Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 19 από 19

Θέμα: Αρχαριος

Αρχικά δημιουργήθηκε από vega
    Καλησπερα και πάλι παιδια.

Διαβασα τα μυνηματα σας κ πραγματικα μου λυνουν τα χερια! Θελω να πω οτι με εχουν βοηθησει παρα πολυ στις σκεψεις μου για το τι θα παρω

Τη Δευτερα που μας ερχεται ξεκιναω για το δίπλωμα. Οποτε θα παρω τις πρωτες κρυαδες !

Παντως τον εξοπλισμο τον ειχα δεδομενο στο μυαλο μου και ειδα τωρα τελευταια οτι οι τιμες μπορουν να πανε πολυ ψηλα. Παντως εκει δε θα τα λυπηθω τα χρηματα γιατι ειναι σημαντικο θεμα.

Τωρα για μηχανακι ειμαι πολυ στο Hornet 600 με ABS, που κοστιζει λιγο παραπανω αλλα τι να κανεις χρειαζετε.

Ευχαριστω και παλι, σοβαρα με βοηθατε πολυ

ωραιο μηχανακι αλλα καλο ειναι να μαθεις σε κατι μικροτερο!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vega
    Καλησπερα και πάλι παιδια.

Διαβασα τα μυνηματα σας κ πραγματικα μου λυνουν τα χερια! Θελω να πω οτι με εχουν βοηθησει παρα πολυ στις σκεψεις μου για το τι θα παρω

Τη Δευτερα που μας ερχεται ξεκιναω για το δίπλωμα. Οποτε θα παρω τις πρωτες κρυαδες !

Παντως τον εξοπλισμο τον ειχα δεδομενο στο μυαλο μου και ειδα τωρα τελευταια οτι οι τιμες μπορουν να πανε πολυ ψηλα. Παντως εκει δε θα τα λυπηθω τα χρηματα γιατι ειναι σημαντικο θεμα.

Τωρα για μηχανακι ειμαι πολυ στο Hornet 600 με ABS, που κοστιζει λιγο παραπανω αλλα τι να κανεις χρειαζετε.

Ευχαριστω και παλι, σοβαρα με βοηθατε πολυ
    Μάλλον δεν βοηθήθηκες καθόλου

Η οδήγηση της μηχανής βασίζετε σε μεγάλο βαθμό στις εμπειρίες που έχεις.

Αν αγοράσεις για αρχή ένα 600cc μηχανάκι κάποτε θα μάθεις να το οδηγάς βέβαια αλλά.

Θέλω να σε δω όταν θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις :

το μπροστινό σου σε περίπτωση μπλοκαρίσματος

Όπως βέβαια και το πίσω

Οπός και την πλάγιο ολίσθηση σε στροφή

Αλήθεια θα αγοράσεις τόσο ακριβό μηχανάκι και θα προσπαθήσεις να προκαλέσεις τέτοιες συνθήκες για να μάθεις να της ελέγχεις

Μάλλον θα είσαι πολύ πλούσιος :smilea:

Ένα πέσιμο μάλλον θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερα από την αγορά μιας μικρής μεταχειρισμένης μηχανής για εκπαίδευση.

Η μήπως δεν θα προσπαθήσεις ποτέ από μόνος σου

Πάντως θα πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και το πέσιμο πρέπει να μάθεις πώς να το κάνεις με λιγότερες επιπτώσεις

Αλλά ξέχασα εσύ θα έχεις ABS γιατί να μάθεις τη σημαίνει μπλοκάρισμα τροχού :rotflmao:

Χωρίς πλάκα πάντως ξανασκέψου το

Αφού ώμος δεν σε ξέρω προσωπικά μπορεί να κανό λάθος και όσα λέω παραπάνω να είναι λαλακιες

Σε αυτήν την περίπτωση συγνώμη έχεις δίκιο

Νέο μέλος
    touli σεβαστη η γνωμη σου και ειμαι σιγουρος οτι ολα τα λες για να με βοηθησεις.

σε καθε γραμμη θα απανταω αντιστοιχα στα επιχειρηματα σου. οχι επειδη ειμαι αντιρρησιας απλως για να γινει συζητηση και να βγαλουμε ακρη.

Οι εμπειριες ερχοντε εφ'οσον την αποκτησεις ετσι? Δε φανταζομαι να γεννιεται κανεις με τις εμπειριες.

το μπροστινό σου σε περίπτωση μπλοκαρίσματος
    Όπως βέβαια και το πίσω
    Οπός και την πλάγιο ολίσθηση σε στροφή
    σε αυτα δεν απαντω καθως εμπεριεχονται ποιο πανω που σου λεω οτι τις εμπειριες τις συλλεγεις σιγα σιγα. Μπορει με ενα παπι να ειναι πιο ευκολο και με το 600αρι να ειναι ποιο δυσκολο.

Αλήθεια θα αγοράσεις τόσο ακριβό μηχανάκι και θα προσπαθήσεις να προκαλέσεις τέτοιες συνθήκες για να μάθεις να της ελέγχεις
    αυτο δεν το πολυ-καταλαβα. Τι εννοεις τετοιες συνθηκες?

εεεε..οχι δεν ειμαι πλουσιος, νομιζω καποιος αναγνωστης ποιο πριν το ανεφερε το παραδειγμα που 8α σου πω τωρα. Αυτη τη στιγμη δεν εχω παιδια σκυλια γατια οποτε μπορω να δωσω καποια χρηματα μπροστα και τα υπολοιπα σε δοσεις, ενω αν δεν το κανω τωρα και στο κοντινο μελλον αποκτησω τα παραπανω ειμαι σιγουρος οτι με το μισθο που εχω δεν θα ειμαι σε θεση να πληρωσω δοσεις με αποτελεσμα να μην καταφερω να παρω μηχανακι.

Ένα πέσιμο μάλλον θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερα από την αγορά μιας μικρής μεταχειρισμένης μηχανής για εκπαίδευση.
    πολυ πιθανο αυτο συμφωνω.

Η μήπως δεν θα προσπαθήσεις ποτέ από μόνος σου
    ουτε αυτο το καταλαβα...θα κανω τα μαθηματα που πρεπει και μετα θα κανω την αγορα...

Αλλά ξέχασα εσύ θα έχεις ABS γιατί να μάθεις τη σημαίνει μπλοκάρισμα τροχού
    πιστεψε γνωριζω ποσο επικυνδινο μπορει να γινει το ABS στο αυτοκινητο ποσο μαλλον στη μηχανη...αλλα γενικα ειναι μετρο ασφαλειας.

σε ευχαριστω για το ποστ σου.

Παλαιό μέλος
    Φίλε

Χαίρομε που βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι να το συζητήσεις

Ο λόγος που προσπαθώ να σε πείσω να αγοράσεις ένα μικρότερο μεταχειρισμένο μηχανάκι είναι σχετικά απλός.

Ενώ είναι εύκολο να συμβουλέψουμε κάποιον για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οδηγάει ( αμυντικά , χωρίς να θεωρεί ότι έχει προτεραιότητα , χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα σαν ασπίδα και χίλια άλλα)
    Το ακατόρθωτο πιστεύω είναι να καταφέρουμε να μεταδώσουμε σε κάποιον της αντιδράσεις που θα πρέπει να έχει σε κατάσταση πανικού (π.χ. γλιστρήματα, μπλοκαρίσματα, σχεδόν βέβαιο τρακάρισμα )

Στης παραπάνω καταστάσεις μετράει η τύχη βέβαια αλλά και η εμπειρία

Εμπειρία από τραχέα βέβαια κανείς μας δεν θέλει να έχει

Αλλά μπορούμε να αποκτήσουμε εμπειρία σε γλιστρήματα και μπλοκαρίσματα σχετικά ανώδυνα και με αρκετή αφάλια με την βούληση μας

Έτσι από όσο ξέρω οι περισσότεροι αναβάτες μόλις πάρουμε μια καινούρια μοτο φοράμε έναν καλό εξοπλισμό πάμε σε ένα ασφαλές δρόμο ( χωρίς κυκλοφορία χαδάκια παλούκια κ.τ.λ.π.) και ξεκινάμε φτάνοντας για αρχή τα φρένα στα όρια τους και μετά συνεχίζουμε με άλλους πειραματισμούς πάνω στην συμπεριφορά την μοτοσικλέτας μας.

Έτσι ξέρουμε περίπου πως θα συμπεριφερθεί η μηχανή αν μας τύχη κάποια παρόμοια κατάσταση.

Όταν μας τύχη η κακία στιγμή δεν σκεφτόμαστε πως θα αντιδράσουμε αντιδρούμε αυτόματα

Αυτά που περιέγραψα βέβαια μπορείς να τα κάνεις με οποιαδήποτε μηχανή

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όσο ανεβαίνεις σε επιδόσεις τα περιθώρια διόρθωσης ελαττώνονται οι ταχύτητες ανεβαίνουν

Όσο πιο <<καλό>> είναι το μοτορι δηλαδή τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχει από εμάς
    Μικρότερους χρόνους αντίδρασης και με ακριβέστερο έλεγχο κινήσεων.

Έτσι η παίρνεις ένα μικρό με μεγαλύτερα περιθώρια διόρθωσης σε λιγότερα χλμ η αγοράζεις το καλό και παιδεύεσαι περισσότερο για να μάθεις διακινδυνεύοντας και το μηχανάκι που αγαπάς σε κάθε προσπάθεια μάθησης.

Το ότι πρέπει να προκαλέσεις από μόνος σου καταστάσεις μπλοκαρίσματος και γλιστρήματος είναι δεδομένο για εμένα

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF