Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 37

Θέμα: "ΠΑΙΖΕΙ" ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ...

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από javaneze
    Nai kai me αδεια την μπαγκαζιερα μου το κανει. Παιζει να το κανει ακομα και μονο με την βαση της kappa ακομα και χωρις μπαγκαζιερα επανω.
    Μόνο με την ΒΑΣΗ/ΣΧΑΡΑ, χωρίς μπαγκαζιέρα, και χωρίς φορτίο, στο δικό μου ΔΕΝ το κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ. Μπορώ να αφήσω το τιμόνι και το μηχανάκι πάει ολόισια χωρίς (αντιληπτές τουλάχιστον) ταλαντώσεις στο τιμόνι. Το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και με μεγάλες ταχύτητες (80, 100, 120) και με μικρές (60, 40, και 30), και μάλιστα για αρκετή απόσταση. Ταλάντωση καμιά, εκτός αν το οδόστρωμα έχει ανωμαλίες, τις οποίες πάλι περνάει χωρίς να σε τρομάξει καθόλου...

Αυτο που λεει ο Μακης για ανω των 80 να φευγει το προβλημα δεν το εχω προσεξει.
    Αυτό που λέει ο ΝΙΚΟΣ...

Και ναι, είμαι σίγουρος γι' αυτό. Πάνω από τα 80, με φορτίο στην σχάρα, πάει ολόισια, χωρίς χέρια, και ΧΩΡΙΣ ταλαντώσεις στο τιμόνι. Μπαγκαζιέρα δεν έχω βάλει να δοκιμάσω....

Παντως μην σε φοβιζει. Το εχω δοκιμασει και εχω αφησει τα χερια για αρκετη ωρα.
    Δεν πεφτεις απλα οι ταλαντωσεις ολο αυξανονται και εντεινονται.
    Σ' αυτό συμφωνώ και εγώ... Δεν πέφτεις αλλά οι ταλαντώσεις δείχνουν να αυξάνουν πλάτος. Είναι πάντως μαλακία, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει (λόγοι αεροδυναμικής ή λόγοι κατανομής βάρους?)

Μέλος Το avatar του/της possidi
    Χαιρομαι που σιγα-σιγα ποσταρει ο καθενας και αναφερει οτι εχει το ιδιο ακριβως προβλημα με μενα. Βασικα μπορει και να μην ειναι προβλημα εφ'οσον το εχουμε αρκετοι εδω μεσα αλλα τουλαχιστον να τα βαλουμε κατω και να δουμε σε ποιο ευρος ταχυτητας συμβαινει αυτο το φαινομενο και πως περιπου το νιω8ει ο καθε αναβατης.

Να 'στε καλα ολοι (ακομα κι αυτοι που στην αρχη κοροιδευατε...):smilea:

Αρχαίο Μέλος
    Εγω εντοπίζω τους εξης λόγους που υπάρχει αυτή η ταλάντωση στο τιμόνι:
    1)Λόγο μπαγκαζιέρας με η χωρίς βαρος γιατι χαλαει η αεροδυναμική στα 80 χαω
    2)Λόγο ζυγοσταθμισης.
    3)Παραμόρφοση της επιφάνειας του λαστιχου είτε απο φυσιολογική φθορά όταν φαγώνεται η κορώνα και γίνεται πιό επίπεδο το πέλμα από το λάστιχο, είτε από τις λακούβες που πέφτουμε τα πεζοδρόμια κτλ.
    4)Λόγω χαλάρωσης των ρουλεμάν του bering στο τιμόνι(πήγα τα εσφιξα και βελτιώθηκε αλλα γενικα
    παραμένει το πρόβλημα.)
    5)Μπορεί από κάποιο δυνατό τράνταγμα να έχει στραυώσει τα ψάλίδια και η μπρόστα η ροδα να έχει ελάχιστα διαφορετική γωνία προσβολής.(αυτό διορθώνεται αν χαλαρώσετε κάτι μαύρες βίδες μπροστά στα ψαλίδια και δώστε δυο τρείς κλωτσιές αριστερά και δεξιά της ρόδας

Αλλα παιδια να ξερετε οτι δεν είναι τόσο εντάξει γιατι όταν πηγαίνεις το μηχανάκι τάπα στις στροφες
    νιώθεις κάπως τη μηχανή.
    Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ!!!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vinylrider
    Εγω εντοπίζω τους εξης λόγους που υπάρχει αυτή η ταλάντωση στο τιμόνι:
    Εννοείς ΟΛΟΥΣ αυτούς τους λόγους η ΚΑΠΟΙΟΝ από αυτούς? Σε εσένα παρατηρείται με ή και χωρίς την μπαγκαζιέρα? Με ή χωρίς φόρτωμα πίσω? Αν ήταν θέμα ζυγοστάθμισης, ρουλεμάν λαιμού, ή στραβού μπορστινού, τότε πως εξηγείς ότι εξαφανίζεται χωρίς βάρος / φόρτωμα / μπαγκαζιέρα πίσω?

Κολλητός φίλος με TDM αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με την μπαγκαζιέρα.
    Την ξήλωσε και ησύχασε.Την χρησιμοποιεί μόνο σε ταξίδι και δικάβαλος
    Αυτός ηταν ο λόγος που στο CBF εχω μόνο μπάξτερ.

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Λοιπόν, μετά το έλεγχο του εμπρός τροχού που τελικά ΔΕ χρειαζόταν ζυγοστάθμιση, το συμπέρασμα για το δικό μου μηχανάκι μάλλον είναι το εξής:

- Τα λάστιχα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο. Είναι τα Macadam (τα μαμίσια), που εκτός από σκληρά, μάλλον είναι και ψιλοστραβά.
    - Το φαινόμενο είναι λιγότερο έντονο όταν τα λάστιχα έχουν τη μέγιστη πίεση.

Αλήθεια, όλοι εσείς με το ίδιο πρόβλημα, τι λάστιχα έχετε;
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

εχει να κανει με πολλους παραγοντες ..ενας ειναι η μπαγκαζιερα ακομα και τα 3 κιλα της σχαρας και τα 2 κιλα της βαλιτσας ειναι ικανα για να αρχιζει να παιζει το τιμονι σε αυτες τις ταχυτητες..απο εκει και περα οσο θα φορτωνεις τοσο και το φαινομενο θα ειναι εντονοτερο

τωρα στην δικη σου περιπτωση κωστα ειναι θεμα ελαστικου το ειχα με τα μαμα λιγο αλλαξα σε diablo και εγινε εντονοτερο αλλαξα δευτερη φορα λαστιχα και εξαφανιστηκε τελειως !!

Not even a statistic Το avatar του/της javaneze
    To πρωτο παρατηρησα με τα bridgestone BT-κατι που ειχε απο εργοστασιο.
    Τωρα εχω τα diablo τα απλά, τα οποια εστρωσα ευλαβικα και ειναι λιγοτερο εντονο αλλα υπαρχει ακομα και γενικα δεν μου εμπεει εμπιστοσυνη η μηχανη να αφησω τα χερια.

Κι εγω μονο για τις διακοπες ειχα βαλει την μπαγκαζιερα, εννοειται οτι την ξηλωνω μαζι με την βαση τον υπολοιπο χρονο.

SFού εσυ το παρατηρεις χωρις καν μπαγκαζιερα το φαινομενο;

Ειμαι πολυ περιεργος αν συμπεριφερεται ετσι και το cbf1000 ....

Παντως ρε παιδια, για να λεμε του στραβου το δικιο, την ιδια μπαγκαζιερα ειχα και στο ΧΤ 600 (kappa 46 lt) αλλα τσουλαγε για χιλιομετρα χωρις χερια στο τιμονι και χωρις το παραμικρο ακομα και με την μπαγκαζιερα γεματη.
    ΝικόΛΑς ~ Play and enjoy, you might die tomorrow

~ CBF 600s ABS and past... ~ slang ~

~constantly talking, isn't necessarily communicating~

Ειμαι πολυ περιεργος αν συμπεριφερεται ετσι και το cbf1000 ....
    Για να σας βγάλω από την περιέργεια και το 1000 έχει το ίδιο πρόβλημα (το είχα και στο 600) και γίνεται εντονότερο με το που μπαίνει η πίσω βαλίτσα αλλά και όταν είμαι διπλός και τριβάλιτσος μιας και αδειάζει το βάρος από τον μπροστά τροχό. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και σε ιταλικό μηχανάκι (Aprilia Pegaso) αλλά με την αλλαγή πίσω αμορτισέρ και ελατηρίων και λαδιών του πιρουνιού εξαφανίστηκε η ταλάντωση. Προσωπικά πιστεύω ότι το σφάλμα μπορεί να είναι 1) από τα αμορτισέρ (το αιώνιο πρόβλημα της Honda) ή 2) από τα ρουλεμάν του λαιμού, μιας και με ζυγοσταθμίσεις-καινούργια λάστιχα-στραβές ζάντες κλπ. έχω ασχοληθεί αρκετά και δεν έφταιγαν. Η αλλαγή των αμορτισέρ θα είναι και το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις μαζέψω τα χρήματα που χρειάζονται γιατί θέλει κανα 600-700 ευρώ (εντός του 2007) οπότε και θα σας ενημερώσω αν έχει αλλάξει τίποτε.
    Χρήστος______CBF 1000 ABS

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από xristos cbf
    Για να σας βγάλω από την περιέργεια και το 1000 έχει το ίδιο πρόβλημα (το είχα και στο 600) και γίνεται εντονότερο με το που μπαίνει η πίσω βαλίτσα αλλά και όταν είμαι διπλός και τριβάλιτσος μιας και αδειάζει το βάρος από τον μπροστά τροχό. Παρόμοιο πρόβλημα είχα και σε ιταλικό μηχανάκι (Aprilia Pegaso) αλλά με την αλλαγή πίσω αμορτισέρ και ελατηρίων και λαδιών του πιρουνιού εξαφανίστηκε η ταλάντωση. Προσωπικά πιστεύω ότι το σφάλμα μπορεί να είναι 1) από τα αμορτισέρ (το αιώνιο πρόβλημα της Honda) ή 2) από τα ρουλεμάν του λαιμού, μιας και με ζυγοσταθμίσεις-καινούργια λάστιχα-στραβές ζάντες κλπ. έχω ασχοληθεί αρκετά και δεν έφταιγαν. Η αλλαγή των αμορτισέρ θα είναι και το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις μαζέψω τα χρήματα που χρειάζονται γιατί θέλει κανα 600-700 ευρώ (εντός του 2007) οπότε και θα σας ενημερώσω αν έχει αλλάξει τίποτε.
    Και εγώ σκέφτομαι για αλλαγή ελατηρίων και αμορτισέρ στο 600, όχι τόσο για το πρόβλημα που συζητάμε, αλλά για γενικότερη βελτίωση της συμπεριφοράς. Φυσικά αν διορθωθεί και το εν λόγω πρόβλημα, ακόμη καλύτερα... Τι είχες βάλει στο 600, και τι σκέφτεσε να βάλεις στο 1000?

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Τι είχες βάλει στο 600, και τι σκέφτεσε να βάλεις στο 1000?
    Είχα βάλει τα White Power τα απλά και για το 1000 σκέφτομαι ή τα ίδια ή κάτι σε Ohlins, ίδωμεν.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από xristos cbf
    Είχα βάλει τα White Power τα απλά και για το 1000 σκέφτομαι ή τα ίδια ή κάτι σε Ohlins, ίδωμεν.
    Ελατήρια μπροστά, και πλήρη ανάρτηση πίσω, ή μόνο ελατήρια πίσω? Προοδευτικά ή γραμμικά? Είδες σημαντική βελτίωση?

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ελατήρια μπροστά, και πλήρη ανάρτηση πίσω, ή μόνο ελατήρια πίσω? Προοδευτικά ή γραμμικά? Είδες σημαντική βελτίωση?
    Ελατήρια και λάδι WP (δεν θυμάμαι την οξύτητα) μπροστά, και πλήρη ανάρτηση πίσω, Βελτίωση είχε και μάλιστα πάρα πολύ μιας και το μηχανάκι είχε δέσει, πολύ καλή συμπεριφορά και φορτωμένος (ρυθμιζόμενα γάρ), και τα καλύτερα είναι στις στροφές δεν κολυμπούσε με τίποτε.

Paides shmera den eixa to TopBox panw sth mhxanh opote ekana merikes dwkimes na afhsw timoni kai:

tipota kamia dwnhsh, mono mikrh ama pernousa apo kamia lakoubitsa.

akoma k pernontas panw apo sppedbump den eixa problhma.
    Panagiotis

Το τιμονι πεζει οταν προσθεσω τη πισω μπαγαζιερα (δεν εχει σημασια αν τι φορτωσω η οχι). Οταν δεν την εχω ολα ειναι μια χαρα! Στο τελευτεο μεγαλο ταξιδι που εκανα αντι της μπαγαζιερας φορτοσα ενα σακο κατασκηνωτικο στο πισο καθισμα και δεν αντιμετωπισα καπιο προβλημα. Υποπσιν οταν εχει πλαγιους σχετικα ισχυρους ανεμους η οδηγηση με τη μπαγαζιερα μου ηταν τρελα ενοχλητικη οταν εφτανα στα 160.. (βεβαια ο κατασκευαστης λεει να πας μεχρι 120 αλλα νταξ δεν ειμαστε ολοι καλα παιδια)

Αυτα, το μηχανακι δεν εχει κανενα προβλημα εργοστασιακο απλα λογω της υβριδικοτιτας του δεν σημαινει οτι τα κανει ολα τελεια!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. παιζει το τιμονι σε ΧΤ 600 μετα τα 120χλμ. !Βοηθεια!
    από vaspiou στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2007, 13:11
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2007, 14:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