Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 33

Θέμα: Ας υποθεσουμε οτι εχουμε ματια

όπου γης Το avatar του/της iosif
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΙΣ ΕΛΑΙΟΚΡΑΜΒΗ Ή ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΠΧ οι μεξικάνοι αγρότες παράγουν καλαμπόκι για ενέργεια το οποίο πωλούν στις ηπα και αγοράζουν από τις ηπα ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ καλαμπόκι για να φάνε! Και γιατί γίνεται αυτό? Διότι οι εταιρείες των ηπα διαμήνισαν ότι δεν θα αγοράζουν βρώσιμο καλαμπόκι. Άλλωστε τους πωλούν και τον σπόρο!
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Α-ΜΕ-ΡΙ-ΚΑ-Νι-ΟΙ

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

όπου γης Το avatar του/της iosif
    καλή η ειρωνία αλλά
    όταν εργαζόμου σε εταιρεία commodities ως trader-παλιές εποχές γεμάτες γκλάμουρ - (εμποριο δημητριακών,σόγια, κακάο,καφέ, ζάχαρη κλπ) ανακάλυψα ότι το 95% του παγκόσμιου εμπορίου διακινείται από 4-5 εταιρείες. dreyfous (usa), continental (usa), andre (swiss), cargill (usa)

μιλάμε ότι για 3 χρόνια η cargill (ιδιοκτήτρια και της πεπσικο) είχε κλείσει μέσω futures όλη την παραγωγή σε αραβόσιτο του μεξικού και της γαλλίας για 4-5 χρόνια+ότι πωλούν τους σπόρους και τα λιπάσματα αφού είναι ιδιοκτήτες των εταιρειών.
    καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, Α-ΜΕ-ΡΙ-ΚΑ-Νι-ΟΙ

Ο Αμερικανιος είναι όπως λέμε Κορωνιός?
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

\

Πάντως για να μιλήσω και σοβαρά, σίγουρα το θέμα μας δεν είναι οι Αμερικάνοι. Η Αμερική είναι το αφεντικό του πλανήτη και κάνει κουμάντο όπου την παίρνει με όποιο τρόπο θέλει. Αν το καλοσκεφτεί κανείς θα δεί ότι η κατάσταση έχει ως εξής:

Έχουμε την αμερική που κάνει τον μπάτσο του πλανήτη. Ως αντίπαλο δέος φαντάζει η Ρωσία που ίσως σε λίγα χρόνια να σηκώσει κεφάλι σθεναρα και να διεκδικήσει προνόμια. Έχοντας ως ήγέτη της τον πιο τρισάθλιο κυβερνήτη της ιστορίας της καθώς και ένα εντελώς διεφραρμένο και σαθρό σύστημα, εμένα προσωπικά με τρομάζει η προοπτική της Ρωσίας ώς αφεντικου του πλανήτη.

Πίσω από την Ρωσία έρχεται η Κίνα. Ούτε λόγος μιλάμε για τρόμο.

Και μέσα σε όλα αυτα έχουμε και το Ισλαμ που με τον φανατισμό που καλλιεργεί είναι εφιαλτική προοπτική.

Την ευρώπη δεν την λαμβάνω υπ οψη γιατί είναι απλά ο κώλος της αμερικής.

Re: \

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Πάντως για να μιλήσω και σοβαρά, σίγουρα το θέμα μας δεν είναι οι Αμερικάνοι. Η Αμερική είναι το αφεντικό του πλανήτη και κάνει κουμάντο όπου την παίρνει με όποιο τρόπο θέλει. Αν το καλοσκεφτεί κανείς θα δεί ότι η κατάσταση έχει ως εξής:

Έχουμε την αμερική που κάνει τον μπάτσο του πλανήτη. Ως αντίπαλο δέος φαντάζει η Ρωσία που ίσως σε λίγα χρόνια να σηκώσει κεφάλι σθεναρα και να διεκδικήσει προνόμια. Έχοντας ως ήγέτη της τον πιο τρισάθλιο κυβερνήτη της ιστορίας της καθώς και ένα εντελώς διεφραρμένο και σαθρό σύστημα, εμένα προσωπικά με τρομάζει η προοπτική της Ρωσίας ώς αφεντικου του πλανήτη.

