Τα απλά μπουζί τρυπάνε δηλαδή?Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Eίναι να αναρωτιέσαι πως αυτό το παιδί έγινε πατέρας........![]()
![]()
ΣΗΜ: τελικά..... ΤΡΥπανε τα μπουζί ιριδίου?:a31: :a31: (κοινώς με τα 2 χέρια)![]()
![]()
![]()
Τα απλά μπουζί τρυπάνε δηλαδή?Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Eίναι να αναρωτιέσαι πως αυτό το παιδί έγινε πατέρας........![]()
![]()
ΣΗΜ: τελικά..... ΤΡΥπανε τα μπουζί ιριδίου?:a31: :a31: (κοινώς με τα 2 χέρια)![]()
![]()
![]()
Eμένα ρωτάς?Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Τα απλά μπουζί τρυπάνε δηλαδή?
![]()
![]()
![]()
You BETA believe...
Να σε , καλά φίλε μουΑρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1
Εγω ειμαι υπερ των μπουζι ιριδιου.
Μπορεις να βρεις μπουζι ιριδιου και με 7-10€ οπως πηρα και εγω αλλα απο Αγγλια.
Επισης τα DENSO σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι ποιο καλα απο τα NGK αλλα ειναι και ποιο ακριβα κατα 2-3€ περιπου.
Καλυτερα να αγορασεις κανα δυο τεμαχια απο διαφορετικες εταιρειες οπως DENSO και NGK και να βγαλεις ενα δικο σου συμπερασμα.
Αλλα θα ξερεις πραγματικα την διαφορα τους που εχουν.![]()
Μεσα στα τελευτεα 12 χρονια , εχω πάρει 14 μπουζί NGK .
Τα δέκα , βραχυκύκλωσαν , στο βακελίτη ακίδας , έγινε μαύρος, ούτε η περιστρεφόμενη συρματόβουρτσα , δεν μπορούσε να τα ασπρίσει.
Τα άλλα τέσσερα , έσπασαν οι βακελίτες τους στο παξιμάδι ...
1) Ισως να έκανε πατάτα η Honda ..... πω πω τι είπα τώρα !! (ίσως να έκανε πατάτα η Honda!!) .
![]()
Και απο κατασκευής κινητήρα , να είναι κακός επιλεγμένη η τοποθέτηση του μπουζί στον συγκεκριμένο σημείο , με αποτέλεσμα υπερβολικά θερμικά φορτία .
2) Ισως να έκανε πατάτα η Honda , και να δίνει περισσότερα βολτ στην υψηλή, από ότι αντέχει το μπουζί ??!!
Το θέμα είναι , οτι πρέπει να βρω έναν πρακτικό τρόπο, για να γλιτώσω .![]()
Ετσι γινεται παντα ολο και καποια λαθη μπορει να κανουν και τα εργοστασια.Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
Να σε , καλά φίλε μου![]()
Μεσα στα τελευτεα 12 χρονια , εχω πάρει 14 μπουζί NGK .
Τα δέκα , βραχυκύκλωσαν , στο βακελίτη ακίδας , έγινε μαύρος, ούτε η περιστρεφόμενη συρματόβουρτσα , δεν μπορούσε να τα ασπρίσει.
Τα άλλα τέσσερα , έσπασαν οι βακελίτες τους στο παξιμάδι ...
1) Ισως να έκανε πατάτα η Honda ..... πω πω τι είπα τώρα !! (ίσως να έκανε πατάτα η Honda!!) .
![]()
Και απο κατασκευής κινητήρα , να είναι κακός επιλεγμένη η τοποθέτηση του μπουζί στον συγκεκριμένο σημείο , με αποτέλεσμα υπερβολικά θερμικά φορτία .
2) Ισως να έκανε πατάτα η Honda , και να δίνει περισσότερα βολτ στην υψηλή, από ότι αντέχει το μπουζί ??!!
Το θέμα είναι , οτι πρέπει να βρω έναν πρακτικό τρόπο, για να γλιτώσω .![]()
Απο αυτα που μου περιγραφεις εχω την εντυπωση οτι πρεπει να βαλεις ποιο ψυχρο μπουζι ειδικα για το καλοκαιρι.
Προτεινω να δοκιμασεις ενα (10) δεκαρακι CR10EK ή ακομη αν χρειαζεται και (11) εντεκαρι CR11EK.
Εμενα το χειμωνα το 8αρι που φοραω απο το κρυο δεν μπορει να καψει τιποτα και γεμιζει καταλυπα.
Το καλοκαιρι με τις πολλες ζεστες και τους καυσωνες δουλευει μια χαρα.
Το χειμωνα φοραω 7αρι και το καλοκαιρι 8αρι.
Να σου πω οτι νοιωθω πολυ καλυτερα χειμωνα - καλοκαιρι με το 7αρι παρα με το 8αρι.
Πιστευω οτι επρεπε να φοραει ενα βαθμο ποιο ζεστο μπουζι και θα επρεπε να επισης να ειχε μπαταρια αντι για 4Ah αλλα 5Ah ή ακομη καλυτερα 6Ah.
Διοτι οποτε το κυκλοφορω συνεχεια βραδυ μενω στο τελος απο μπαταρια.
Οποτε το οδηγω πρωι χωρις να αναβω την μεγαλη σκαλα δεν εχω προβλημα με την μπαταρια.
Συγκεκριμενα για να φορτισει και η μπαταρια του με το δυναμο που εχει επανω μετρημενα με ρολοι και αμπερομετρο θελει ακριβως 30 λεπτα συνεχους οδηγησης.
Επισης θα επρεπε να κανουν και αλλες διορθωσεις αλλα τοσα χρονια το μονο που κανουν ειναι να αλλαζουν απο την μια χρονια στην αλλη χρονια μονο τα χρωματα στα πλαστικα του για να δειχνει ποιο ωραιο.
Στην δική μου περίπτωση , δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με τα ηλεκτρικά .
Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει , και παινεύομαι στους φίλους μου συνεχεία, είναι η ταχύτατη εκκίνηση του κινητήρα .
Αλλο από τα μπουζί , και τις ακριβές εμπρός λάμπες , είναι μια απόλαυση στο σύνολο .
Θα το μελετήσω το θέμα ψυχρό - ζεστό , εάν και κατά το παρελθόν ,σε μια δοκιμή που είχα κάνει , δεν είχε βοηθήσει την κατάσταση .
Αμάν..... έβγαλε και η NGK iridium![]()
http://ngk.com/results_appOther.asp?...=118582&mfid=1
Αντε τώρα να βγάλουμε άκρη , πιο iridium είναι καλύτερο.