Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Συντονισμός τιμονιού hornet 600'07

Εμένα μου το έκανε και στο 600 που είχα και στο 900 γύρω στα 60 χιλιόμετρα. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό. Βελτιώθηκε κάπως με το stabilizαter που έβαλα αλλά δεν εξαφανίστηκε.Αν δεν ήταν καινούρια η μηχανή θα σου έλεγα μπορεί να φταίει λίγο το μπροστινό λάστιχο ή να θέλει ζυγοστάθμιση η ρόδα.Βέβαια όσο καινούρια και να είναι η μηχανή δεν παύει να έχεις πέσει σε καμια λακούβα με τους "πολύ καλούς Ελληνικούς δρόμους" και να θέλει ζυγοστάθμιση.

Εμένα το κάνει γύρω στα 90 χιλιόμετρα... Σε λακούβα δεν έχω πέσει
    Είναι σαν να συντονίζει το τιμόνι με το μοτέρ...
    Κάτσε να την πάω για πρώτο service να γίνουν οι συσφίξεις και βλέπουμε...

Κυρίως αυτό είναι. Συντονισμός από το μοτέρ. Καλά μην περιμένεις όμως να κάνουνε τίποτα στο service.....

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Mάλλον είστε λίιιγο ευαίσθητοι.
    Η εγω αναίσθητος :rotflmao:

Βέβαια στο ταξίδι από Σέρρες - Αθήνα χωρίς το δεξί αντίβαρο (εφυγε κάπου μέσα στην πίστα..) το δεξί χέρι την άκουσε γερά και σταμάτησα και εβαλα το αριστερό αντίβαρο δεξιά.

Εψαξα λίγο και βρήκα διάφορα στην αγορά αντί να πάρω το original.

Πήρα πολύ βαριά και καλής ποιότητας αντίβαρα που μπαίνουν κατ ευθείαν στο στάνταρ τιμόνι (τα κοινά δεν μπαίνουν) και τα δοκίμασα. Ηταν πολύ καλά στην απορρόφηση των κραδασμών, αλλά τελικά άλλαξα και το τιμόνι και εβαλα απλά γι αλλους ΄λόγους.

Να ξέρετε οτι το τιμόνι (το στάνταρ) εχει εκτός απο τα αντίβαρα που βλέπετε και αλλο αντίβαρο εσωτερικά του τιμονιού!!!

Για να μην σας ζαλίσω άλλο, δοκιμάστε τα βαριύτερα της Kellerman, ζυγίζουν αν θυμάμαι καλά 410 γραμμάρια
    Τα είχα πάρει απ τον Τογελο αλλα δεν ειναι φτηνα, κάπου 30 Ευρω!

Υπάρχουν βέβαια και αλλές τεχνικές, πχ γέμισμα του τιμονιού, με σκάγια, με άμμο με ειδικό σιλικονοειδές παρασκέυασμα (bar snake).

kayak1
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Moderator
    Τα αντίβαρα της Kellerman υπάρχουν εδω
    http://www.louis.de/_30eb445489fec55...5376&anzeige=0

Δοκιμάστε πάντως να μην σφίγγετε το τιμόνι, κανει κακό για διάφορους λόγους ετσι κι αλλιώς.

Τωρα με τιμόνι Tomaselli και απλά αντίβαρα (ελαφριά) δεν εχω πρόβλημα.
    Βέβαια και πριν δεν είχα οπότε δεν είμαι μέτρο σύγκρισης...

Αν καβαλησω το παλιό μονοκύλινδρο BMW και μετα το Hornet 900 δεν καταλαβαινω αν εχει πάρει μπρος καν! :rotflmao: :rotflmao:

kayak1 εχεις αλλάξει ολόκληρο το μηχανάκι, το τιμόνι πότε θα το αλλάξεις ???

Αντε να πάμε καμμια Μεγαρα
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Εχεις δίκιο Άρη, θέλω να το αλλάξω με ένα της RENTHAL ώστε να έχει και την μπάρα στη μέση για να βάλω και το gear indicator.Έχε χάρη τώρα που την έχω αφήσει λίγο μιας και έχω αρχίσει το project του αυτοκινήτου.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kayak1
    Εχεις δίκιο Άρη, θέλω να το αλλάξω με ένα της RENTHAL ώστε να έχει και την μπάρα στη μέση για να βάλω και το gear indicator.Έχε χάρη τώρα που την έχω αφήσει λίγο μιας και έχω αρχίσει το project του αυτοκινήτου.
    gear indicator?? Τρελλάρα!!! Να δω τι θα σκεφτείς ακόμα
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Δεν ξέρω αλλά το χρειάζομαι.Ακόμα ψάχνω να βρω αυτή την 7 ταχύτητα!!!!!!!!

Το γνήσιο τιμόνι είναι σιδερένιο. Τα after market είναι κυρίως από ergal (κράμα αλουμινίου?), το οποίο από ότι άκουσα κάνει καλύτερη απόσβεση κραδασμών.
    Σκέφτομαι να βάλω ένα της renthal να τελειώνει η ιστορία...

Παλαιό μέλος

τι να πω παιδεσ

δεν εχω παρατηρησει τιποτα τετοιο παντωσ με το παλαιοτερο ειχε εμφανιστει κατι αντιστοιχο μετα τη ν αλλαγη ελαστικων,εγω εχω michelin power μηπωσ φταιει κατι τετοιο ,αλλιωσ κοιταξτε λιγο τισ βιδεσ ???
    παραξενο αλλα μολισ ειχα βαλει πινακιδα λογω συντονισμου ειχε εμφανιστει λιγο τρεμουλο συνολικα ,δοκιμαστε να δειτε,αν επιμεινει σε σημειο να μουδιαζουν τα χερια ψαξτε το λιγο...

το τριξιμο στα πλαστικα ηταν οι ντιζεσ τελικα που συμορφοθηκαν εν τελει

γενικά

Οι ταλαντώσεις μπορεί να οφείλονται σε στραβό τροχό, ζυγοστάθμιση ή κ εμφανίζονται σε κάποια ταχύτητα.
    Μπορούν επίσης να οφείλονται στη γεωμετρία της μηχανής και τότε μπορεί να χρησιμοποιηθει σταμπιλιζατερ (δεν ισχύει για το hornet).

Οι κραδασμοί στο τιμόνι είτε είναι από την κατασκευή είτε απο φθορά κ εμφανίζονται σε κάποιες στροφές.
    Αν είναι από την κατασκευή, το μόνο που σκέφτομαι είναι αλλαγή τιμονιού με αμφίβολο αποτέλεσμα και κόστος 100Ε+.

Αν οι κραδασμοί δεν υπήρχαν αλλά εμφανίστηκαν στην πορεία (λιγο δύσκολο για το δικό σου που είναι καινουριο) είναι αρκετά πιθανό να φταίνε τα ρουλεμάν τιμονιού .
    Πρόχειρος τρόπος να τα τσεκάρεις:
    Σηκώνεις τον μπροστινό τροχό στον αέρα (όχι με σούζα, με ακινητοποιημένη τη μηχανή ) κ ελέγχεις για ελεύθερη περιστροφή του τιμονιού.
    Αν υπάρχει φθορά, το τιμόνι θα σκαλώνει στη μέση και η κίνηση δε θα είναι ομαλή.
    Ακόμη (με τον τροχο στον αέρα πάντα) μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να ελέγξει το λαιμό για τζόγο πιάνοντας το πηρούνι από χαμηλά και κουνόντας το εμπρός-πίσω.
    Τα φθαρμένα ρουλεμάν συνήθως δίνουν βαριά αίσθηση μέσα στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες, φαινόμενο που γίνεται πιο έντονο με 2ο άτομο και κουράζει τα χέρια, ειδικά στους ελιγμούς αναμεσα στα αυτοκίνητα.

Ακόμη οι κραδασμοί γενικότερα μπορεί να είναι ένδειξη ασυγχρόνιστων καρμπυρατέρ.

Καταλήγοντας και επειδή η συζήτηση ξεκίνησε για καινούριο μηχανάκι του 07, μάλλον πρόκειται για κατασκευαστική ατέλεια ή για ευαισθησία του αναβάτη .

** Μπορείς πάντα να μειώσεις την αίασθηση του τρέμουλου στα χέρια φορώντας γάντια.

ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΑΝΕ!!!!!!! !!!! Το avatar του/της reptile4
    ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;
    ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΛΙΣ 650 ΧΛΜ.
    ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ΛΕΓΕ ΜΕ INJECTION .
    ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΜΟΝΙΟΥ Η ΑΝΤΙΒΑΡΩΝ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΩ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΒΑΡΑ.

Παλαιό μέλος

ε?

ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΟΛΙΣ 650 ΧΛΜ.
    εκαναν σε καινουριο?????

ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΜΟΝΙΟΥ Η ΑΝΤΙΒΑΡΩΝ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ισωσ αλλα γιατι δε το λεσ στην αντιπρ. να δεισ τι θα πουνε ετσι ωστε αν υπαρχει αστοχια υλικου να εχουμε recall...και μετα αν δε σε καλυψουν βλεπουμε+++

με το σβησιμο τι εκανεσ??? ειναι αρκετα σοβαρο

Re: γενικά

Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F
    Οι ταλαντώσεις μπορεί να οφείλονται σε στραβό τροχό, ζυγοστάθμιση ή κ εμφανίζονται σε κάποια ταχύτητα.
    Μπορούν επίσης να οφείλονται στη γεωμετρία της μηχανής και τότε μπορεί να χρησιμοποιηθει σταμπιλιζατερ (δεν ισχύει για το hornet).
    Όταν λέμε ταλαντώσεις στην περίπτωσή μας, μιλάμε για ανεπαίσθητο συντονισμό με το μοτέρ. Το καταλαβαίνεις μόνο από το μούδιασμα του χεριού.

Οι κραδασμοί στο τιμόνι είτε είναι από την κατασκευή είτε απο φθορά κ εμφανίζονται σε κάποιες στροφές.
    Αν είναι από την κατασκευή, το μόνο που σκέφτομαι είναι αλλαγή τιμονιού με αμφίβολο αποτέλεσμα και κόστος 100Ε+.[/B]
    Τα after market τιμόνια αποροφάνε περισσότερο τους κραδασμούς λόγω αλουμινίου

Αν οι κραδασμοί δεν υπήρχαν αλλά εμφανίστηκαν στην πορεία (λιγο δύσκολο για το δικό σου που είναι καινουριο) είναι αρκετά πιθανό να φταίνε τα ρουλεμάν τιμονιού .
    Πρόχειρος τρόπος να τα τσεκάρεις:
    Σηκώνεις τον μπροστινό τροχό στον αέρα (όχι με σούζα, με ακινητοποιημένη τη μηχανή ) κ ελέγχεις για ελεύθερη περιστροφή του τιμονιού.
    Αν υπάρχει φθορά, το τιμόνι θα σκαλώνει στη μέση και η κίνηση δε θα είναι ομαλή.
    Ακόμη (με τον τροχο στον αέρα πάντα) μπορείς να ζητήσεις από κάποιον να ελέγξει το λαιμό για τζόγο πιάνοντας το πηρούνι από χαμηλά και κουνόντας το εμπρός-πίσω.
    Τα φθαρμένα ρουλεμάν συνήθως δίνουν βαριά αίσθηση μέσα στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες, φαινόμενο που γίνεται πιο έντονο με 2ο άτομο και κουράζει τα χέρια, ειδικά στους ελιγμούς αναμεσα στα αυτοκίνητα.[/B]
    τσεκαρισμένο ήδη

Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F Ακόμη οι κραδασμοί γενικότερα μπορεί να είναι ένδειξη ασυγχρόνιστων καρμπυρατέρ..[/B]
    Injection

Αρχικά δημιουργήθηκε από HORNET600F Καταλήγοντας και επειδή η συζήτηση ξεκίνησε για καινούριο μηχανάκι του 07, μάλλον πρόκειται για κατασκευαστική ατέλεια ή για ευαισθησία του αναβάτη .

** Μπορείς πάντα να μειώσεις την αίασθηση του τρέμουλου στα χέρια φορώντας γάντια. [/B]
    Mάλλον για ευαισθησία πρόκειται σε συνδιασμό με τον σωματότυπό μου (κοινώς κοντός )
    Θα αλλάξω τιμόνι με την πρώτη ευκαιρία και μία η καλύτερη απορρόφηση, μια η αλλαγή θέσης οδήγησης κάτι μπορεί να καταφέρω

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 82
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2019, 15:16
  2. Δυναμομετρηση Hornet 600 07+
    από mixalhsCr στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2010, 15:42
  3. Κραδασμοι σε Hornet 600 '07
    από panos0905 στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2010, 17:18