Toν σταυρό δεν τον ξεχνάνε ποτε.
Το κράνος όμως το ξεχνάνε σπίτι![]()
Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.
Γιατί το λες αυτό ρε Μάριε; Έχεις παρατηρήσει ότι πολλοί κάνουν το σταυρό τους επάνω σε μοτοσυκλέτα μη φορώντας κράνος; Εγώ δεν το έχω δει ποτέ!!! Ούτε με κράνος, ούτε χωρίς! Ακόμα και το περιστατικό που περιγράφτηκε στην αρχή, σου λέει ότι ο τύπος φορούσε κράνος.Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Άρα που κολάει αυτό που λες;
Πλάκα-πλάκα πάντως και ξέχωρα από "πιστεύω",το να πιάσεις το δεξί γκρίπ με τ' αριστερό χέρι,ισοδυναμεί με κίνδυνο τούμπας.Χάνεται η ισορροπία.
Θες κύριε να κάνεις τον σταυρό σου;Κάντ'τον αφήνοντας,απλά, το γκάζι.Τι το βουτάς με τ' αριστερό δηλαδή...μη χάσεις τίποτα δέκατα;
moto perpetuo
Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
hasta luego.
-------------------------------------------------------------------
[FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]
Ακριβώς, επειδή είμαστε μεγάλοι άνθρωπες, καλύτερα παίξε λόττο, γιατί με μένα έχεις χάσει ήδη! Λες και με ξέρεις από χτες...Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Ε ναι ρε Κώστα μην κοροϊδευόμαστε μεγάλοι άνθρωπες![]()
![]()
---
Προσέχουμε για να τρέχουμε
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
SF το περιστατικό που περιγράφεις ήταν το χειρότερο, που αφορά ακραία συμπεριφορά μοτοσυκλετιστή, που έχεις δει να συμβαίνει; Αν η Αθήνα εκεί κάτω, είναι μια ουτοπική πόλη γεμάτη με come il faut μοτοσυκλετιστές, πάω πάσο. Αν δεν ήταν η χειρότερη πράξη, τότε γιατί έκρινες αναγκαίο να την επισημάνεις; Μήπως η ενέργειά σου να την αναφέρεις εδώ μέσα, εντάσσεται στη γενικευμένη τάση που υπάρχει, ολοένα και περισσότερο, να απαξιώνεται ο Χριστιανισμός;
Και VANDA.. Πιστεύεις ότι για το παραπάνω περιστατικό έφταιγε ο Χριστός; Κι αν όχι, που κολάει το σχέδιο;
Ορισμένοι, είτε καβαλάν μοτοσυκλέτες, είτε ποδήλατο, είτε τίποτα, πιστεύουν! Ορισμένοι ίσως να βρίσκονται κι εδώ μέσα... στο χώρο εργασίας σας, ανάμεσά σας. Το να προσβάλετε αυτό που πιστεύουν, νομίζετε ότι θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη και να γίνουν άθεοι ή θα ανεβάσει το κύρος σας απέναντί τους; Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέυει όπου θέλει! Κι άλλοι μπορούν να γελοιοποιήσουν τα δικά σας “πιστεύω”. Για σκεφτείτε.. Θα αλλάζε κάτι αυτό;
Για μένα, όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να παριστάνει το ανάποδο γ@μώτο πάνω σε ένα παπί προκειμένου να κάνει το σταυρό του κάθε φορά που περνάει έξω από εκκλησία (δηλ. κάθε 100 μέτρα) είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν υπήρχαν θρησκείες (βλ. εικόνα). Αυτό σε προσβάλει??? Δηλ. θα έπρεπε να προσβάλλομαι κι εγώ κάθε φορά που μου λέγανε «πίστεψε και θα σωθείς», «ο Χριστός σώζει», «όσοι πιστέψουν πραγματικά πάνε στον παράδεισο, οι άλλοι τον πούλο», «ΠΑΟ-θρησκεία-θύρα13» και δεν ξέρω εγώ τι άλλο?...
