Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: Έκανα search και να η σούμα. Λάστιχα transalp

Περαστικό μέλος Το avatar του/της perastikos
    Για την ιστορία έβαλα χθες τα λάστιχα. Αν και είναι νωρίς ακόμη δίνουν πολύ ωραία αίσθηση στην οδήγηση

Michelin Anakee 214Ε + τοποθέτηση + αλλαγή λαδιών + γενικός έλεγχος = 250Ε :smilea:

Εγώ μάστορη στο ονοφάκι μου όταν τα τέλειωσα τα anakee πάντως είχαν πιο πολύ γέλιο (τα είχα κάνει στρογγυλά και στρίβανε καλύτερα -είχα σε σάιτ και φώτο όταν το πούλαγα και με τα παλιά, και τα άλλα, άμα τις είχες προλάβει).

Harlek, στο είχα πει και στους Aprilia Bikers ότι για το ονοφάκι μου τα Bridgestone Βattleaxe BT45 ήταν κορυφή στην άσφαλτο όπως και (φαντάζομαι) τα συναφή που είναι λιγότερο χωμάτινα (στο χωματάκι και λίγο βρεμμένο άμα ήταν όμως δεν έμπαινες, ενώ τα anakee είναι πιο άνετα). Φυσικά μετά σου φταίνε οι αναρτήσεις κλπ κλπ. Αλλά γατζώνουνε αλλιώς τα ρημάδια τα ασφάλτινα -και σου δίνουνε χιλιόμετρα. (Φυσικά, μαζί με την εξτρά πληροφόρηση, έρχεται και το περισσότερο κοπάνημα στις λακούβες).

Στο δικό μου πηγασάκι το μάνιουαλ (και σωστά) λέει για 70άρι λάστιχο (πιο στενό) από τα υπόλοιπα νεώτερα. Το στάνταρ του anakee δε βγάζει όμως τέτοιο νούμερο, και το 80άρι κολυμπάει (μέχρι να το στρογγυλέψεις), μπορεί να έφταιγε αυτό καί στο δικό σου.

Προσοχή όταν παραστρίβετε με τα βυτιοφόρα σας, ψάχτε και λίγο στο γερμανικό ebay για λάστιχα...
    :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από perastikos
    Για την ιστορία έβαλα χθες τα λάστιχα. Αν και είναι νωρίς ακόμη δίνουν πολύ ωραία αίσθηση στην οδήγηση

Michelin Anakee 214Ε + τοποθέτηση + αλλαγή λαδιών + γενικός έλεγχος = 250Ε :smilea:

Δεν θέλω να ξέρω κάν τί λάδια σου έβαλε, τί σόι γενικό έλεγχο και πόσο καλή ευθυγράμμιση σου έκανε στα λάστιχα φίλε περαστικέ, ελπίζω να ήσουνα εκεί, και διαβασμένος, ώστε να ήταν όλα όπως ήθελες ή έστω όπως θα έπρεπε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Δεν θέλω να ξέρω κάν τί λάδια σου έβαλε, τί σόι γενικό έλεγχο και πόσο καλή ευθυγράμμιση σου έκανε στα λάστιχα φίλε περαστικέ, ελπίζω να ήσουνα εκεί, και διαβασμένος, ώστε να ήταν όλα όπως ήθελες ή έστω όπως θα έπρεπε...
    Δεν κατάλαβα Η τιμή είναι υπερβολική? Για τα λάστιχα είχα ρωτήσει και αλλού, περίπου τόσο μου είχαν πει...

Αν πάλι εννοείς για την ποιότητα του service.... Τι να σου πω, δυστυχώς δεν ξέρω και πάρα πολλά. Πάντως, ήμουν εκεί συνέχεια, 1 - 1,5 ώρα ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη μηχανή, ευθυγράμμιση έκανε.... Επίσης το συνεργείο είναι στη λίστα με τα επίσημα από το honda.gr (αυτό φυσικά δε λέει κάτι).

Αυτό όμως που θεωρώ σημαντικότερο, είναι ότι τον άνθρωπο τον εμπιστεύομαι. Τον ξέρω τουλάχιστον 10 χρόνια, είμαστε γείτονες και το κυριότερο (επειδή είμαστε σε μικρή πόλη και τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα) δεν έχει ακουστεί ποτέ κάτι άσχημο για το service που κάνει. Για τις τιμές του είναι η αλήθεια κάποιοι λίγοι έχουν κάποια μικρά παράπονα. Για τη δουλειά που κάνει όμως όχι

Και μιας και μίλησα για εμπιστοσύνη θυμήθηκα ένα (ακραίο) παράδειγμα από το χώρο της δικής μου δουλειάς. Είχε έρθει πριν μερικά χρόνια ένας γνωστός να στείλουμε επείγον ένα mail κάπου στο εξωτερικό. Ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα, φυσικά όπως ξέρετε λίγων λεπτών υπόθεση είναι.
    "Στάλθηκε" του λέω. "Οκ ευχαριστώ πολύ, τι χρωστάω" μου απαντά. "Τι να χρωστάς ρε, email στείλαμε όχι ταχυδρομικό περιστέρι", "Μα καλά έφυγε ολόκληρο γράμμα σε ΧΡΟΝΟ 0 στην άλλη άκρη του κόσμου ΔΩΡΕΑΝ??" και πάει να βγάλει ένα 5χιλιαρο (δραχμές ακόμη...)

