Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 29 από 29

Θέμα: Κάποτε μας πρόσφερε πολλά....

Την άποψή μου για την αναδάσωση την είπα - και δεν είναι δική μου αλλά ανθρώποων που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο απο όλους εμάς και χρόνια φωνάζουν μετά απο κάθε πυρκαγιά να αφηνουμε το δάσος στην ησυχία του.

Φευ...

Οργανώνει φιέστες ο κάθε δημαρχίσκος με τα σχολεία της περιοχής για να δείξει οτι κάτι κάνει...

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την καταστροφή, πηγαίνετε για αναδάσωση. Εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτε άλλο.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Cpt...

όπως λες τα άκουσες... και εγώ τα αντίθετα άκουσα απο τον εκπρόσωπο της WWF αλλά και κάποιους βοτανολόγους - Δασολόγους που είχε στον ΣΚΑΙ (κανάλι) και στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί.

Τόνιζαν αυτά που είπα και αν το σκεφτείς και λογικά έχουν δίκιο.

Ποιός σπόρος ή βλαστός μπορεί να παραμείνει άθικτος όταν το νερό που θα κατεβαίνει απο το βουνό συμπαρασύροντας χώμα και αποκαϊδια στην πρώτη βροχή που θα πλήξει την Αττική;

Σε περιοχές πάντως που έχει γίνει αναδάσωση στην Πεντέλη, τα δέντρα έχουν αναβιώσει φίλε μέσα στα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικά αν περάσεις απο τον περιφερειακό που συνδέει Ν.Πεντέλη με Κεφαλάρι θα δείς πολλά ελατάκια να έχουν βγεί και πάλι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
    Αρκεί βέβαια να μην ξεφυτρώσουν βιλες.
    τελειωμενη ιστορια ........καποιοι εξασφαλισαν απο σημερα οικοπεδα για τα παιδια τους και αλλη μια γενια νεοπλουτων θα πηδαει τα δικα μας .........αλλωστε οι βιλες βιομηχανικου τυπου ταιριαζουν κουτι στο σεληνιακο τοπιο .........

αν εχει πεσει στα χερια σας ενα μηνιαιο περιοδικο "villas" ........θα σας φυγει το καφασι .........σπιτια χλιδατα σε κατι απιθανες περιοχες .......και παντα αναρωτιεμαι οταν το ξεφυλιζω............"ποιος πουστης εχει αυτο το σπιτι? πως μπορεσε να χτισει σε τετοιο μερος? το δουλεια κανει? ελλας .......η χωρα των νεοπλουτων και των απατεωνων"

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Ναι αλλά κι εμείς εδώ μένουμε! Δεν νομίζω πώς δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε!!!!

Απλά νομίζω ότι έχουμε αποκτήσει μια παθητική στάση σε ό,τι συμβαίνει!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Την άποψή μου για την αναδάσωση την είπα - και δεν είναι δική μου αλλά ανθρώποων που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο απο όλους εμάς και χρόνια φωνάζουν μετά απο κάθε πυρκαγιά να αφηνουμε το δάσος στην ησυχία του.

Φευ...

Οργανώνει φιέστες ο κάθε δημαρχίσκος με τα σχολεία της περιοχής για να δείξει οτι κάτι κάνει...

Αν θέλετε να ολοκληρώσετε την καταστροφή, πηγαίνετε για αναδάσωση. Εγώ δεν πρόκειται να πω τίποτε άλλο.
    Πακταιν, μπορεις να παραθεσεις εδω η σε ενα ΠΜ τα στοιχεια των ανθρωπων που γνωριζουν το αντικειμενο, ωστε να επικοινωνησουμε μαζι τους;

Εγω θελω να βοηθησω -και ειμαι μεσα σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χρειαστει να γινει!- αλλα αν ειναι να τα κανουμε χειροτερα τοτε....
    Για αυτο σε παρακαλω, δωσε τα στοιχεια που εχεις ωστε να μαθουμε αναλυτικα τα τι και πως. :smilea:
    Νίκος
    Open Horizons

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    καλα, το χειμωνα θα γνει της πτανας απο πλυμμηρες

kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Παιδες τη ιδια συζητηση ειχα και εγω με ενα φιλο onoffa το πρωι που τον τελευταιο χρονο εχουμε οργωσει κυριολεκτικα το βουνο.δεν ξερω με ποιον τροπο 8α μπορουσαμε ολοι μαζι
    (και οχι μονο απο το μοτο)να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για το βουνο,καθως επισης δεν εχω και ιδεα που να απευθυνθω(νομαρχιες δασαρχεια που?).ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ πρεπει καποια στιγμη σε αυτην την κακομοιρα τη χωρα να σταματησουμε τα ευχολογια και τις καταρες ,και να δουμε ΕΜΕΙΣ ως πολιτες τι μπορουμε να κανουμε για τη διασφαλιση του περιβαλλοντος.Αποδειχτηκε για αλλη μια φορα πως το κρατος ΑΔΥΝΑΤΕΙ.εγω λοιπον δεν προκειται να περιμενω να δω τι θα κανει η επισημη πολιτεια γιατι πολυ απλα ΔΕΝ θα κανει τιποτα η στην καλυτερη θα παρει ημιμετρα.τι κανουμε λοιπον????????????????

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Gandalf
    1ον όταν θα πάνε το τσούρμο των μαθητών για την αναδάσωση, θα σπάνε απρόσεκτα με τα ποδαράκια τους οτι εχει βλαστίσει.
    2ον και σημαντικότερο. Το δάσος ΔΕΝ αποτελείτε ΜΟΝΟ απο δέντρα αλλα κυρίως απο θάμνους. Εκεί μέσα κάνει φωλιές η πανίδα.
    3ον και πιθανότερο. Η αναδάσωση θα γίνει μόνο (όπως συνηθίζεται ) με κωνοφόρα (πεύκα) που οι βελόνες τους εμποδίζουν την ανάπτυξη της χαμηλής χλορίδας. αυτό κάνει το τοπίο κάτω από τα δέντρα έρημο, μόνο που αντί για άμμο εχει πευκοβελόνες.

αφήστε την φύση χωρίς την 'σωτήρια' ανθρώπινη παρέμβαση, ετσι ώστε κάποια γενιά να ξαναπολαύσει την Πάρνηθα που γευτήκαμε και καταστρέψαμε εμείς.

Παλαιό μέλος
    Όσο δεν πιάνουν τους καταπατητές των δασών, που δεν ξέρω αν είναι οι εμπρηστές, αλλά σίγουρα είναι οι ηθικοί αυτουργοί, που πηγαίνουν και χτίζουν, αφού κοπάσουν οι φωτιές και όλοι ασχολούνται με τις πλημμύρες, να τους κρεμάσουν απ' τα αυτιά στον αυλόγυρο μιας φυλακής και να αφήσουν τους φυλακισμένους να κάνουν το καθήκον τους, δε βλέπω να αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο! Με χάιδεμα αυτιών, δε λύνεται αυτό το πρόβλημα.
    Να πάρουν λεπτομερείς φωτογραφίες από δορυφόρο και μόλις δουν κάποιον να επεκτείνει το οικόπεδό του μισό μέτρο, να τον αντιμετωπίζουν σαν το χειρότερο εμπρηστή! Χρειάζεται να εξαντλήσουν την αυστηρότητα του μπαμπούλα σε όσους καταφέρουν να πιάσουν, ώστε να μην ενθαρρύνονται άλλα επίδοξα υπανθρωπίδια χωρίς αναστολές.
    Χρηματικά πρόστιμα; Είμαστε σοβαροί; Είναι άνθρωποι <-- (συγγνώμη που προσβάλλω την έννοια) αυτοί, που τους λείπει το χρήμα; Ισόβια απευθείας! Όχι μόνο τον ίδιο τον (αυτοαποκαλούμενο) "ιδιοκτήτη" του "οικοπέδου", αλλά και όποιον συλληφθεί να πατάει μέσα σ' αυτό σε διάστημα τριών - τεσσάρων χρόνων! Μόνο έτσι! Και με μια καταγγελία ενός πολίτη να ξεσηκώνεται επανάσταση στην αστυνομία και να τον κυνηγούν χειρότερα απ' τον Πάσαρη! Στις Η.Π.Α. είναι μια φίλη μου, η οποία πέταξε το κοτσάνι ενός μήλου απ' το παράθυρο του αυτοκινήτου! Ο οδηγός που έρχονταν από πίσω είδε το περιστατικό και το κατήγγειλε τηλεφωνικά στην αστυνομία (δίνοντας φυσικά τον αριθμό της πινακίδας). Μετά από δυο μέρες ήρθε ταχυδρομικά το πρόστιμο 500$! Έτσι μόνο θα σωθούμε. Με προβληματισμούς, συνέδρια, συνελεύσεις, έκτακτα συμβούλια, σκέψεις, διασκέψεις, συνδιασκέψεις και προστάσεις, δε βλέπω φως στο τούνελ.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν η σωστή προσέγγιση είναι η "ενισχυτική" αναδάσωση ή η "φυσική ανάρρωση" του οποιουδήποτε δάσους (δεν είμαι γεωπόνος) και σίγουρα όλες οι περιπτώσεις χλωρίδας δεν είναι ίδιες.

όπως και να 'χει μην ξεχνάτε το εξής, όποιο από τα δύο κι αν ισχύει χρειάζεται ανθρώπινη βοήθεια, είτε γιά αναδάσωση, είτε γιά επιτήρηση.

Τώρα τα πράγματα είναι ζεστά και τα χέρια άφθονα, το ζητούμενο είναι τα χέρια να ακόμα εκεί και μετά από καιρό.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Πακταιν, μπορεις να παραθεσεις εδω η σε ενα ΠΜ τα στοιχεια των ανθρωπων που γνωριζουν το αντικειμενο, ωστε να επικοινωνησουμε μαζι τους;

Εγω θελω να βοηθησω -και ειμαι μεσα σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ χρειαστει να γινει!- αλλα αν ειναι να τα κανουμε χειροτερα τοτε....
    Για αυτο σε παρακαλω, δωσε τα στοιχεια που εχεις ωστε να μαθουμε αναλυτικα τα τι και πως. :smilea:
    Απλά, οτιδήποτε γίνει, ακόμα και αναδάσωση - που λόγω του ιδιορύθμου της Παρνηθαίικης (πρώην πλέον) χλωρίδας (Ελληνική Ελάτη) πρέπει να γίνει υπο την αιγίδα του δασαρχείου...

Οι δημαρχοι με τις κουστωδίες και τη στρατιά παιδιών/προσκόπων που θα πάνε να φυτεψουν Χαλέπιο Πεύκη πιο πολύ ζημιά θα κάνουν παρά καλό...

Η αναδάσωση οφελεί σε γυμνό (εκ των προτέρων) έδαφος. Όλα τα άλλα είναι φιέστες για ψήφους και λαϊκισμος για ικανοποίηση της κοινής γνώμης.

Το ίδιο και η - εγκληματικη για μένα - πράξη της κοπής των καμμένων κορμών (συνήθως αμολάνε γύφτους που ποδοπατάνε τα βλαστάρια για να κόψουν τα καμμένα να τα πουλήσουν για κάρβουνο ). Τα καμμένα τα κόβουν για "να μην τα βλέπει ο κόσμος και στεναχωριέται

Αλλά, ξαναλέω, η Πάρνηθα λόγω Ελάτης είναι ειδική περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση το δασαρχείο ξέρει καλύτερα απο τον κάθε δημαρχίσκο...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

χωμα να ειναι και .... Το avatar του/της jasondakar
    περι ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ παιδια ακουστε κατι που ειπαν στο ραδιοφωνο ενας καθηγητης γεωπονικης οτι ναι τα δεντρα και γενικος το δασος κατα καποιο τροπο εχει back up και θα ξαναφυτρωσουν τα δεντρα αλλα οχι τα ΕΛΑΤΑ καθως καθε καινουργιο ελατο μεγαλωνει μονο κατω απο την μητερα-πατερα του κατι τετοιο αλλιως θα ηταν πολυ ευκολο να φυτεψει ο καθενας ενα ελατο

εγω λεω αυτο που ακουσα ναι το ξερω ακουγετε κουφοοοοοοοοοοο:wacko:
    ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
    a sub-forum you can trust....

ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Παίδες οι αναδασώσεις είναι για τα μάτια του κόσμου και τις φωτογραφίες. Κάνουν ένα λάκο 1χ1 ξεριζώνουν καμια 5αριά αγρια που εχουν φυτρώσει εκεί για να φυτέψουν το δεντρο.
    Το όλο θέμα είναι να μην αρχίσει να οικοδόμείται η περιοχή.
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Στο μόνο που μπορούμε να συνεισφέρουμε έιναι στην προστασία της περιοχής.

Και φυσικά να συνδράμουμε ενεργά αλλά ΜΟΝΟ υπο την καθοδήγηση ειδικών.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. csofos ξενιτεμενε μας χρονια πολλα
    από sotos 8 στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 11/08/2011, 11:40
  2. Σταυροι μας ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    από BAD BOY στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2006, 09:57
  3. Χρονια μας πολλα Bill...
    από gollum στο forum Off topic