Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 85

Θέμα: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Μου τη δίνει... Το avatar του/της Sferopetadhn
    Ιστορία από τα νιάτα μου που δούλευα στα βουνά και στα λαγγάδια (τοπογράφος)...

Είμαστε σε μία κορφή κάπου στον Όλυμπο για τοπογραφικό κεραίας της εταιρείας vodafone του αγαπητού θείου Σωκράτη!

Τρία άτομα συνεργείο, ο ένας στην κορφή, ο άλλος στον πάτο κι εγώ στη μέση της πλαγιάς. Οι αποστάσεις μεταξύ μας ήταν 200-330 μέτρα αλλά σε βουνό με κλίση δεν παλεύονται...

Απ'το πρωί ακούγαμε γαβγίσματα που σιγά σιγά πλησίαζαν. Την ώρα που πάμε να πάρουμε μέτρηση βλέπω αυτόν που ήταν στη βάση του βουνού να φεύγει τρέχοντας και να μπαίνει σε ένα εκκλησάκι εκεί δίπλα (κωλόφαρδος ο πούστης).

"Μακριά είναι" λέω και περιμένω να φύγει το κοπάδι, να βγει ο άλλος να συνεχίσουμε. Έλα μου όμως που το κοπάδι ήθελε να με δει κι από κοντά! Αρχίζουν κι έρχονται τα πρόβατα και ακολουθούν τα σκυλιά... Τα τσοπανόσκυλα είναι μαθημένα να μπαίνουν ανάμεσα στον "εχθρό" και τα ζώα και -δυστυχώς για μένα- ο εχθρός ήμουν εγώ, ανεξαρτήτως του αν αυτά ήρθαν σε μένα κι όχι εγώ σε αυτά...

Έρχονται λοιπόν 11 (ολογράφως ΕΝΤΕΚΑ) σκυλιά και με κυκλώνουν. Κακάκια, τσισάκια και λοιπές λειτουργίες πήραν μπροστά ενστικτωδώς... θα τα διώξει λέω η μπόχα. Έλα μου ντε που δε μασάν (με τόσα πρόβατα όλη μέρα τί να κάνει μία πορδούλα...

Έμεινα όρθιος, δίπλα στο όργανο και έκανα αργούς κύκλους. Όποια σκυλιά ήταν μπροστά μου γάβγιζαν αλλά ψιλο-υποχωρούσαν. Όσα ήταν πίσω μου πλησίαζαν και κάναν δοκιμές να αρπάξουν, απλά δεν προλάβαιναν γιατί έκανα σβούρες συνεχώς... Μόνο ένα, το πιο μικρόσωμο και μάλλον πιο γέρικο, δεν την πολυπάλευε και με κοιτούσε.

Έβγαλα κι ένα απ'τα δυο σάντουιτς που είχα για φαΐ... τίποτα αυτά. Στα @@ τους του φαΐ. Ο κώλος μου είναι μάλλον πιο νόστιμος γι'αυτά.

Με τα πολλά φύγαμε τα πρόβατα και σε λίγο φύγανε και τα σκυλιά. Μόνο ο μικρός έμεινε και φάγαμε μαζί τα σάντουιτς... Σε λίγο την έκανε κι αυτός.

Τέλος πέρασε και ο βοσκός... ΓΥΝΑΙΚΑ!!! Αυτές οι γυναίκες... ούτε κοπάδι δε μπορούν να κουμαντάρουν.

Ειλικρινά τα είδα όλα. Χαλαρά μπορούσαν να με ξεσκίσουν, απλά με τεστάριζαν. Ευτυχώς που κι εγώ δεν έκανα καμία κίνηση επιθετικότητας... Μας είπε άλλος τσοπάνος (αυτός είχε 4-5 σκυλοαρκούδες -δεν έχω ξαναδει πιο μεγάλα και τρελαμμένα σκυλια- καρφιά στο λαιμό, σάλια, γαβγίσματα... μουρλά τελείως) ότι αν κάποιος κάνει το λάθος να σηκώσει πέτρα ή ξύλο τον μάμησαν όλα μαζί... Τρόμος!
    ''ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ....ΘΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ???'' busa (c)

"Το μόνο κοντρόλ που ξέρεις είναι της τηλεόρασης" busa (c2)

ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΑΝΕ!!!!!!! !!!! Το avatar του/της reptile4
    Εγω εχω ζηση δυο περιστατικα ΚΑΛΑ με σκυλους, το πρωτο ηταν την πρωτη μερα που αγορασα το καινουργιο μου παπι ενα kymco 125 spike, παιρνω μια κοπελα να την παω στο σπιτι, απτο δρομο που επρεπε να περασω ειναι μια κατηφορα περιπου 700-800 μετρα. Οποτε αφηνω το παπι να κατεβει με 4η μεσα χωρις γκαζι με καμια 60χλμ, αριστερα στο δρομο ενα σκυλι καθοταν, το κοβω και σκεφτομαι μην κανει καμια λαλακια τωρα και αρχισει να ορμαει και εκεινη τη στιγμη πεταγεται να περασει απεναντι και δεν ξερω πως χωνει τη μουρη του στη ζαντα κανει ενα θορυβω σαν να σπανε ξυλα εγω εχω κοκκαλοσει τα φρενα και σταματαω καμια δεκαρια μετρα ποιο κατω, το σκυλι μεσα στα αιματα η κοπελα να τσιριζει (ηταν και φιλοζωη παναθεματην) και το στομα του σκυλου να εχει γυρισει αναποδα το κατω σαγονι επανω, μου εσπασε και 5 ακτινες.
    Το δευτερο ηταν με το παπι ενος ξαδερφου, εγω καθομουν πισω και φευγουμε απο το σπιτι να παμε για καφε, στο δρομο δυο σκυλια ανεμελα περπατουσαν, πως φτανοντας διπλα τους αρχιζουν να γαυγιζουν και να κανουν κινησεις να μας δαγκοσουν, ο μ@λ@κ@ς ο ξεδερφος να πιγαινει σιγα σιγα ενω εγω εχω αφησει κατι φρεναρισματα στο βρακι μου!!! Ξαφνικα το ενα ορμαει και με δαγκασε τον... πισινο μου!! Παταω μια φωνη και ανοιγω το γκαζι απο πισω να φυγουμε, παω στο Ε.Σ.Υ. μου κατεβαζουν το πανταλονι και εχω τεσσερης τρυπουλες και μια τεραστια μελανια, δεν το συζηταω τη δουλεμα επεσε απο το πρωσοπικο και τους φιλους!!! αφου για κανα μηνα ουτε να κατσω δεν μπορουσα!!!!!!!!

:a57: kwloskyla...
    an asxolountan kai ligo i politeia me to thema ton adespotwn tha eixame glytwsei arketes savoures...
    O pateras mou prepi na exei mazepsei kai 4-5 logw skyliou...

Οι σκύλοι είναι απρόβλεπτοι και δεν ισχύουν κόλπα του στυλ σταματάω και φεύγει .... άμα σε έχει σταμπάρει με κακό σκοπό δύσκολα την γλιτώνεις...

Την Δευτέρα που πέρασε φεύγοντας από το Δέλεαρ αργά το βράδυ ο κατά τα άλλα φιλικότατος κυνός αποφάσισε να δοκιμάσει τη γεύση έχει το πόδι μου..

Την ώρα που ήρθε από το πλάι σταμάτησα το XR με την πεποίθηση ότι θα φύγει ... αλλά αυτός μου κατάφερε μια πολύ γερή δαγκωματιά στη γάμπα και έφυγε...

Αποτέλεσμα ... επίσκεψη στα επείγοντα για αντιτετανικό στις 2:30 τα ξημερώματα...

Tips & Tricks... πάντα φαρμακείο στο μηχανάκι ... εγώ σταμάτησα την αιμορραγία με τον αιμοστατικό επίδεσμο που είχα γιατί δεν την πάλευα...

Re: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Αρχικά δημιουργήθηκε από symvoulos
    ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΥΓΑΩ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΧΑ 2 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ .
    ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ
    Ο ΣΚΥΛΟς ΔΑΓΚΩΣΕ ΕΥΤΗΧΟς ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΔΟΣΑ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ
    ΦΩΒΙΘΙΚΑ ΚΥΡΙΟς ΜΗΝ ΔΑΓΚΟΣΗ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ (ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΜΕ)
    ΜΕΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΠΕΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ
    ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΒΑΤΑΙ.
    ουπς σορυ για τα κεφαλαια μου ξεφυγαν....
    τι θα κανατε εσεις ;;;
    πητε και δικα σας περιστατικα
    Αν και εσύ είσαι ο symvoulos θα σου δώσω εγώ μια συμβουλή σήμερα....

Το ζήτημα δεν είναι τι έκανε ο σκύλος ... υπάρχουν χειρότερα ζώα στο δρόμο ... δίποδα ....

Αν έχεις την δυνατότητα μην ξαναβάλεις το αγγελούδι σου καβάλα στη μηχανή... τους βλέπω στο δρόμο κάποιους γονιούς με τα παιδάκια ξεκράνωτα χύμα πάνω σε μηχανάκια και με πιάνει κρίση λέμε...

φιλικά πάντα

ένα σκηνικό που έγινε πριν καμιά 15 χρόνια... είναι ο ξάδερφος με έναν θείο μας, ε περπατούσαν μέσα στη νύχτα στην παραλία και πετάγεται ένα σκυλί αγριεμένο μέσα από ένα χωράφι... ο θείος λέει στον ξάδερφο να μείνει ακίνητος... ε και ξαφνικά ο θείος αρχίζει να τρέχει προς το σκυλί... από όσο ξέρω είναι κάτι που δεν περιμένει ο σκύλος και τρέχει να μην τον δαγκώσει ο άνθρωπος

τώρα το κατά πόσο λέει να κυνηγάμε εμείς πρώτοι τα σκυλιά με μηχανές δεν ξέρω..
    ΤΙΠΟΤΑ

επειδή κάποιος ρώτησε τι κάνουμε στο βουνό, προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι όταν με κυνηγάνε αυτές οι αρκούδες που λένε τσοπανόσκυλα, εντυπωσιάζομαι απ' το πόσο γρήγορα μπορώ να πάω :rotflmao: :rotflmao:

προσωπικά κόβω και περνάω από μπροστά τους σχετικά αργά, αλλά έτοιμος και με την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο ώστε αν πάνε να ορμήξουν γκαζάκι και άγιος ο θεός :rotflmao: :rotflmao:
    Fuck the universe.

Τη πρώτη φορά που με κυνήγησαν σκύλοι (2) ήμουνα με ποδήλατο, μαζί με το αδερφάκι μου -νεότατος- έκλασα μέντες.

Αφού τρέχαμε για κάτι δευτερόλεπτα που μας φάνηκαν ώρες, εγώ αποφάσισα να μπλοκάρω τα φρένα και να κάτσω ακίνητος... και αυτά συνέχισαν κυνηγώντας το αδερφάκι μου (για κάνα 5άλεπτο). Έπηξε η ούνα του...

Κάνεις αυτό που λέει ο GhostDog πάντως (χωρίς να το κλωτσήσεις έ, υποτίθεται ότι κουβαλάς παραπάνω μυαλό).

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Λοιπόν μια και το κάναμε reality να πώ και εγώ την ιστορία μου:

Μικρός με ποδήλατο μαζί με τον αδερφό μου, περνώντας από ένα εξοχικό μας χαιρέτησε ένα παιδάκι και μας είπε να μπούμε μέσα.. Με το που πάμε από την πίσω μεριά του δρόμου που ήταν η πόρτα, βλέπουμε 3-4 λυκόσκυλα να τρέχουν καταπάνω μας γαβγίζοντας
    Ο αδερφός μου την έκανε, αλλά εγώ δεν έβρισκα πετάλι απο την τρομάρα μου, και τα σκυλιά πλησίαζαν.
    Οπότε το παίρνω απόφαση ή αυτά ή εγώ. Παρατάω το ποδήλατο, υψώνω το κορμί μου, και χτυπώντας δυνατά το πόδι στον δρόμο φωνάζω, ΚΑΤΩΩΩΩ!!!

Μην τα είδατε τα σκυλιά, φρέναραν όπως στα κόμικ και γύρισαν τρέχοντας στη ζεστασιά της αυλής τους

Και το άλλο είχαμε πάει με ένα φιλαράκι πεζοπορία στον Χορτιάτη. Μας έπιασε βράδυ και καθίσαμε να φάμε λίγο και να συνεχίσουμε, έλα όμως που ακούγαμε κουδούνια από πρόβατα να πλησιάζουν
    Σε χρόνο dt μας περικύκλωσαν 5 σκυλιά και μας γάβγιζαν κανα δεκάλεπτο στο τέλος είχαμε βαρεθεί :ZZZ: περιττό να πω, πως το κοπάδι δεν πέρασε σε καμία περίπτωση από κοντά μας!!

Και για να κλείσω όμορφα μετά από λίγο που προχωρούσαμε στο σκοτάδι βρεθήκαμε να κυκλοφορούμε μέσα σε ένα σμήνος πυγολαμπίδες, από τις πιο μαγευτικές εμπειρίες

Με μένα πάντως συμβαίνει (πάντα ) το εξής:
    Μόλις σταματήσω τη μηχανή (εντελώς στις δύσκολες περιπτώσεις :a13: ) και κοιτάξω τον κόπρο στα μάτια, κατεβάζει την κεφάλα, ουρά στα σκέλια και την κάνω δειλά δειλά κοιτώντας καθρέφτη. Κάπως σα να ντρέπονται μου κάνει έτσι και σταματήσεις και τα κοιτάξεις επιπληκτικά...:wacko:

Αρχικά δημιουργήθηκε από funmoto
    Με μένα πάντως συμβαίνει (πάντα ) το εξής:
    Μόλις σταματήσω τη μηχανή (εντελώς στις δύσκολες περιπτώσεις :a13: ) και κοιτάξω τον κόπρο στα μάτια, κατεβάζει την κεφάλα, ουρά στα σκέλια και την κάνω δειλά δειλά κοιτώντας καθρέφτη. Κάπως σα να ντρέπονται μου κάνει έτσι και σταματήσεις και τα κοιτάξεις επιπληκτικά...:wacko:
    FYI, και απο οσα εχω διαβασει σε εγχειριδια/site που ξερουν περισσοτερα απο εμενα:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, γιατι αυτο μπορει να εκληφθει ως προκληση απο τον σκυλο.
    Νίκος
    Open Horizons

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    FYI, και απο οσα εχω διαβασει σε εγχειριδια/site που ξερουν περισσοτερα απο εμενα:

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, γιατι αυτο μπορει να εκληφθει ως προκληση απο τον σκυλο.
    Όχι ρε....αυτό γίνεται με τούς χιμπατζήδες.Χαααα χα χα χα χα

moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Καλα στην πολη ειναι και λιγο εκφυλισμενοι οι σκυλοι....

στα βουνα παιζει ο περιβοητος Ελληνικος ποιμενικος ο οποιος δεν χαμπαριαζει αν τον κοιτας στα ματια η οχι , αν κοψεις η επιταχυνεις κτλ-κτλ....για αυτον εισαι απλα εισβολεας στον χωρο του η απειλη για το κοπαδι του....οποτε τον πουλο με οποιον τροπο, ειναι η λυση...

το χειροτερο δε, ειναι να πετυχεις αγελη απο αδεσποτα τετοια...θυμαμαι στο Πισοδερι της Φλωρινας, στην μεση του πουθενα, με μισο μετρο χιονι,μας περικυκλωσαν και δαγκωναν τα λαστιχα του τζιπ!!!

σημειωση: δεν μας γαβγισαν καθολου ....οποτε επιβεβαιωνεται η ρηση ''σκυλος που γαβγιζει μην τον φοβασαι'' ...απλα σκασαν απο το πουθενα και μας την πεσανε...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	image184.jpg 
Προβολές:	306 
Μέγεθος:	69,8 KB 
ID:	94152

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Τι μου θυμίσατε...

Πριν πολλά (ΠΟΛΛΑ) χρόνια σε εντουροεξόρμηση στην άδεια τότε Πεντέλη με είχε πάρει στο κυνήγι μια αρκούδα που γάβγιζε...
    τέτοιο τεράστιο και αγριεμένο σκύλο δεν έχω ξαναδεί...και μιλάμε ότι ήταν αποφασισμένος... ούτε την μάνα του να είχα απαυτώσει δεν θα έκανε έτσι ο φούστης...
    Ο χρόνος που έκανα στο χιλιόμετρο της συγκεκριμένης διαδρομής πρέπει να είναι ακατάριπτος μέχρι σήμερα...

Πάντως η γενικότερη εμπειρία μου από επαφές με σκυλιά λέει ότι τα κοπριτόσκυλα καταλαβαίνουν από ένστικτο αν τα φοβάσαι και τότε γίνονται πιο επιθετικά... αν τα αγνοήσεις και δείξεις ότι δεν τα φοβάσαι συνήθως μένουν να γαβγίζουν από απόσταση... το πρόβλημα είναι κυρίως όταν δεν τα έχεις δει από πρίν και σου ορμάνε ξαφνικά από το πουθενά...από την τρομάρα σου και μόνο μπορεί να σαβουρωθείς...

Εγειρεσθε αγωμεν εντευθεν Το avatar του/της soundstorm

Re: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΚΥΛΟΥ

Αρχικά δημιουργήθηκε από symvoulos
    ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΥΓΑΩ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΧΑ 2 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ .
    ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ
    Ο ΣΚΥΛΟς ΔΑΓΚΩΣΕ ΕΥΤΗΧΟς ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΕΔΟΣΑ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ
    ΦΩΒΙΘΙΚΑ ΚΥΡΙΟς ΜΗΝ ΔΑΓΚΟΣΗ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ (ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΑ ΛΕΜΕ)
    ΜΕΤΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΕΠΕΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ
    ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΒΑΤΑΙ.
    ουπς σορυ για τα κεφαλαια μου ξεφυγαν....
    τι θα κανατε εσεις ;;;
    πητε και δικα σας περιστατικα
    Καθε βραδυ οταν περναω απο ενα σημειο(μουσικο καφενειο,για τους μυτιληνιους)
    ενα κοπροσκυλο με παιρνει απο πισω.
    Ε ζωω λεω ειναι και δεν εδινα σημασια.
    Μια μερα το ζωακι μου αρπαξε το παντελονι και λιγο ποδι μαζι.
    Κατεβηκα απο το μηχανακι και το κοπροσκυλο ακομα καθοταν και με γαβγιζε...
    Ε δεν αντεξα,του εριξα ενα κλοτσιδι και μαλλον με θυμαται και δεν με ξανακυνηγησε.
    Τωρα καποιος θα μου πει:
    Καλα βρα μλκ το ζωω χτυπησες?
    Και εγω ζωο ειμαι,ασε που εκεινο αρχισε πρωτο!!!:rotflmao:
    www.tsakosart.gr
    Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ατύχημα και αντιμετώπιση
    από Nik0s στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2007, 23:02
  2. Η ρόδα μου αποχωρητήριο σκύλου
    από Tsakalaki στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2006, 16:53
  3. Εκπαίδευση σκύλου..Προσοχή..!
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