Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Πως καταλαβαινεις ποτε θα χασεις το μπροστινο;;;;

Το ss είναι το καλύτερο σχολείο γιατί μεγενθύνει τα λάθη σου (το έχουνε πει κι άλλοι, έχασα το κλόπιράιτ).

Μέχρι να πας σε σχολή διάβασε παρακάτω -αλλά να πας.

Καταρχήν κουλάρισε, βρες μια ερημιά και δοκίμαζε ένα ένα τα φρένα σου.

Στο μπροστινό βάλε όλα τα δάκτυλα πάνω και πάντα η αρχική πίεση να φροντίζεις να είναι ομαλή (σε κάθε φρενάρισμα), μετά όταν κατέβει (όσο λίγο κι αν κατέβει) η μπροστινή ανάρτηση, πάτα πιο δυνατά, και άμα φτάσεις σταδιακά και όχι με τη μία στο σημείο να μπλοκάρει για μερικούς πόντους (καλό είναι στην αρχή να δοκιμάσεις στο χώμα), τότε πάλι άφησε και ξαναπιάσε μαλακά το φρένο.

Είναι αρκετά δύσκολο να μπλοκάρεις το μπροστινό άμα δίνεις πίεση στα πέλματα των ποδιών, και φρενάρεις σε 3 στάδια όπως παραπάνω -το έντο μπορείς να το ξεχάσεις άμα φρενάρεις σωστά και έχεις το κώλο σχεδόν πάνω από τη σέλα όταν φρενάρεις, τουλάχιστον άμα δε πηγαίνεις με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων και δε φρενάρεις ακαριαία (το ακαριαία σημαίνει ότι μπλοκάρει το φρένο πριν καν αρχίσει να δουλεύει η ανάρτηση).

Άμα είσαι ψύχραιμος και μαθαίνεις γρήγορα σε μια βδομάδα το μπροστινό σου φρένο θα σε φρενάρει πιο γρήγορα από ότι επιταχύνεις...

Το πίσω είναι συνήθως πιο χάλι, καθότι στα ss η αναλογία βάρους είναι πιο μεγάλη μπροστά παρά πίσω.

Κάνε μεμονωμένη εξάσκηση στο πίσω πάλι σιγά σιγά, και σταδιακά μέχρι να το μπλοκάρεις -η άσφαλτος δεν είναι χώμα, η βροχή και η γυαλί άσφαλτος θέλουν κι άλλη εξάσκηση, και ειδικά όταν αρχίζει να βρέχει ξέχνα τις ταχύτητες καί τις κλίσεις (μέχρι να ξεπλυθεί η γλίτσα, άμα έχεις βρόχινα λάστιχα ο κατασκευαστής σου λέει συνήθως τί μοίρες σου επιτρέπει).

Συνήθισε να φρενάρεις καί με τα δύο φρένα αργότερα (ειδικά στις ευθείες), στις στροφές καλό είναι να συνηθίσεις (πάλι αργότερα), να χαϊδεύεις το μπροστινό ελαφρά με δύο δάκτυλα που θα έχεις πάντα στο φρένο -άλλα δύο (είναι οδυνηρό στην αρχή) πρέπει να έχεις στο συμπλέκτη για να μπορείς να κάνεις ελιγμούς αποφυγής (με συμπλεκταρισμένο μηχανάκι και χωρίς φρένα, στρίβεις με γυροσκοπικό πολύ πιο γρήγορα). Το φρένο του κινητήρα άστο για αρχή γιατί θα χάνεις αβέρτα το πίσω μέχρι να blipάρεις σωστά. Να συνηθίσεις μεν να έχεις δύο δάκτυλα στο φρένο, αλλά πάντα να βάζεις και τα υπόλοιπα για να φρενάρεις δυνατά.

Και πού' σαι, είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις κρύα λάστιχα γι' αυτό να γλιστράει το πίσω στις στροφές, κάνε κάμποσα 8άρια με λίγη επιτάχυνση όταν ξεκινάς σε καμμιά ερημιά (παίζει και να φας κλήση άμα σε δεί στρουμφάκι, το νου σου), και ζέσταινε καλά τα λάστιχα και ειδικά σε βροχή ή το χειμώνα (τότε καταστρέφονται πιο γρήγορα, όταν τα ζορίζεις κρύα). Και πάντα με ανοιγώμενο γκάζι και χαλαρά χέρια στις στροφές.

Το χρώμα της ασφάλτου συχνά βοηθά να καταλάβεις πόσο γλυστράει (ειδικά στη βροχή ότι γυαλίζει είναι παγάκι), ενώ αυτά που σου λέει ο μπροστινός τροχός θα αρχίσεις να τα συνηθίζεις σιγά σιγά.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Οσες φορες εχασα μπροστινο δεν το καταλαβα παντως....ειδικα στο χωμα μου στοιχισε δυο μηνες δεμενο αριστερο χερι + 1 μηνα φυσιοθεραπεια ...

εμαθα οτι δεν πρεπει να φορτιζω ασκοπα λογω μ@λακι@ς το μπροστινο, το εφαρμοζω και εχω δει καποια βελτιωση. Τα υπολοιπα σε πιστα (οταν δεησω να παω) και με πληρη εξοπλισμο...ας μην στριβω καλα, θα το μαθουμε και αυτο σε μηκος χρονου...

γενικα αν δεν αισθανεσαι κατι οκ , μην μπεις στο τριπακι να το αποκωδικοποιησεις ντε και καλα...και στην τελικη να και αν μαθουμε να και αν δεν μαθουμε...ο αερας στην μαπα ειναι που μετραει..

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Δεν εχετε αδικο παιδια. Σωστα. Θα δοκιμασω αυτα που γραφεις φιλε μου και θα δω πως μου καθονται. Αν το εχω ή οχι με τα συγκεκριμενα βηματα.

Πρεπει να μαθουμε. Μην το αφησουμε ετσι. Εγραψε ενας φιλος πιο πανω οτι δεν εχουμε δρομους για πανω απο 250αρι μηχανακι. Εχει δικιο αλλα στο οριακο φρεναρισμα σε ευθεια λεει να ξερεις ακριβως που θα σταματησεις. Ενα μετρο μπορει να σου σωσει την ζωη. (μακρια απο ολους μας). Γενικα, να μαθαινεις.

Τελικα δεν το γλυτωνω το σχολειο. Σημερα ελεγα να ποσταρω για καφε χαλκιδα μετα τις 5 που σχολαω. Να κερασω καφεδακι, με ανταλλαγμα γνωσεις. Να δω πως μπαινουν και λοιπα. Δεν εκατσε. Καποια στιγμη θα κατσει.

Αυριο προς την δουλεια θα δοκιμασω κανα κολπο απο αυτα που εγραψες πιο πανω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kinhsh
    Κtm640 η αποψη μου ειναι οτι ηδη ξερεις και φρεναρεις μια χαρα αφου εχεις ενα χρονο τη μηχανη και εμπειρια απο προηγουμενες.Απλα ζητας πολλα απο τον εαυτο σου .Για ασφαλεια μη πονταρεις στο αν θα χασεις 1 2 μετρα απο το αριστο φρεναρισμα αλλα να οδηγας αμυντικα ωστε να μη το χρειαζεσαι.Γιατι στην πραξη πιο χρησιμο ειναι να μη μπλοκραει το μπροστινο απο το αν χαθουν 1,2 μετρα. Το σχολειο δεν μπορει να σου μαθει τιποτα σε αυτο το θεμα.
    Υπαρχουν 2 παραμετροι που μπορεις να επηρρεασεις στη μηχανη που μπορει να σε βοηθησει να νοιωθεις περισσοτερη εμπιστοσυνη να φτανεις το μπροστινο στο οριο. Η μια παραμετρος ειναι να σφιξεις την αποσβεση επαναφορας στο πιρουνι αν ειναι πολυ μαλακο για να σου δωσει περισσοτερη αισθηση στην προσφυση του ελαστικου,θα χασεις ομως σε ανεση. Η αλλη παραμετρος εχει να κανει με πως το νοιωθεις μπροστα το 636 να ριχνει αρκετο βαρος μπροστα η οχι οπως ειναι στημενο. Αν δεν ριχνει θα εχεις λιγωτερη αισθηση αλλα περισσοτερη σταθεροτητα,δεν θα διπλωνει το τιμονι σε πιθανο μπλοκαρισμα , αν ριχνει θα εχεις περισσοτερη αισθηση για το οριο αλλα θα ειναι πιο ευκολο να διπλωσει αν μπλοκαρει. Οπως ανεφερες εκανες γλιστρημα 2 μετρα χωρις να πεσεις αυτο δειχνει οτι το 636 εχει σταθερο μπροστινο που δεν διπλωνει ευκολα οποτε σε παιρνει να μειωσεις την προφορτιση μπροστα ελατηριου μια στροφη
    να πεσει περισσοτερο βαρος.Θα γινει πιο ευελικτο αλλα θα ξερεις τι γινεται στο μπροστινο λαστιχο περισσοτερο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Οχι δεν λεω για στροφη. Για την ευθεια λεω. Απλη επιβραδυνση, η μοτο καθετα στο δρομο.

Απλα πριν με το κτμ θυμαμαι καταλαβαινα ακριβως που ηταν και τι εκανε το λαστιχο. Με αυτο δεν μπορω. Και ψαχνω να βρω τροπους να το καταλαβω. Θα μου πεις, αλλα μηχανακια, οκ.

Παταω το μπροστινο αλλα δεν ξερω σχεδον ποτέ, πότε θα μπλοκαρει. Το πισω ξερω.

Τεσπα μαλακια μου. Θα δοκιμασω αλλον τροπο.
    ΛΟΙΠΟΝ... ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ στα ειπαν παραπανω στα λεω και γω οπως τα εχω μαθει λιγο και δοκιμασει...

Καταρχας "κακως" εδωσες το KTM για κυκλοφορια και βολτες στους Ελληνικους δρομους... την πατησες... χοχοχο...

εδω εμεις φανατικοι ΝτουκατοΜονστεραδες και παμε σε λιγους μηνες για αγορα ημι-αγωνιστικου Supermoto δινοντας το αγαπημενο μου Monster που εχει και 70 αλογα... ο λογος? δεν ειναι οι σκατοδρομοι μας ουτε και οι πιστες μας (εκτος Σερρων) για αλλες μοτοσυκλετες εκτος απο Supermoto (και enduro) μοτοσυκλετες, οπου ειναι και πιο fun τελικα σε τετοιες συνθηκες... ασε που βρισκεις και καμια πιστουλα κοντα... εκτος ισως της εθνικης και αυτης ομως με τα ορια ταχυτητας και τις φωτογραφιες, αλλα και στο οδοστωμα εκει δεν ξερεις τι θα σε βρει με υψηλες ταχυτητες και τους αλλους χρηστες που κανουν και αυτοι οπως και εμεις οτι τους κατεβει στον δρομο... αλλωστε εχουμε περισσοτερα στροφιλικια απο εθνικη...

λογικο νομιζω ειναι το Ktm με τις μεγαλες διαδρομες αναρτησεων, με συμπιεσεις και αποσβεσεις στις αναρτησεις για πολυ πιο δυσκολες συνθηκες απο τα σαμαρακια και την γλυστερη ασφαλτο, αφου προερχεται απο χωματερα μηχανακια, και ποιοτικες αναρτησεις, και (ΒΑΣΙΚΟ) το μικροτερο βαρος να μπορεις να φρεναρεις πολυ καλυτερα στους περισσοτερους ΣΚΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ μας, και κυριως αυτα τα παραπανω να σου δινουν πολυ καλυτερη πληροφορηση και χρονο να αντιδρασης καλυτερα σε αυτες τις συνθηκες των δρομων μας μιας και εχουν και μεγαλος ευρος οι αναρτησεις για τους κυματιστους δρομους μας, αλλα και στο γλυστερο δρομο η απωλεια προσφυσης ερχεται πιο γλυκα και γραμμικα, βοηθα εστω και λιγο η θεση οδηγησης και το τιμονι...

το βαρυτερο τωρα μηχανακι που εχεις, με τις μικρες διαδρομες αναρτησεων (και συμπιεσεων-αποσβεσεων) μποκαρει πολυ πιο ευκολα τον τροχο του και με γρηγοροτερη αντιδραση πλεον σε οχι καλη η και μετρια ασφαλτο απο προσφυση και σαμαρακια, και τα ορια του ειναι μικροτερα και ερχονται γρηγοροτερα σε τετοιο περιβαλον των δρομων μας, αρα και οι αντιδρασεις σου πρεπει να ειναι πιο γρηγορες... μαθημενος αλλιως τοσα χρονια τωρα δεν σου καθονται καλα ολα αυτα γιατι τωρα χρειαζεσαι προπονηση και συνεχη εκπαιδευση πλεον γιατι αυτο δεν ειναι παιχνιδι οπως ενα ελαφρυτερο supermoto, η εντουρακι πχ, και πιο δυσκολο στον ελεγχο του για σενα (και οχι μονο για σενα αλλα για ολους μας), οπως εχεις μαθει μεχρι τωρα εννοειται (συμφωνα με τα παραπανω)...

πρεπει να προπονηθεις σε ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ασφαλτο, και οχι σε μετρια η κατω του μετριου, ωστε να νιωθεις καλυτερα και εσυ και να εισαι σιγουρα και πιο ασφαλης...

πηγαινε σε ενα νετο μερος με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ασφαλτο χωρις κινηση και εμποδια δεξια αριστερα, για ασφαλεια, και με εξοπλισμο κρανος, φορμα, μποτες κλπ, η εστω κρανος μποτες μπουφαν γαντια κλπ... και κανε δοκιμες απο τα 70-80 χλμ να φρεναρεις εχοντας σφιξει τα ποδια σου στο ρεζερβουαρ και οχι να φορτιζεις πολυ τα κλιπον, ξεκινα με το κλασσικο λιγο φρενο πισω για να εχει ισορροπια η μοτοσυκλετα και μετα (αυτο με διαφορα κατω του δευτερολεπτου) ξεκινα ΔΥΝΑΤΟ και γρηγορο αλλα γραμμικο φρεναρισμα (οχι ακαριαιο) μπροστα σε βαθμο μεχρι να νιωσεις να μπλοκαρει ΛΙΓΟ το μπροστινο, παντα σε εντελως ορθια θεση η μοτοσυκλετα, με 70-80 χλμ και να μπλοκαρει για λιγο μην φοβασαι δεν προκειται να πεσεις, αλλωστε αυτο ειναι το νοημα, να μαθεις να ελεγχεις το μπλοκαρισμα χωρις να φοβασαι... μετα απλα ασε λιγο στιγμιαια την μανετα οσο να νιωσεις οτι δεν ειναι πια μπροκαρισμενος το τροχος και συνεχεισε το φρεναρισμα παλι πολυ δυνατα αλλα γραμμικα ξανα (οχι ακαριαια δαγκωμα την μανετα ετσι?), συνεχομενα μεχρι να μπλοκαρει λιγο παλι, αστο στιγμιαια και συνεχεισε τα φρενα μεχρι να σταματησει εντελως, δυνατα ομως μεχρι τελους με την ιδια διαδικασια... ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα λεω για να προσαρμοστεις στο μπλοκαρισμα και το απεμλποκαρισμα και να αποκτησεις την αισθηση των φρενων σου... ΜΗΝ φοβασαι, σε πολυ καλη ασφαλτο και σε εντελως ορθια θεση δεν πεφτεις με 80 πχ χλμ/ωρα... επισης βαλε εναν στοχο μετα τα φρεναρισματα οπου θα εχεις προσαρμποστει απο τον φοβο του μπροκαρισματος, βαλε ενα σημειο εκκινησης του φρεναρισματος και μετα οταν προσαρμοστεις, απο το ιδιο σημειο εκκινησης φρεναρισματος αρχισε να μειωνεις την αποσταση κινητοποιησης... με τον καιρο... ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ σε πολυ καλη ασφαλτο και ορθια θεση με 70 χλμ ταχυτητα... (καλα μη δαγκωσεις και την μανετα και πας σας τον Gibernau )...

παντως σε χαλια ασφαλτο, δεν παιζουν τα ταπα φρενα... γλυστραει και πας σουρνοντας η και πεφτεις, θελει να αφηνεις μεγαλυτερα περιθωρια σε αποσταση απο οσα ειχες μαθει μεχρι τωρα για ασφαλειας ωστε να εχεις χρονο να αντιδρασεις με ασφαλεια... και σιγα σιγα με τον καιρο θα προσαρμοστεις... αλλα την ασφαλεια στα λιγα χιλιομετρα ελεγχου στα φρενα, πχ πολη κλπ που ειχες με ενα ελαφρυτερο supermoto δεν θα την εχεις ξανα σε αυτο το βαθμο πια ετσι και αλλιως...

Καταρχην καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.

Το προβλημα μου δεν ειναι το οριακο φρεναρισμα δεν ψαχνω το μετρο απλα νομιζω οτι το μηχανακι δεν το εχω και δεν θα το εχω ποτε. Πραγμα που με στεναχωρει φυσικα. Σαν λαθος επιλογη τελικα.

Το γουσταρω πολυ μου αρεσει αλλα δεν... Το εδωσα σε ενα φιλο και μου λεει εστριψα και μπηκα μια χαρα σε σημειο που παραλιγο να ξυσω μαρσπιε. Στην αττικη οδο. Λεω τι σκατα...

Παλια με το 640 κυνηγιομουνα στον αγιο με SS. Τα οποια εξυναν στις στροφες. Αυτο το λεω οχι για να δειξω οτι ειμαι πιλοτος, καθε αλλο, απλα νομιζα οτι δεν θα δυσκολευτω τοσο με αυτο.

Δεν μου εμπνεει ασφαλεια το συνολο. Λεω να βαλω γομα πιο μαλακη μηπως ετσι καταφερω κατι καλυτερο. Ακομα και τωρα στην βροχη ειχα τον νου μου να μαθω. Να δω πως στριβει πως φρεναρει.

Οι αισθησεις τσιτα να ακουσω το μηχανακι. Θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει εξελιξη στην οδηγηση και τωρα ειμαι στασιμος και μου την δινει.

Οτι μου γραψατε θα γινει πραξη αυτες τις μερες. Θα δοκιμασω τα παντα. Για να δουμε. Σας κουρασα το ξερω.

Υπομονη θα μαθω...

Σαν λαθος επιλογη τελικα.

Το γουσταρω πολυ μου αρεσει αλλα δεν...

Παλια με το 640 κυνηγιομουνα στον αγιο με SS. Τα οποια εξυναν στις στροφες. Αυτο το λεω οχι για να δειξω οτι ειμαι πιλοτος, καθε αλλο, απλα νομιζα οτι δεν θα δυσκολευτω τοσο με αυτο.

Υπομονη θα μαθω...
    Ξεκιναω αναποδα, παμε απο το τελευταιο, ακριβως, θελει υπομονη, προπονηση, και ΠΟΛΛΗ ΠΙΣΤΑ, γιατι ενα τετοιο μηχανακι ειναι κυριως για πιστα, οκ και για κανα στροφιλικι αλλα με συνεση γιατι δεν εχουμε και δρομους τις προκοπης... παντα με προσοχη και δεν χωρανε εγωισμοι σε αυτα... παντως οτι ειναι να μαθεις καντο σε πιστα και οχι σε δρομο... στον δρομο ποναει και κοστιζει πολυ η εκμαθηση εαν κατσει λαθος εκτιμηση η' στραβη...

λογικο ειναι να παιζεις με τα SS στον Αγιο εαν εισαι με SM εκει μεσα, ειναι παιχνιδι μοτοσυκλετα και το καταλληλο μηχανακι μιας και ειναι φτιαγμενο γιαυτη την δουλεια... και λογο μικροτερου βαρους και φιλοσοφιας κατασκευης ειναι πανευκολα στην σπορ οδηγηση και πετυχαινουν πολλα με μικροτερη προσπαθεια και μεγαλυτερη ασφαλεια σε τετοιες διαδρομες μιας και συγχωρουν πολυ περισσοτερα απο ενα SS, ειδικα εαν μιλαμε για καποιο sm της προκοπης...

αλλα μην απογοητευεσαι, για τα δυο παραπανω υσχυει το πρωτο, δωστου χρονο και πολυ δουλεια, δεν ειναι μονοκυλινδρο SM αυτο... και εαν τελικα δεις οτι δεν σου βγαινει και τι εγινε?... μια εμπειρα ηταν και δεν παει ποτε χαμενη για να ξερεις και στο μελλον τι περισσοτερο θελεις και με τι περνας καλυτερα εσυ...

καλες βολτες και τα υπολοιπα θα τα βρεις μονος σου...

Εγώ νομίζω απλά πως δεν χρειάζεται να φτάνουμε στα όρια μας και ίσως και στα όρια της μηχανής σε δημόσιους δρόμους,κοντά στο όριο τα πράγματα εξελίσονται ακαριαία και δεν μένουν συνήθως περιθώρια αντίδρασης...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Kαι εγώ νομίζω ότι όποιος δε ξέρει επακριβώς πως φρενάρει το μηχανάκι του είναι επικίνδυνος καί για τον ίδιο αλλά καί για τους άλλους -που σημαίνει ότι πρέπει να μάθεις να φρενάρεις παντού και όχι μόνο σε καλή άσφαλτο.

Τα ωραία που ακούω για αλλαγές στη γεωμετρία κατά καιρούς -και ειδικά άμα το κάνεις μόνος σου-, είναι και αυτά επικίνδυνα, ειδικά άμα δε ξέρεις τι κάνεις ή τί σου φταίει.

Σωστή θέση του σώματος, ανάγνωση του δρόμου, και χειρισμό της μοτοσυκλέτας (που καί αυτά επηρεάζουν τα φρένα σου) δε μπορώ να σου δείξω εγώ -ούτε εκπαιδευτής είμαι ούτε τίποτα. Οι ειδικές σχολές μπορούν.

Από τη στιγμή όμως που κάνεις κάποια πράγματα σωστά, κάθε μέρα βελτιώνεσαι.

Το ότι έχεις μια καλή ιδέα του πως φρενάρεις σε διάφορες συνθήκες δε σημαίνει ότι πας τάπα παντού, σημαίνει ότι άμα χρειαστεί όταν σου βγεί κάποιος έχεις περισσότερες πιθανότητες να φρενάρεις σωστά -και ειδικά όταν δέν σε πανικοβάλλει το μπλοκάρισμα των τροχών σου.

Xωρίς να έχω διαβάσει τα περισσότερα posts .....

τίθεται το ερώτημα....

γιατί να το καταλάβεις αφού έτσι κι αλλιώς θα το χάσεις?

Τώρα αν ο τίτλος ήταν -περίπου- 'Πως γλυτώνεις το μπροστινό όταν καταλαβαίνεις ότι πας να το χάσεις'.......

You BETA believe...

Χτυπα ξυλο ρε παναγια μου.......

Απλα θελω να βελτιωθω στο φρεναρισμα, το σουκου θα παω αγιο τελικα. Εκει θα γινουν οι δοκιμες.

Αν κατσει και γουσταρει κανεις σας παμε και μαζι.

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Τι να μάθεις ρε παλικάρι ... έχουμε δρόμους στην Ελλάδα για μηχανές άνω τον 250cc ????

Το κάθε κατιναριό , για να μην βουλώσει ο βόθρος πετάει τα νερά από το πλυντήριο το βραδύ στο δρόμο.

Ο κάθε μούχλας αγρότης, πρέπει να χάσει όλα τα λάδια από το αγροτικό του για να καταλάβει ότι δεν τα καίει ο κινητήρας !!! .... του φεύγουνε στο δρόμο !!

Επαρχιακό ατύχημα, Punto εναντίον 106 Rally .... κομμάτια παντού , λάδια παντού , η τροχαία γράφει το συμβάν , και η δημαρχεία δεν ενημερώνετε για να πλύνει το δρόμο ... ο μπάρμπα Μήτσος που είναι εκεί το σπίτι του, πετάει μια χούφτα πριονίδι , και άγιος ο θεός

Και μετά από όλα αυτά τα ωραία .... μιλάμε για σπορ οδηγική συμπεριφορά και φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης .. ???

Ξεχάστε τον κάθε ραλίστα , και το μότο GP , στους ελληνικούς δρόμους , χαλαρή οδήγηση , και καμιά γκαζιά , σε καμιά άδεια ευθεία .... αυτό είναι το μεγαλείο της Ελλάδας .. μέχρι εκεί είναι τα όρια .

Το λέει και ο νέος ΚΟΚ , 250cc +++ Max 130 Kmh ..
    +1
    Ορκισμένος σιδερόκωλος!

καλύτερος ! Το avatar του/της Nikoskazer2000
    Λοιπόν ktm640lc4,

Αυτό που ζητάς δεν έχει απάντηση γιατί δεν είναι (οπως προείπαν και πολλοί) "παω απο το Α στο Β κι' απο το Β στο Γ".

Το πλαίσιο, η ανάρτηση και τα φρένα σου είναι άριστα και έχουν εκπληκτικές δυνατότητες μέσα στην πίστα! Το θέμα είναι οτι στους δημόσιους δρόμους που η άσφαλτος δεν είναι ακριβώς και το black top που λένε οι Αμερικάνοι θέλει ΠΟΛΥ προσοχή το πως θα φρενάρεις με το συγκεκριμένο μηχανάκι καθώς ο κάθε δρόμος θα έχει διαφορετικό ποσοστό πρόσφυσης σε αντίθεση με την πίστα που είναι (σχεδόν) πάντοτε η ίδια και απο τα πολλά γυρολόγια κατανοείς το πόσο μπορείς να πιέσεις τα φρένα σου πριν το μοιραίο (το οποίο λόγω καλής πρόσφυσης διορθώνεται, συνήθως, αναίμακτα).

Με τον καιρό θα αποκτήσεις εμπειρία (αναίμακτα σου εύχομαι) γύρω απο τους δρομολόγια που κάνεις και θα προβλέπεις ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ το "γλύστριμα". Απο σιγά-σιγά και με ρέγουλα...

Να θυμάσαι οτι το 636 δεν συνχωρεί τα λάθη που θα έκανες με το ktm! Άλλο το ενα κι' αλλο το αλλο .

Βασικά πρέπει να μάθεις να "διαβάζεις" την ποιότητα του δρόμου στην κάθε στιγμή που τον διέπεις (πω πω τι είπα πάλι ο φούστης ).

Δηλαδή μπορεί π.χ τη μια στιγμή να περνάς τον Α δρόμο και με πίεση 40% στη μανέτα και 15% στο ποδόφρενο να φτάνεις σε πλήρη στάση χωρίς να μπλοκάρει κανείς τροχός και μπορεί κάποια αλλη μέρα να περνάς τον ίδιο δρόμο και με τα ίδια ή και λιγότερα ποσοστά πίεσης να το χάσεις και να λες "γιατί ρε γμτ. αφου φρέναρα οπως πάντα" (βλ. σκόνη απο νοτιά καιρό, γλύτσα μετά απο βροχή, αμα είσαι στο ψηλά στο βουνό να γκριζάρει ο δρόμος και να είναι ΠΑΓΟΣ!!! κ.τ.λ)

Ελπίζω να βοήθησα.

Ορκισμένος σιδερόκωλος!

Με ότι έχω τρέχω Το avatar του/της karamoto
    Χτυπα ξυλο ρε παναγια μου.......

Απλα θελω να βελτιωθω στο φρεναρισμα, το σουκου θα παω αγιο τελικα. Εκει θα γινουν οι δοκιμες.

Αν κατσει και γουσταρει κανεις σας παμε και μαζι.
    Φίλε ktm640lc4 από ότι είδα και σε άλλα ποστ σου μέχρι τώρα το κυκλοφορείς μόνο στην πόλη. Η άσφαλτος στην πόλη είναι τόσο άθλια που προφανώς δύσκολα θα εμπιστευτείς ένα μηχανάκι που δεν είναι φτιαγμένο για να γλιστράει (το αντίθετο από τα motard).

Για φρενάρισμα η δική μου συνταγή ήταν η εξής: Πηγαίνεις σε μια τεράστια ευθεία χωρίς καθόλου κίνηση και κάνεις δοκιμές μέχρι να μπλοκάρεις. Προτίμησε δρόμο με μέτρια πρόσφυση και πολύ μικρή ταχύτητα. Και αν δοκιμάζεις μπλοκάρισμα μπροστινού μην αγγίζεις το πίσω. Αν μπλοκάρουν και οι δύο πέφτεις ακαριαία. Αν μπλοκάρει ο μπροστινός σε απόλυτη ευθεία και το αφήσεις αμέσως θα το σώσεις. Δοκίμασε να βάλεις και τις αποσβέσεις σου στο πιο μαλακό. Αυτό σε μέτρια-κακή άσφαλτο βοηθάει.

Πάντως επειδή από ότι φαίνεται έχεις εμπειρία μάλλον απλά το έχεις πάρει από φόβο. Για να χαλαρώσεις απλά κάνε βόλτες σε διαδρομές για τις οποίες η μηχανή σου είναι φτιαγμένη και όχι μέσα στην πόλη. Δεν νομίζω να χρειαστεί τίποτα άλλο. Άμα δε πας πίστα θα σου έρθουν όλα σε μια μέρα.
    Δρομερός και τριάθλιος....

Καλα το εγραψες. Οντως μερικες φορες ακομα με πιανω να γερνω απο την αλλη μερια (motard) και το διορθωνω στο καπακι. Κακο πραγμα το συνηθειο....

Πιστα πρεπει να μπω οποσδηποτε. Ειναι κατι που φοβαμαι και γενικα οτι φοβαμαι προσπαθω να το κανω για να το ξεπερασω.

Το μηχανακι δεν εχει φτιαχτει να γλυστραει οντως. Πραγμα που εκανα με το 640 για πλακα και εσκεμμενα.

Περιμενω πως και πως το σουκου για αγιο. Δεν παει αλλο το μηχανακι πρεπει να το βγαλω και πιο εξω. Εκει σιγουρα κατι θα μαθω παραπανω απο το πειραιας - νεος κοσμος...

Ισως την κανω μετα για καμια λειβαδεια. Εχει κατι καλες στροφες κατα κει αν δεν κανω λαθος.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποτε θα ματακερδισω το φλουρι ;;
    από tifoefs στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2008, 16:35
  2. Πότε θα έρθει το νέο Ζ?
    από medieval στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 30/11/2006, 09:28
  3. Πώς θα σταματήσει το τρίξιμο της ζελατίνας???
    από OdySV στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2006, 12:04
  4. Πως θα απαντούσες το τηλέφωνο αν δούλευες εκεί;
    από marine521 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 01:06
  5. Ποτε θα γινει το καινουργιο track-day στα Μεγαρα
    από anco στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2005, 18:34

Κανόνες δημοσιεύσεων