Φυσικά και είσαι ελεύθερος να πιστέψεις ό,τι θέλεις και μάλιστα ζεις -όπως κι εγώ- σε μια πόλη-χώρα κλπ γεμάτη εκκλησίες-καμπάνες-σταυρούς-εικονίσματα, όπου το να εξασκείς τα θρησκευτικά σου καθήκοντα είναι άξιο επαίνου, όπου στο σχολείο σου διδάσκουν ότι το σωστό είναι να πιστεύεις και ο εκκλησιασμός επιβάλλεται (τώρα παίζει και να μην, αλλά εγώ έπαιρνα απουσία αν δεν πήγαινα!). Και σε πείραξε που εξέφρασα τη γνώμη μου? Πολύ εύθικτοι είναι μερικοί χριστιανοί.. τι να πούμε κι εμείς οι κατάπτυστοι...
safety doesn't happen by accident
Μα το Θ..( οποιος τελος παντωνΑρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Για μένα, όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να παριστάνει το ανάποδο γ@μώτο πάνω σε ένα παπί προκειμένου να κάνει το σταυρό του κάθε φορά που περνάει έξω από εκκλησία (δηλ. κάθε 100 μέτρα) είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν υπήρχαν θρησκείες (βλ. εικόνα).) , δεν μπορω να καταλαβω πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα βασιζομενη στην πραξη ενος κεφτε με παπι.
Δηλαδη αν περναγε εξω απο ενα μπ0ρδελο (με το συμπαθειο κιολα δεσποινις), αφηνε τα χερια απο το τιμονι και χειροκροτουσε, θα τα εβαζες με τις π0τανες; (και παλι συγνωμη Κυρια μου)
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Δεν ήταν όμως έξω από οποιαδήποτε εκκλησία... ήταν κοντά στο Άη ΣώστηΑρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Για μένα, όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να παριστάνει το ανάποδο γ@μώτο πάνω σε ένα παπί προκειμένου να κάνει το σταυρό του κάθε φορά που περνάει έξω από εκκλησία (δηλ. κάθε 100 μέτρα) είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν υπήρχαν θρησκείες (βλ. εικόνα).
Ομοίως θα πρεπε να δικειολογηθεί αν ήταν κοντά σε εκκλησία του Αγ. Χριστόφορου (προστάτη των οδηγών)![]()
Όσο για τα δικά μοy πιστεύω, θα παραφράσω τον (ιερομόναχο οκ, παρόλο που δεν το αναφέρει το νέο βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού) Κοσμά τον Αιτωλό :
Γκρεμίστε σκκλησιές και χτίστε... σχολειά ασφαλούς οδήγησης!!!
:a19:
Για σένα δηλαδή, αυτό που μας λες είναι ότι οι εκκλησίες αποτελούν πρόβλημα εξαιτίας του συχνού φαινομένου να αφήνουν οι μοτοσυκλετιστές το γκάζι προκειμένου να κάνουν το σταυρό τους, πιάνοντάς το με το αριστερό.Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Για μένα, όταν κάποιος φτάνει στο σημείο να παριστάνει το ανάποδο γ@μώτο πάνω σε ένα παπί προκειμένου να κάνει το σταυρό του κάθε φορά που περνάει έξω από εκκλησία (δηλ. κάθε 100 μέτρα) είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν υπήρχαν θρησκείες (βλ. εικόνα). Αυτό σε προσβάλει??? Δηλ. θα έπρεπε να προσβάλλομαι κι εγώ κάθε φορά που μου λέγανε «πίστεψε και θα σωθείς», «ο Χριστός σώζει», «όσοι πιστέψουν πραγματικά πάνε στον παράδεισο, οι άλλοι τον πούλο», «ΠΑΟ-θρησκεία-θύρα13» και δεν ξέρω εγώ τι άλλο?...
