Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 17 από 17

Θέμα: Δημοτική Αστυνομία

Εάν η καταβολή του προστίμου δεν γίνει άμεσα από τον παραβάτη, προκειμένου το Δημόσιο
    Ταμείο – ο Δήμος εν προκειμένω – να προβεί στην λήψη αναγκαστικών μέτρων κατά του οφειλέτη,
    όπως αυτά προβλέπονται στον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, βεβαιώνεται το χρέος, δηλαδή
    εγγράφεται η οφειλή στους χρηματικούς καταλόγους. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του α.ν.344/68, η
    βεβαίωση αυτή πρέπει να λάβει χώρα εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε ετών από τη λήξη του
    οικονομικού έτους στο οποίο ανάγεται η οφειλή, που σε αυτή την περίπτωση αποτελεί το έτος
    εντός του οποίου βεβαιώθηκε η παράβαση. Αν όμως είναι άγνωστος ο οφειλέτης, η βεβαίωση
    μπορεί, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, να λάβει χώρα και μετά την πενταετία.
    Μετά τη βεβαίωση της οφειλής, ακολουθεί η αποστολή της ατομικής ειδοποίησης που
    προβλέπει το άρθρο 4 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, η οποία περιέχει τα στοιχεία του
    οφειλέτου, το είδος και το ποσόν του χρέους, το οικονομικό έτος στο οποίο ανήκει αυτό, τον
    αριθμό και τη χρονολογία του τριπλοτύπου βεβαιώσεως και τη χρονολογία πληρωμής του χρέους ή
    εκάστης δόσεως σε περίπτωση καταβολής σε δόσεις. Προβλέπεται μηνιαία προθεσμία γι’ αυτή την
    αποστολή (β.δ. της 24/9-20/10/58, 79§2),5 η οποία όμως είναι ενδεικτική, πράγμα που σημαίνει ότι
    η μη τήρησή της δεν συνεπάγεται την ακυρότητα, ούτε της ειδοποιήσεως ούτε της εγγραφή

Το μεϊλ είναι μουφα μεγάλη και μην ψαρώνετε.
    Το οτι δεν εισπράττονται οι κλήσεις της δημοτικής με τους ρυθμούς της τροχαίας, που μπορεί να οφείλεται σε ψηφοθηρικούς/πολιτικούς λόγους ή λόγω του οτι οι δήμοι δεν έχουν μηχανισμούς ήταν μέχρι τώρα αλήθεια και μπορεί να παραμείνει ίδια η κατάσταση & στο μέλλον, δε σημαίνει όμως οτι μπορείς να αψηφάς το νόμο...
    Μ' αρέσει που ο τύπος λέει σε ένα σημείο οτι η εφορία δε δέχεται την κλήση του δήμου γιατί δε γράφει στοιχεία του οδηγού...
    Γιατί αυτήν της τροχαίας γράφει στοιχεία ΜΗ ΧΕΣΩ,

Όλο το σύστημα κινείται με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας

"Με την καλή έννοια" Το avatar του/της Trans
    Τον Δήμο μήπως τον έχετε για μ....κα???
    Του δώσανε την αρμοδιότητα για την παράνομη στάθμευση και δεν θα έχει βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα Έσοδα; Μην τρελένεστε. ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχουν βρει τον τρόπο να τα πάρουν, αργά ή γρήγορα.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για την παράνομη στάθμευση είναι να μην πληρώσετε την κλήση όταν την δείτε αλλά μετά από κανένα εξάμηνο που θα σας έρθει το χαρτί. Κι αυτό γιατί έτσι την πληρώνετε άτοκα σε έξι μήνες

Με την Τροχαία οι κλήσεις φτάνουν αμέσως (μέσα σε ένα εξάμηνο ΜΑΧ) για τον δήμο θα σας ενημερώσω όταν μου έρθει το ειδοποιητήριο. Βασικό όμως είναι να δείτε μήπως από λάθος έχουν κάνει κάποιο στοιχείο λάθος και βρείτε "πάτημα" για να μην την πλρώσετε. Εμένα ας πούμε έχουν σωστό το νούμερο της πινακίδας αλλά λάθος το χρώμα της μηχανής Οπότε σιγά μην την πληρώσω. Θα μου έρθει η ειδο-πoίηση και θα πάω να τους πω "δεν έχω κόκκινη μηχανή καρδιά μου, πορτοκαλί έχω. Ορίστε και η άδεια κυκλοφορίας"

Ευχαριστώ την Honda για το μυστήριο χρώμα που έβαψε το transalpaki μου και το οποίο παίζει ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ κλησεις πινακιδες
    από lc8ergr1 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2012, 23:39
  2. Δημοτική Αστυνομία
    από Sotirios στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 22/02/2008, 21:34
  3. Δημοτική Αστυνομία με Cbf 250
    από paramedic στο forum Honda CBF's