Πιθανος λογος επισης ειναι αλλαγες στις τροχιες της γης γυρω απο τον ηλιο και του ηλιου γυρω απο το κεντρο του γαλαξια
Πιθανος λογος επισης ειναι αλλαγες στις τροχιες της γης γυρω απο τον ηλιο και του ηλιου γυρω απο το κεντρο του γαλαξια
Βασικά ο πλανήτης μας, δεν είναι και κάνα ήρεμο πετραδάκι που σέρνεται στο διάστημα.
Απλώς είμαστε πολύ τυχεροί που τα τελευταία 2000-3000χλμ δεν έγινε τίποτα το κατακλυσμιαίο και μπορέσαμε να αναπτύξουμε πολιτισμό.
Απλά πράγματα. Κουκίδες άμμου είμαστε που πιστέψαμε(πνεύμα ανήσυχο και αλαζονικό ο άνθρωπος μόλις του πάνε καλά 1-2 πράγματα) πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα και θάματα αλλά υπολογίσαμε χωρίς τον ξενοδόχο, αφού έχουμε καλο-κακομάθει.
Κατά τα άλλα ο πλανήτης υπάρχει όπως τον ξέρουμε επειδή διάφορες χημικές, οργανικές κυρίως, ενώσεις βρίσκοντε σε μια στοιχειομετρική ισορροπία. Αν αλλάξει κάτι σε αυτό, βλέπε ρύπους ανθρώπινους κι όχι τους φυσικούς από ηφαίστεια και φωτιές τότε σίγουρα θα αλλάξει και το περιβάλλον.
Συμπέρασμα. Επειδή μάθαμε για την κβαντική φυσική, δεν πάει να πει ότι γίναμε θεοί. Πάλι από το κρύο ή τη ζέστη θα πεθάνουμε. Άρα μια τρύπα στο νερό κάναμε εδώ και τόσα χρόνια και χάσαμε πολύτιμο χρόνο και πόρους για ανούσια πράγματα.
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
Τουλάχιστον κρυμένοι στα λαγούμια θα μπορούμε να τα λέμε μέσω internet. Κάτι είναι κι αυτό. Οι τυφλοπόντικες δεν ξέρουν από internet, εμείς όμως....τστστσ...
Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.
λοιπόν προχτές και χτες αν ήσουν στο νομό κοζάνης δεν έβλεπες από την τέφρα. ο ουρανός ήταν κίτρινος και όχι λόγω αεκτζήδικων αισθημάτων.
ειρωνία: προχτές υπήρχε συνάντηση των κατοικων της ακρινης κοζάνης, χωριό που πλήτεται άμεσα (εφάπτεται σε ανοιχτό ορυχείο λιγνίτη) με τον γγ του σιουφα. το θέμα της συνάντησης? προσλήψεις στην δεη! το χωριό τους δεν το βλέπεις από τη μόλυνση αλλά δεν πειράζει. άμα προσληφθούν στη δεη είναι οκ. α! πως λέγεται ο σύλλογος των κατοίκων? "σύλλογος ανέργων και περιβάλλοντος"!!!
αυτή είναι η αντιμετώπιση του κόσμου για τα περιβαλλοντικά προβλήματα
καλά που βγήκα φρόνιμος, υπάκουος, σκυφτός
Για πολλους η καθημερινη επιβιωση δεν ειναι αυτονοητη οποτε σιγα μην ασχοληθουν με το τι ερχεται
Ακριβως.Αρχικά δημιουργήθηκε από X_NR750
Για πολλους η καθημερινη επιβιωση δεν ειναι αυτονοητη οποτε σιγα μην ασχοληθουν με το τι ερχεται
Αυτο που καει εμενα ειναι αν αυριο θα εχω να φαω,να πληρωσω το ενοικιο κ.τ.λ.
Τωρα αν θα πεσει ο ηλιος πανω στη γη σε 100 χρονια....
Θα επρεπε να με απασχολει αλλα δεν εχει προτερεοτητα η επιβιωση μου?
Και παει λεγοντας.....
www.tsakosart.gr
Νοιωθω καλα που ειμαι απο τη χωρα σου Σωκρατη και ας εχω τσιμπλα στο ενα ματι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
Ακριβως.
Και παει λεγοντας.....
ότι μπορεί να παγώσει ο πλανήτης, ή ενα κομμάτι του, ότι μπορεί να πλημμυρίσουμε ή να καούμε από τον ήλιο λόγω μεγάλων θερμοκρασίων, όχι δε με απασχολεί ιδιαίτερα! προσπαθώ με κάθε τρόπο να μην επιβαρύνω την κατάσταση αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά!!!!
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ναι, το ενοίκιο και το φαΐ μου!!! Γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσω να ζω μέχρι να έρθει αυτή η καταστροφή!!!! Ναι έχουμε πειράξει πολλά πάνω στον πλανήτη!
Αλλά αυτή η ρημάδα η Ατλαντίδα μήπως έκανε τα ίδια και χάθηκε από τον χάρτη????![]()
![]()
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Maira.. .
όντως μπορεί και να έγιναν σαν μια φυσική ακολουθία του πλανήτη. Σήμερα όμως μιλάμε καθαρά για παρέμβαση ανθρώπινη. Για κάτι που το προκαλούμε εμείς οι ίδιοι και ίσως να έχουμε ακόμα ενα μικρό παράθυρο να το σταματήσουμε.
Οχι τόσο για τον πλανήτη , μιας και αυτός θα επανέρθει σε ικανό χρονικό διάστημα.
Αλλά για εμάς τους ίδιους. Δεν είμαστε Θεοί. Ούτε υπεράνω της Φύσης. Μια "σφαλιάρα" να μας δώσει μετά το βιασμό που της κάναμε, θα πέσουμε κάτω όλοι ξεροί και θα κάνουμε παρέα στις μεγάλες σαύρες (δεινόσαυροι) σαν είδος που χάθηκε.
Gandalf
Soundstrom
Ακριβως.
Και παει λεγοντας.....[/B]
Για οποιον δεν το εχει δει,αυτο το διαφημιστικο της greenpeace.org ,ολα τα λεφτα.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Για οποιον δεν το εχει δει,αυτο το διαφημιστικο της greenpeace.org ,ολα τα λεφτα.....
Το έχω δεί! Αλλά μου θυμίζει κάτι Αμερικανάκια που από την άλλη μεριά κρατάνε το αυτόματο έτοιμα να σκοτώσουν και καμια κατοστή!
Αν ειναι να καθαρισουμε και 1000 απο αυτους που μας γραφουν στ @@ τους και μολυνουν ασηστολα και χωρις ηθικους φραγμους και με μονο σκεπτικο το κερδος τους........εγω μαζι τους....Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Το έχω δεί! Αλλά μου θυμίζει κάτι Αμερικανάκια που από την άλλη μεριά κρατάνε το αυτόματο έτοιμα να σκοτώσουν και καμια κατοστή!
Αν ειναι να καθαρισουμε και 1000 απο αυτους που μας γραφουν στ @@ τους και μολυνουν ασηστολα και χωρις ηθικους φραγμους και με μονο σκεπτικο το κερδος τους........εγω μαζι τους....
Για να βγούνε όλοι τόσοι και να κάνουν τα ίδια στη θέση τους!!! Δεν υπάρχει τέλος σ' αυτή την ιστορία!!!!
Απλά κάθεσαι και απολαμβάνεις την καταστροφή που έρχεται όλο και πιο κοντά!!!! Χωρίς να επιβαρείς βέβαια αλλά και όλες αυτές οι οργανώσεις τι κατάφεραν???? Να δημιουργήσουν τα Boby shop που έκλεισαν γιατί πλέον κανείς δε νοιάζεται, να τους μαζεύουν από συνέδρια και ο κόσμος που τους βλέπει να τους λέει αλήτες και πολλά άλλα!!!!
Δεν υπάρχει λύση σ' αυτό που έρχεται!!!!! Απλά είναι μέχρι να το πάρουμε απόφαση ότι είμαστε ένα ενοχλιτκό παράσιτο πάνω στη γη και κάποια στιγμή θα μας ψεκάσει με ό,τι της είναι πιο εύκολο!!!!!
![]()
![]()
![]()
Εγώ δεν είμαι εντελώς πεπεισμένος ότι για ότι οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρούμε η αιτία είναι η ανθρώπινη παρέμβαση...είναι πολύ της μόδας να συζητιέται, αλλά τα συμπεράσματα δεν είναι τόσο εύκολα εξαγώγιμα όσο θέλουμε να πιστεύουμε...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Maira.. .
όντως μπορεί και να έγιναν σαν μια φυσική ακολουθία του πλανήτη. Σήμερα όμως μιλάμε καθαρά για παρέμβαση ανθρώπινη. Για κάτι που το προκαλούμε εμείς οι ίδιοι και ίσως να έχουμε ακόμα ενα μικρό παράθυρο να το σταματήσουμε.
Gandalf
Κατ' αρχάς τα ακριβή στατιστικά στοιχεία για τις θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις κλπ που έχουμε στην διάθεσή μας (και που αποτελούν την βάση για να συγκρίνουμε με το σήμερα και να μπορούμε να πούμε αν όντως υπάρχουν αλλαγές ή όχι) είναι ΠΟΛΥ περιορισμένα χρονικά....Ουσιαστικά πολύ λιγότερο από έναν αιώνα, κάτι που αποτελεί ΕΛΑΧΙΣΤΟ αντιπροσωπευτικό δείγμα της ιστορίας του πλανήτη...
Κατά δεύτερον οι γεωλόγοι και όλοι οι επιστήμονες βεβαιώνουν ότι και στο παρελθόν ο πλανήτης μας πέρασε πολλά στάδια αλλαγής του κλίματός του (εποχές ξηρασίας ή παγετώνων) χωρίς φυσικά τότε να υπήρχε ανθρώπινη παρουσία και επέμβαση ώστε να μπορούμε να το αποδώσουμε εκεί... Κάλλιστα θα μπορούσε και σήμερα να βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή και απλά να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε ή να το εξηγήσουμε....
Φυσικά και δεν συμφωνώ με τον "βιασμό" του πλανήτη, αλλά από την άλλη είμαι αρκετά επιφυλακτικός να αποδώσω αμέσως στην ανθρώπινη παρέμβαση μια πλημμύρα στην Αγγλία ή ένα θερμό καλοκαίρι στην Κ. Ευρώπη...
Σίγουρα θα πρέπει να προστατεύουμε στον βαθμό που μπορούμε το φυσικό περιβάλλον και σίγουρα οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα έχει αντίκτυπο, αλλά πέρε από "ανώδυνες οικολογικές ανησυχίες"θα πρέπει να κατανοήσουμε κάτι...Ο πολιτισμός μας έχει δομηθεί πάνω στην εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και όλη η οικονομία μας (άρα και το βιοτικό μας επίπεδο) στηρίζεται στην κατανάλωση που με την σειρά της είναι μια ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑ διαδικασία....Με δεδομένα αυτά σε απλά Ελληνικά "τσάμπα οικολογία δεν υπάρχει..."
Εκτός λοιπόν από το να γράφουμε οργισμένες διαμαρτυρίες για την καταστροφή που προκαλούμε θα πρέπει να διαλογιστούμε και λίγο...Είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙ διατεθιμένοι να ακολουθήσουμε άλλο μοντέλο επιβίωσης ???
Ερώτηση:
Η Χαμένη Ατλαντίδα γιατί χάθηκε????
Κάτι έκαναν και τότε!!!! Δεν ξέρουμε!!! Υπάρχουν κενά στο παρελθόν του ανθρώπινου είδους!!!!
Αναφέρεται σε ιστορικά βιβλία ότι το 11000π.Χ. ταξιδεύαν με πλοία στο Ατλαντικό!!!!
τι πολιτισμό είχαν τότε και που πήγε?????
Μήπως απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται????
![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Για να βγούνε όλοι τόσοι και να κάνουν τα ίδια στη θέση τους!!! Δεν υπάρχει τέλος σ' αυτή την ιστορία!!!!
Απλά κάθεσαι και απολαμβάνεις την καταστροφή που έρχεται όλο και πιο κοντά!!!! Χωρίς να επιβαρείς βέβαια αλλά και όλες αυτές οι οργανώσεις τι κατάφεραν???? Να δημιουργήσουν τα Boby shop που έκλεισαν γιατί πλέον κανείς δε νοιάζεται, να τους μαζεύουν από συνέδρια και ο κόσμος που τους βλέπει να τους λέει αλήτες και πολλά άλλα!!!!
Δεν υπάρχει λύση σ' αυτό που έρχεται!!!!! Απλά είναι μέχρι να το πάρουμε απόφαση ότι είμαστε ένα ενοχλιτκό παράσιτο πάνω στη γη και κάποια στιγμή θα μας ψεκάσει με ό,τι της είναι πιο εύκολο!!!!!
![]()
![]()
![]()
Με τα τωρινα δεδομενα,σιγουρα δεν υπαρχει λυση,αλλα αν στο κοντινο μελλον κατι αρχιζει να αλλαζει ισως λεω ισως ,να μπορεσουμε να ψιλοσυμμαζεψουνε τα ασυμαζευτα.Και εν πασει περιπτωσει επειση εχει δειξει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ τη παρτακιας ειναι και ποσο εχει την αυτοσυντηρηση μεσα του.......ε καποια στιγμη ελπιζω να ξυπνησει.....
Τωρα αν αναφερεσαι τα Body Shop δεν ξερω αν εκλεισαν στην Ελλαδα,αλλα στο εξωτερικο υπαρχουν ακομα παρομοια καταστηματα με φυσικα προοιοντα.....
Και βεβαια εχουν δημιουργηθει νομοι και ντιρεκτιβες για ποιο καθαρα και ανακυκλωσημα αγαθα....
![]()
![]()
![]()
Με τα τωρινα δεδομενα,σιγουρα δεν υπαρχει λυση,αλλα αν στο κοντινο μελλον κατι αρχιζει να αλλαζει ισως λεω ισως ,να μπορεσουμε να ψιλοσυμμαζεψουνε τα ασυμαζευτα.Και εν πασει περιπτωσει επειση εχει δειξει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ τη παρτακιας ειναι και ποσο εχει την αυτοσυντηρηση μεσα του.......ε καποια στιγμη ελπιζω να ξυπνησει.....
Τωρα αν αναφερεσαι τα Body Shop δεν ξερω αν εκλεισαν στην Ελλαδα,αλλα στο εξωτερικο υπαρχουν ακομα παρομοια καταστηματα με φυσικα προοιοντα.....
Και βεβαια εχουν δημιουργηθει νομοι και ντιρεκτιβες για ποιο καθαρα και ανακυκλωσημα αγαθα....
![]()
![]()
![]()
Ναι, σίγουρα έχουν γίνει αυτά και υπάρχουν. Αλλά αν σκευτείς πόσο αυξήθικε η κατανάλωση στα υπόλοιπα προϊόντα είναι σα να "τρέχει κάτι στα γύφτικα". Δεν υπάρχει γυρισμός!!!!! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Ελπίζω μόνο να προλάβουν να σωθούν οι απόγονοί μου!!!!
![]()
![]()