Πίσω από την Ρωσία έρχεται η Κίνα. Ούτε λόγος μιλάμε για τρόμο.

Και μέσα σε όλα αυτα έχουμε και το Ισλαμ που με τον φανατισμό που καλλιεργεί είναι εφιαλτική προοπτική.

Την ευρώπη δεν την λαμβάνω υπ οψη γιατί είναι απλά ο κώλος της αμερικής.
    Και επειδή τα έκανα σαλατα στέλοντας μισο ποστ και κάνοντας edit το υπόλοιπο, να προσθέσω το εξής.
    Η μόνη πραγματικότητα που ισχύει αναμφισβήτητα είναι ο νόμος του ισχυρού. Τον συντάμε παντού στο σύμπαν από τα αστρικά φαινόμενα και την λειτουργεία του πλανήτη μας μέχρι στις κοινωνικές διαδιασίες και ανθρώπινες συμπεριφορές.

Δεδομένου ότι χαρακτηριστικό της ζωής είναι η επιβίωση και χαρακτηριστικό του ανθρώπου είναι η αδηφαγία, δεν θα υπάρξει ποτέ απόλυτη δικαιοσύνη και ισονομία.

Συενπώς που όδηγείται ο κόσμος? Φυσικά στην εντροπεία, δηλαδή την φυσική κατάρευση κάθε συστήματος.

Oταν ξεκιναγα το θεμα ειχα πολλες διαφυλαξεις για το πως θα τσουλισει... Βλεπω ομως με χαρα οτι εστω και με δυσκολια κατι λεμε, ο καθενας αυτο που μπορει..

Επι του θεματος Gandalf : οι συλλογικες ενεργειες εχουν αποτελεσμα οταν εχουν οργανωση, προγραμμα, διαρκεια, ατομικη ευθυνη και διεπονται απο αυτοδιαχειριση και οχι απο αρχηγους, δυνατους - εξυπνους -καπατσους -λογαδες. Τοτε εμφανιζονται ατυπες εξουσιαστικες δομες και το πραγμα χαλαει.

Η ευτυχια μαλλον ηταν το κεντρο οσων ειπες. Και εγω οριζω την ευτυχια συλλογικα: ειτε μεσα απο μια πολιτικη ομαδα, ειτε μεσα απ την οικογενεια και τη γειτονια, ειτε μεσα απο τους συναδελφους στη δουλεια..ειτε με τον συνδυασμο ολων των παραπανω και αλλων συλλογικοτητων, ακομα ευρυτερων.

Ειδα τη διαφημιση που λες: το πιο ωραιο που εχει για μενα, ειναι το μισος στα ματια του πιτσιρικα. Το μισος, φιλε. Το παρεξηγημενο αυτο συναισθημα που μας κανουν να το νιωθουμε για εναν αντιπαλο ομαδας [γιατι ειναι ακινδυνο για τ αφεντικα (προσωπικα δεν το νιωθω) ] , αλλα δεν το νιωθουμε για τα καθαρματα τους βιομηχανους. Ειδες σαπια οπτικη που εχουμε;

Δεν ειναι προβλημα τα παιδια μου (αν ποτε κανω), ειναι τ οτι αυτο που ζω ειναι ξενο και εχθρικο και αντιπαραβαλλεται με τον κοσμο των αξιων μου και την ηθικη μου. Ειναι ετεροκαθορισμενο και ετοιμο να με διαλυσει σωματικα ή διανοητικα, οποια στιγμη θελει. Και σ αυτο μπορω ν απανταω μεσα απο λογια, εργα και σταση ζωης, οχι μονο ατομικη αλλα και συλλογικη.

Ο αντιαμερικανισμος ειναι το αλλοθι του ελληνικου επεκτατισμου, ειπε καποτε ευστοχα ενα συνθημα. Η αμερικη φταιει για τις φωτιες, την ανεργια, τους χαμηλους μισθους και αλλα στραβα στην ελλαδα; Και αν ναι, ποια αμερικη; Οι μαυροι που πνιγηκαν με τις πλημμυρες, αυτοι που υποφερουν απ τ αφαλιστικα ταμεια ή η κυβερνηση; Και αν ναι η κυβερνηση, τοσο πολυ ασχολειται μ εμας; Χαζη υποθεση νομιζω...

Τα χερια του παγκοσμιου καπιταλισμου με καποιο τροπο φτανουν και στην Ελλαδα. Μηπως θα πρεπε να δουμε ποιος εισαγει τις τελευταιες τασεις του και πως;
    Η δραση αντικαθιστα τα δακρυα

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    resistman...

Ο αντιαμερικανισμος ειναι το αλλοθι του ελληνικου επεκτατισμου, ειπε καποτε ευστοχα ενα συνθημα. Η αμερικη φταιει για τις φωτιες, την ανεργια, τους χαμηλους μισθους και αλλα στραβα στην ελλαδα; Και αν ναι, ποια αμερικη; Οι μαυροι που πνιγηκαν με τις πλημμυρες, αυτοι που υποφερουν απ τ αφαλιστικα ταμεια ή η κυβερνηση; Και αν ναι η κυβερνηση, τοσο πολυ ασχολειται μ εμας; Χαζη υποθεση νομιζω...
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ

Έμμεσα δίνεις μόνος σου την απάντηση που θες. Ψάχνεις υπεύθυνο για καπιταλιστικά και άλλα συστήματα;
    Για το οτι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά;

Ο καθρέφτης είναι ικανός να σου δώσει την απάντηση σε όλες της τις διαστάσεις για τον κάθε ένα απο εμάς.

Η ευθύνη για το χάλι που βιώνουμε σήμερα είναι μοιρασμένη εξίσου σε όλους μας. Απλά κάποιοι στάθηκαν τυχεροί, δυνατοί, καπάτσοι και επωφελήθηκαν περισσότερο. Κάποιοι άλλοι θα έκαναν ακριβώς τα ίδια αν ήταν στην θέση τους και γκρινιάζουν σήμερα ... πολύ απλά γιατί δεν μπορούν να τα κάνουν ακόμα...

Για το θέμα της διαφήμισης με τον πιτσιρικά... μίσος;... εκδίκηση θα έλεγα εγώ και νόμιμη άμυνα μιας και ακόμα και τώρα , λέει αυτό που γνωρίζουμε όλοι. Έχουμε τον λίγο χρόνο... εκείνον πριν την μεγάλη καταιγίδα,... την νηνεμία-βαθιά ανάσα πριν γίνει ο χαλασμός.

Και είμαι σίγουρος πως όσο γραφικό και να ακούγεται , όταν θα είμαι-είμαστε 50-60-70-80 χρονών και έρθει το παιδί μας ή η νέα γεννιά και μας ρωτήσει γιατί δεν κάναμε τίποτα στον χρόνο μας , δεν θα έχουμε απάντηση.... Θα έχουν άδικο μετά να μας εξοντώσουν για να έχουν ικανούς πόρους και περιβάλλον έτσι ώστε να επιβιώσουν τα ίδια; Αν δηλαδή στο δίλημα ζωή τους-ζωή μας καθώς οι πόροι θα έχουν αφανιστεί πλέον , μας στήσουν σε δωμάτιο και με ενα βιολογικό όπλο μας ξεκαθαρίσουν;

Δεν θα ζούμε λέει κάποιος και χέστηκα για τον πιτσιρικά... μπορεί να είναι και έτσι... αλλά ποιός τους εγγυάται οτι θα έχουν πεθάνει μέχρι να γίνει αυτό; Έχουν κάνει κανά συμβόλαιο;

Καταλαβαίνω τώρα που λες οτι μόνο η δική μου στάση ζωής ίσως να μην είναι αρκετή να αλλάξει τον κόσμο και κάποιες φορές , φαίνεται οτι το σοκαριστικό και βίαιο σαν αντίδραση αφυπνήσει...
    Θα συμφωνήσω , αλλά θα προσθέσω οτι θα το κάνει μόνο στιγμιαία.. δεν θα το κάνει βίωμα..

Δες με τα δάση. Χαμός στο Σύνταγμα, εκατοντάδες φωτιές μετά αμέσως και κάποιοι ήδη είναι εφυσηχασμένοι οτι έκαναν αυτό που έπρεπε... ήταν στην διαδήλωση και φώναξαν...

Λες και ο κόσμος θα αλλάξει αν γκαρίξω εγώ... ο κόσμος θα αλλάξει μόνο αν ο καθένας απο εμάς αποκτήσει αυτό που λέμε συλλογική συνείδηση. Κάτι που ίσως κάνει καλύτερο τίτλο για ταινία του Speelberg στο Hollywood παρά για κάτι πραγματικό.

Ώρες ώρες πάντως θα ήθελα να γίνει κάτι δραστικό και ξαφνικό που να μην μπορούμε να αντιδράσουμε και να βρεθούμε στο χείλος του αφανισμού (σ.σ. δες το "επόμενη μέρα"). Ίσως η βάρκα να ταρακουνηθεί αρκετά... αν πάλι δεν ξυπνήσουμε , τουλάχιστον με τις καταστροφές θα έχουμε αφανιστεί πάνω απο τους μισούς και ο πλανήτης μπορεί και να συνέρθει.

Δύσκολο θέμα όμως ρε φίλε με τέτοιο καύσωνα. Δεν χωράει αμπελοφιλοσοφίες και πολλές κουβέντες. Είναι αυτονόητα τα περισσότερα και βρίσκουμε δικαιολογίες στα λόγια για να μην πάμε στις πράξεις και τρομάξουμε και οι ίδιοι με την "γύμνια" μας. Ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος με τα συστήματα και κοιτώντας τον απο έξω..

Πρέπει να γίνεις μέρος του... και εμείς είμαστε μέρος του ,σαν ύλη μόνο όταν είμαστε μέσα σε 2Χ3 λάκκο σε κασόνι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Θα μου επιτρεψεις 2-3 διευκρινησεις: ατομικη ευθυνη υπαρχει, οχι γι αυτο που βιωνουμε καταφατικα, αλλα γι αυτο που δεν αντιτασσουμε. Προσεξε: δεν βγαζω την ουρα μου απ εξω, δεν θεωρω ομως τον εαυτο μου υπευθυνο στο βαθμο που ειναι ενας μεγαλοβιομηχανος αλλα οργανωνομαι μαζι μ αλλους, αποκαλυπτοντας ο καθενας απ τη σκοπια του την μαυρη πραγματικοτηταπου βιωνει.

Καλη η βια. Και γω εδω μεσα εχω παρεξηγηθει γιατι περιοδικα εχω ταχθει υπερ της.

Αλλα.....οταν η δικαιη αντιδραση περιεχει τη βια ως αποκλειστικη εικονα και αυτη με χαρακτηριστικα συναισθηματικα (και οχι λογικα), τοτε απλα εισαι ανωριμος για να τη χρησιμοποιησεις. Ισως και επικινδυνος.

Αυτο που εγινε στο Συνταγμα, δεν περνα ουτε στα ψηλα της Ιστοριας, για ενα και μονο λογο: δεν θα εχει συνεχεια. Ακομα και αν καιγαν τη βουλη (και χαιροταν η καρδια μου μ αυτη την εικονα) και βαραγανε και 15 διμοιριες, τα ιδια θα λεγα. Ωραιες στιγες εκτονωσης και οχι αποφασεων και δουλειας.

Πρεπει ν αποβαλλουμε "τονους" προπαγανδας απο πανω μας για να οργανωθουμε ταξικα, οσο γινεται. θελει αρνησεις εμπρακτες και το βασικοτερο, συνειδητοποιηση οτι ειμαστε χωρια οι εχοντες και οι γλυφτες τους και οι μη εχοντες ή οι εχοντες λιγα.

ναι αλλά με τον διαχωρισμο αυτό φίλε το μόνο που μπορεί να καταφέρει κάποιος είναι να δημιουργήσει ακόμα ενα μεγαλύτερο φάσμα αντίθεσης , την στιγμή που για να αλλάξει κάτι , πρέπει όλοι να είναι κάτω απο ενα σχέδιο.

Δυστυχώς αν οι μεν προσπαθούν αλλά οι άλλοι είναι απλά στα @@ τους , τότε δεν γίνεται δουλειά..
    Ούτε με βία, ούτε με έργα ατομικά και εν μέρει συλλογικά.

Για αυτό σου λέω οτι συλλογική συνείδηση μόνο σε καμιά ταινία θα έχουμε ή αν γίνει κάτι εκπληκτικό και συνάμα τρομακτικό επιβληθεί σε όλους ανεξαρτήτως ιδιότητας (έχων , μη έχων).
    Μια καταστροφή που δεν θα σε σώζει ούτε το χρήμα ούτε τίποτα...

ΤΟ περιβάλλον είναι μια απο αυτές, αλλά βλέπεις δεν έχει αρχίσει ακόμα... και αν αρχίσει... τότε απλά θα είναι πολύ αργά για όλους μας.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αντιστασιακέ, περιέργως σήμερα με κάνεις και συμφωνώ μαζί σου...

ρε μπας και γερνάς
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    παω για τα χαπια μου !!!!!!!!!!

διαβασα cpt και sniper και η αυτους τους βαρεσε η ζεστα η εγω δεν ειμαι καλα !!!

ας παρω εγω τα χαπια μου για καλο και για κακο....:rotflmao: :rotflmao:
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Υπάρχουν μορφές τέχνης (μουσικές, ταινίες, κλπ) που σου θυμίζουν εποχές που έκανες πράγματα, που σκεφτόσουνα αλλιώς, που έβλεπες ίσως λίγο πιο καθαρά τί τρέχει γύρω σου.

(και δεν παίζουν και πολύ γύρω μας εδώ που τα λέμε, με το κυάλι τα ψάχνεις κάτι τέτοια)

Δεν ζούμε στον αιώνα της αφύπνισης, ίσα ίσα, όλη μας η πορεία (εκτός άμα είσαι τίποτα εξωγήινος ή ερημίτης), σε βάζει στη πρίζα του να αποξενώνεσαι, να αγοράζεις κάτι άχρηστο, να πουλάς μούρη και να επιβάλλεσαι. Αρετές τύπου ομαδικό πνεύμα, κριτική ικανότητα, καλοπροαίρετος χαβαλές μέχρι δακρύων, και δράσεις με στόχο καλύτερο μέλλον για τους γύρω μας, δεν παίζουν -τουλάχιστον δεν είναι ορατές στη δημόσια εκπαίδευση.

Δυστυχώς μόνο μια βαριά ρήξη με τη πραγματικότητα μπορεί να σε κάνει να αντισταθείς αρκετά, και να τους στείλεις στο διάολο (ή την αρνητική οντότητα της αρεσκείας σας ) για τα καλά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κρατάς και μια ισορροπία στο κεφάλι σου που να σε κάνει να μη ξεχνάς τα όνειρά σου, αλλά και το απλό γεγονός ότι χωρίς λύσεις η γκρίνια είναι στείρα.

Η αρχική τσαντίλα βοηθάει να θυμάσαι πόσο στόκο σε θέλουνε και να μην αφήνεσαι ώστε να καταλήξεις έτσι.

Εγώ σκέφτομαι όμως ότι πρώτα πρέπει να είσαι ήρεμος ώστε να μπορείς να βρίσκεις λύσεις, και μέσα από τη καθημερινή σου πορεία να προσπαθείς έστω και με μικρά πράγματα όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Βλέπω επίσης ότι μια "συλλογική" πράξη πάει περίπατο άμα δεν προβάλλεται κάθε μέρα σαν παράδειγμα -υπάρχουν μέσα.

Το ότι τρέχουμε και δε φτάνουμε, αντί να περπατάμε και να συζητάμε (στη κουβέντα και αραχτοί καλό είναι) δε βοηθάει επίσης.

Το ότι τα φράγκα και η δύναμη και κάποιοι ηλίθιοι που τα έχουν για ιδανικά οδηγούν το πλανήτη είναι λάθος άποψη, μια μικρή στραβοτιμονιά από αυτή τη πορεία τους κάνω και γω, όπως και σεις που και που.

Καλημερα

Μαγε, αυτο το ολοι μαζι καποτε το πιστευα. Προσπαθησα να το κανω και πραξη και πετυχε σ ενα εγχειρημα που ανελαβα. Οταν ομως συνειδητοποιησα ποσο μικρο ηταν και τι δυσκολιες δεν μας βρηκαν για να δοκιμαστει εβαλα την ουρα στα σκελια και χαμηλωσα το κεφαλι...

Το ολοι μαζι σε πολιτικα προβληματα ειναι ανεφικτο. Και εξηγουμαι: δεν μπορει ο καπιταλας να πηγαινει σε συμβουλια των εργαζομενων και να κανει προτασεις για λυσεις σε εργασιακα προβληματα οταν αυτος τα προκαλει!!

Ουτε ο συνδικαλας των 4000 ευρω το μηνα να μου τσαμπουνα "ολοι μαζι στον αγωνα" για τα δικαιωματα "μας" και οταν θα παει σπιτι του θ αναψει κλιματιστικο ενω εγω δεν θα μπορω να κοιμηθω απ τη ζεστη...Μ αυτον, κοινο αγωνα δεν κανω. Γιατι απλα δεν ειμαστε στην ιδια σκοπια. Ειναι απλο. Αν μου το πει καποιος με 700, 900, 1000 ευρω το μηνα, ευπροσδεκτα θα μιλησω μαζι του..

Καπταιν, μετα απο αρκετες κωλοτουμπες στο δρομο χτυπησα και στο κεφαλι...και ολα εξηγουνται..

Ρε Zireous παραεισαι ευαισθητο παληκαρι...Παραλιγο να κλαψω λεμε....

Μου θυμισες το : ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ...

Μικρες παρατηρησεις γιατι ξεφευγουμε απ το θεμα ρε. Συγκρατω 1 ατακα:Η μονη πραγματικοτητα που ισχυει ειναι ο νομος του ισχυρου ( πολυ ζουμι εδω)

Και κατι εγραψες μαγε οσον αφορα την αναπαραγωγη: η ""ουδετερη"" αναπαραγωγικη τεχνολογια δεν περιεχει στοχευσεις;

Για να κανουμε παιδια σε λιγο καιρο θα μας ρωτανε και θα μας τσεκαρουν για το αν ειμαστε οι σουπερ γαμωγονιδιακοι τυποι, που θα πρεπει μονο τα δικα μας καλα ιχνη να διαιωνιστουν και οχι τα μουλικα των αλλων..(οπου αλλων βαλε τσιγκανων, μαυρων κτλ). Παμε με φορα για ενα δευτερο γυρο αριας φυλης μονο που θα χει απο πισω την "επιχειρηματολογια" της επιστημης κτλ.. Το θεμα ειναι τεραστιο και απλα ειπα να κανω μια μικρη νυξη

resistman...

Απομονώνεις πάλι το θέμα... δεν είναι το θέμα μας η κατοχή πλούτου και δύναμης, αλλά το πόσο μπορείς να αφήσεις να σε επηρεάσουν αυτά και σε ποιό βαθμό σου είναι αναγκαία στην πραγματικότητα.

Γιατί αν πραγματικά μπορείς να παραμείνεις σε εκείνα που θα σε "καλύψουν" στο θέμα επιβίωσης σε βαθμό σεβασμού, τότε τι θα αλλάξει αν έχει +10,+20 κτλ... σε πλούτο και δύναμη;

Εκείνο ίσως που δεν θίγεις , είναι πως οι εργάτες και οι "κακόμοιροι" του πλανήτη είναι εν δυνάμει υποψήφιοι για την θέση του Χαλίφη (εργοδότη). Το οτι δεν το κάνουν δεν είναι επειδή δεν το θέλουν... αλλά επειδή δεν μπορούν.

Δεν υπάρχει εσείς και εμείς ρε φίλε... υπάρχουν μόνο εκείνοι που έχουν την τύχη να είναι στο σωστό σημείο. Για αυτό και μιλάω πως δεν αλλάζει τίποτα αν δεν το αντιληφθούμε όλοι αυτό και αλλάξουμε όλοι την συμπεριφορά μας.

Για το θέμα αναπαραγωγή... να μην το ανοίξουμε όπως είπες εδώ, θα ξεφύγουμε.

Gandalf

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ας υποθέσουμε πως το "παρασκευή pulp" μετονομάζεται σε..
    από ziggΥ στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2011, 15:15
  2. Ξέρω ότι τα έχουμε ξαναπεί(dr650)...
    από Ζεύκας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2009, 21:23
  3. Ας εγκαινιάσω λοιπόν αυτή τη θεματολογία
    από DIT στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2007, 17:47
  4. Από ότι όλοι μας είδαμε.......