Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Led φλας και υψηλός ρυθμός αναβοσβησίματος

...και γυμνιστής Το avatar του/της odt
    Αρχικά δημιουργήθηκε από runnerma
    Αν μου πεις που πουλάνε με τέτοιο βύσμα...
    Ρε συ, βάλε τα τουβλάκια να ξενιάσεις(Τα οποία βέβαια πιο πολύ μοιάζουν με τσιγάρα )...Αφού ούτως ή άλλως, τα καλώδια τα έκοψες...

Με τη θερμοκρασία δεν θα έχεις πρόβλημα...κόλλα τα με λίγη σιλικόνη...και είσαι οκ.
    Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
    …αν
    Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
    Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:

Pics

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    :rotflmao: :rotflmao:
    Σου περισσεύουν 20 Watts για κάθε LED, άρα θέλεις αντίσταση 7,5Ω για το κάθε Led (πας σε τυποποιημένες 6,8Ω - για λίγο γρηγορότερα από τα παλιά και 8,2Ω για λίγο αργότερα ...) ΑΛΛΑ η κάθε αντίσταση πρέπει να είναι ΠΑΝΩ από 20Watts (κοινώς: τουβλάκι !!!)
    Βρήκα έτοιμες με πριζάκια που μου κάνουν στα 8,2Ω και 50W.

Νέα ερώτηση τώρα, δοκίμασα και έβαλα 2 συνεχόμενες αντιστάσεις στο πίσω φλάς και καθόλου στο μπροστινό και είναι μια χαρά. Επειδή δεν έχω πολύ χώρο στην μπροστινή μάσκα σκέφτομαι να βάλω 2 αντιστάσεις πίσω αριστερά και 2 πίσω δεξιά (και μπροστά τπτα εννοείται) . Στην δοκιμή είναι μια χαρά.

Μακροπρόθεσμα όμως τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθεί πρόβλημα κάπου αλλού?

Μήπως να μη κάνω πειράματα και να βάλω από μία σε κάθε φλάς??

ΟldMan τα φλας σου... εεεε τα "φώτα" σου εννοω

Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
    Ρε συ, βάλε τα τουβλάκια να ξενιάσεις(Τα οποία βέβαια πιο πολύ μοιάζουν με τσιγάρα )...Αφού ούτως ή άλλως, τα καλώδια τα έκοψες...

Με τη θερμοκρασία δεν θα έχεις πρόβλημα...κόλλα τα με λίγη σιλικόνη...και είσαι οκ.
    Με ταινία διπλής κάθονται μια χαρά τακτοποιημένα και όμορφα σε ένα σημείο που υποτείθεται ότι είναι αποθηκευτικός χώρος.(πρέπει να είσαι ο τιραμόλα για να πιάσεις κάτι από εκεί μέσα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Βρήκα έτοιμες με πριζάκια που μου κάνουν στα 8,2Ω και 50W.
    Αν είναι μεταλλικές με ψύκτρες, πρόσεξε λίγο που θα "ακουμπάνε" !!!
    (βαριέμαι να υπολογίζω σε cal την θερμική κατανάλωση των 20Watts ...)

δοκίμασα και έβαλα 2 συνεχόμενες αντιστάσεις στο πίσω φλάς και καθόλου στο μπροστινό και είναι μια χαρά. Επειδή δεν έχω πολύ χώρο στην μπροστινή μάσκα σκέφτομαι να βάλω 2 αντιστάσεις πίσω αριστερά και 2 πίσω δεξιά (και μπροστά τπτα εννοείται) . Στην δοκιμή είναι μια χαρά.
    Μακροπρόθεσμα όμως τι γίνεται? Υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθεί πρόβλημα κάπου αλλού?
    Μήπως να μη κάνω πειράματα και να βάλω από μία σε κάθε φλάς??
    Εφόσον πάει ρεύμα (ένταση) ικανοποιητικό για να λειτουργούν τα φλας που έχουν τις διπλές αντιστάσεις με καλή φωτεινότητα, δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα !!!

Υ.Γ.
    Επειδή σε κόβω για μέγα Μάγιστρο των Ηλεκτρονικών, για πες πως το σκέφτηκες να κάνεις αυτήν την σύνδεση ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Φανταστικό μέλος Το avatar του/της Nrgman
    Εγώ πάντως έβαλα 1 αντιστάση πίσω στα 5 Ω και 50 W παράλληλα στο κάθε φλάς και είναι μια χαρά απο τότε.
    Ειμαι και πάλι πολίτης ... γαμώτο.

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Υ.Γ.
    Επειδή σε κόβω για μέγα Μάγιστρο των Ηλεκτρονικών, για πες πως το σκέφτηκες να κάνεις αυτήν την σύνδεση ???
    Μηπως απλα σκεφτηκε οτι και εγω μολις τωρα?Οτι το ρελε θα "διαβαζει¨την αντισταση και θα δινει αργα ο ρυθμο αναμματος των φλας?Γιατι τα φλας ειναι ενα κυκλωμα δεν ειναι?Οπως για παραδειγμα οταν καιγεται μια λαμπα,δεν αναβοσβηνουν τα υπολοιπα γρηγορα?Ετσι και με τα led το ρελε θα αναγνωριζει λιγοτερα watt απ'οτι με τα λαμπακια τα κανονικα και γι'αυτο ισως να αναβοσβηνουν γργορα και τα led χωρις αντιστασεις.

Λεω εγω τωρα
    Keep spamming!!!:a13:

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nrgman
    Εγώ πάντως έβαλα 1 αντιστάση πίσω στα 5 Ω και 50 W παράλληλα στο κάθε φλάς και είναι μια χαρά απο τότε.
    Check and Verify, please ...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
    .........................................
    Δεν ρωτήσαμε εσάς, κύριε ...!!!

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Δεν ρωτήσαμε εσάς, κύριε ...!!!
    Εχμ συγγνωμη ωωω μεγαλειοτατε!

τελικα αυτο ειναι???
    Keep spamming!!!:a13:

Αν είναι μεταλλικές με ψύκτρες, πρόσεξε λίγο που θα "ακουμπάνε" !!!
    (βαριέμαι να υπολογίζω σε cal την θερμική κατανάλωση των 20Watts ...)

Εφόσον πάει ρεύμα (ένταση) ικανοποιητικό για να λειτουργούν τα φλας που έχουν τις διπλές αντιστάσεις με καλή φωτεινότητα, δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα !!!

Υ.Γ.
    Λοιπόν είναι μεταλικές με ψύκτρες και θα "κατσουνε" με ταινία διπλής πάνω σε πλαστικό χωρίς να ακουμπάνε πουθενά.
    Αν δω τα σκούρα (υψηλές θερμοκρασίες) θα βάλω ανάμεσα σε αυτές και το πλαστικό θερμομονωτικό υλικό και θα τις βιδώσω με βίδες (αυτές για πλαστικό ντε με τα αραιά πάσα)

Οι αντιστάσεις είναι τυποποιημένες όπως είπες και έχουν 2 θυλικά από τη μία και 2 αρσενικά βυσματάκια από την άλλη.

Για καλή μου τύχη είναι τα ίδια με αυτά που έχουν τα φλάς για να ενώνωνται με τις προεκτάσεις που έφτιαξα χρησιμοποιώντας το μανίσιο βύσμα του φλάς. (δεν πείραξα καθόλου πλεξούδα)

Τις παρεμβάλω ανάμεσα σε αυτή την προέκταση και το φλας όπως το σχηματάκι παρακάτω.

(όπου πράσινο υπάρχουν βύσματα που ταιριάζουν μεταξύ τους)

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	flash.jpg 
Προβολές:	168 
Μέγεθος:	35,8 KB 
ID:	98231

Αν εννοείς πως μου ήρθε η ιδέα, απλά ξέρω ότι είναι ένα κύκλωμα δεξιά και ένα αριστερά.

Οπότε λογικά η συνολική αντίσταση μέσα σε αυτό το κύκλωμα είναι αυτή που παίζει ρόλο.

Επιβεβαιώθηκα με το "δοκιμάζουμε και βλέπουμε"

Check and Verify, please ...

Ο ρελές που είναι υπεύθηνος για το αναβόσβησμα των φλάς (σε εμένα τουλάχιστον) είναι θερμικός.
    Δηλαδή ανάλογα με το φορτίο που έχει θερμένεται ένα ελασμα και ανοίγει η επαφή και σβήνουν τα φλάς .Μόλις ανοίξει η επάφη το έλασμα αρχίζει να κρυώνει και ξανακλείνει . Αυτό συνεχίζεται και αναβοσβίνουν τα φλάς.
    Αν το φορτίο είναι μικρό (δηλαδή LED) τότε ο ρελές δουλεύει πολυ γρήγορα διότι δεν υπάρχει αρκετή θερμότητα στο έλασμα και κλείνει πολυ γρήγορα.

Τώρα αν μπεί μια αντίσταση παράλληλα στο LED το φορτιο στον ρελέ θα ανεβει και ο ρελές θα δουλεύει πιό αργά.Επίσης το LED θα τραβάει όσο ρεύμα χρειάζεται .Αν η αντίσταση μπει εν σειρά ,το ρεύμα στο LED θα είναι πιο μικρό απο οτι πρέπει με αποτελεσμα να μην δουλέυει σωστά.

Moderator
    Αν εννοείς πως μου ήρθε η ιδέα, απλά ξέρω ότι είναι ένα κύκλωμα δεξιά και ένα αριστερά.
    Οπότε λογικά η συνολική αντίσταση μέσα σε αυτό το κύκλωμα είναι αυτή που παίζει ρόλο.

Προφανώς πήρες "passive type" αντιστάσεις (δεν πειράζει, αλλά τις πλήρωσες ακριβότερα από τις απλές..)

Λοιπόν είναι μεταλικές με ψύκτρες και θα "κατσουνε" με ταινία διπλής πάνω σε πλαστικό χωρίς να ακουμπάνε πουθενά.
    Αν ζεσταίνεται αρκετά η αντίσταση θα σου λιώσει την κόλλα απο την ταινία.
    Εγώ έβαλα την αντίσταση πάνω στο πλαίσιο και την στερέωσα με 2 tie wraps.

Προφανώς πήρες "passive type" αντιστάσεις (δεν πειράζει, αλλά τις πλήρωσες ακριβότερα από τις απλές..)

Passive ξεpassive δουλέυουν και αν δεν εχουν και πρόβλημα όπως μου λες 5 πάνω 5 κάτω δεν χάλασε ο κόσμος.

Αντε τσάκω και μια για την πολύτιμη βοήθεια σου

Σας ευχαριστώ όλους gays εεεε... guys ήθελα να πω

Keep rocking plzzzzz

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Με φλας και χωρίς φλας...
    από shatz στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/06/2009, 14:34
  2. εβαλα led φλασ και δεν εχω alarm
    από nikolas1709 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 2