Φυσικά και είσαι ελεύθερος να πιστέψεις ό,τι θέλεις και μάλιστα ζεις -όπως κι εγώ- σε μια πόλη-χώρα κλπ γεμάτη εκκλησίες-καμπάνες-σταυρούς-εικονίσματα, όπου το να εξασκείς τα θρησκευτικά σου καθήκοντα είναι άξιο επαίνου, όπου στο σχολείο σου διδάσκουν ότι το σωστό είναι να πιστεύεις και ο εκκλησιασμός επιβάλλεται (τώρα παίζει και να μην, αλλά εγώ έπαιρνα απουσία αν δεν πήγαινα!). Και σε πείραξε που εξέφρασα τη γνώμη μου? Πολύ εύθικτοι είναι μερικοί χριστιανοί.. τι να πούμε κι εμείς οι κατάπτυστοι...
Άρα να τις κλείσουμε τις εκκλησιές επειδή εσύ κρίνεις την παραπάνω ενέργεια επικίνδυνη! Ελπίζω να ακούς τη γελοιότητα του ισχυρισμού σου. Δε θα σχολιάσω περισσότερο, αλλά ας βγάλουν όσοι διαβάζουν τα συμπεράσματά τους.Επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν έχω δει κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά ακόμη κι αν ήταν συχνό φαινόμενο, κατηγορώντας το Χριστό γι' αυτό, δε νομίζω ότι κάνεις σοβαρά τα επιχειρήματά σου. Αν πας στο γιατρό με κάποιο πρόβλημα και σου πει,"ξέρεις VANDA πρέπει να κόψεις τα ραδίκια, αλλιώς η κατάστασή σου είναι μη αναστρέψιμη και θα χειροτερέψει!". Εσύ, αν πας στο σπίτι και πλακωθείς στα ραδίκια με αποτέλεσμα όντως να χειροτερέψει η κατάσταση, μετά θα βγεις στα κανάλια και θα αρχίζεις να κλαίγεσαι, να σπαρταράς στο πάτωμα και να χτυπιέσαι, ότι πήγες στον τάδε γιατρό και όχι μόνο δε σε θεράπευσε, αλλά σε έστειλε ένα βήμα από τον τάφο;
Ο νοών, νοείτω.
Τώρα το κατά πόσο είναι κάποιος εύθικτος... Εγώ δεν ισχυρίστηκα τίποτα τέτοιο για κανέναν! Ούτε αποκάλεσα κανέναν "κατάπτυστο" όπως αυτοαποκαλείς τον εαυτό σου και τους άλλους άθεους, φανερά με ειρωνία, θέλοντας να πεις ότι έτσι σας θεωρούν οι Χριστιανοί (που κανείς δεν σας έκρινε για τα πιστεύω σας και ο ίδιος ο Χριστός διδάσκει ότι είναι λάθος το να κρίνεις τον οποιοδήποτε). Αλλά ταυτόχρονα, δεν παραπονέθηκα για απουσίες που μου χρέωσαν στη β' γυμνασίου επειδή δεν πήγα στην εκκλησία! Κι αυτό που λες, στο δικό μου γυμνάσιο και λύκειο που πήγαινα, δε συνέβαινε. Όποιος δεν ήθελε να πάει, απλώς δεν πήγαινε! Δεν υπήρχε κανένας στην πόρτα της εκκλησίας, όπως προφανώς συνέβαινε στην ενορία σας, με το απουσιολόγιο παραμάσχαλα. Αν συνέβαινε πράγματι να τρως απουσίες επειδή δεν εκκλησιαζόσουν, για αυτή τη λάθος πράξη του γυμνασιάρχη σας, δε φταίει ούτε ο Χριστός, ούτε ο αρχιεπίσκοπος, ούτε ο παπάς, ούτε κανένας άλλος, παρά ο γυμνασιάρχης σας. Βλ. το παράδειγμα που αναφέρω παραπάνω! Τέλος, η φωτογραφία-ζωγραφιά-σήμα που έβαλες, δε στρέφεται εναντίον των θρησκειών (όπως υποστηρίζεις), αλλά του Χριστιανισμού.
kai omws telika o xristos swzei...
osous den exoun mialo na skeftoun apo monoi tous kai na zisoun me tis apofaseis tous...
giati to palikari pou ekane tin "allajotimonia" or i theia pou paei gonatisti gia 3km or autos pou anatinazete gia ton alax exoun enan koino paranomasti...
tha kanoun ta pada giati etsi tou ipodije i koinonia kai to perivalon tous...
ara kalitera na jexwrizoun ta atoma auta stin koinonia wste na prostateuomaste apo tis kakotopies....
kai gia na ginei pio eukolo to siberasma...
poios exei amfivolies oti to palikari den tha kanei tin idia kinisi gia na sikwsei (en kinisi) to kinito tou pou einai stin dejia tsepi?
isos na sikwthei kai orthios sto mixanaki (me mono to aristero xeri sto timoni/gazi..
![]()
![]()
![]()
![]()
Ρε παιδια ειστε σοβαροι τωρα?
Οσο επικικδυνοι ειμαστε εμεις που θα πιασουμε τα 200 χιλ/ωρα ενω η πινακιδουλα λεει 100,
τοσο ειναι και αυτος.
Στο κατω κατω αν η ταδε θρησκεια δεν σας αρεσει μην πιστευετε.Δεν σας εβαλε και κανεις με το ζορι.
www.tsakosart.gr
Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
....................
giati to palikari pou ekane tin "allajotimonia" or i theia pou paei gonatisti gia 3km or autos pou anatinazete gia ton alax exoun enan koino paranomasti...
tha kanoun ta pada giati etsi tou ipodije i koinonia kai to perivalon tous...
ara kalitera na jexwrizoun ta atoma auta stin koinonia wste na prostateuomaste apo tis kakotopies....
...................
![]()
![]()
![]()
![]()
Ε ναι, γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες που πηγαίνουν γονατιστές στην Τήνο μέχρι την εκκλησία, αποτελούν μεγάλη απειλή για την κοινωνία. Όσο για τα συμπεράσματα που βγάζεις σχετικά με το τι μπορούσε να είχε κάνει αντί για το σταυρό του, κανένας δεν τα αμφισβητεί! Απλώς, αν είχε βγάλει το κινητό του, δε θα είχε αναφερθεί καθόλου εδώ μέσα, ενώ αν είχε αναφερθεί, όλοι θα σκέφτονταν "yeah, so what else is new?".
Και τέλος, θέλω να ρωτήσω.. Ποιο είναι το συχνότερο φαινόμενο που βλέπετε στους δρόμους; Το να κάνει κάποιος το σταυρό του επάνω σε μοτοσυκλέτα, ή να απαντά και να μιλάει στο κινητό του, για εξόφθαλμα μεγαλύτερο διάστημα, επάνω στη μοτοσυκλέτα;
Όποιος έχει διάθεση για ειλικρινή συζήτηση ας απαντήσει. Προσωπικά το δεύτερο φαινόμενο, το βλέπω, αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον κάθε βδομάδα (και μένω σε επαρχιακή πόλη). Ας μου βάλουν το link, που επεσήμαναν αντίστοιχη ενέργεια ώστε να αποδείξουν του λόγου το αληθές, αυτοί που υποστηρίζουν ότι απλώς το ανέφεραν (το αρχικό περιστατικό) επειδή τους ενόχλησε η ενέργεια να αλλάξει χέρι ο παπόβιος στο γκάζι.
Τελικά οι φανατικοί είναι πολλοί περισσότεροι από την απέναντι πλευρά.
Ο χλευασμός και η ειρωνική κριτική είναι μια κοινή τους έκφραση.
Ίσως να είναι ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξη.
Εμενα να με συχωράτε, θα μείνω οπισθοδρομικός, προτιμώντας τον σεβασμό στο συνάνθρωπο και τα πιστεύω του, και οχι την σωτηρία του κόσμου μέσω της υποτίμησης, της κοροϊδίας, και ίσως αργότερα του 'ξεκαθαρίσματος' του τοπίου σε κάποιο μέρος, (βλέπε Ρώμη Άουσβιτς Γκουαντανάμο κλπ)από αυτούς που χαλάνε τον κόσμο (βλέπε εβραίους χριστιανούς αναρχικούς μουσουλμάνους κλπ) τότε ο κόσμος θα είναι ο σωστός, ονειρικός κόσμος του 'έτσι μ'αρεσει για την ασφάλειά μου.'
Ξεκολλήστε ρεεε δεν είναι λάθος μόνο οι 'πιστοί'
Της περισσότερες φορές είναι πολύ πιο λάθος οι 'σωστοί και ανοιχτόμυαλοι σωτήρες '
![]()
![]()
Εγω απο την αλλη λεω οτι υπαρχουν πολλες θρησκειες, και πολλοι Θεοι, που θα μπορουσαμε να ζησουμε και χωρις αυτους.
Πχ ο Θεος του Χρηματος (πολλοι πιστοι ανα τον κοσμο και πραγματικα πορωμενοι, αν και δεν υπαρχουν επισημα νουμερα) .
Ο Θεος του Σεξ (μερικοι πουλανε και την οικογενεια τους για να τον δουν λιγο ξωφαλτσα) .
Μερικοι ασπαζονται επισης τον μονοΘεισμο με εναν περιεργο τροπο.
Θεωρουν Θεο τον εαυτο τους, και τον τιμουν πρωι-βραδυ, εις βαρος του πλησιον τους βεβαιως-βεβαιως.
Γενικα οπου και αν κοιταξουμε γυρω μας, θα δουμε συμπεριφορες ανθρωπων που δηλωνουν Αθεοι και σκεπτικιστες, τοσο "ανθρωπιστικες" που θα εκαναν και τους Ρωμαιους να μοιαζουν μπροστα τους σαν Τερεζες.
Για αυτο μου την δινει αφανταστα οταν βλεπω ανθρωπους να φορτωνουν την μαλακια των αλλων, εκει που τους συμφερει, (δηλαδη στον Θεο, στο πουθενα) ,καθαρα απο κομπλεξ.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
an kai gia mia akoma fora jefefgeis (nomizw epitideumena) apo to thema kai to pas pros perioxes pou sou einai pio eukola ta epixeirimata...
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Τελικά οι φανατικοί είναι πολλοί περισσότεροι από την απέναντι πλευρά.
Της περισσότερες φορές είναι πολύ πιο λάθος οι 'σωστοί και ανοιχτόμυαλοι σωτήρες '
nai eimaste fanatikoi tou na skeutomaste kai na min dexomaste akrita osa mas lene...
ta megalitera eglimata ta kanoun osoi pisteuoun oti to diko tous swsto einai to mono swsto
kai epidi sinithos oi laoi den polemoun gia to xrima to pio sinithes PROSXIMA einai i thriskia..
ara poso akindini einai i theofovoumeni thitsa pou paei gonatisti?
προτιμώντας τον σεβασμό στο συνάνθρωπο και τα πιστεύω του,
krinomaste oxi apo pragmata pou den boroume na allajoume (opws to xrwma mas or i fatsa mas) alla apo tis apofaseis mas...
ara swsta boroume na sxoliasoume to palikari gia tis apopseis tou kai tis prajeis tou afou oi prajeis tou isodinamoun me dimosia dilwsi...
dld an ta pisteuw tou prostazan na kikloforei me string den tha eprepe na ta sxoliasoume?
![]()
![]()
swsto kai auto den lew..Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Εγω απο την αλλη λεω οτι υπαρχουν πολλες θρησκειες, και πολλοι Θεοι, που θα μπορουσαμε να ζησουμε και χωρις αυτους.
ALLA iparxei mia simadiki diafora...
to xrima, i dinami, i omorfia, to sex, oi ousies ktlp einai pragmata apta, ta vlepeis, ta niotheis, ta aistanese, ta metras...
stin ipervoli tous sigoura ginode epikindina...
gia ton logo auto kai iparxoun idikoi pou asxoloude me auta... (psixiatroi) gia na voithisoun na ta jeperasoume....
oi papadas ti akrivos kanoun ektos apo to na mosxopoulane tis psixwseis sou?
![]()
![]()
![]()