Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 31

Θέμα: ΑΧ1 Πίσω αμορτισέρ = Σώβρακο !!

Πραγματικά μου έρχεται να βάλω τα κλάματα απο χαρά , τέτοια υποστήριξη και αλληλοβοήθεια μέσα στο φόρουμ δεν την περίμενα .

Λοιπόν θα μπω κατευθείαν στο ψητό , σήμερα έκανα μια έρευνα αγοράς δια τηλεφώνου, πήρα ένα 0-300, και άρχισα τα τηλέφωνα .

1) Επεσα επάνω στην Bitubo , και μου λένε 350?

2) Σε εξουσιοδοτημένο Honda (Αθήνα) , μεγάλο μαγαζί , μου λεει στείλε το μας , και με 200? , αλλάζουμε ελατήριο και βάζουμε και πιο χοντρά λάδια , έχουμε φτιάξει πολλά ΑΧ1 !! (Ναι, αλλά δεν μου είπε τι μάρκα ελατήριο θα έβαζε, και με κρατούσε στο τηλέφωνο με επιμονή,για να μου εξηγήσει .. ότι κάνουν καλή δουλειά )

Τωρα , απο μια κουβέντα που ειχα με εναν βολιώτη γνωστό μου, μου είπε οτι η επισκευή αμορτισέρ δεν εχει πάντα καλο ποσοστό επιτυχίας , μπορεί να ξεράσει τα λάδια και να μείνεις με το μαρκούτσι στο χέρι (αμορτισέρ) .

Ειμαι λιγακι προβληματισμένος , και απο οτι βλέπω, απο τις απαντήσεις σας , εκτός απο το να με βοηθήσετε να σώσω κάμποσα ευρώ, δεν υπάρχουν, και πολλές άλλες επιλογές .

Οσο και άσχετος να είμαι περί αμορτισέρ , καταλαβαίνω ότι μόνο εάν αλλαχτούν και οι τσιμούχες μέσα του , θα υπάρχει ένα καλό ποσοστό επιτυχίας , άρα αυτός που θα το ανοίξει, θα πρέπει να είναι οργανωμένος για τέτοια δουλειά , και να έχει και δοκιμαστήριο για αμορτισέρ, για να ελέγξει την συμπεριφορά του . Σε εικονική καταπόνηση ..
    Ο κάθε μότο-κοκός , μέγας μάστορας της γειτονιάς, μπορεί να αλλάξει το ελατήριο, αλλά απο εκεί και πέρα σκοτάδι, και ομίχλη .

Αλλάζω θέμα , προσωρινά , για να πω δυο κουβέντες για την ηλεκτροστατική βαφή.
    Μια συμβουλή που μου έδωσε δηλαδή , διευθυντής μεγάλης βιοτεχνίας επεξεργασίας μετάλλου ( πλάσμα - λέιζερ - υδροκοπή - στράντζα - ψαλίδι ) .. λέει ο άνθρωπος , ηλεκτροστατική βαφή κάνουμε μόνο σε μέταλλα που βρίσκονται τοποθετημένα σε σημεία χωρίς κραδασμούς !! η μοτοσυκλέτα δεν είναι ένα απο αυτά !! Αμα ήταν έτσι θα κάνανε και ηλεκτροστατικές βαφές στα αυτοκίνητα , αντί αυτού κάθονται και τα βαφούν με το πιστόλι.

Επόμενη συμβουλή είναι να πάω τον σκελετό σε αμμοβολείο - βαφείο , θα πάω και το χρώμα που θέλω , και θα τον πάρω τον σκελετό έτοιμο βαμμένο, σε αρκετά χαμηλή τιμή, λόγο της υψηλής τεχνικής που έχουν τα Αλβανικά χέρια !!

Πίσω τώρα στο θέμα αμορτισέρ , θα κάνω την κίνηση μου σε δέκα μέρες περίπου , αρά υπάρχει χρόνος , για περισυλλογή και νέες πιθανές προτάσεις .