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν μπορείς να είσαι ειδικός σε όλα! Ξέρεις κάποια βασικά στην καλύτερη, ρωτάς και λίγα εδώ στο forum και μετά απλά εμπιστεύεσαι έναν μάστορα να σου κάνει τη δουλειά. ΑΝ κάτι πάει στραβά, είπαμε, μικρή πόλη είμαστε τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα...

P.s. ωρέ ο φούστης κέφια που είχα για πληκτρολόγηση πρωί πρωί

Εννοούσα ότι μου φάνηκαν λίγα...

Άμα σκεφτείς ότι πχ αυτό που μερικοί εννοούν καλό λάδι (ελιάς) το λίτρο μπορεί να φτάσει άνετα τα 15-30 ευρά, τα λάστιχα (τα anakee) μπορεί να τα βρεις φετινής παραγωγής στην Ελλάδα κάνα 180άρι, και ένας γενικός έλεγχος μπορεί να σημαίνει πολλά, ή χάρη σου έκανε ή όχι και πολλά πράγματα.

Για παράδειγμα όταν αποφάσισα να κάνω τα σέρβις μόνος μου στο ονοφάκι μου (επειδή διάφοροι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους καί σε αυτό και σε άλλα πρα πρα μου), πήρε η μπάλα στο γενικό έλεγχο από αλλαγή στα σωληνάκια βενζίνης, μέχρι εξαέρωση φρένων, ρύθμιση βαλβίδων, γρασσάρισμα και σφίξιμο λαιμού, και ένα κάρο άλλα -όλα αυτά τα έκανα μετά το υποτιθέμενο γενικό σέρβις...

Δέ σου λέω σώνει και καλά να αρχίσεις κάθε δεύτερο ΣΚ να λύνεις το τρανσάλπ και να το δένεις, τουλάχιστον όμως μάθε αρκετά πράγματα για τη μηχανή σου (μάνιουαλς, ίντερνετ κλπ) ώστε να μπορείς να είσαι από πάνω από το μηχανικό και να ξέρεις τί έκανε και τί όχι μπας και προλάβεις κάνα δυο στραβά που μπορεί να γίνουν ή να ξεχαστούν. Τα εξιδεικευμένα fora (όχι τούτο απαραίτητα) κάνουν θαύματα μερικές φορές και βλέπεις συνηθισμένα λάθη συντήρησης πριν σου κάτσουνε...

Και εγώ έχω έναν μηχανικό γνωστό που τον ξέρω χρόνια, και είναι και καλός (λέει), αλλά χέρι στις μηχανές μου ντεν μπάζει, τα λάστιχα κοτσάρει που και που στους τροχούς από τα μηχανάκια μου, και εκεί είμαι από πάνω μη τα βάλει ανάποδα -εννοείται ότι εγώ βγάζω και βάζω τους τροχούς, και όχι αυτός...

Το να νομίζει κανείς ότι ένας μηχανικός μπορεί να ενδιαφέρεται περισσότερο από τον ιδιοκτήτη της μηχανής για τη καλή συντήρηση της είναι σαν να πετάς ένα άδειο πορτοφόλι στον αέρα και να νομίζεις ότι θα προσγειωθεί γεμάτο. (καλά παίζουν και καλοί μηχανικοί, αλλά άντε βρέστους)

(τα κατεβατά είναι αμοιβαία, την έψαχνες)

- Η τιμή ξέχασα να πω ότι είναι χωρίς απόδειξη
    - Όταν έγραψα γενικό έλεγχο σίγουρα δεν εννοούσα αυτό. Αναφερόμουν σε πιο στοιχειώδη πράγματα (αν είναι οκ η αλυσίδα, τα φρένα κλπ). Αυτά που αναφέρεις πάντως τα (πιο πολλά τα) είχε κάνει στα 20000 (τότε είχα σκάσει 200Ε)
    - Τα λάδια μου τα χρέωσε 15Ε το λίτρο (τα αλλάζω κάθε 5000)
    - Πως να μπούνε ανάποδα τα λάστιχα? Αφού πάνω έχει ένα βέλος με τη φορά της κύλισης αν δεν κάνω λάθος....
    - Έχεις δίκιο για το manual, θα πρέπει να ρίξω μια προσεκτική ανάγνωση

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2010, 20:57
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2004, 03:40
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2004, 14:53
  4. Θα μπορούσε και να μην είναι ανέκδοτο
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