Πραγματικά μου έρχεται να βάλω τα κλάματα απο χαρά , τέτοια υποστήριξη και αλληλοβοήθεια μέσα στο φόρουμ δεν την περίμενα .![]()
Λοιπόν θα μπω κατευθείαν στο ψητό , σήμερα έκανα μια έρευνα αγοράς δια τηλεφώνου, πήρα ένα 0-300, και άρχισα τα τηλέφωνα .
1) Επεσα επάνω στην Bitubo , και μου λένε 350?
2) Σε εξουσιοδοτημένο Honda (Αθήνα) , μεγάλο μαγαζί , μου λεει στείλε το μας , και με 200? , αλλάζουμε ελατήριο και βάζουμε και πιο χοντρά λάδια , έχουμε φτιάξει πολλά ΑΧ1 !! (Ναι, αλλά δεν μου είπε τι μάρκα ελατήριο θα έβαζε, και με κρατούσε στο τηλέφωνο με επιμονή,για να μου εξηγήσει .. ότι κάνουν καλή δουλειά )
Τωρα , απο μια κουβέντα που ειχα με εναν βολιώτη γνωστό μου, μου είπε οτι η επισκευή αμορτισέρ δεν εχει πάντα καλο ποσοστό επιτυχίας , μπορεί να ξεράσει τα λάδια και να μείνεις με το μαρκούτσι στο χέρι (αμορτισέρ) .
Ειμαι λιγακι προβληματισμένος , και απο οτι βλέπω, απο τις απαντήσεις σας , εκτός απο το να με βοηθήσετε να σώσω κάμποσα ευρώ, δεν υπάρχουν, και πολλές άλλες επιλογές .
Οσο και άσχετος να είμαι περί αμορτισέρ , καταλαβαίνω ότι μόνο εάν αλλαχτούν και οι τσιμούχες μέσα του , θα υπάρχει ένα καλό ποσοστό επιτυχίας , άρα αυτός που θα το ανοίξει, θα πρέπει να είναι οργανωμένος για τέτοια δουλειά , και να έχει και δοκιμαστήριο για αμορτισέρ, για να ελέγξει την συμπεριφορά του . Σε εικονική καταπόνηση ..
Ο κάθε μότο-κοκός , μέγας μάστορας της γειτονιάς, μπορεί να αλλάξει το ελατήριο, αλλά απο εκεί και πέρα σκοτάδι, και ομίχλη .
Αλλάζω θέμα , προσωρινά , για να πω δυο κουβέντες για την ηλεκτροστατική βαφή.
Μια συμβουλή που μου έδωσε δηλαδή , διευθυντής μεγάλης βιοτεχνίας επεξεργασίας μετάλλου ( πλάσμα - λέιζερ - υδροκοπή - στράντζα - ψαλίδι ) .. λέει ο άνθρωπος , ηλεκτροστατική βαφή κάνουμε μόνο σε μέταλλα που βρίσκονται τοποθετημένα σε σημεία χωρίς κραδασμούς !! η μοτοσυκλέτα δεν είναι ένα απο αυτά !! Αμα ήταν έτσι θα κάνανε και ηλεκτροστατικές βαφές στα αυτοκίνητα , αντί αυτού κάθονται και τα βαφούν με το πιστόλι.
Επόμενη συμβουλή είναι να πάω τον σκελετό σε αμμοβολείο - βαφείο , θα πάω και το χρώμα που θέλω , και θα τον πάρω τον σκελετό έτοιμο βαμμένο, σε αρκετά χαμηλή τιμή, λόγο της υψηλής τεχνικής που έχουν τα Αλβανικά χέρια !!![]()
Πίσω τώρα στο θέμα αμορτισέρ , θα κάνω την κίνηση μου σε δέκα μέρες περίπου , αρά υπάρχει χρόνος , για περισυλλογή και νέες πιθανές προτάσεις .![]()