Αρχικά δημιουργήθηκε από nelson
    an eisai athina perna mia bolta apo k-shock kapou konta ston areio pago

Τα παλικαρια στην k-shock κανουν πολυ καλη δουλεια.Τους εχω δοκιμασει 3-4 φορες και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος κ απο τιμη κ απο την δουλεια τους.
    Ασχολουνται μονο με αμορτισερ.
    Ειναι στην αρχη της Ραγκαβη διπλα στον Αριο Παγο.τηλ 210-6468349.

Φιλικα.
    I am not driving fast
    I am just flying low!

GL1500 '89 Streetfighter TURBO
    Suzuki GSXR 1100 '92 Customized

Να σε καλά φίλε , μίλησα μαζί τους το πρωί ( k-shock ) .

Μου ανέλυσε ο άνθρωπος τις πιθανές λύσεις που έχω , αφήνοντας όμως και μια πιθανότητα στο να μην υπαρχει δυνατότητα επισκευής , σε περίπτωση καταστραμένου διαφράγματος ... κάπως έτσι μου το είπε ..... διότι λαστιχένια τσιμούχα και γραφίτη , βάζει καινούργιες .

Απο θέμα ελατηρίου έχω δυο επιλογές WP και ένα άλλο Hyper Pro , η Κάπως έτσι .

Η επισκευή μπορεί να κοστίσει έως 200 , εάν δεν έχει ο άξονας φθορά, εάν έχει πάμε στα 240 νικέλωμα .

Και αμα βάλουμε και την κούριερ, άλλο ένα τριαντάρη .

Δηλαδή 270 στην χειρότερη περίπτωση ...
    Απο την αλλη , κάποιος συνάδελφος , που έστειλε μήνυμα οτι μπορούμε να πάρουμε καινουργιο Bitubo στα 315 !!

Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος .

Αραγε ο k-shock θέλει αμοιβή για να κάνει έλεγχο το δικό μου ? δεν τον ρώτησα ..

Για πίσω αμορτισέρ παράγγειλα το Bitubo , απο θέμα τιμής ήταν μονόδρομος .
    Βέβαια ρώτησα και το κόστος επισκευής στα Bitubo ... σε περίπτωση ζημιάς , με 50? στο κάνουμε καινούργιο ... λαδάκια τσιμούχες .

Καλή εκλογή μου φάνηκε .. το περιμένω από βδομάδα ..

Τωρα για το θέμα μπροστινά ελατήρια .... έπαθα πλάκα ... η Hyper pro πουλάει πιο ακριβά τα μπροστινά ελατήρια από το πίσω monoshock !! 137?

Πανε καλά, η ο γιαλός είναι στραβός ..

Θέλω να τα αλλάξω , αλλά δεν ξέρω ποια να πάρω .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Γιατί παλικάρι μου δεν τα άλλαξες όλα μαζί?
    Τώρα θα βάλεις άλλο μπροστά άλλο πίσω?

Και πρίν προχωρήσεις αν και κάτι μου λέει οτι έχεις παραγγείλει πάλι, έμπα στο δίκτυο βρες καταλόγους, με ελατήρια για ΑΧ ώστε να μην έχουμε αμέσως μετά ποστ για κωδικούς.
    Επιλογή για μπρός πίσω είναι η hyperpro για μένα, αλλά με bitubo πίσω δεν ξέρω.

ΥΓ μιας και είσαι μάγκας στο ψαξιμο ποστάρισε link με κανα κατάλογο wp

Γιατί ? γιατί ?? Γιατί όταν πήρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία της Hyper Pro ... και τους λέω ...ποσό κάνει το πίσω ..... μου λένε 137 !! Ρε παιδιά τα συνεργεία μου είπαν 110-120 .... και στην Πολωνία το πουλάνε 96 !!!!!!

Απάντηση ..... ναι αλλά άμα το πάρετε από εκεί θα πληρώσετε μεταφορικά .... ΤΙ ΕΙΠΕ ΡΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ... την πιο γελοία δικαιολογία , που προκειμένου να μου φουσκώσουν την τιμή.. την λένε ΟΛΟΙ ..

Δηλαδή τα Hyper Pro ελατήρια .... (διότι αμορτισέρ δεν έχουν στοκ !! παραγγελιά !! και 503?) ..
    τα κουβαλάνε ΕΝΑ ΕΝΑ με κουριερ και φορτώνουν την κουριερ στο κάθε φουκαρά ..

Τιμη μπρος πίσω ελατήρια 269? !!

Ασε ... λέω και εγώ, ας πάρω το bitubo για πίσω .. και βλέπουμε για τα μπροστινά .
    Ετσι και αλλιώς η αλλαγή μπροστινών ελατηρίων γίνεται εύκολα , και αφού στηθεί η μηχανή .

Μετα από όλα αυτά το μόνο που μου έμεινε , ειναι να μάθω τιμές για WP και bitubo(Εαν έχουν μπροστινά)

Το μωράκι μου ήρθε !! :a07: :a07:

.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	p5244738bitubo.jpg 
Προβολές:	179 
Μέγεθος:	50,4 KB 
ID:	90114

Νέο μέλος
    Εγώ είχα Honda Degree 4 χρόνια κ όλα αυτά με τις αναρτήσεις τα έχω φάει στη μάπα. Οι επιλογές είναι πράγματι λίγες. Μια φτηνή λύση για μπροστά είναι να βάλεις παχύτερο λάδι (15άρι) και να βάλεις μέσα στο καλάμι ροδέλες συνολικού πάχους 1εκ περίπου. Θα βελτιωθεί πάρα πολύ στην άσφαλτο. Στο χώμα θα ''κλοτσάει''.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bmx
    Μια φτηνή λύση για μπροστά είναι να βάλεις παχύτερο λάδι (15άρι) και να βάλεις μέσα στο καλάμι ροδέλες συνολικού πάχους 1εκ περίπου.
    Το παχύτερο λάδι επηρεάζει τις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς (τις κάνει πιο "αργές" / "σφιχτές" )!!
    Η ροδέλες επηρεάζουν την προφόρτιση των ελατηρίων (την αυξάνουν) ΧΩΡΙΣ να σκληρύνουν το ελατήριο (απλά, το μηχανάκι "κάθεται" λιγότερο μπροστά και αυξάνεται η γωνία κάστερ, οπότε και είναι σταθερό στα πολλά χ.α.ω. αλλά λιγότερο ευέλικτο από πριν)!!

Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα ελατήριο που παραμένει μαλακό σε συνδυασμό με "σφιχτότερες" αποσβέσεις !!
    (too dangerous κατά την γνώμη μου...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Λοιπόν δεν θα φανταστείς που πήγε το μυαλό μου οταν αναφέρθηκαν ροδέλες...

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Λοιπόν δεν θα φανταστείς που πήγε το μυαλό μου οταν αναφέρθηκαν ροδέλες...

You BETA believe...

revalving:hypnotize

Τελικά βγάλαμε καμιά άκρη με τους κωδικούς 'αραγε?

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα ελατήριο που παραμένει μαλακό σε συνδυασμό με "σφιχτότερες" αποσβέσεις !!
    (too dangerous κατά την γνώμη μου...) [/B]
    Σωστά. Έτσι είναι. Άλλά ότι πληρώνεις παίρνεις. Είναι μια λύση των 12 Ευρώ (όσο έχουν τα λάδια)

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Το μωράκι μου ήρθε !! :a07: :a07:

.
    Πόσο το πήρες το αμορτισέρ;Θα χρειαστεί και ο φίλος μου μιας και με δεύτερο άτομο,γίνεται...τσόπερ!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. σκληρο πισω αμορτισερ
    από xifias στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2006, 23:24
  2. Πισω αμορτισερ σε ΧΧ
    από dimnas στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2006, 11:27
  3. Πίσω αμορτισέρ;
    από KaTaNaS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks