Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Πίσω τροχός

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
    Συμφωνω και επαυξανω...
    Αλλα μου γεννιεται η απορια, οτι αναφερεστε σε πιθανες ζημιες που θα γινουν μακροπροθεσμα (εκτος απο το βγαλσιμο της αλυσιδας εν κινησει με ολα τα επακολουθα, φτου μακρια...) και αμελειτε (?) το γεγονος οτι ο πισω τροχος δεν θα ειναι ευθυγραμμισμενος με τον μπροστινο, με αποτελεσμα να στριβει η μοτοσυκλετα ακουσια, και γενικα να εχει αυτη την αισθηση "στραβομαρας".
    Δεν αναφερομαι σε διαφορες της ταξης 0,1 χιλ που αναφερθηκε, αλλα 2 χιλιοστα διαφορα (και εφοσον οι ρεγουλατοροι και τα "σημαδακια" λενε αληθεια) ειναι ΠΑΡΑ πολυ!
    Υπάρχει πιθανότητα αν ευθυγραμμιστούν τα γρανάζια π.χ., οι τροχοί να μην είναι ευθυγραμμισμένοι, οπότε ιδανικά θα πρέπει να μετρηθούν και τα δύο. Απλώς αν δεν έχει στραβώσει το ψαλίδι ή το πλαίσιο οι αποκλίσεις θεωρούνται αμελητέες.

Ένα πρακτικό και καλό άρθρο σχετικά για όποιον έχει όρεξη. Είναι σε δύο μέρη (στα αγγλικά):

http://www.motorcycle.com/mo/mcnuts/chassis.html
    http://www.motorcycle.com/mo/mcnuts/chassis2.html

42

Αρχικά δημιουργήθηκε από mpiou
    Ένα πρακτικό και καλό άρθρο σχετικά για όποιον έχει όρεξη. Είναι σε δύο μέρη (στα αγγλικά):
    http://www.motorcycle.com/mo/mcnuts/chassis.html
    http://www.motorcycle.com/mo/mcnuts/chassis2.html
    Τα λινκς δεν δουλεύουν !

πάνω που είχα όρεξη γαμώτο..

Ooops!

Πρέπει να ναι πρόβλημα όλου του motorcycle.com. Μέχρι χθες δούλευαν, δεν είναι λάθος οι διευθύνσεις. Ίσως αργότερα;

Sorry

EDIT: Τα λινκ δουλεύουν κανονικά τώρα
    42

ρωτάω εγώ τώρα.

αν έχει "φαγωθεί" περισσότερο η μια πλευρά του λάστιχου δε θα έχουμε λάθοσ μέτρηση σε σχέση με το ψαλίδι;
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Αρχικά δημιουργήθηκε από BILLY FILTH
    ρωτάω εγώ τώρα.
    αν έχει "φαγωθεί" περισσότερο η μια πλευρά του λάστιχου δε θα έχουμε λάθοσ μέτρηση σε σχέση με το ψαλίδι;
    Δοκίμασε να μετρήσεις την απόσταση από τη μέση του άξονα του ψαλιδιού που το στηρίζει στο πλαίσιο με τη μέση του άξονα του τροχού ΚΑΙ από τις δύο πλευρές !

θεωρητικά αυτό που λες είναι σωστό αλλά και με μικρόμετρο να το κάνεις λόγω τοποθεσίας είναι δύσκολο
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Ντιπ άσχετος Το avatar του/της gory
    Θέλω να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την ευθυγράμμιση του πίσω τροχού.
    Το μοτόρι είναι ένα cbf 125 του 2009.
    Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τους ρεγουλατόρους (εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει ντιπ ποιοι είναι) από την αριστερή μεριά της μηχανής, όπου βρίσκεται και το team αλυσίδα-γρανάζια https://i.ytimg.com/vi/UP2oGXeFEqM/maxresdefault.jpg

Το λοιπόν, προσπάθησα χθες, για πρώτη φορά, να κάνω μόνος μου την ρύθμιση της αλυσίδας.
    Τεντώνω, μετράω, γυρίζω, όλα καλά!

Από κει και πέρα, όμως, επειδή δεν φρόντισα να στρίβω όμοια τα παξιμάδια, αλλά τα έλυσα θέλοντας να "παίξω" και να μάθω, δεν ήμουν σίγουρος στη συνέχεια για την ευθυγράμμιση του τροχού.

Δοκίμασα να μετρήσω και στις δύο μεριές με παχύμετρο, αλλά δεν ήμουν σίγουρος από που να μετρήσω...
    Το κόλπο με το σκοινί δεν είχα τη δυνατότητα να το κάνω.
    Τα σημάδια στο "παραθυράκι" πάνω στο ψαλίδι, ήταν τελείως off στις δύο μεριές, και δεν μπορούσα να βασιστώ ούτε σε αυτά.

Τελικά κατέληξα να μετράω την απόσταση των άκρων των ψαλιδιών από το κέντρο του άξονα των τροχών, και διαπίστωσα (αν αυτό ήταν σωστό), ότι υπήρχε σημαντική απόκλιση, ενώ σπρώχνοντας τον να έρθει στα.. ίσα του, μπήκαν και τα σημαδάκια στη θέση τους... Τώρα, όμως, οι ρεγουλατόροι είναι τελείως off στην μέτρηση με το παχύμετρο ο ένας σε σχέση με τον άλλον.

Θα ήθελα τα φώτα σας να καταλάβω τι γίνεται... κι αν έκανα καμία χοντρή...

Το ζήτημα δεν είναι αν ότι προεξέχει από τον ρεγουλατόρο είναι ίδιο δεξιά και αριστερά. Το ζητούμενο είναι ο άξονας του τροχού να είναι παράλληλος με τον άξονα του ψαλιδιού. Αν είναι σίγουρο ότι οι βίδες σου δεξιά και αριστερά είναι στα ίδια σημάδια, τότε δεν έχεις κάνει χοντρή. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είσαι σίγουρος, σιγά σιγά ως ένα λαστιχάδικο μοτό ή συνεργείο και ρώτησε. Δεν νομίζω να σε χρεώσουν κάτι...

Ρώτησα κι ένα φίλο και μου είπε ότι οι αποστάσεις στα "παραθυράκι" πρέπει να είναι ίσες, όταν ξεκίνησα την διαδικασία δεν ήταν... από λαστιχά, μετά από καρφάκι που έφαγε το λάστιχο... trust no one..

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Μέτρηση με παχύμετρο μεταξύ ζάντας και ψαλιδιού και από τις 2 πλευρές.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Υπαρχουν ψαλιδια που δεν ειναι εντελως συμμετρικα...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    ναι
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leo1964
    Τα εύκολα δύσκολα κάνετε.
    Οι ρεγουλατόροι έχουν νούμερα και εγκοπές.
    Δεξιά,αριστερά να δείχνουν τα ίδια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από leo1964 Προβολή μηνύματος
    Τα εύκολα δύσκολα κάνετε.
    Οι ρεγουλατόροι έχουν νούμερα και εγκοπές.
    Δεξιά,αριστερά να δείχνουν τα ίδια
    Γι'αυτό διευκρίνισα στο cbf-άκι δεν είναι ακριβώς όπως σε άλλα μηχανάκια με πληθώρα εγκοπών.
    Μου γεννάται το ερώτημα, πάντως, αν τα ψαλίδια δεν είναι συμμετρικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι εγκοπές αυτές ουσιαστικά δεν αχρηστεύονται;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Οχι γιατι η ασυμετρία αφορα στην αποσταση των μπρατσων απο το κεντρο του αξονα της ροδας..
    (σε αξονα καθετο ως προς το μεταξόνιο..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Beverly 400-14αρης πισω τροχος??????
    από SteriosEnd στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2011, 18:12
  2. Πίσω τροχός...problem?
    από Operater στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2009, 11:45
  3. πίσω τροχός gs 1200