαι τυχερός που μεγάλωσα σε μία οικογένεια που οδηγούσε μηχανή ο πατέρας μου,οι 2 μου θείοι και τα 4 μου ξαδέλφια.Και εννοείτε πως με την σειρά μου μύησα και τον αδελφό μου..
    I love deadlines.I love the whoosing sound they make as they go by. Douglas Noel Adams

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει δείτε εδώ http://bilaguras.blogspot.com/

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Ενα μεγάλο στον ΠΑΤΕΡΑ Γιαγιά Αρκούδα κι από μένα.

Τα ίδια,πάνω κάτω,πράγματα σκέπτομαι κι εγώ για τον γιο μου,που τώρα μπαίνει στην εφηβεία,αλλά αυτό που ανέφερες σε ό,τι έχει να κάνει με την δημοτική οργάνωση,μ' έβαλε στην πρίζα.
    Εδώ στον Πόρο,βλέπεις,κανείς μα κανείς δεν φοράει κράνος(ούτε κι εγώ!)Πρέπει αυτό να είναι χαρακτηριστικό τής επαρχίας-δεν ξέρω.
    Και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται να πεί μερικά πράγματα σ' αυτάτα άμοιρα τα πιτσιρίκια που αυτοσχεδιάζουν με κάθε τρόπο πάνω στα μηχανάκια τους.

Νά 'σαι πάντα καλά!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Προσωπικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσω όταν και αν ο γιός μου (που τώρα είναι στα 11) μου ζητήσει δική του μηχανή...είναι ένα από τα διλήματα που όλο "τα ρίχνω στο μέλλον" γιατί κατά βάθος φοβάμαι να το αντιμετωπίσω....

Πάντως θα με ανακούφιζε το να μην μου ζητήσει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Προσωπικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσω όταν και αν ο γιός μου (που τώρα είναι στα 11) μου ζητήσει δική του μηχανή...είναι ένα από τα διλήματα που όλο "τα ρίχνω στο μέλλον" γιατί κατά βάθος φοβάμαι να το αντιμετωπίσω....
    Πάντως θα με ανακούφιζε το να μην μου ζητήσει...
    Δεν είμαι πατέρας αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Χωρίς να ξέρω την κατάσταση, μήπως θα πρέπει σιγά σιγά να τον καθοδηγείς (με ότι κι αν σημαίνει αυτό ή με ότι εσύ κρίνεις απαραίτητο) προς αυτό τον τομέα ;

Μήπως θα πρέπει σιγά σιγά ν'αρχίσει να μαθαίνει αυτά που οι περισσότεροι από εμάς τα μάθαμε μετά την απόκτηση του πρώτου μας δίτροχου ;

Ίσως και να είναι πολύ νωρίς βέβαια για ν'αρχίσει να σ'απασχολεί το θέμα, απ'την άλλη πάλι ίσως και να είναι η κατάλληλη στιγμή.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Άνθρωπος και μοτοσικλέτα
    από marulis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2008, 11:52
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2006, 11:54
  3. Παιδιά και γνώση (Υ.Γ. προς νέους γονείς)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2005, 14:52
  4. Για νέους και μέλλοντες γονείς (οι άλλοι τα ξέρουν)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2004, 21:16
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF