Σε πληροφορω οτι τα δυο ζευγαρια Anakee που αλλαξα στην Αφρικα, εφυγαν με 0 (μηδεν) χιλιοστα πελματος και ΧΩΡΙΣ να μου γλυστρισουν ΠΟΤΕ !!! :wacko:Αρχικά δημιουργήθηκε από hector
.......
Ο τροπος οδηγησης μου ειναι (ντρεπομαι που το λεω) γενικα "επιθετικος" και παραδειγμα προς αποφυγη ...![]()
Στην συνεχεια περασαν απο την μηχανη μου δυο ζευγαρια Sahara, που οφειλω να ομολογησω οτι ηταν αρκετα καλο λαστιχο (φυσικα και ΟΧΙ εφαμιλο του Anakee).
Τωρα πια μπαινουν ΜΟΝΟ (καθαρα) χωματινα λαστιχα (το Sahara ΔΕΝ ειναι τετοιο) πια στην μηχανη.![]()
Τοσο με τα Anakee, οσο και με τα Sahara, εκανα καθημερινα τουλαχιστον 50-60 χλμ (τα μισα μεσα στην πολη).
Ποτέ μα ποτέ ΔΕΝ ειχα προβλημα ζεσταματος του ελαστικου.
Θελω να πω οτι παιζει ρολο και ο τροπος οδηγησης.
Το τι κανεις για να ζεστανεις ενα κρυο λαστιχο ...
Αν ξεκινησεις και κανεις 10 χλμ, ΧΩΡΙΣ να "πιεσεις" λιγο τα λαστιχα, αλλα απλα τσουλας, τοτε ΔΕΝ προκειται να ζεσταθουν ΠΟΤΕ!
Ο καλυτερος τροπος για να ζεσταθουν ΚΑΙ τα δυο ειναι μερικα (2-3 μου εφταναν εμενα) ΔΥΝΑΤΑ φρεναρισματα.![]()
Το πισω ζεσταινεται και με μερικες γρηγορες εκκινησεις (δεν μιλαω για burn out).
Αν ποτε υπηρχε λογος για να βαλω καποιο ζευγαρι ασφαλτινα λαστιχα ξανα, θα εβαζα τα Anakee χωρις δευτερη κουβεντα !!!![]()