Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 59

Θέμα: τη γνωμη σας παρακαλω

Ηρεμία παιδιά στο δρόμο... μαζευτήκαμε πολλοί και ο εκνευρισμός συσσωρεύεται σε κάθε μέτρο που διανύουμε. Στο τέλος κάποιος τον λούζεται, αντιδρά και δίκιο-άδικο χάνουν το νόημά τους. Πάντως, το ότι ο cardriver έφτασε μέχρι εδώ να πει την εμπειρία του και να ζητήσει και την άποψη της "άλλης πλευρας" είναι νομίζω προς τιμήν του.
    safety doesn't happen by accident

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Κατ'αρχην εύγε στον cardriver που μπήκε στον κόπο να γραφτεί και να πει ψύχραιμα τη γνώμη του.

Εγώ θέλω (ΞΑΝΑ) να πω το αυτονόητο, το οποίο όμως το ξεχνάμε τόσο εύκολα: Δε φταίει το μέσον, φταίει ο οδηγός. Μηχανή, ΙΧ, ταξί, νταλίκες... Όλοι έχουμε από όλους παράπονα.

Και σε μια πόλη που όλοι μα όλοι οδηγούμε απίστευτα παραβατικά, πολλές φορές μάλιστα αναγκασμένοι, και που κάνεις μα κανείς δεν επέβαλε ποτέ τάξη... φάσεις όπως αυτή ανήκουν στο πρόγραμμα. Όπως έλεγε και ο Παπαδόπουλος, αν μας παρατηρήσει κάποιος 'ξένος', θα πει με βεβαιότητα ότι κράτος και μοτοσυκλετιστές έχουν κρυφή συμφωνία ανοχής! Βέβαια πλέον, τουλάχιστον στα νότια που μένω, τα ΙΧ είναι εξίσου συχνοί παραβάτες όλων των σοβαρών διατάξεων του ΚΟΚ (λέγε με κόκκινο, στοπ, αντίθετη πορεία κλπ).

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ισχύει και λεγόμενη αλληλεγγύη, είναι η κακώς εννοούμενη που λένε και τα παιδιά, αλλά ζυγιάζεται λίγο από το γεγονός ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι 'ευπαθής' ομάδα. Όχι ότι δίνω δίκιο --ζούγκλα είναι τα πράγματα.

Μοτοσυκλετιστές όπως αυτοί (και πολλοί ακόμα), αποτελούν κίνδυνο και για εμας, άλλους μοτοσυκλετιστές! Ιδίως όλοι όσοι οδηγούν στην πόλη και πήραν μηχανή μόνο και μόνο γιατί είχαν την εντύπωση ότι θα "χώνονται" παντού και θα οδηγούν όσο γρήγορα γουστάρουν!!

Ψυχραιμία και υπομονή cardriver... δεν είσαι ο μόνος ζημιωμένος. Η ζωή σε αυτή την πόλη είναι φρικτή ό,τι κι αν κάνεις. Τα νεύρα τρελλά, το ξέρω... Αλλά δεν είσα ο μόνος. Και η κουβέντα δεν έχει τέλος...
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

απανταω σε ολες τις ερωτησεις μαζεμενες.
    με το γραμμα του νομου ολοι εκεινη τη στιγμη ημασταν παρανομοι. ο δρομος ειχε 3 λωριδες. οταν οδηγαω ομως τις περισσοτερες φορες δεν ακολουθω το γραμμα του ΚΟΚ. φυσικα και εφταιγα εγω. αναψα φλας και κοιταξα καθρεφτη πριν αρχισω την αλλαγη. η μηχανη ομως ηταν σε τυφλο σημειο και πηγαινε πιο γρηγορα απο εμενα που ημουνα με 100-120 και επιταχυνα κιολας. δεν ριχνω σε καμμια περιπτωση ευθυνη στον οδηγο της μηχανης. στο δρομο εκεινη την ωρα ηταν το αυτοκινητο στην αριστερη, εγω απο πισω του που ηθελα να βγω στη μεσαια, ο παρ' ολιγον μακαριτης και ο δευτερος μηχανοβιος στο βαθος πισω δεξια.
    συγγνωμη δε ζητησα για να μην τ' ακουσω, αφου στο κατω κατω την εκανα τη μαλακια μου, αλλα γιατι πιστευω οτι ο ανθρωπος δικαιουται μια εξηγηση.
    το σημειο που λεω για το τι μπορει να κανει ενας οδηγος αυτοκινητου σε εναν αντιστοιχο μηχανης το αναφερω σαν πιθανη περιπτωση και οχι σαν κατι που θα εκανα εγω. οποτε δεν ντρεπομαι γι' αυτο που εγραψα.
    ισως να το διαβασει καποιος παραπανω νευρικος οδηγος μηχανης και θα το σκεφτει διπλα την επομενη φορα που θα παει να κανει φασαρια στο δρομο. και για να μην παρεξηγηθω παλι δεν το λεω σαν απειλη. μπορει ομως να βρεθει καποια στιγμη διπλα απο ενα τρελλαμενο που εχει το αμαξι-νταλικα ή οτιδηποτε οχημα, και την εχει δει αφεντης του δρομου και ακολουθει στο δρομο το νομο του ισχυρου, κοινως της ζουγκλας
    μια ερωτηση μπηκα μονο να κανω

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
    ...και μήπως ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου θα έπρεπε να κινείται στην μεσαία λωρίδα και όχι στην αριστερή εφόσον βραδυπορούσε?

Δεν μας είπε βέβαια σε τι δρόμο έγινε όλο το σκηνικό.
    Η προσπέραση απο δεξιά είναι λιιιιιιιιγο παράνομη:smilea:
    Στον αυτοκινητόδρομο ΙΣΩΣ, στο αστικό δίκτυο όχι! Ελιγμός με προειδοποίηση είναι αυτό που έκανε ο cardriver. Αλλωστε αυτές οι διατάξεις εκφυλίζονται σιγά-σιγά στο νέο (και προηγούμενο) ΚΟΚ. Βέβαια το 120χαω είναι παραβατικό (εκτός αν η φάση έγινε στην εθνική/αττική οδο;; ) Όταν κάποιος αποφασίσει να σταματήσει σε αριστερή λωρίδα δε σημαίνει ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία!
    ---

όπου γης Το avatar του/της iosif
    ΕΆΝ όλοι οι οδηγοί ιχ είχαν κάνει μαθήματα μοτοσυκλέτας και αντίστροφα πολλά στραβά θα είχαν αποφευχθεί
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από cardriver

το σημειο που λεω για το τι μπορει να κανει ενας οδηγος αυτοκινητου σε εναν αντιστοιχο μηχανης το αναφερω σαν πιθανη περιπτωση και οχι σαν κατι που θα εκανα εγω. οποτε δεν ντρεπομαι γι' αυτο που εγραψα.
    ισως να το διαβασει καποιος παραπανω νευρικος οδηγος μηχανης και θα το σκεφτει διπλα την επομενη φορα που θα παει να κανει φασαρια στο δρομο. και για να μην παρεξηγηθω παλι δεν το λεω σαν απειλη. μπορει ομως να βρεθει καποια στιγμη διπλα απο ενα τρελλαμενο που εχει το αμαξι-νταλικα ή οτιδηποτε οχημα, και την εχει δει αφεντης του δρομου και ακολουθει στο δρομο το νομο του ισχυρου, κοινως της ζουγκλας
    Χαίρομαι που το διευκρίνισες. Όπως το ειχές γράψει πρίν έβγαινε άλλο νόημα.
    Μιά κουβέντα μόνο. Ένας σοφός άνθρωπος είχε πει ότι αν αποφασίσεις να τσακωθείς στο δρόμο, θα πρέπει να έχεις απφασίσει ότι θα σκοτωθείς . Με λίγα λόγια δεν ξέρεις ποιόν τρελλό έχεις απέναντί σου.
    Άστον να φωνάζει και φύγε.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

2) Ο οδηγός της μηχανής και αυτός κινείται παράνομα με το γράμμα του ΚΟΚ καθώς στην μεσαία 120 και άνω , απλά δεν επιτρέπονται σε όποια χώρα του κόσμου και να είσαι.
    Gandalf
    Μάγε είσαι φάουλ εδώ!

Το όριο ισχύει για όλες τις λωρίδες με την προϋπόθεση ότι κινούμαστε όσο πιο δεξιά γίνεται και αλλάζουμε λωρίδα μόνο για προσπέραση βραδύτερου οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν είμαι μόνος σε δρόμο με 3 λωρίδες (πχ Θεσσαλονίκη-Κατερίνη), κινούμαι τέρμα δεξιά με 120χαω (θεωρητικά) και μόνο όταν θα βρω όχημα μπροστά θα βγω στη μεσαία και μόλις περάσω θα ξαναμπω δεξιά.

Το πρόβλημα είναι ο κάθε γκιόζης που (δεν ξέρω από πού το άκουσαν αυτό) κινείται είτε με 60 είτε με 160 στη μεσαία (γιατί έτσι βολεύει) με αποτέλεσμα να μειώνει τη χωρητικότητα του δρόμου στη μία λωρίδα μόνο, καθώς το προσπέρασμα από δεξιά είναι επικίνδυνο και παράνομο. Έτσι πρέπει να πηγαίνεις με 180 στην αριστερή (καθότι στάνταρ θα έρθει ο γνωστός πιλότος με τα φώτα αναμμένα για να τον βλέπουμε...)

Νομίζω στη Γερμανία το εφαρμόζουν οι οδηγοί και είναι πραγματικά πολύ ευκολότερο να οδηγάς έτσι. Απλά ελέγχεις αριστερά και ξαναμπαίνεις δεξιά. Θα μου πεις, ποιός να αλλάζει λωρίδες τώρα. 60 και μεσαία και στα @@ μας τί γίνεται πίσω (εκτός αν είναι hummer και σου παίζει φώτα όπότε μασάς και μπαίνεις δεξιά)

Αυτό είναι καλό θέμα για τόπικ... Προκειμένου να μην πάτε 180 και αριστερά θα προσπεράσετε με 100 τον μαλάκα στη μεσαία που πάει με 80;
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
    μίζω στη Γερμανία το εφαρμόζουν οι οδηγοί και είναι πραγματικά πολύ ευκολότερο να οδηγάς έτσι. Απλά ελέγχεις αριστερά και ξαναμπαίνεις δεξιά. Θα μου πεις, ποιός να αλλάζει λωρίδες τώρα. 60 και μεσαία και στα @@ μας τί γίνεται πίσω (εκτός αν είναι hummer και σου παίζει φώτα όπότε μασάς και μπαίνεις δεξιά)
    Σε όλη την Ευρώπη συνάδελφε! Όχι μόνο στη Γερμανία...
    ---

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Με δεδομένο οτι οι τρείς λωρίδες διαβαθμίζονται (άτυπα) σε οχήματα ανάλογα με την ταχύτητα τους...

έχεις..

1) στην αριστερή που όριο κλειστού αυτοκινητόδρομου (παντα με το γράμμα του ΚΟΚ) είναι τα 120 (με ανοχή ενα +10-15% απο τροχαίους)

2) Στην μεσαία, θεωρητικά κινείσαι όπως είπες κανονικά χωρίς να έχεις μπεί σε διαδικασία προσπέρασης που θεωρητικά και πάλι γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο την πλευρά του οδηγού του άλλου οχήματος. Άρα μπορεί να έχεις μέχρι και 120 εκεί... οχι παραπάνω όμως.

3) Στην τελευταία δεξιά κινούνται σύμφωνα με τον ΚΟΚ , αργά οχήματα. Αν θυμάμαι καλά τις εξετάσεις που είχα δώσει.

Υπάρχει και η έκτακτης ανάγκης που πολλοί γρήγοροι νομίζουν οτι είναι φτιαγμένη για πάρτυ τους. Μόνο που σε άλλες χώρες σου κόβουν τον κώλο έτσι και την παραβιάσεις. Φυσικά στο Ελλάντα , είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να χώσουμε τα καφριλίκια μας, αλλά ... άλλη κουβέντα αυτή.

Για το θέμα με το παληκάρι , νομίζω οτι το διευκρίνησε. Απο εκεί και πέρα , δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μέλος Το avatar του/της possidi
    Κόντεψες να τον σκοτώσεις μας είπες τον άνθρωπο...

Λογικό λοιπόν δεν είναι να τα ακούσεις από έναν διερχόμενο μοτοσυκλετιστή?

Τι τα ψάχνετε τώρα με λωρίδες και πυξίδες?

Άντε και πάντα όρθιοι παναγία μου...

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από possidi
    Κόντεψες να τον σκοτώσεις μας είπες τον άνθρωπο...

Λογικό λοιπόν δεν είναι να τα ακούσεις από έναν διερχόμενο μοτοσυκλετιστή?

Τι τα ψάχνετε τώρα με λωρίδες και πυξίδες?

Άντε και πάντα όρθιοι παναγία μου...
    Μιλάνε όλοι ,μιλάν'κι οι κώλοι.. :rotflmao:
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Προσωπική άποψη:

Για όλα φταίει ο τύπος που ήταν μπροστά από τον cardriver και κρατούσε την αριστερή λωρίδα.
    Όλα τα υπόλοιπα (ο cardriver προσπάθησε να προσπεράσει από δεξιά, οι μοτοσυκλέτες κινούνταν στην μεσαία με μεγαλύτερη ταχύτητα) ήταν επακόλουθα του "σαλιγκαριού" στην αριστερή.

Οι όποιες κουβέντες ακούστηκαν μετά , είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Όταν μάθουμε να έχουμε συνείδηση στους δρόμους, και τους ανάλογους δρόμους, τότε δεν θα πειράζει το πόσο τρέχει κάποιος στην αριστερή λωρίδα.
    Όπως έχω ξαναπεί, στην αριστερή λωρίδα στην Γερμανία, μπορεί κάποιος να τρέχει με 240, αλλά όταν προσπερνάει ένα άλλο όχημα που βρίσκεται στην μεσαία, κόβει ώστε να είναι δίπλα του μόνο με +20 περίπου χλμ/ώρα.

Μέχρι να φτάσουμε σ'αυτό το επίπεδο οδηγικής παιδείας, θα συζητάμε για τα όρια ταχύτητας, τους δρόμους, τις προσπεράσεις από δεξιά, και άπειρα ακόμα φαινόμενα του μηχανοκίνητου πολιτισμού μας.

5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

ισως ο δευτερος μοτοσυκλετιστης να ηταν πιο κοντα αποσο νομιζες και βλεποντας την φαση ,να ψιλοτσεκουρωσε φρενακι,νιωθοντας ενα σφιξιμο στο στομαχι...το ιδιο που μπορει να νιωσεις και εσυ οταν καγκουδιαρικα θα ερθεις στην στροφη της εθνικης να με περασεις σαν ζωο και αναγκαστικα εγω πλεον σε αφησω εκτεθειμενο στο αντιθετο ρευμα λαχανιαζοντας να περασεις τα 26+ μετρα του συρομενου(12+12+τρακτορας).......(δεν μιλαω προσωπικα σε εσε)

τωρα ,μπραβο σου που εισαι openmind να ακουσεις και κατι διαφορετικο,κατι ξενο προς εσενα...

απλα κανε αντιπαραβολη το τουτου σου στην θεση της μηχανης,και ενα φορτηγατζο στην αλλη...τι θα σκεφτοσουν??
    η ησουν απο πισω και εβλεπες...τι θα ελεγες?οσο ευγενικη ψυχη και να εισαι...πω πω το .....και...και..

οσο σε μερικους που την λενε ασκεφτα...και γω πολλες φορες εχω σκεφτει-πει να τον περασω τωρα απο κατω??συνηθως ταριφς και τσόλια ,...που δεν υπολογιζουν τον ογκο μου και το βαρος μου...και στριμωχνονται μεχρι καποιου να του το ακουμπησω και να τον τσουξει ..ασε που μετα θα παει για αλλαγη δεν σημαινει οτι το κανω κιολας..
    το ιδιο ειπε και το παιδι.
    επισης
    ποσες φορες εσας δεν σας εχουν κανει στραβοτιμονια ,η φρεναρισμα,η κολλημα απο πισω για να χεζμεντεν?επειδη τους την ειπες για το κοκκινο που περσαν,που δεν σε ειδαν,που,που,που...ασχετο που μετα μενουν χωρις καθρεπτες...

απλα και εμεις οταν κανουμε διηθηση(περναμε αναμεσα)στην εθνικη κατι κυριακες που ολοι ειμαστε κουκουρουκου δεν παμε +60 +100...αναμεσα τους////εγω παω +20-40 συνηθως ,και αν γινεται ι χωνομαι αναμεσα στα κουτακια να περασουν οι γρηγορακηδες του κολοο υ...να προλαβαινουν και οι οδηγοι αυτο να δουν και κατι απο την μουρη μας...οχι μονο τον κωλ@ μας να σφυριζει δαιμονισμενα.....:
    dagazono
    VINCERE................

φτηνα κτεβατια-επιπλα
    www.kouketa.com

Αρχικά δημιουργήθηκε από mourgakos
    26+ μετρα του συρομενου....... :
    Πόσα;
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

o prizontas Το avatar του/της orizontas
    cardriver απο μενα εχεις ενα μεγαλο μπραβο για την αντιμετοπιση ολου του θεματος

εως και το σημειο της επισκεψης σου στο φορουμ

και εχω να κανω μι;α ερωτηση

ρε μπας και στην προηγουμενη ζωη σου ειχες μοτοσυκλετα ??

μακαρι ολοι οι ιχ να ειχαν τον προβληματισμο τον δικο σου

ΗΕΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥς ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΙΧ ΔΕς ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΡΟΧΑΛΕΣ ΚΛΠ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ

:rotflmao:

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2013, 17:57
  2. τη γνωμη σας, παρακαλω!
    από akispoulis στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2011, 01:32
  3. Την γνώμη σας παρακαλώ
    από Julius στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 122