Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Πιέσεις ελαστικών για Cbf600s

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    Αρχικά δημιουργήθηκε από javaneze
    Κι εγω εχω τα diablo εδω και 5.000 χλμ και προσφατα αρχισα να αισθανομαι κραδασμους στο τιμονι μετα απο καποια χ.α.ω .

1. Να πας να κοιτάξουν τα ρουλεμάν τιμονιού

2. Να πας να ξαναζυγοσταθμίσουν τις ρόδες

3. Να πας να ελέγξεις τα ελατήρια/αμορτισέρ... μπορεί να φτάνεις στα όριά τους για service/αλλαγή λαδιών αμορτισέρ κλπ...

4. Υπάρχει και περίπτωση από λακούβες, πεζοδρόμια κλπ. να έχει "τραυματιστεί" ο σκελετός του ελαστικού ή να έχει παρει ελάχιστα η ζάντα...

Νέο μέλος
    Σήμερα λοιπόν όλη την ημέρα (γύρω στα 50 χλμ) κινήθηκα με 30/36.Ωραία εμπειρία
    Το μπροστινό ήταν απόλυτα ξεκάθαρο ότι ήθελε κι άλλη πίεση και το φρενάρισμα ήταν εμπειρία ζωής (μου έτυχε ένα πολύ απότομο και παραλίγο να ανέβω σε μια ΧΤ μπροστά μου).

Το 36 βέβαια πίσω δεν ήταν πάρα πολύ κακό, οπότε αποφάσισα να πάω το μπροστά στο 31 και να παίξω αύριο με 31/36 καταγράφοντας τις αντιδράσεις τις μοτοσυκλέτας.

Σκέφτηκα βέβαια και αυτό που αναφέρει ο el_hymador για 36/42 αλλά (και αυτό έχει να κάνει ξεκάθαρα με το πως αισθάνομαι την μοτοσυκλέτα με τα 72 κιλά μου και τα άλλα 10 περίπου της μπαγαζιέρας) δυσκολεύομαι στις στροφές, με την παραμικρή ανωμαλία στο δρόμο κάνω "γκέλες" και με μικρά πετραδάκια πιρουέτες.

Επίσης, κοντά στα 80 το τιμόνι ψιλοτρέμει (ίδιο φαινόμενο έχει και ο αδελφός μου με Metzeler!) μετά το ξεπερνάει. Θα το πάω για ρουλεμάν και μετά θα δω και τα υπόλοιπα που ορθά αναφέρει ο συνάδελφος μοτοσυκλετιστής Νοstra.

Έχω στείλει και ένα mail στην Pirelli αλλά δυο ημέρες τώρα με κατέγραψαν κανονικά. Εάν δω ότι δεν απαντούν θα επιμείνω. Επειδή είμαι και λίγο περίεργος τους έστειλα πολύ συγκεκριμένα τύπους ελαστικών και κωδικούς και τους ρωτάω εάν είναι σωστά για την μηχανή.

Τέλος πάντων, θα δείξει.ότι έχω θα το μεταφέρω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από spyridon
    Τέλος πάντων, θα δείξει.ότι έχω θα το μεταφέρω.
    Και πολύ καλά κάνεις !

Καλά και γρήγορα ξεμπερδέματα !

Νέο μέλος
    Καλημέρα σας!

Σε απάντηση e-mail μου, η Pirelli μου απάντησε ότι για ένα άτομο+μπαγαζιέρα οι σωστές πιέσεις είναι 35-39.

Αν και έχω πάψει να ανήκω στο club των cbfόβιων εδώ και αρκετούς μήνες... γράφω γιατί (δεν ξέρω αν ήταν και άλλοι) εγώ είχα επισημάνει το θέμα των κραδασμών στο τιμόνι μόλις άλλαξα λάστιχα και έβαλα τα diablo (ως startengine τότε). Η μηχανή δε μου φαινόταν τόσο σταθερή στην ευθεία και οι κραδασμοί έκαναν για πρώτη φορά την παρουσία τους μετά από 2 χρόνια με τα battlax.
    Πίεση έβαζα αυτή που έλεγε η pirelli αλλά δε θυμάμαι ακριβώς πόσο, πάντως μικρότερη από 36 42 που είχα πριν. Τα ζυγοστάθμισα μετά από 2000 χλμ αλλά ... το ίδιο. Μετά... την έδωσα για προσωπικούς μου λόγους...
    Έχω την εντύπωση πως τα diablo δεν ήταν ότι καλύτερο για τη μηχανή αυτή.... Νομίζω...

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Εγώ πάντως, με τα μαμά Michelin Pilot Road, έχω πλέον καταλήξει στις προτεινόμενες από τον κατασκευαστή πιέσεις (36, 42) και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Την πρόσφατη Δευτέρα, μάλιστα, έκανα καμιά 200 χιλιομετράκια υπό βροχή, δικάβαλος (με αργούς ρυθμούς βέβαια), και το κράτημά τους---όταν τα δοκίμαζα με πίσω και μπροστινό φρένο, σε καθαρή άσφαλτο---μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις προσδοκίες του καθενός (εγώ, είπαμε, είμαι αργός).

