Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 49

Θέμα: ΜΗ ΠΑΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ!! - Το αγχος που σου μεταδιδουν.

Νέο μέλος
    αδερφε αν το γουσταρεις καντο.οι κινδυνοι παντα θα υπαρχουν σε οτι και αν κανεις.κανε τα γουστα σου αλλα με μετρο πραγμα σπΑΝΙΟ ΣΤΙς ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ η μηχανη ειναι μαγεια απλως θελει ωρημοτητα.μετα το προτο πεσιμο θα καταλαβεισ πραγματικα αν εκανες σωστη επιλογη.εγω μετα απο βαρη πεσιμο και μισω μηνα στο νοσοκομειο λεω μηχανη και παλι μηχανη.ευχομαι αν το παρεις καλεσ και ασφαλεις χωματεινες και μη βολτες και διαδρομες

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Οτι σου είπε ο johnpan.

Κάθε πρωί θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος να βγείς σε "εμπόλεμη" ζώνη απο την άποψη οτι θα πρέπει να είσαι σε επαγρύπνηση συνεχώς , περισσότερο προς το τι θα κάνουν οι άλλοι.
    Η κίνηση με μηχανή μέσα στο άστυ είναι σαν να παίζεις σε Playstation με τελευταίο κανονάκι και όλοι προσπαθούν να σε ρίξουν.

Και δεν έχει add coins to continue.

Εξοπλισμός όπως και δήποτε... Κράνος , γάντια , μπουφάν τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Απο εκει και πέρα κινείσαι για μπότες , παντελόνι , επιγονατίδες κτλ.
    Το ΧΤ που αναφέρεις είναι μια χαρά μηχανή για να ξεκινήσεις αρκεί να μην έχεις φαγούρα στο δεξί χέρι και τραβάς την γκαζιέρα χωρίς να χρειάζεται.

Μην ξεγελαστείς απο καλοκαιρινές μέρες, ζέστη κτλ... η άσφαλτος και η πτώση πονάνε το ίδιο χειμώνα-καλοκαίρι.

Πάντως αυτό που ειπώθηκε και πιο πριν.

Θες χρήματα για συντήρηση... ΧΤ= 600cc που σημαίνει περίπου 300-600? κάθε χρονο για συντήρηση αναλωσίμων και μόνο. Πρόσθεσε σήμα και ασφάλεια σε αυτά.

Θες χώρο για προστασία... Τα ΧΤ ήταν , είναι και θα είναι το υπ. αριθμ.1 μηχανάκι υποψήφιο για κλοπή. Κουκούλα , κλειδαριές , συναγερμός και μια προσευχή μπορεί να βελτιώνουν την κατάσταση.

Θέλει μυαλο... ακόμα και ποδήλατο να καβαλήσεις αν δεν το σεβαστείς εσύ , δεν θα σε σεβαστεί και αυτό. Η μηχανή κάνει μαλακίες μόνο όταν το διατάζει ο αναβάτης της. Ακόμα και σε ατυχήματα που λένε "δεν έφταιγα" στην ουσία θα μπορούσαν να το προλάβουν.

ΔΟΓΜΑ ΑΝΑΒΑΤΗ...

1 - ποτέ δεν έχεις προτεραιότητα. Ακόμα και όταν φεύγεις απο πρασινο φανάρι για σένα και κόκκινο για τους άλλους.

2 - Ακόμα και όταν σου παραχωρούν προτεραιότητα, σιγουρεύεσαι 110% οτι ο μ#$@#$@..ς μέσα στο κουτί δεν θα ξεκινήσει την ώρα που περνάς.

3 - η μηχανή στέκεται πάνω σε δύο ρόδες. Δεν φρενάρει και δεν στρίβει σαν αυτοκίνητο. Δεν χωράει πολλές διορθώσεις μέσα σε στροφή υπό κλίση και δεν γλυτώνεις αν το πετάξεις στα χωράφια.

4- Ο εξοπλισμός είναι το μόνο πράγμα που θα σε κρατήσει υγιή και ζωντανό μέσα σε λογικά πλαίσια. Πληρώνεις οτι αξίζει και όσο κοστολογείς την ζωή και το σώμα σου, για τα αντίστοιχα τμήματα εξοπλισμού. Αν κινείσαι με 120-150χλμ/ωρα και πέσεις με αυτά, δύσκολα θα γλυτώσεις ακόμα και αν φόραγες μεσαιωνική πανοπλία.

5- Κανείς δεν σε βλέπει, κανεις δεν σε προσέχει. Είσαι ο στόχος όλων των 4τροχων και ενίοτε 2τροχων όταν κινείσαι στον δρόμο. Οδηγείς πάντα υπερ-αμυντικά για να πίνεις μπύρες με τα φιλαράκια μετά.

Αν την πάρεις καλορίζικη και καλοτάξιδη... και φυσικά πάντα όρθιος.

Gandalf
    Απλά υπέροχη ... παρουσίαση της εικόνας , Gandalf dr685sm , εαν μου το έγραφες αυτό σε διαγωνισμα έκθεσης ,
    θα έπαιρνες
    20 με τόνο ..

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Απλά υπέροχη ... παρουσίαση της εικόνας , Gandalf dr685sm , εαν μου το έγραφες αυτό σε διαγωνισμα έκθεσης ,
    θα έπαιρνες
    20 με τόνο ..

Είσαι πολύ μικρός για να σου γράψει ο Μάγος διαγώνισμα φίλε μου! Πρέπει να μεγαλώσεις αρκετά για να μπορέσεις να του γράψεις εσύ!! Μπορείς απλά να πεις ότι συμφωνείς, σε εκφράζει, σε καλύπτει, κλπ
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Τα παραλές τώρα....χεχεχεχε... ευχαριστώ πάντως και τους δύο για την επιβράβευση των γραπτών μου.

Γμτ... και είναι αργά να δώσω πανελλήνιες τώρα...χαχαχαχα

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Καλώς όρισες

Βασικά τα παιδιά τα είπαν σωστά, υπολόγισε +600? τουλάχιστον για σωστό εξοπλισμό και μανιτάρια για την καλή σου, επειδή θα έχεις 2 - 3 χαζοπτώσεις στην αρχή..

Για τις φοβίες, been there done that, χέστηκα πάνω μου!!!
    Στην αρχή η μηχανή θα είναι βαριά θα πέσεις κανα δυο φορές και θα το σκέφετεσαι.
    Αυτό που μου είπε ο θείος μου (20 χρόνια μηχανές), όταν με είδε αγχωμένο ήταν "άμα δε πέσεις δε θα μάθεις, μην ανησυχείς"

Κατ' αρχήν καλωσόρισες στο δίτροχο κόσμο έστω και με τη σκέψη ακόμα!!!

Είναι αλήθεια πως όσοι νοιάζονται για μας προσπαθούν να μας προφυλάξουν από κινδύνους. Ο καθένας με τον τρόπο του βέβαια. Μερικοί ίσως να είναι λίγο (έως πολύ) υπερβολικοί ...
    Σε σένα μένει να αξιολογήσεις το κάθετί και να μην τρομάξεις αλλά απλά να γίνεις πιο επιφυλακτικός/προσεκτικός όταν με το καλό καθήσεις στη σέλα της δικής σου μηχανής.

Ένα πράγμα μόνο ήθελα να επισημάνω ως υπερβολή που καλό είναι να μη γίνεται συνήθεια η αποδοχή του: Αυτό το "όποιος οδηγάει μηχανή έχει εμπλακεί ή/και θα εμπλακεί σε ατύχημα".
    Γιατί ρε παιδιά? Συμβόλαιο κάναμε?
    Οι πιθανότητες είναι αυξημένες, σύμφωνοι αλλλλαααά!!!
    Οδηγάμε προσεκτικά, χωρίς ινδιανιλίκια μέσα στην πόλη ειδικά, χωρίς αφηρημάδες και τις μειώνουμε έως τις εξαφανίζουμε.
    Το θεωρώ ανόητο (τουλάχιστον) να κάνω ότι μλκία μου κατέβει στο δρόμο και απλά να δέχομαι ως μοιραία στατιστική πως θα πέσω κάποια στιγμή οπότε όταν αυτό συμβεί...οκ μέσα στη στατιστική θα είμαι.
    ΟΧΙ!
    Προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ πως κάποια στιγμή θα πέσω γιατί τότε θα σταματήσω να καβαλάω. Γνωρίζω πολλούς (ναι! Πολλούς!) χρόνια αναβάτες που δεν έχουν πέσει ΠΟΤΕ.
    Γιατί όχι κι εγώ? Γιατί όχι και ο φίλος που τώρα θα κάνει τα πρώτα του δίτροχα βήματα?

Φίλε μου με το καλό, με προσοχή, με σεβασμό (όχι φόβο) και - αν στ' αλήθεια το θέλεις - θα αποκτήσεις το γνωστό σε όλους μικρόβιο της μηχανής χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις

μπορείς να διαφωνείς αλλά αυτό δεν αναιρεί τον κανόνα...

