Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 58

Θέμα: μεγαλωνουμε?

Παλαιό μέλος
    Κι εγώ μιας κι έχω καβατζάρει τα 30 σκέφτομαι έτσι μερικές φορές... σκέφτομαι όμως και το άλλο. Πώς και για τη δική μου γενιά όταν ήμουν έφηβος λέγαν τα ίδια και χειρότερα... αλήτες, μαλλιάδες, με τα πέτσινα, που ακούnε ροκ μουσική του σατανά κ.α.... Και για τη νεολαία του 60 και του 70 και ανέκαθεν μάλλον παρόμοια λέγαν... οι μεγαλύτεροι. Είναι φυσιολογικό γιατί όσο μεγαλώνουμε διευρύνεται το χάσμα γενεών... Αυτό που με ανησυχεί είναι να βλέπω πως συνεννοούμε kal;ytera με άτομα 10 ή και παραπάνω χρόνια μεγαλύτερα παρά αντίστοιχα χρόνια μικρότερα... Κάτι μου βρωμάει... Γερνάω; Περνάω φάση αρτηριοσκλήρωσης; Κλιμακτηρίου; Αλτσχάιμερ; Συμβιβάζομαι/εντάσσομαι στο σύστημα; Στη σκοτεινή και σιωπηλή συνομωσία και συνενοχή κατά τών νέων (κάθε ηλικίας);

Ο κοινωνία αλλάζει... Όχι πάντα προς το καλύτερο. Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να καταλαβαίvω τους πιο νέους και αν νομίζω ότι είμαι σε κάτι καλύτερος/ σοφότερος/ εμπειρότερος να δω αν μπορώ να μεταφέρω κάτι σε αυτούς αντί να προβώ σε εύκολη κριτική και απόρριψη... Που κατά βάθος πηγάζει από την αρχέγονη φοβία και αγωνία ότι (στατιστικά) είμαι πιο κοντά στον τάφο από έναν 16ρη...

Peace bro

φιλε μου στο ιδιο σοκ ειμαι και γω και ας εχω μονο 13 χρονια διαφορα απο την νεα γενια τον 17

ακουγα απο εναν γνωστο ποσο υπεροχα ειναι τα νεα 16αρακια και στην αρχη νομιζα οτι μιλαγε για ελαστικα

μετα καταλαβα και αηδιασα θα ελεγα

αυτα ειναι ακομα παιδια ελεος

το κακο με την ενα γενια ειναι οτι τα κανει σχεδον ολα απο πολυ νωρις με αποτελεσμα να μην εχει να προσδοκαει κατι για το μελλον

φτανουνε στα 30αντα και συμπεριφερονται λες και εχουν γερασει αφου τα παντα τα εχουν κανει μεχρι τα 18

τωρα ποσο καλο ή κακο ειναι αυτο δεν ξερω , θα δειξει

παντος σε καθε υπερβολη ερχεται παντα η διορθωση και τωρα νομιζω οτι βιωνουμε την υπερβολη

Στα ’70 είχαμε τους μαλιάδες με της καμπάνες(παντελόνια) ή τους ροκάδες με της σωλήνες. (παντελόνια και αυτά)
    Και βέβαια τους αλήτες τους μηχανόβιους.
    Από το 79 και μετά είχαμε και τους σκουλαρικαδες.
    Ταυτόχρονα είχαμε και τα ακούσματα.
    Στα 70 τα roc με τα αντάρτικα παρέα, μετά τα hart roc μετά τα 80τόσα το metal και φυσικά τους αλήτες τσαντάκηδες μηχανόβιους
    Οι 45ριδες του ’70 έλεγαν για την νεολαία (τους 20ριδες)τα χειρότερα.
    Οι 45ριδες του ’80 έλεγαν για την νεολαία (τους 20ριδες)τα χειρότερα.
    Οι 45ριδες του ’90 έλεγαν για την νεολαία (τους 20ριδες)τα χειρότερα.
    Οι 45ριδες του 2000 έλεγαν για την νεολαία (τους 20ριδες)τα χειρότερα.
    Οι 45ριδες του 2007 γιατί να το αλλάξουν??
    1ον Όταν μεγαλώνεις, αποκτάς μια ικανότητα, λόγω πείρας, να αποφεύγεις το επικίνδυνο.
    Αυτό σε κάνει να κρίνεις τον απερίσκεπτα ριψοκίνδυνο, σαν αφελή, ξεχνώντας την (απερίσκεπτη ) τόλμη των 15-18 σου.
    2ον Το καμάκι που κάναμε τότε ήταν με τα πρότυπα που είχαμε, προχωρημένο και βιαστικό. Δεν πηγαίναμε βόλτα στο πάρκο με την συνοδεία της κουβερνάντας μυρίζοντας της βιολέτες, αλλά χορεύαμε στα πάρτιΑ κολλητούς χορούς και πίναμε και βερμούτΙΑ.

