Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: 2 μηνες απληρωτος..... τι να κανω??

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Συστηματικα γινεται αυτο. Οχι μια φορα. Εχω δωσει τοπο στην οργη πολλες φορες σημερα ομως το ποτηρι ξεχειλησε. Δεν παει αλλο.

Εξωτερικα βγαινω σχεδον καθε μερα. Πατανε στο φιλοτιμο καταλαβες? Και απο αυτο εχω μπολικο ο πουστης και με εχει φαει στην ζωη μου αυτο.

Δεν ξαναβγαινω ποτε ξανα, τους το ειπα και καθαρισα. Ξεκιναω διαδικασιες για να με διωξουν. Δεν παει αλλο.

Την εταιρια δεν την αναφερω για ευνοητους λογους παιδια.

Τα δικαιωματα ειναι πολλα περισσοτερα αλλα επειδη ζω (ζουμε) Ελλαδα δεν εχω πουθενα εμπιστοσυνη. Κανενας δεν μπορει να με βοηθησει. Αυτο εχω καταλαβει στα 32 μου χρονια και στις πανω απο 8 δουλειες που εχω αλλαξει, γραφιστας και μη.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    και να θυμασαι οτι τα δικαιωματα σου ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που νομιζεις..

[/B]

+ 1000

Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Παιδια κανω και εξωτερικες δουλειες με το 636. Ημουνα ταυρο το πρωι. Και μετα πισω να κανω δουλεια και στο κομπιουτερ. Λεφτα ομως τιποτα.

Εχω φρικαρει. Η φαση ειναι πιο πολυπλοκη απο οτι δειχνει τελικα. Τα τυπακια κυκλοφορουν με μπραβους. Τι να κανεις και τι να πεις.?????

Κολωνω η αληθεια ειναι. Δεν ξερω τι να κανω. Εχω πελαγωσει....

Βρες αλλη δουλεια και φυγε απο εκει, και αμα σε απειλησουν για το οτι εφυγες γραψτο εδω στο μοτο.gr (σε ολους εμας τους φιλους σου) να ερθουμε καμια 50αρια μηχανακια εξω απο την εταιρεια σου να δουμε τι θα σου κανουν (σοβαρα μιλαω)

XeRox member......
    +++10000000
    πριν απο καμια 6 χρονια πηγα στην επιθεωρηση εργασιας κ ολα τα παραπανω
    ,με αυτα που ειπε ο sergiosm πληρεστερα, ισχυουν!!!
    δεν ασχοληθικα κ πολυ γιατι δεν με εννοιαζε , ηθελα να φυγω.
    απλα θελω να προσθεσω στα παραπανω οτι σε τετοιες περιπτωσεις
    ο εργοδοτης προσπαθει να αποδειξει στο δικαστηριο οτι ΔΕΝ δουλευες
    στην επιχειρηση κ οχι το αντιθετο.
    η αρραβωνιαστικια μου ειναι γραφιστρια θεσσαλονικη κ ξερω,
    μεσες ακρες τα των γραφιστων εδω.
    απ'οτι καταλαβα κ αθηνα το ιδιο κ χειροτερα ειναι.
    παντως αυτο που με χαροποιει ειναι το γεγονος οτι ολο κ περισσοτεροι
    απο εμας αγωνιζομαστε επιτελους για τα δεδουλευμενα!!
    μπορει να ακουγεται σαν εμπαιγμος αλλα σε σχεση με τις προηγουμενες
    γενιες , κατα την ταπεινη μου αποψη εχουμε καταφερει πολλα πραγματα!!
    φυσικα υπαρχουν ακομα πολλα να διορθωθουν αλλα εχει γινει μια αρχη!!
    καλημερα κ τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους!!
    i'm no supergenius, or are i...???

smells like summertime....

Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Συστηματικα γινεται αυτο. Οχι μια φορα. Εχω δωσει τοπο στην οργη πολλες φορες σημερα ομως το ποτηρι ξεχειλησε. Δεν παει αλλο.

Εξωτερικα βγαινω σχεδον καθε μερα. Πατανε στο φιλοτιμο καταλαβες? Και απο αυτο εχω μπολικο ο πουστης και με εχει φαει στην ζωη μου αυτο.

Δεν ξαναβγαινω ποτε ξανα, τους το ειπα και καθαρισα. Ξεκιναω διαδικασιες για να με διωξουν. Δεν παει αλλο.

Την εταιρια δεν την αναφερω για ευνοητους λογους παιδια.

Τα δικαιωματα ειναι πολλα περισσοτερα αλλα επειδη ζω (ζουμε) Ελλαδα δεν εχω πουθενα εμπιστοσυνη. Κανενας δεν μπορει να με βοηθησει. Αυτο εχω καταλαβει στα 32 μου χρονια και στις πανω απο 8 δουλειες που εχω αλλαξει, γραφιστας και μη.

