Σαφώς και διαφοροποιείται, αλλά αναφέρομαι στο σύστημα των 5Kw το οποίο επιδοτείτε από την Ε.Ε. κατά 55% μέσω των κυβερνητικών οργανισμών.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Τα φωτοβολταϊκα είναι η καλύτερη λύση σε κατοικημένη περιοχή , καθώς δεν θέλει ειδική άδεια που θέλει το αιολικό.
Νομίζω οτι υπάρχει ειδικό καθεστώς απο την ΔΕΗ , όπου μέσα απο την εγκατάσταση μπορείς να "γυρνάς" πίσω ρεύμα και να στο αφαιρούν απο τον τελικό λογαριασμό σου , με την χρήση ηλιακού συλλέκτη. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω πολλές μιας και εγώ δεν είμαι συνδεδεμένος με ΔΕΗ... παίζω solo με τις κυψέλες και το αιολικό.
Αξίζει πάντως να το ψάξεις καλά.
Υ.Γ. Lupo....η απόσβεση διαφοροποιείται χρονικά , αναλόγως το μέγεθος της εγκατάστασης και της κατανάλωσης.
Gandalf
Επίσης αναφέρομαι και στην μέση οικιακή κατανάλωση ρεύματος, για φωτοβολταϊκό σύστημα, διασυνδεδεμένο με τον παροχέα και όχι για αυτόνομο.
Εκεί όπου λές,
Η ΔΕΗ και η κάθε ΔΕΗ στις χώρες τις Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το ρεύμα που παράγεις , σε ακριβότερη τιμή μονάδος απ'ότι στο πουλάει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Νομίζω οτι υπάρχει ειδικό καθεστώς απο την ΔΕΗ , όπου μέσα απο την εγκατάσταση μπορείς να "γυρνάς" πίσω ρεύμα και να στο αφαιρούν απο τον τελικό λογαριασμό σου , με την χρήση ηλιακού συλλέκτη
Την διαφορά, την βρίσκει, ώστε να την πληρώσει στον παραγωγό ρεύματος, στον λογαριασμό του καθενός μας, εκεί όπου λέει, "τελος για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Υ.Γ.2 Τι εννοείς όταν λές, παίζεις?
Υ.Γ.3 Η ηλιακή ενέργεια είναι το αντικείμενο εργασίας μου.
![]()
![]()
![]()