Υπόψη οτι με το ρήμα "πέφτω" δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είναι ατύχημα. Μπορεί να πέσεις ακόμα και με δική σου μαλακία, όπως το να στρίψεις με 20 και να μην έχεις υπολογίσει το επόμενο λακουβάκι ή κηλιδίτσα με λάδι.

Το πέσιμο..οκ..δεν είμαι απόλυτος, αλλά είναι 99,9999% μέσα στο πρόγραμμα.

Το αν θα είναι επώδυνο ή χαζο-πέσιμο αυτό είναι άλλο θέμα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από funmoto
    Προσωπικά αρνούμαι να δεχτώ πως κάποια στιγμή θα πέσω
    μην γινεσαι απόλυτος... θα σου ερθει απότομο και θα ξαφνιαστεις, οπως συνεβει και σε μενα

στο ομορφο γραπτο σου δεν λαμβανεις καθολου τον σημαντικοτερο παραγοντα... τον εξωτερικό παράγοντα

άρχοντας με χαρέμι! Το avatar του/της elias_21
    Ευχαρτιστώ παιδιά πολύ για τις απαντήσεις.

Το θέμα είναι ότι δεν είχα απο γονείς προβλημά, αλλά το ότι όταν το έφερνε η συζήτηση, έτσι γενικά με όποιον και να ήμουν πέταγε τέτοια για ατυχήματα και με νευρίαζε.

Το μικρόβιο το έχω για την μηχανή και επίσης και τα μυαλά στην θέση τους, καθώς έχω οδηγήσει και μέσα στην αθήνα και είδα τις αντιδράσεις μου. Αν και καμία φορά το ψιλοσκεφτόμαι γιατί στην αρχή πρέπει να πάρεις πολλά πράγματα όλο κατι συμβαίνει και ενεργοποιεί το μικρόβιο μέσα μου. Να για παράδειγμα το Σάββατο απο το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος, εκει που ήμουνα εθνική και πήγαινα προς Αγιο Στέφανο, 6 το πρωί που έχω και τα νεύρα μου, λέω γάμησε το που θα αγοράσεις και μηχανή να χαλάσεις τόσο λεφτά - καντα στραγγάλια λέμε! .. Και εκεί που πηγαίνω βλέπω μαζεμένο κόσμο και λέω όπα κανένα ατύχημα θα έγινε! Καθώς φτάνω πιο κοντά ήτανε καμά 6-7 μηχανές και είχανε σταματήσει και πρέπει να πηγαίνανε καπου για το τριήμερο!! Μία που το βλέπω, μία που σκάω ένα χαμόγελο και μου φτίαχνει την ήμερα διώχνοντας τις χαζοσκέψεις! Να'μουν και εγώ εκεί με τη μηχανή λέω απο μέσα μου...!!!

Ο απαραίτητος εξοπλισμός εννοείται! Γάντια - Κράνος - Μπουφάν - Μποτάκια.
    Με τόσα που έχω διαβάσει τώρα, σκέφτομαι τις μετακινήσεις που έκανα με κολλητούς μου με μηχανές σε ανοιχτούς δρόμους (Συγγρού, Βεικου) καθώς και σε μακρινότερες αποστάσεις όπως για Νέα Μάκρη (απο αθήνα) χωρίς καν να φοράμε κράνος και να πηγαίνουμε με 120. Αυτοκτονία μου φαντάζει τώρα!

Για το κόστος προτίθεμαι να δαπανήσω τα λεφτά καθώς αν αναλογιστώ πόσην ώρα χάνω για μετακινήσεις με τα ΜΜΜ και πόσα χρήματα είναι το κόστος τησ συντήρησης της μηχανής συν το ότι θα έχω μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις. Και το καλό με το ΧΤ είναι οτι δεν ζητάει και πολλά, και είναι αποδεδιγμένα αξιόπιστο. (Συν το οτι θα μπορώ να πηγαίνω και σε καμία Πεντέλη και εξοχή )

Τέλος αυτό που κατάλαβα είναι οτι απο εδώ και πέρα δεν θα το αναφέρω καν το θέμα για το τι πρόκειται να πάρω γιατί ανοίγει ο φαύλος διάλογος του κλασικού Έλληνα, εχω εναν γνωστό του μπατζανάκη του ξαδέλφου της θείας μου της φίλης της Μαρίκας που επαθε αυτο κι αυτο κι αυτο....

Η καλύτερη λύση πιστεύω!!
    ειναι ωραία η επιστήμη της μηχανολογίας!!!

... Το avatar του/της dimzab

Re: ΜΗ ΠΑΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ!! - Το αγχος που σου μεταδιδουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_21
    Γεια σας φιλοι μου,

Υ.Γ Μα καλα στην κατηγορία "μοντέλα" πως δεν υπάρχει υποκατηγορία με το ΧΤ?????!?!?!

ΠΕΣ ΤΟΥΣ 'ΤΑ!!!

α, και καλως ήρθες, και με το καλό και το ΧΤ σου με τον εξοπλισμό σου, και ό,τι σου΄είπανε και οι υπόλοιποι...
    ...Μ' ένα ζευγάρι λασπωμένες μπότες
    σάλταρα πάνω απ' τη χλωμή μου μοίρα...

καλορίζικο τότε...

όσο για το θέμα χρόνου σε μετακινήσεις..μην μου το θυμίζεις... είμαι με το Ι.Χ. αναγκαστικά εδώ και καιρό.
    Και μόνο που σκέπτομαι πως περνάω στο σύνολο περίπου 15-20 μέρες την εβδομάδα μέσα σε αυτό, με πιάνει τρέλα.

Χώρια τον εκνευρισμό όταν είναι η ώρα να κινηθείς μέσα κεντρικούς κόμβους και σε εξόδους τριημέρων.

Καλοτάξιδο και εύχομαι πάντα όρθιος λοιπόν.

Gandalf

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    μην γινεσαι απόλυτος... θα σου ερθει απότομο και θα ξαφνιαστεις, οπως συνεβει και σε μενα

στο ομορφο γραπτο σου δεν λαμβανεις καθολου τον σημαντικοτερο παραγοντα... τον εξωτερικό παράγοντα
    Φίλε Κατανα και βέβαια τον λαμβάνω υπ' όψη μου και σε βεβαιώνω πως δε θεωρώ όσους πέφτουν ανόητους (δεν είμαι τόσο βούρλο:smilea: ), όμως άλλο οι πιθανότητες και άλλο η στεγνή βεβαιότητα πως θα συμβεί σε όλους.
    Άλλωστε ήταν σχήμα λόγου πως αρνούμαι ότι θα πέσω (ποιός είπε πως δεν έπεσα και μάλιστα από καθαρή μαλκία μου στο παρελθόν?!) και πάντα όταν απευθυνόμαστε σε ένα νέο και μελλοντικό αναβάτη δεν θάπρεπε ίσως να τον φοβίζουμε, μόνο να τον κάνουμε πιο προσεκτικό.
    Γνώμη μου φυσικά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από funmoto
    και πάντα όταν απευθυνόμαστε σε ένα νέο και μελλοντικό αναβάτη δεν θάπρεπε ίσως να τον φοβίζουμε, μόνο να τον κάνουμε πιο προσεκτικό.
    συμφωνω

άρχοντας με χαρέμι! Το avatar του/της elias_21
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    καλορίζικο τότε...

όσο για το θέμα χρόνου σε μετακινήσεις..μην μου το θυμίζεις... είμαι με το Ι.Χ. αναγκαστικά εδώ και καιρό.
    Και μόνο που σκέπτομαι πως περνάω στο σύνολο περίπου 15-20 μέρες την εβδομάδα μέσα σε αυτό, με πιάνει τρέλα.

Χώρια τον εκνευρισμό όταν είναι η ώρα να κινηθείς μέσα κεντρικούς κόμβους και σε εξόδους τριημέρων.

Καλοτάξιδο και εύχομαι πάντα όρθιος λοιπόν.

Gandalf

ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!! Το αμαξι δεν το κουνάω ρούπι!! ένα πράμα θα σου πώ και θα καταλάβεις: ΚΥΨΕΛΗ !!! Γι'αυτο κινούμαι με ΜΜΜ και σε λίγο καιρό με μηχανή... γιατί δεν θέλω να τρώω 45 λεπτά *κυριολεκτικά* στο να βρώ θέση. Όσο για το πάρκινγκ απ'το να δίνεις 150 τον μήνα, κάνεις δόση για καινούργιο με τόσα! Ενώ τη μηχανή με ενα 20ράκι την βολεύεις.
    ειναι ωραία η επιστήμη της μηχανολογίας!!!

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    ΚΥΨΕΛΗ !!!
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

...νομιζω το parking για τις μηχανες ειναι πλεον καμια 35αρια το λιγοτερο

μα εδω στην ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ δεν υπαρχει προβλημα χωρου...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2007, 12:29
  2. για το Σαββατο που περασε.......
    από ruyjin στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2004, 12:54
  3. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2004, 06:45
  4. Για το 3ήμερο που έρχεται...