Σε κάθε στατιστικές υπάρχουν μονάδες που εμπίπτουν εκτός κανόνος. Οι αρθρογράφοι που αναφέρεστε , μπορεί να ανήκουν εκεί. Αυτό όμως δεν απαντάει στο ερώτημα που τους τέθηκε. Αν πέσουν (που εύχομαι να μην το βιώσουν ποτέ), πως ακριβώς θα προστατευτεί το κρανίο τους με την πολλαπλάσια ταχύτητα που θα συγκρουστεί με το έδαφος;
Τουτέστιν 1.5 κιλό περίπου κρανίου Χ περίπου 30-40 χλμ την ώρα (κατόπιν φρεναρίσματος) συν την αντίσταση που θα δεχθεί απο το σταθερό εμπόδιο.
Αν δεν απατώμαι το ανθρωπινο κρανίο , ραγίζει οστό , στα 1,2kgr/cm2 πίεσης με ταχύτητα κοντά στα 30 χλμ την ώρα όπερ στο παραπάνω παράδειγμα δέχεται περίπου 1,5kgr Χ 40 χλμ.ω. Νομίζω οτι αρκεί ο πολλαπλασιασμός για να φανεί η καταπόνηση που θα δεχτεί το κρανίο , χωρίς κάποιο προστατευτικό κέλυφος.
Η προστασία του κρανίου είναι σημαντική , νομίζω και κάθε προσπάθεια απόδειξης του εναντίον μόνο παράδοξη και αβάσιμη επιστημονικά μπορώ να την εκλάβω. Αν θέλετε και περισσότερα παραδείγματα που δεν στηρίζονται στην δύναμη του λόγου μου , μπορείτε να παρακολουθήσετε ατυχήματα με οχήματα σε πίστες , όπου είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό πως μπορεί ενα κράνος να σώσει το κρανίο του οδηγού αναβάτη.
Δεν χρειάζεται και ειδική λογική νομίζω για να αντιληφθούμε οτι ενα τριχωτό κεφαλής δεν αποτελεί αποτελεσματική προστασία σε μια πτώση σε άσφαλτο.