Καλά έκανες και τους είπες πως δεν ξαναβγαίνεις. Απλήρωτος και επιπλέον δουλειές που δεν είσαι "αναγκασμένος" να κάνεις δεν πάει.

Φαντάζομαι πως υπάρχουν και άλλοι απλήρωτοι συνάδελφοι στην εταιρία, αυτοί τι κάνουν; Κοιμούνται; Μιλήστε, ενωθείτε και απαιτήστε αυτά που σας αναλογούν κι αν δεν τα πάρετε, τρέξτε τους. Όταν εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα στη δουλειά μόνο που δεν το δείραμε το αφεντικό... Να δεις εσύ πώς βρίσκουν ξαφνικά λεφτά. Και μια προειδοποίηση ότι θα φέρεις την επιθεώρηση αν δε σε πληρώσουν σε Χ μέρες ίσως φτάνει.

Αν δεν κουνιέται κανείς άλλος, κάνε ό,τι πρέπει για τον εαυτό σου. Αν έχεις το κουράγιο να το κάνεις -αυτό το φιλότιμο που κλωτσάει θα μας φάει, να θυμάσαι ότι σου χρωστάνε, δεν τους χρωστάς- ψάχνε για άλλη δουλειά, βρες πού είναι η επιθεώρηση εργασίας της περιοχής της δουλειάς σου και ΠΗΓΑΙΝΕ. Ξέρω ότι είναι εύκολο να στο λένε οι "απέξω" και δύσκολο να το κάνεις εσύ, αλλά αυτή είναι η λύση.

To infinity...and beyond! Το avatar του/της argy_kap
    Σαν εργοδότης σου λέω να πας αμέσως στην επιθεώρηση εργασίας....

Αν ο εργοδότης σου είναι μ@λ@κας και εκμεταλευτής το να τον αφήσεις έτσι σημαίνει οτι θα το κάνει και στον επόμενο....

KTM ως το κοκκαλο Το avatar του/της OzZzZzY
    να φανταστω ουτε ενσημο σου κολλαει πια ε?
    Πωλουνται ζαντες mx-enduro excel πορτοκαλι ανωδιομενο και μαυρο για ΚΤΜ (το λεω λογω χρωματος ) και super moto did (tubeless). Μαζι προεραιτικα δινονται κεντρα και ακτινες με ergal καψουλια. Πμ για πληροφοριες!

Re: Re: 2 μηνες απληρωτος..... τι να κανω??

το σίγουρο πάντως είναι ότι αν η μη πληρωμή δεν οφείλεται σε περιστασιακούς λόγους, αλλά στη γενικότερη συμπεριφορά (ή μάλλον "πολιτική") του εργοδότη σου, όσο περισσότερο παραμένεις σε αυτόν τόσο περισσότερο χάνεις.
    Από αυτά που λες φαίνεται ότι ισχύει το δεύτερο.

Γι αυτό, κάνε καταγγελία (και αν θεςμήνυση -για μένα επιβάλλεται), ψάξε για νέα δουλειά και μόλις την βρεις, όπως σωστά είπε και ο Nostra

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    μη σε πείσουν παραιτηθείς... θα καταγγείλεις τη σύμβαση εργασίας σου και θα είναι σαν να σε απολύουν και θα αποζημιωθείς κιόλας...

Η "καταγγελία" αυτή θα πρέπει να γίνει επίσημα, δηλαδή με έγγραφο και καλύτερα με εξώδικο ή μέσω της επιθεώρησης εργασίας (δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται ρώτα τους).

Αρχικά δημιουργήθηκε από l@gos
    +++10000000
    πριν απο καμια 6 χρονια πηγα στην επιθεωρηση εργασιας κ ολα τα παραπανω
    ,με αυτα που ειπε ο sergiosm πληρεστερα, ισχυουν!!!
    δεν ασχοληθικα κ πολυ γιατι δεν με εννοιαζε , ηθελα να φυγω.
    απλα θελω να προσθεσω στα παραπανω οτι σε τετοιες περιπτωσεις
    ο εργοδοτης προσπαθει να αποδειξει στο δικαστηριο οτι ΔΕΝ δουλευες
    στην επιχειρηση κ οχι το αντιθετο.
    η αρραβωνιαστικια μου ειναι γραφιστρια θεσσαλονικη κ ξερω,
    μεσες ακρες τα των γραφιστων εδω.
    απ'οτι καταλαβα κ αθηνα το ιδιο κ χειροτερα ειναι.
    παντως αυτο που με χαροποιει ειναι το γεγονος οτι ολο κ περισσοτεροι
    απο εμας αγωνιζομαστε επιτελους για τα δεδουλευμενα!!
    μπορει να ακουγεται σαν εμπαιγμος αλλα σε σχεση με τις προηγουμενες
    γενιες , κατα την ταπεινη μου αποψη εχουμε καταφερει πολλα πραγματα!!
    φυσικα υπαρχουν ακομα πολλα να διορθωθουν αλλα εχει γινει μια αρχη!!
    καλημερα κ τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους!!
    + 10000....

