Ιστορία από τα νιάτα μου που δούλευα στα βουνά και στα λαγγάδια (τοπογράφος)...
Είμαστε σε μία κορφή κάπου στον Όλυμπο για τοπογραφικό κεραίας της εταιρείας vodafone του αγαπητού θείου Σωκράτη!
Τρία άτομα συνεργείο, ο ένας στην κορφή, ο άλλος στον πάτο κι εγώ στη μέση της πλαγιάς. Οι αποστάσεις μεταξύ μας ήταν 200-330 μέτρα αλλά σε βουνό με κλίση δεν παλεύονται...
Απ'το πρωί ακούγαμε γαβγίσματα που σιγά σιγά πλησίαζαν. Την ώρα που πάμε να πάρουμε μέτρηση βλέπω αυτόν που ήταν στη βάση του βουνού να φεύγει τρέχοντας και να μπαίνει σε ένα εκκλησάκι εκεί δίπλα (κωλόφαρδος ο πούστης).
"Μακριά είναι" λέω και περιμένω να φύγει το κοπάδι, να βγει ο άλλος να συνεχίσουμε. Έλα μου όμως που το κοπάδι ήθελε να με δει κι από κοντά! Αρχίζουν κι έρχονται τα πρόβατα και ακολουθούν τα σκυλιά... Τα τσοπανόσκυλα είναι μαθημένα να μπαίνουν ανάμεσα στον "εχθρό" και τα ζώα και -δυστυχώς για μένα- ο εχθρός ήμουν εγώ, ανεξαρτήτως του αν αυτά ήρθαν σε μένα κι όχι εγώ σε αυτά...
Έρχονται λοιπόν 11 (ολογράφως ΕΝΤΕΚΑ) σκυλιά και με κυκλώνουν. Κακάκια, τσισάκια και λοιπές λειτουργίες πήραν μπροστά ενστικτωδώς... θα τα διώξει λέω η μπόχα. Έλα μου ντε που δε μασάν (με τόσα πρόβατα όλη μέρα τί να κάνει μία πορδούλα...
Έμεινα όρθιος, δίπλα στο όργανο και έκανα αργούς κύκλους. Όποια σκυλιά ήταν μπροστά μου γάβγιζαν αλλά ψιλο-υποχωρούσαν. Όσα ήταν πίσω μου πλησίαζαν και κάναν δοκιμές να αρπάξουν, απλά δεν προλάβαιναν γιατί έκανα σβούρες συνεχώς... Μόνο ένα, το πιο μικρόσωμο και μάλλον πιο γέρικο, δεν την πολυπάλευε και με κοιτούσε.
Έβγαλα κι ένα απ'τα δυο σάντουιτς που είχα για φαΐ... τίποτα αυτά. Στα @@ τους του φαΐ. Ο κώλος μου είναι μάλλον πιο νόστιμος γι'αυτά.
Με τα πολλά φύγαμε τα πρόβατα και σε λίγο φύγανε και τα σκυλιά. Μόνο ο μικρός έμεινε και φάγαμε μαζί τα σάντουιτς... Σε λίγο την έκανε κι αυτός.
Τέλος πέρασε και ο βοσκός... ΓΥΝΑΙΚΑ!!! Αυτές οι γυναίκες... ούτε κοπάδι δε μπορούν να κουμαντάρουν.
Ειλικρινά τα είδα όλα. Χαλαρά μπορούσαν να με ξεσκίσουν, απλά με τεστάριζαν. Ευτυχώς που κι εγώ δεν έκανα καμία κίνηση επιθετικότητας... Μας είπε άλλος τσοπάνος (αυτός είχε 4-5 σκυλοαρκούδες -δεν έχω ξαναδει πιο μεγάλα και τρελαμμένα σκυλια- καρφιά στο λαιμό, σάλια, γαβγίσματα... μουρλά τελείως) ότι αν κάποιος κάνει το λάθος να σηκώσει πέτρα ή ξύλο τον μάμησαν όλα μαζί... Τρόμος!