NC750x DCT Το avatar του/της franki26gr
    Εγω παντως αγορασα αυτα : http://www.tyrepressuremonitors.biz/index2.htm
    απο το ebay στις αντοιστιχες πιεσεις 36 - 42 και τα τοποθετησα....φαινονται καπως ετσι...
    Καλη φαση δε μπορω να πω....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	resize of p1010149.jpg 
Προβολές:	138 
Μέγεθος:	50,0 KB 
ID:	95673

2

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	resize of p1010150.jpg 
Προβολές:	140 
Μέγεθος:	80,4 KB 
ID:	95674

Παλαιό μέλος
    Φίλε καλά ξεμπερδέματα με αυτά τα monitor. Τα είχα βάλει κι εγώ και μου έκοψαν την πίσω βαλβίδα στην επαφή της με την ζάντα. Από το βουλκανιζατέρ μου είπαν ότι οποιδήποτε βάρος πάνω στην βαλβίδα της δημιουργεί κραδασμούς με αποτέλεσμα να κόβεται.

Τα έβγαλα αμέσως.

Κρίμα πάντως γιατί κι εμένα μου άρεσαν και μια φορά με ειδοποίησαν για το πίσω που είχε χάσει την πίεση. (Μήπως την είχε χάσει επειδή είχε αρχίσει να κοβόταν???)

Αρχικά δημιουργήθηκε από iziogas
    Φίλε καλά ξεμπερδέματα με αυτά τα monitor. Τα είχα βάλει κι εγώ και μου έκοψαν την πίσω βαλβίδα στην επαφή της με την ζάντα. Από το βουλκανιζατέρ μου είπαν ότι οποιδήποτε βάρος πάνω στην βαλβίδα της δημιουργεί κραδασμούς με αποτέλεσμα να κόβεται.

Τα έβγαλα αμέσως.

Κρίμα πάντως γιατί κι εμένα μου άρεσαν και μια φορά με ειδοποίησαν για το πίσω που είχε χάσει την πίεση. (Μήπως την είχε χάσει επειδή είχε αρχίσει να κοβόταν???)
    WHAT DID YOU SAY ???

Σοβαρα ρε φιλαρακι??
    Ουτε που το ειχα φανταστει...
    Αν ειναι ετσι τοτε μαλλον κακως τα τοποθετησα..
    Κριμα....

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Να πω κι εγώ το μακρύ μου; (ή και το κοντό μου, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς)

Στο δικό μου μηχανάκι λοιπόν (αν βαριέστε να κοιτάξετε το προφίλ μου, hornet 600 04) η χόνδα προτείνει τις ίδιες πιέσεις...δηλαδή 36 -42.Το μηχανάκι φοράει ακόμα τα μαμίσια λάστιχα (michelin pilot road)...

Για λόγους δικής μου μ@λ@κίας...δεν τσέκαρα την πίεση των ελαστικών για πολύ καιρό τώρα...Χθες που περίμενα κάτι φίλους για να πάμε βόλτα, παρατήρησα πως μόλις ανέβαινα στη μηχανή...το πίσω λάστιχο, καθόταν...όχι πολύ, αλλά μου έκανε εντύπωση...

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα προσέξει πόσο καθόταν κι όταν είχε την προτεινόμενη πίεση (42) κι έτσι σκέφτηκα μόλις πάω σπίτι, να τσεκάρω την πίεση...

Σήμερα το πρωί λοιπόν...αφού τελείωσα με το πλυσίματα και τις π@π@ριες...παίρνω το κομπρεσεράκι και πάω να τσεκάρω το πίσω (πρώτα) για να δω πόσο αέρα είχε... ... ... ...Κοιτάζω την ένδειξη..##%$##@@@$%^$#%&##

30 και κάτι Τσεκάρω και το μπροστινό 30 παρά κάτι...

Μα πως? Που? Πότε?

Μιλάμε πως δεν είχα πάρει ΧΑΜΠΑΡΙ...Ούτε αστάθειες, ούτε ασάφειες, ούτε βαρύ τιμόνι, ούτε τίποτα...

Εν τω μεταξύ δεν μπορείς να πεις ότι το στύβω το μηχανάκι, αλλά όπου βρω ευκαιρία το πλακώνω..όμως δεν πήρα ΧΑΜΠΑΡΙ (το είπαμε και πριν )

Τώρα έβαλα πάλι το προτεινόμενο 36(παρά κάτι) και 42(παρά κάτι) και θα προσπαθήσω να δω διαφορές...

Άβυσσος η συμπεριφορά του ελαστικού...
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. πιεσεις ελαστικων
    από sxizomatis στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2007, 15:18
  2. Πίεση ελαστικών για 636 (2003)
    από Ninja636 στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 18:43