Το έχω πάθει κι εγώ πριν από κάποια χρόνια...δήθεν οικονομικά προβλήματα κτλ.
    Είχαμε να πληρωθούμε 2μιση μήνες...σε καταλαβαίνω!
    Μαζευτήκαμε 4(!) ατομα σε σύνολο 60(!) που είχε η εταιρεία και κάναμε επίσχεση εργασίας.

Κι εξηγώ: Καταγγελία στην επιθεώρηση και εξώδικο με δικηγόρο.
    Αυτό συνεπάγεται ότι νόμιμα δεν είσαι υποχρεωμένος να πηγαίνεις στην εταιρεία μέχρι να πληρωθείς. Δηλ. τουλάχιστον καθόμασταν!

Το αποτέλεσμα ήταν να πληρωθούμε μετά από ένα μήνα και μαζί με εμάς κι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Είναι πιστεύω ένα αποτελεσματικό μέσo πίεσης, αν δεν θες να παίξεις σφαλιάρες (sic)!

Όσο για στιγματισμό κτλ δεν παίζει ειδικά σε εταιρείες που είναι ανταγωνιστικές!

Ελπίζω να βοήθησα και να βρεις κάτι καλύτερο(χλωμό στην ελλάδα)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    File KTM exeis 100% dikio

...kalitera omos de 8a htan prwta na vreis mia allh douleia k meta na kaneis katagelia?

to lew apo thn apopsh oti an kaneis katagelia kai psakseis nea douleia..isos o neos ergodotis epikinonisei me ton palio gia na dei ti "frouto" eisai..kai o palios sigoura den 8a pei kai ta kalitera logia

Kali tyxi kai kouragio file mou

Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
    File KTM exeis 100% dikio

...kalitera omos de 8a htan prwta na vreis mia allh douleia k meta na kaneis katagelia?

to lew apo thn apopsh oti an kaneis katagelia kai psakseis nea douleia..isos o neos ergodotis epikinonisei me ton palio gia na dei ti "frouto" eisai..kai o palios sigoura den 8a pei kai ta kalitera logia

Kali tyxi kai kouragio file mou

δε γινεται αυτο που λες...
    πρωτα πρεπει να κανεις καταγγελια στην επιθεωρηση....
    αλλιως θα θεωρηθει οτι εσυ τους "παρατησες" για καπου καλυτερα...
    στην επιθεωρηση εργασιας ξερουν πολυ καλα και θα σε συμβουλευσουν...

και στο κατω κατω αν επικοινωνησουν οι εργοδοτες μεταξυ τους σημαινει οτι και ο νεος εργοδοτης μια απο τα ιδια θα ειναι....
    αλλοιμονο μας αν δε καναμε καταγγελιες γιατι θα φοβομασταν το επομενο αφεντικο...
    yian

ε! τι να πω? Το avatar του/της xtapodias
    Καταρχήν όποιος καταπατά τα δικαιώματα του εργαζόμενου κατα τη γνώμη μου είναι κρετίνος. Δυστυχώς όμως το μπουρδελοκράτος που ζούμε έχει κάνει τη ζωή των εργοδοτών πολύ εύκολη. Ακούστε κάτι που θα σας πω και αν θέλετε το ψάχνετε παραπέρα. Παρακολουθώ κατα καιρούς διάφορα τόπικ με παρόμοια θέματα και βλέπω οτι υπάρχει πλήρη άγνοια και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Άσε που κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και η ραδιοαρβύλα δεν οδηγεί πουθενα. Έχοντας αρκετή εμπειρία σε εργατικά λόγω επαγγέλματος, να σας πω κανα δυο πραγματάκια μερικά πράγματακια :

1. Η επιθεώρηση εργασίας έχει διακοσμητικό ρόλο. Εκτός από πρόστιμα που επιβάλει για παραβάσεις γραφειοκρατείας (πχ μη κατάθεση πίνακα εργασίας από τον εργοδότη), κατα τα άλλα τζίφος. Αν αποδειχθεί οτι ο εργοδότης σας κλέβει η επιθεώρηση το μόνο που θα κάνει είναι να έρθει στη δίκη ως μάρτυρας υπέρ του εργαζόμενου. Άρα όταν σας κλέβουν (το επιβαιβεώνει η επιθεώρηση εργασίας) καλύτερα να πάτε σε ένα ατυνομικό τμήμα και να καταθέσετε μύνηση. Ακόμα καλύτερα αυτό να το κάνει δικηγόρος (εργασιολόγος, όχι οποιοσδήποτε).

2. Επειδή όπως είπα το κράτος μαμιέται, μετρήστε τις πράξεις πριν τις κάνετε. Αν πχ δουλέυεις σε ένα κλειστό κλάδο που έχει σύλλογο εργοδοτών τότε είναι σχεδόν βεβαιο οτι δεν θα ξαναβρείς δουλειά (πχ εγώ αν ήμουν μηχανικός αυτοκινήτων και είχαμε οι μηχανικοί κάποιο σύλλογο τότε πριν προσλάβω άτομο θα έπερνα ένα τηλέφωνο να δώ αν είναι "μαυρισμένο", παρομοίος αν κάποιος εργαζόμενος μου έκανε "νερα" θα τον "μαύριζα" στον σύλλογο. Αν πάλι κάνεις ένα πιο ανοιχτό επάγγελαμα είσαι πιο άνετος. Προς θεού δεν θέλω να τρομάξω κανέναν ή κάτι τέτοιο. Μεγάλα παιδιά είστε, δικές σας και οι αποφάσεις.

3. Πράγματα που εμάς μας κάνουν να βγαίνουμε από τα ρούχα μας, και πνιγόμαστε από την αδικία, δυστυχώς καλύπτονται πανέμορφα από ένα μικρό παραθυράκι ή κενο νόμου και ο κακός εργοδότης την βγάζει λάδι.

Εγώ ξέρω εργοδότες κύριους που κατα καιρούς έχουν προβλήματα με το προσωπικό, και στενοχωριούνται με άσχημες συμπεριφορές, ξέρω και εργοδότες που η πρώτη ιδέα που έχουν είναι να κλέψουν τον εργαζόμενο. Ειλικρινά δεν έχω δεί κανέναν να πληρώσει δεκάρα για αποζημειώσεις προσωπικού σε καταγγελίες κλπ.

Φίλε μου εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις για νέα δουλειά και να προσπαθήσεις να πάρεις και τα δεδουλευμένα. Άλλωστε αν η εταιρεία δεν έχει μέλλον δεν έχεις κι εσύ. Και να έχεις και στο μυαλό σου οτι σε μια αγορά που η εξάμηνη επιταγή είναι μετρητά, δυο μήνες καθυστέρηση στις πληρωμές είναι πταίσμα.

Κουράγιο, διοτι σε μερικούς από μας, λείπουν και τα λίγα. Σου εύχομαι τα καλύτερα και να λυθεί το πρόβλημα σου.

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Κοιτα να δεις φιλε,αν πιστευεις οτι εχεις μελλον σε αυτη την εταιρεια τοτε δωσε τοπο στην οργη.
    Εγω στη Θεσσαλονικη εκανα 4 μηνες να πληρωθω.
    Αν βλεπεις οτι το πραγμα δεν τραβαει τοτε.......
    Ασφαλεια σου βαζουν?
    Να ξερεις ομως οτι υπαρχει πιθανοτητα πραγματι να πεσει συρμα αν τους κανεις καταγγελια.
    Εγω στη Σαλονικα τελικα ειχα κανει καταγγελια στο ικα,τοτε με πληρωσαν αλλα δεν απεσειρα την καταγγελια και πηρα και τα ενσημα και τα δωρα.
    Αλλα μετα καμια ηχητικη εταιρεια δεν με επαιρνε(οχι οτι εχει και πολλες),ετσι γυρισα στο νησι.
    Οποτε ζυγισε τα καλα τα πραγματα.
    Πηγενε στην επιθεωρηση εργασιας και ρωτα τι παιζει.Γιατι τα αφεντικα σου μπορει να εχουν καποιο καλο κονε και να μπλεξεις.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm
    Και αν τελικα αποφασισεις να κανεις καταγγελια τοτε να τους το πεις.Οτι ρε παιδια χρειαζομαι να με πληρωσετε,διαφορετικα θα σας κανω καταγγελια.
    Ειναι σημαντικο αυτο γιατι πιθανοτατα θα σε πληρωσουν.Και δεν θα χρειαστει τιποτα.
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μου χάλασε!!! τι να κάνω ? που να παω ?
    από afrotwin στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 24/04/2015, 20:56
  2. δεν ξερω τι να κανω
    από μοτορας στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2005, 13:56
  3. τι να κανω?
    από jek στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2005, 19:01
  4. Τι να κάνω;
    από toyota στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2005, 11:39
  5. CBR 125 R: Πινακίδα...Τι να κάνω;;
    από georgep800 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2005, 23:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα