Και εγώ πριν λίγο καιρό είχα ένα CBF250. Έχω να πω τα εξής:
- Για το ταξίδι μονοκάβαλο μην το σκέφτεσαι καν: Κανένα πρόβλημα. Δεν είναι το πιο άνετο πράγμα στον κόσμο, αλλά και τον γύρο της Ελλάδας, άμα θέλεις, τον κάνεις---ΧΑΛΑΡΑ. Σε επαρχιακούς δρόμους, μάλιστα, (δηλ. όχι αυτοκινητόδρομους), η διαφορά από μεγαλύτερες μηχανές είναι πρακτικά πολύ μικρή. Προσωπικά έχω κάνει
αρκετές ημερήσιες διαδρομές 400 και 500 χιλιομέτρων, και ναι, κουράστηκα αρκετά, αλλά πέρα από αυτό τίποτα τραγικό. Υπ' όψη είμαι και 35 χρονών!
- Ταξίδι δικάβαλο, με συνεπιβάτη μικρού βάρους (βλ. γυναίκα), επίσης γίνεται, μόνο που ο συνεπιβάτης θα κουραστεί λίγο περισσότερο. Αν κάνεις συχνές στάσεις πας και Αστραλία.
- Στον αυτοκινητόδρομο δεν είσαι και ο βασιλιάς της πόλης, αλλά μπορείς να πιάσεις μια 120άρα και να πας απροβλημάτιστος. Με λίγο κατηφορίτσα, και χωρίς κόντρα αέρα, κατά καιρούς θα βλέπεις και τα 140. Προσοχή θέλει, σεβασμό στην φύση της μοτοσυκλέτας, και δεν θα σου πει όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις που θα είσαι και τέρμα αριστερή λωρίδα.
- Σε ταξίδι η μικρή κατανάλωση σε συνδυασμό με το μεγάλο ντεπόζιτο σου δίνουν μια αυτονομία που την ζηλεύουν και τουριστικές μηχανές (300-340 χιλιόμετρα)
- Το πρόβλημα με την εύρεση νεκράς, ΘΑ το αντιμετωπίσεις κατά 99%. Είναι αρκετά σπαστικό, αλλά συνηθίζεται μετά από λίγο καιρό. Στην αρχή, πάντως, θα ρίξεις καντήλια. Αν είσαι εντός εγγύησης, πας και στο φτιάχνουν. Ο αδελφός μου (που πήρε το μηχανάκι) το έφτιαξε στα 12000 και από τότε κανένα πρόβλημα. Και να μην το φτιάξεις, πάντως, μετά από 5-6000 χιλιόμετρα, θα βρεις κάποια "πατέντα" στον χειρισμό και θα καταφέρνεις να βάζεις νεκρά. ΕΙΝΑΙ σπαστικό λοιπόν, αλλά μην σε χαλάει και πάρα πολύ.
- Άλλο ένα σπαστικό είναι η εκκίνηση του κινητήρα. Θέλει τσοκ, θέλει λίγο γκάζι κατά το άναμα, μερικές φορές δυσκολεύεται λίγο να πάρει, και ΠΑΝΤΑ θέλει καλό ζέσταμα (όταν είναι κρύο και χωρίς τσοκ, ΜΠΟΡΕΙ να μην κρατάει ρελαντί). Τσοκ θέλει ακόμη και το καλοκαίρι. Αυτό είναι λίγο ενοχλητικό αλλά όχι ουσιαστικό πρόβλημα.
Πέρα από τα προβληματάκια που ανέφερα είμαι 100% ευχαριστημένος από την μοτοσυκλέτα, και την αποχωρίστηκα έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή. Σε σχέση με παπί, τεράστια διαφορά. Και χώρους έχει, και ένα τανκ-μπαγκ του βάζεις, και σαμάρια άμα θέλεις την φορτώνεις, και συμπεριφορά και αίσθηση μοτοσυκλέτας έχει. Θα σου μάθει πολλά, και είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τα πρώτα σου βήματα στον μοτοσυκλετισμό.
Μετά από δύο-τρία χρόνια την αλλάζεις και παίρνεις κάτι μεγαλύτερο.
Αυτά.