Τα αρσενικά για την μαμά ήταν πρόστυχα, και τα θηλυκά για τον μπαμπά ξετσίπωτα.

Την τελευταία πρόταση θα την ακούμε όσο ζούμε από τους αμνήμονες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από rc31

τωρα ποσο καλο ή κακο ειναι αυτο δεν ξερω , θα δειξει

παντος σε καθε υπερβολη ερχεται παντα η διορθωση και τωρα νομιζω οτι βιωνουμε την υπερβολη
    το επόμενο βήμα στην σκέψη σου είναι ο πουριτανισμός.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Πάντως διακρίνω ένα πουριτανισμό στούς 30άρηδες.
    Μπας και φταίει το AIDS που έγινε μόδα εκείνη την εποχή?

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    ελατε τωρα ρε παιδια .....

την αυτα που λετε...

να βλεπω πιτσιρικια 16 χρονων να παιρνουν π@@ς μεσα σε τουαλετες σχολειων και να το ''κατακρινουμε'' ειναι πουριτανισμος..??

αυτο το αισχοσ δεν υπηρχε παλια....

τωρα τα πραματα εχουν ξεφυγει τελειως....

οτι ριψοκυνδινο(οπως λεει και ο φιλος tai) καναμε τοτε ....το καναμε με μια δοση πλακας και οχι αισχροτητας.....

δεν θα πω οτι δεν υπηρχαν καποια ακραια-αισχρα πραματα τοτε ...αλλα οχι σε αυτο το βαθμο...

και δεν βλεπω να συμμαζευομαστε καθολου.....
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS

την αυτα που λετε...

να βλεπω πιτσιρικια 16 χρονων να παιρνουν π@@ς μεσα σε τουαλετες σχολειων και να το ''κατακρινουμε'' ειναι πουριτανισμος..??

οτι ριψοκυνδινο(οπως λεει και ο φιλος tai) καναμε τοτε ....το καναμε με μια δοση πλακας και οχι αισχροτητας.....

δεν θα πω οτι δεν υπηρχαν καποια ακραια-αισχρα πραματα τοτε ...αλλα οχι σε αυτο το βαθμο...

Δηλαδή αν θέλανε να παίρνανε τότε (στα 17)πίπες τα μικρά δεν θα τα άφηνες για τι θα ήταν αισχρό?:wacko:
    Μην κρυβόμαστε!
    Είμαστε τόσο πρόστυχοι και αισχροί όσο μας έπαιρνε.(παίρνει)
    Εκτός και αν στα 17 το ήθος σου διαφέντευε το κ@βλί σου.(που και τώρα σε ζορίζει)

Η σεμνοτυφία καλύπτει το κενό που αφήνει η σφριγηλότητα
    tai

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Δηλαδή αν θέλανε να παίρνανε τότε πίπες τα μικρά δεν θα τα άφηνες για τι θα ήταν αισχρό?:wacko:
    Μην κρυβόμαστε!
    Είμαστε τόσο πρόστυχοι και αισχροί όσο μας έπαιρνε.(παίρνει)
    Εκτός και αν στα 17 το ήθος σου διαφέντευε το κ@βλί σου.(που και τώρα σε ζορίζει)

Ο πουριτανισμός καλύπτει το κενό που αφήνει η σφριγηλότητα
    tai
    δεν ειναι το θεμα αν θελαμε.....

αλλα υπηρχαν-ειχαμε καποιες αλλες αρχες και ηθη....

μεγαλωσαμε ετσι...

στο αν μας επαιρνε για κατι παραπανω ....για εμενα θα πω....με επαιρνε και με παραεπαιρνε(και δεν εχω κανει λιγα)...αλλα ειναι αυτο που σου λεω....εχω μεγαλωσει με καποιους ''τροπους''....

ο καγκουρας...

την αυτα που λετε...

Σε ενοχλεί το 16? οι πίπες η το σχολείο?
    Εμένα μόνο το σχολείο γιατί θεωρώ οτι εκεί πάμε για άλλη δουλειά.
    Γιατί όλα τα υπόλοιπα γίνονταν ανέκαθεν.
    Τώρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει γιατί πλέον τα παιδειά δεν πίνουν δεν καπνίζουν γιατί κάνει κακό στην υγεία αλλά πάιρνουν χάπια για να χορέψουν.
    Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο πόσοι νέοι άνθρωποι είναι μόνοι τους, πολλες παρέες κορίτσια μόνα τους στα μαγαζιά "παιχνίδι" δεν γίνεται....
    Αυτά πραγματικά μου φαίνονται περίεργα και ΑΦΥΣΙΚΑ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Σε ενοχλεί το 16? οι πίπες η το σχολείο?
    Εμένα μόνο το σχολείο γιατί θεωρώ οτι εκεί πάμε για άλλη δουλειά.
    Γιατί όλα τα υπόλοιπα γίνονταν ανέκαθεν.
    Τώρα τα πράγματα έχουν ξεφύγει γιατί πλέον τα παιδειά δεν πίνουν δεν καπνίζουν γιατί κάνει κακό στην υγεία αλλά πάιρνουν χάπια για να χορέψουν.
    Μου φαίνεται πραγματικά περίεργο πόσοι νέοι άνθρωποι είναι μόνοι τους, πολλες παρέες κορίτσια μόνα τους στα μαγαζιά "παιχνίδι" δεν γίνεται....
    Αυτά πραγματικά μου φαίνονται περίεργα και ΑΦΥΣΙΚΑ.

λιγο απο ολα....

ειπα τα ειχαμε και πιο παλια...αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο....

καπου πρεπει να μπει ενας φραγμος......

ο καγκουρας...

δεν ειναι το θεμα αν θελαμε.....

αλλα υπηρχαν-ειχαμε καποιες αλλες αρχες και ηθη....

μεγαλωσαμε ετσι...

στο αν μας επαιρνε για κατι παραπανω ....για εμενα θα πω....με επαιρνε και με παραεπαιρνε(και δεν εχω κανει λιγα)...αλλα ειναι αυτο που σου λεω....εχω μεγαλωσει με καποιους ''τροπους''....
    Χωρίς να έχω πρόθεση να σε μειώσω, δεν πιστεύω ότι οι τρόποι που λές (και δεν αμφισβητώ ότι τους έχεις) σε εμπόδισαν. Μάλλον ο φόβος για της συνέπειες.

Άλλες εποχές ναι, αλλά ίδιες ορμές, Λιγότερες κοινωνικές κατακρίσεις και όχι περισσότερο ήθος σήμερα.
    λιγότερο δήθεν μάλλον

λιγο απο ολα....

ειπα τα ειχαμε και πιο παλια...αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο....

καπου πρεπει να μπει ενας φραγμος......
    Ρε είσαστε έτοιμοι για το μοναστήρι.
    Αυτό το internet έκανε την ζημειά μου φαίνεται.
    Το 90 στις 4 το πρωί καθημερινές είχε μποτιλιάρισμα στους δρόμους απο τον κόσμο που διασκέδαζε.
    Τώρα δεν υπάρχουν μαγαζιά πλέον.

o prizontas Το avatar του/της orizontas
    πολλα συμπερασματα βγαζω και οχι ενα .... διοτι το θεμα πολυπλευρο και πρεπει να το δεις απο ολες τις οπτικες γωνιες του που ειναι απειρες .....

και ολες σωστες .....

τελικα αυτο που καταληγω για τον εαυτο μου οταν συναντω ..... ολα αυτα τα αισχη και τα ομορφα

που δεν καναμε εμεις καλος,αλλα και δυστηχος δεν γινοταν ,μακαρι ισως αλλα οχι .....

να συγκρατω τις σκςψεις μου ......

την κριτικη μου.....

και να προσεχω μην παρασυρθω και κανω καμια κουτσουκελα και γινει το φυστικομα πνιξουμε κανα κουνελι κουνελι την ωρα που κουνουνται οι αχλαδιες και με δειτε στο σταρ να γινομαι σταρ .....

Αρχικά δημιουργήθηκε από orizontas
    πνιξουμε κανα κουνελι

Εσύ αυτό με το "πνίξιμο" να το προσέξεις ιδιαίτερα.:rotflmao: :rotflmao:

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεγαλώνουμε...
    από Dr Luv στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2009, 19:18
  2. παρηγορια που μεγαλώνουμε ;;;)
    από GST στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί